Zijn xenonkoplampen het waard? (Voors en tegens)

Xenonkoplampen behoren tot de nieuwste geavanceerde koplamptechnologie. Soms heeft u de mogelijkheid om de bestaande fabriekskoplampen van uw auto te vervangen door deze superieure xenonkoplampen.

U hoeft geen luxe auto aan te schaffen om van deze technologie te profiteren. Er zijn xenonkoplampensets te koop waarmee u de bestaande halogeenkoplampen van uw auto kunt upgraden met deze xenonkoplampen.

Dit is perfect voor mensen die oudere auto’s hebben en hun klassieke halogeenkoplampen moeten upgraden. Dan zul je meer van de weg zien zoals nooit tevoren. Houd er rekening mee dat de koplamphuis ook een grote rol speelt, dus fabrieks xenonkoplampen zullen bijna altijd beter zijn dan achteraf gemonteerde koplampen.

U vraagt ​​zich misschien af ​​wat “xenon” precies is. Nou, het is eigenlijk een soort gas dat geen kleur of geur heeft. Het zal echter heel helder oplichten als er maar een klein beetje elektriciteit wordt gebruikt om het te verwarmen.

In feite zal de verlichting zoveel helderder zijn dan gele lichten, halogeenlampen en zelfs led-lampen. Geen enkele andere koplamp op de markt kan vergeleken worden met de kracht van xenonkoplampen.

Voordelen van xenonkoplampen

Er zijn meestal goede dingen te zeggen over xenonkoplampen. Hieronder staan ​​4 goede redenen waarom u uw voertuig zou moeten upgraden met xenonkoplampen.

1) Wittere verlichting
Xenonkoplampen produceren een zeer wit licht. U kunt vrijwel elk zwak of donker gebied duidelijk zien als er xenonverlichting op schijnt.

Niet alleen dat, de witheid strekt zich in de verte veel verder uit dan een gewone halogeenkoplamp.

2) Helderdere verlichting
Het beste van xenonkoplampen is misschien wel hun superieure helderheid. Ze zijn helderder dan zowel halogeenlampen als LED-lampen.

Wanneer u ‘s nachts rijdt, kunt u uw omgeving als daglicht laten lijken wanneer xenonkoplampen branden.

3) Levensduur
De xenonlampen die in xenonkoplampen worden gebruikt, bevatten xenongas. Dit gas zal niet snel afsterven of onvoldoende worden. Halogeenkoplampen gaan tussen de 400 uur en 1000 uur mee, terwijl xenonkoplampen wel 2000 uur meegaan.

4) Energie-efficiëntie
Xenonkoplampen zijn erg goed als het gaat om energie-efficiëntie. Vergeet niet dat xenon een gas is en daarom lang meegaat. Je hebt maar een kleine hoeveelheid elektriciteit nodig om dit gas omhoog te leiden en het helder te maken.

Hierdoor verbruikt u veel minder batterijvermogen met xenonkoplampen dan met halogeenkoplampen.

Nadelen van xenonkoplampen

Als er teveel goeds in iets zit, kun je altijd ook een paar slechte eigenschappen vinden. Xenonkoplampen hebben enkele noemenswaardige tegenslagen. Hieronder staan ​​2 negatieve aspecten van xenonkoplampen waarmee u rekening moet houden.

1) Schittering
Hoewel de helderheid van xenonkoplampen uw rijgedrag misschien gemakkelijker maakt, maakt het het rijden niet gemakkelijk voor andere bestuurders op de weg. Door de helderheid kan schittering in hun spiegels worden weerkaatst, waardoor ze de weg moeilijker kunnen zien.

Dit kan een ongeval veroorzaken of een situatie van woede op de weg veroorzaken, waarbij ze van streek raken door de helderheid van uw koplampen.

U wilt ervoor zorgen dat uw koplampen goed zijn uitgelijnd, zodat ze op de weg schijnen in plaats van tegenliggers te verblinden.

2) Niet goedkoop
Het is waar dat u krijgt waar u voor betaalt. Xenonkoplampen zijn een van de beste en helderste, wat betekent dat ze ook een van de duurste koplampen zijn.

Omdat xenonkoplampen meestal niet voor een specifiek merk of modelvoertuig worden gemaakt, bent u genoodzaakt een xenonkoplampenset aan te schaffen waarmee u de koplampen van vrijwel elk merk of model kunt upgraden. Deze kit is vooral de reden dat ze zo duur zijn.

Bovendien moet u waarschijnlijk de arbeidskosten betalen voor een monteur om de koplampen voor u te installeren. Maar als u er zeker van bent dat u dit werk zelf kunt doen, kunt u een paar honderd dollar besparen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *