Zoomautoriteit: wat het is en hoe het te berekenen?

Bij het evalueren van een domein vanuit SEO-oogpunt is het altijd goed om enkele parameters in de gaten te houden die ons de gezondheid van de site op dat specifieke moment laten zien. We hebben in het verleden gezien hoe je de domeinautoriteit van een   domein kunt   berekenen ,   de leeftijd kunt kennen en de paginaautoriteit kunt   verifiëren.

Allemaal zeer belangrijke statistieken waarmee u rekening moet houden wanneer u bijvoorbeeld besluit om een   gestructureerde   linkbuilding- campagne   voor uw website te maken. Deze statistieken, hoewel allesomvattend, bieden echter geen overzicht van het organische verkeer dat door de betreffende site wordt gegenereerd.

Er zijn verschillende manieren om het organische verkeer te berekenen dat door een website wordt gegenereerd, voornamelijk via professionele tools zoals   Web Similar   ,   Ahrefs   en   SEMRush   . Dit zijn in ieder geval professionele tools, met zeer hoge kosten. Gelukkig worden we bediend door een statistiek die deel uitmaakt van het SEOZoom- platform   genaamd   de Zoom Authority   .

In dit artikel zal ik proberen u mee te nemen naar de ontdekking van deze statistiek, de waarde ervan te begrijpen, hoe u deze kunt berekenen en ten slotte enkele technieken laat zien om de autoriteit   van  Zoom  van uw site te   vergroten . Je moet je gewoon op je gemak voelen en blijven lezen. Succes!

Inhoudsindex

 • Wat is Zoomautoriteit
 • Hoe zoomautoriteit wordt berekend
 • Hoe de autoriteit van de zoom te vergroten
 • conclusies

Wat is Zoomautoriteit

Voordat ik inga op de details, wil ik je kort laten zien   wat Zoom Authority is   en waarom het een goede maatstaf kan zijn om het belang van een site te beoordelen. De   officiële definitie van SEOZoom   in Zoom Authority is deze:   “Zoom Authority is een metriek die is ontworpen om in één oogopslag de gezondheidsstatus van een website en de prestaties ervan op Google-zoekopdrachten te analyseren.” .

Het is daarom een ​​statistiek die rekening houdt met het verkeer dat door een bepaalde website via zoekmachines wordt gegenereerd. Hoe meer bezoeken via de engines worden verkregen, hoe groter de waarde van de Zoom Authority van een site. Ten slotte wordt de zoomautoriteit berekend op een schaal van 0 tot 100.

Naast de Zoom Authority zijn er ook 3 subparameters die ons een idee geven van het vertrouwen dat Google toont in de site en de mogelijkheid tot indexeringsmogelijkheden. Zo krijgen we een compleet beeld, niet alleen van de huidige situatie, maar ook van de geschiedenis.

De drie submetrieken zijn, in detail, als volgt:

 • Vertrouwen  (vertrouwen aangetoond door Google in de loop van de tijd aan de site)
 • Stabiliteit  (de stabiliteit van het verkeer verkregen van de website)
 • Kansen  (de werkelijke groeimogelijkheden op basis van het huidige kader en parameters uit het verleden)

De Zoom Authority is daarom zeker een goede maatstaf om een ​​echt beeld te krijgen van het verkeer dat een website ontvangt, en het is ook mogelijk om het gratis te berekenen, zoals we zullen zien. Laat u echter niet misleiden door deze statistiek alleen.

Een gedaald plaats   , bijvoorbeeld, kan een zeer lage zoom gezag en een hoge domein autoriteit. In dit geval moeten alle factoren in overweging worden genomen, zonder te worden geconditioneerd door het feit dat het nog geen grote hoeveelheden verkeer genereert.

Hoe zoomautoriteit wordt berekend

Laten we nu eens kijken   hoe de Autoriteit   van  Zoom  een website   wordt berekend   . De onderstaande stappen zijn heel eenvoudig en u kunt ze uitvoeren vanaf uw smartphone of vanaf een pc of Mac, u hebt alleen een browser nodig:

 • open je   browser
 • Toegang tot de   officiële SEOZoom-website
 • Voer in de zoekbalk bovenaan   de naam in van de website die  moet worden gecontroleerd, inclusief het http-protocol
 • Klik op   Analyseren

Als alles goed gaat, moet je iets zien dat erg lijkt op wat je op de onderstaande afbeelding ziet.

Rechtsboven, in het hemelvierkant, zie je je Zoom Authority-waarde. In mijn geval is dat 48.

Hoe de autoriteit van de zoom te vergroten

Nu je alles weet over deze interessante statistiek, ben ik ervan overtuigd dat je wilt weten   hoe je Zoom Authority kunt vergroten   . Aan de andere kant, wie niet natuurlijk.

Zoals ik al eerder zei, houdt deze parameter rekening met de organische resultaten en dus met het verkeer dat door zoekmachines wordt gegenereerd. Probeer daarom uw website te verbeteren om deze aantrekkelijk te maken voor zoekmachines.

Dit kan door allereerst kwalitatieve content te schrijven, wat echt interessant is voor de lezer. Proberen een referentiepunt te worden voor een specifieke marktniche; optimaliseren van de website vanuit een technisch oogpunt, zonder te vergeten om   de snelheid te verbeteren   en   web essentials   .

Kortom, het is ongetwijfeld een moeizaam en kronkelig pad en ik raad u aan om hulp te zoeken bij een branchedeskundige. U zult merken dat u met een beetje vet uw artikelen beter kunt positioneren en een goed percentage directe organische bezoeken aan uw site kunt behalen.

Ten slotte raad ik je aan om je Link Building-campagnes te structureren en de trucs te gebruiken die ik heb geïllustreerd in mijn   artikel over het vergroten van de domeinautoriteit   . Ze zijn altijd geldig en zullen er bijgevolg voor zorgen dat alle SEO-parameters van uw site worden geactiveerd.

conclusies

Zoals we hebben gezien, is   Zoom Authority   een zeer belangrijke parameter om de gezondheid van een website te controleren, vooral als we geen directe toegang hebben tot statistieken voor een bepaald domein. Bovendien kunnen we zo het vertrouwen van Google in de site kennen en de mogelijkheden evalueren.

Als je vragen hebt of een passage in de gids niet duidelijk is, neem dan contact met me op. Ik beantwoord graag uw vragen en help u bij het oplossen van uw websiteproblemen.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *