Zoom Rooms Native Room-bediening
|

Zoom Rooms Native Room-bediening

Het biedt u de mogelijkheid om IP-compatibele apparatuur van derden te bedienen met de functie Room Controls, waardoor de gebruiker deze apparatuur kan bedienen vanaf de Zoom Room Controller om het de gebruiker gemakkelijker te maken. Om ervoor te zorgen dat de Zoom Room-beheerder IP-besturingsberichten vanuit de Zoom Room kan verzenden, kan een configuratieprofiel worden aangemaakt.

Vereisten voor het gebruik van Room Controls

 • Een Zoom Rooms-programma dat draait op macOS, Windows of een Zoom Rooms-appliance met versie 5.1 of hoger is vereist

 • Een apparaat dat wordt bestuurd door een LAN of een WLAN dat toebehoort aan een derde partij

Kamerbediening inschakelen

De instelling moet worden ingeschakeld voor Zoom Rooms om een ​​JSON-configuratieprofiel te kunnen uploaden. Het is mogelijk om dit op elk niveau binnen de Zoom Rooms-hiërarchie te configureren om aan uw behoeften te voldoen.

 1. Het webportaal van Zoom is toegankelijk door in te loggen.

 2. Selecteer vervolgens de optie Zoom Rooms onder Room Management.

 3. Wanneer u de naam van de Zoom Room bekijkt, klikt u op Bewerken rechts ervan.

 4. Zorg ervoor dat Enable Room Controls is ingeschakeld (blauw) onder Apparaten.

 5. Maak een profiel aan door op de knop Profiel aanmaken te klikken.

 6. De JSON-configuratie van deze kamer moet hier worden ingevoerd.

Hoe een Room Controls-profiel te schrijven

Aan de slag

Het is essentieel om een ​​goed begrip van JSON te hebben voordat u een Room Control Profile kunt schrijven. Er zijn verschillende belangrijke punten waarmee u rekening moet houden als het gaat om JSON: het op sleutel-waardeparen gebaseerde systeem en het belang ervan voor de syntaxis om correct te worden gebruikt voor het te maken bestand. Ik raad je aan om eens een online introductiecursus JSON te bekijken voor meer informatie over de basis.

In elke programmeertaal is het impordent aan wees beleefd tegen de volgende persoon die uw dossier zal behandelen nadat u het hebt verzonden. Zoom Rooms Native Room Controls zijn niet vereist om aan deze vereiste te voldoen, maar het wordt sterk aanbevolen om dit wel te doen. Het is mogelijk om het ‘about’-object te gebruiken om een ​​record van auteur, versie en andere historische informatie over de adapters achter te laten in plaats van het ‘adapters’-object. Room Controls parseert deze informatie niet, maar blijft in de portal staan ​​nadat deze is geparseerd. Dit kan worden benut op de manier die hieronder wordt weergegeven.

{
"about": {
"type": "Medium Conference A",
"version": "v1.2.4",
"design_ref": "\\files\MediumConfA",
"created": "Mon, 21 Oct 2020 16:35:52 GMT"
},

Adapters

Nadat de adapters zijn ingesteld, kan Room Controls worden aangesloten op apparaten. Er zijn verschillende secties in deze sectie die kunnen worden geconfigureerd om de beste resultaten te krijgen. In de geneste JSON-indeling moet elk apparaat binnen de hiërarchie een vergelijkbare indeling volgen (dit voorbeeld is genest zodat het kan worden vergeleken met het onderstaande):

{
"adapters": (
      {
      "model": "iTachIP2SL",
      "ip": "(IP_ADDRESS)",
      "uuid": "GlobalCache_(UNIT_MAC_ADDRESS)",
      "ports": (
           {
           "id": "sl_sharp_tv",
           "name": "Sharp Display",
           "settings": {
           "baud_rate": "38400",
           "flow_control": "FLOW_NONE",
           "parity": "PARITY_NO"
           },
           "methods": (
                {
                "id": "power",
                "name": "Power",
                "command": "POWR000%\\x0D",
                "params": (
                     {
                     "id": "displayOn",
                     "name": "On",
                     "value": "0001"
                     },
                     {
                     "id": "displayOff",
                     "name": "Off",
                     "value": "0000"
                     }
                     ),
                "type": "actions" 
                },
...

De sectie response_filter is te vinden onder de sectie ‘methoden’ van een methode. Een responsfilter is een baken dat identificeert naar welke verbinding moet worden geluisterd op het netwerk door de responsfilters die hieronder worden gedefinieerd. Dit gebied heeft geen gedefinieerde functies. In de gerelateerde secties wordt besproken hoe antwoordfilters in andere secties van het boek passen.

stijlen

Uw interface-elementen zijn visueel vormgegeven door het gebruik van stijlen. Er valt niet veel aan te passen, dus het is niet erg moeilijk om erachter te komen hoe het moet.

In de interface van het programma is er een grote verscheidenheid aan pictogrammen beschikbaar. Er is een breed scala aan producten beschikbaar in deze categorieën, zoals airconditioners en speakerphones. Naast de onderstaande pictogrammen, zijn er andere die regelmatig aan de lijst zullen worden toegevoegd.

Apparaat Naam Afbeelding
airco icon_airconditioner
kabel TV icon_cable_tv
plafond microfoon icon_ceiling_mic
gordijn pictogram_gordijn
Dvd-speler icon_dvd_speler
Xbox/PS4-systeem icon_game_console
HDMI pictogram_hdmi
laptop pictogram_laptop
licht pictogram_licht
projector pictogram_projector
rek apparatuur icon_rack_apparatuur
schotelantenne icon_satellite_dish
spreker pictogram_luidspreker
luidspreker icon_speakerphone
TV icoon_tv
stroom icon_kracht
omhoog pictogram_omhoog
omlaag icon_omlaag
koud icon_koud
heet icoon_heet
droog pictogram_droog
wind icon_wind

Onder de primaire modulatoren binnen stijlen zijn er drie in het bijzonder: pictogrammen (zoals we hierboven hebben besproken), de hoofdmethoden en de zichtbaarheid van de stijl.

Een pictogram is een visuele weergave van het systeem als geheel. Deze markeringen kunnen worden gebruikt als een manier om een ​​apparaat te identificeren of als vervanging voor de tekst op een knop. Uit het onderstaande voorbeeld blijkt dat we een apparaat met de naam ‘example’ in onze code hebben gedefinieerd.

{
"adapters": (
      {
      "model": "ExternalControlSystem",
      "ip": "tcp://(USER_IP_ADDRESS):(USER_PORT)",
      "ports": (
           {
           "id": "example",
           "name": "Example Device",
           "methods": (
...

We kunnen de ID voor het ‘voorbeeld’ van het apparaat gebruiken binnen de stijlen zodra we het als apparaat hebben gedefinieerd. Ons voorbeeldapparaat kan eenvoudig worden ingesteld om een ​​lichtpictogram als hoofdpictogram te hebben.

"styles": (
     "example.icon=icon_light",
     "example.main_method=power"
     )

De hoofdmethode van het apparaat is ook gedefinieerd binnen een enkele regel, wat ook iets is dat u mogelijk heeft merkte op. Als een resultaat van Main Methode, een prominente facturering wordt toegewezen aan het door u gedefinieerde commando waarnaar wordt verwezen:

Er staan ​​verschillende commando’s in de bovenste lijst bar, maar het power-commando is het hoofdcommando, dus het wordt apart van de andere commando’s in de bovenste balk weergegeven.

Naast de eerste twee soorten stijlen, Zichtbaarheid is de derde. Programmeurs kunnen functies creëren die volledig verborgen zijn voor de gebruikersinterface door gebruik te maken van de zichtbaarheidsfunctie in Visual Basic Script. Zo eenvoudig als het kan worden gedefinieerd, kan het als volgt worden samengevat:

"example.power.invisible=true"

Deze opdracht kan volledig worden verborgen voor de Rooms-gebruiker als u het formaat “device.command.invisible=true” volgt om deze opdracht volledig voor hen te verbergen.

Reglement

Room Controls is gebaseerd op het concept van regels, de motor van automatisering. Op dit gebied is het mogelijk om dingen te definiëren die vanzelf gebeuren zonder enige externe input. Ik zou bijvoorbeeld “meeting_started” en “meeting_ended” (stock Zoom-gebeurtenissen) kunnen gebruiken om mijn scherm alleen actief te maken als er een vergadering actief is, zodat ik mijn scherm alleen kan zien als er een vergadering actief is.

"rules": {
     "meeting_started": (
               "display.power.on",
               "camera.power.wake"
               )
     ),
     "meeting_ended": (
              "display.power.off"
              )
     }

Door dit voorbeeld te gebruiken, kunt u het stroomverbruik van uw systeem aanzienlijk verminderen.

De opdrachten kunnen eenvoudig worden gestapeld als het aantal opdrachten voor elke regel niet voldoende is. Ondanks het feit dat deze gebeurtenissen opeenvolgend worden geactiveerd, worden ze snel genoeg verwerkt zodat we ze als gelijktijdige gebeurtenissen beschouwen. Ik heb “camera.power.wake” toegevoegd onder de waarde “display.power.on” in mijn bovenstaande voorbeeld om ervoor te zorgen dat mijn camera zou worden geactiveerd wanneer het scherm in mijn voorbeeld wakker werd.

Binnen de huidige regels zijn er een paar Zoom-commando’s die op voorraad zijn:

Opmerking: Met de instellingen van Zoom Rooms kunt u openingstijden instellen.

De responsfilters kunnen ook worden aangepast. Naast de triggergebeurtenissen die hieronder worden besproken, kunt u ook het gedeelte Regels gebruiken om uw eigen processen te automatiseren.

"rules":{
    "operation_time_started":(
                "light.power.on"
                ),
    "user_customized_event1":(
                "light.power.off"
                 )
     }

De “user_customized_event1” in dit voorbeeld schakelt het licht uit dat wordt bestuurd door onze gebruiker. Om ervoor te zorgen dat de kamer wordt bijgewerkt, kan dit worden aangestuurd door een invoer van een knop of door een bewegingssensor die inactief wordt of de kamer kan zelfs worden bijgewerkt door een systeem van derden, zoals een boekingssysteem dat de kamer een update stuurt die niet nodig is. gebruikers hebben ingecheckt voor de vergadering. In termen van hoe deze functie kan worden gebruikt, is uw verbeeldingskracht de enige beperking voor hoe u deze kunt gebruiken.

Antwoord Filters

Zoom Rooms Native Room Controls bevatten responsfilters – een krachtige nieuw functie die de functionaliteit van Zoom Rooms verbetert. Een filter leest berichten die zijn teruggestuurd vanaf een bepaald apparaat en zoekt vervolgens direct naar een zin die overeenkomt met het bericht. Er is een regeltriggergebeurtenis die wordt geactiveerd wanneer de zin (of uitdrukking) die op de verbinding wordt aangeboden, wordt geïdentificeerd (hierboven beschreven).

Elke responsfilter bestaat uit drie elementen:

 • “naam”: Er is een verwijzing naar deze naam in het gedeelte “poorten” van het gedeelte “methoden”. Als deze naam wordt weergegeven in het gebied “poorten”, omvat het antwoordfilter die verbinding

 • “filter_regex”: Antwoordfilters proberen regex (of reguliere expressies) te matchen op basis van de tekens die ze in het antwoord vinden. “trigger_event” wordt geactiveerd als de match plaatsvindt

 • “trigger_gebeurtenis”: Regelsecties gebruiken de triggergebeurtenis. Een triggergebeurtenis in regels wordt geactiveerd wanneer de “filter_regex” wordt geactiveerd

Hoe kamerbediening te gebruiken

Het Room Controls-pictogram op de Zoom Rooms-controller geeft u toegang tot deze extra functies.

Tijdens niet-vergadertijden hebt u toegang tot Room Controls vanuit het hoofdmenu.

De Room Controls van een vergadering zijn toegankelijk door op het pictogram in de rechterbovenhoek van het controllervenster te tikken.

Probleemoplossen

Aangepaste configuraties vereisen probleemoplossing. Het Room Controls systeem heeft de flexibiliteit om eenvoudig of complex te zijn, afhankelijk van de situatie. U kunt mogelijke wegversperringen oplossen door de onderstaande secties te lezen.

Kamercontrole fouten

Foutcode Beschrijving
Geen_Config_Error Webportaal laadt JSON-profiel niet
Json_Syntax_Error Er is een fout gevonden in het JSON-profiel
Json_Config_Error Er is een fout opgetreden tijdens de configuratie van het JSON-profiel
IP_Fout Het opgegeven IP-adres is niet bereikbaar
IP_Is_Openbaar Op dit moment zijn openbare IP-adressen niet toegestaan
DeviceID_Fout De apparaat-ID van een of meer apparaten is onjuist ingesteld
MethodID_Fout Een methode of meer is onjuist gedefinieerd
ParamID_Fout Er zijn enkele parameters die onjuist zijn gedefinieerd
IP2SL_Settings_Error De seriële poort op de GC IP2SL is verkeerd geconfigureerd
Leeg_apparaat_fout In het JSON-profiel werd een aantal apparaten gebeld die niet in het profiel waren gedefinieerd
Onbekend Het lijkt erop dat er een onbekende fout is opgetreden

Steekproef Bestanden

We hebben deze bestanden uit verschillende bronnen samengesteld, maar ze mogen alleen als referentiepunt worden gebruikt. Afhankelijk van uw toepassing, moet u mogelijk enkele wijzigingen aanbrengen om het te laten werken.

 • Algemeen Bestanden

  • Zoom Room Control JSON-profiel

  • Zoom Room control JSON-profiel met aanvullende opmerkingen

  • JSON-profiel voor generieke verlichting (relais)

  • Generic Lighting JSON-profiel (serieel)

 • advocaat

 • Midden Atlantische Oceaan

 • Shure

Similar Posts