Whatsapp werkt vandaag niet: wat te doen

Een van de meest gebruikte instant messaging-apps ter wereld is zonder twijfel WhatsApp. Het werd in 2009 opgericht door twee voormalige werknemers van het beroemde Yahoo!, Jan Koum en Brian Acton, en in februari 2014 werd het overgenomen door Facebook. In deze handleiding bekijken we wat u moet doen als WhatsApp vandaag niet werkt.

Geboren als een app beschikbaar voor Android- en iOS-apparaten, is vanaf 21 januari 2015 ook beschikbaar in webversie. Scan gewoon een QR-code met uw mobiele telefoon en in een mum van tijd synchroniseert onze mobiele-telefoontoepassing met de website van WhatsApp en heet, precies, Whatsapp Web. Tot nu toe is het een van de meest gebruikte toepassingen. is van dat type en kan bogen op miljoenen downloads over de hele wereld.

Hoewel, zoals gezegd, het een veilige en uitgebreid geteste applicatie is, is het net als alle IT-applicaties onderhevig aan downtime die op elk moment kan worden geactiveerd.

Als je niet kunt uitleggen waarom WhatsApp niet werkt, raak dan niet in paniek, maar leer liever alternatieven te gebruiken om met vrienden en collega’s te blijven communiceren en volg vooral enkele eenvoudige adviezen om er zeker van te zijn dat o Het probleem echt één is van toepassing en niet het resultaat van onze onervarenheid.

In de geschiedenis van Whatsapp zijn er enkele grote problemen geweest. Misschien wel de belangrijkste hiervan vond plaats op 3 november 2017. Op dat moment was de instant messaging-app meer dan een uur inactief, niet alleen in Italië.

Inhoudsindex
Hoe weet je of het een wereldwijd probleem is
Alternatieven voor WhatsApp
Conclusies
Hoe
weet je of het een wereldwijd probleem is Het eerste wat je moet doen als WhatsApp niet werkt, is ervoor zorgen dat het probleem niet van jou is. In feite kan het om verschillende redenen gebeuren dat WhatsApp plotseling niet meer werkt op uw apparaat, dit betekent niet dat we per se met een wereldwijd probleem worden geconfronteerd.

Er zijn veel oorzaken die kunnen leiden tot een plotseling onvermogen om de applicatie te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld geen Giga- of dataverkeer hebben dat beschikbaar is gesteld door uw mobiele provider, problemen hebben met het verbinden met het wifi-netwerk of vergeten zijn verbinding te maken met het netwerk.

Daarom raad ik je aan om een ​​andere applicatie te openen of een internetpagina te bezoeken. Door dit te doen, kun je meteen begrijpen of het je eigen probleem is. Probeer uw apparaat opnieuw op te starten of, in meer ernstige gevallen, verwijder de applicatie en installeer deze opnieuw. Meestal kunt u het met deze eenvoudige stappen oplossen.

Als je hebt geverifieerd dat je verbinding geen problemen heeft, dan is het eerste wat je kunt doen telefonisch contact opnemen met je vriend, bij voorkeur in het bezit van een sim-datum bij een andere operator dan de jouwe, en controleren of hij niet hetzelfde probleem heeft als u. . Als dit het geval zou zijn, zou de stelling van een mondiaal probleem steeds meer vorm krijgen.

Op dit moment hoef je alleen maar de officiële zakelijke communicatiekanalen van WhatsApp te raadplegen: ik heb het over de Facebook-pagina. Gewoonlijk worden problemen van een bepaald type publiekelijk aangepakt door het bedrijf Palo Alto.

Als je door met vrienden en familie te praten en de persberichten te bekijken die op internet beschikbaar zijn, eindelijk hebt vastgesteld dat het een wereldwijde down is, dan moet je gewoon wachten. Ja, ik weet het, het zal een stom advies lijken, maar als ik jou was, zou ik geen tijd verspillen aan het proberen op te lossen, misschien de applicatie onnodig verwijderen en opnieuw installeren.

In feite lossen dergelijke zinnen meestal binnen enkele tientallen minuten op, en duren ze zelden langer dan een uur. Het belangrijkste is om je ervan bewust te zijn dat ze vroeg of laat zullen gebeuren. Daarom moeten we vooruitziend zijn en op zoek gaan naar alternatieve methoden om te blijven communiceren met onze beste vrienden.

Alternatieven voor WhatsApp
Zoals ik al eerder zei, moet je nooit de fout maken om de mogelijkheid om met de buitenwereld te communiceren aan één app toe te vertrouwen. Om de een of andere reden kan het ineens mislukken en kun je niet meer communiceren zoals je wilt. Sterker nog, ik denk niet dat je terug wilt naar het communiceren van gemiddeld SMS en MMS zoals je deed in 2000!

Gelukkig zijn er verschillende instant messaging-apps op de markt, die erg lijken op WhatsApp. Laten we er een paar samen bekijken.

Telegram
Telegram

Telegram is zonder enige twijfel de concurrent van WhatsApp bij uitstek. Telegram, geboren in een non-profitbedrijf, werd in 2013 opgericht door de gebroeders Durov, ruim een ​​jaar voor WhatsApp.

Zoals ik al zei, is het een non-profit bedrijf, dus je hoeft geen cent te betalen om de software te gebruiken in tegenstelling tot vroeger om WhatsApp te gebruiken (velen zullen zich de beroemde 89 cent per jaar herinneren. gebruik de berichten-app).

Telegram, vergelijkbaar met WhatsApp, maakt de onmiddellijke uitwisseling van tekstberichten, audionotities en bijlagen mogelijk via een eenvoudige en praktische applicatie, ook beschikbaar in een webversie.

Berichten die door gebruikers worden verzonden, worden opgeslagen in de cloud die beschikbaar is gesteld door Telegram. Dit zorgt voor directe synchronisatie. Door dit te doen, zijn de berichten beschikbaar op elk apparaat.

In tegenstelling tot Whatsapp garandeert het telegram trouwens meer geheimhouding, omdat het niet nodig is om iemands telefoonnummer te kennen om een ​​gesprek te beginnen. In feite geeft de gebruiker tijdens de registratie zijn eigen bijnaam op. Via deze bijnaam zal het mogelijk zijn om naar de gebruiker te zoeken en zo een bijna anoniem gesprek te beginnen.

Ook is het, als een bericht eenmaal met Whatsapp is verzonden, op geen enkele manier meer te wijzigen. Een paar maanden geleden heeft het bedrijf zelfs de mogelijkheid opgegeven om berichten te verwijderen, maar het is niet mogelijk om ze te wijzigen. Vanaf versie 3.9 staat Telegram het wijzigen van berichten toe binnen twee dagen na verzending.

Kortom, er zijn veel pijlen in de boeg van deze applicatie die zonder twijfel op zijn minst getest moeten worden.

Messenger
Messenger

Als je liever op Facebook blijft, raad ik aan om de Messenger-berichtenapp te gebruiken, een geldig alternatief voor WhatsApp. Facebook-messanger kan trouwens worden beschouwd als een soort jongere broer van WhatsApp, omdat het de officiële chat vertegenwoordigt die wordt aangeboden door het bedrijf van Mark Zuckerberg.

Deze app heeft echt veel voordelen, de eerste is zonder twijfel het feit dat het een volledig gratis app is. De tweede is dat het, rekenend op Facebook, vrijwel alle contacten van ons favoriete sociale netwerk in zich zal hebben. Dit maakt het veel gemakkelijker om in contact te komen met een persoon, zelfs als u het telefoonnummer bij de hand heeft.

Messenger, hiermee kunt u VoIP- en videogesprekken voeren, berichten uitwisselen. Bovendien wordt het meldingssysteem, dat altijd op de voorgrond staat, zeer gewaardeerd door gebruikers en is het geluid nu een van de meest herkenbare ter wereld geworden.

Sommige tekortkomingen van Messenger worden soms weergegeven door meldingen, in feite is het moeilijk om ze te verwijderen. Een ander minpunt is ongetwijfeld het gewicht en, in het algemeen, de moeilijkheid om dezelfde prestaties te hebben als WhatsApp bij het openen van de applicatie en gesprekken. Gelukkig is er sinds enkele maanden een light-versie van de applicatie genaamd Messenger Lite.

Skype
Een van de meest gebruikte berichten-apps ter wereld is ongetwijfeld Skype. Het is propriëtaire freeware-software, in wezen geboren met het doel VoIP te maken.Skype werd op grote schaal gebruikt sinds het begin van de jaren 2000 en kreeg al snel wereldwijde bekendheid en prestige.

Er wordt zelfs geschat dat het aantal geregistreerde gebruikers in september 2011 bijna 663 miljoen bedroeg. Skype was het eerste messaging-systeem dat meerdere functies combineerde: van bestandsoverdracht tot videobellen, van messaging tot de mogelijkheid om gratis VoIP-gesprekken te voeren. Idee-ontwikkelaars Niklas Zennström en Janus Friis zijn dezelfden die de populaire client voor het delen van bestanden Kazaa hebben gemaakt.

Aanmelden voor Skype is gratis; omdat het een freeware-programma is, biedt het veel gratis functies. Voor andere, zoals oproepen naar vaste nummers, worden echter kosten in rekening gebracht.

WeChat
De laatste app waar we naar gaan kijken is WeChat. Het is een communicatiedienst via tekst- en spraakberichten. Geboren voor mobiele apparaten, wordt het gedistribueerd door een Chinees bedrijf. Hoewel het vooral in de oosterse wereld wordt gebruikt, heeft het in de loop der jaren ook enige populariteit verworven in de westerse wereld. Het wordt voornamelijk gebruikt door westerlingen om nieuwe mensen te ontmoeten, maar het kan nog steeds worden gebruikt om op een eenvoudige en gratis manier met vrienden en familie te chatten.

Conclusies
Zoals je misschien hebt begrepen, zijn er verschillende alternatieven voor WhatsApp. Als je meer wilt weten, raad ik je aan mijn speciale gids te bekijken.

Als je een probleem hebt, maak je geen zorgen, er is altijd tijd voor verandering. Als u echter een kortstondige daling tegenkomt, blijf dan kalm en u zult merken dat in de overgrote meerderheid van de gevallen alles binnen een paar minuten weer operationeel is.

Als je ook enkele remedies weet om problemen met WhatsApp op te lossen als een server down, verbindingsproblemen of gewoon je mening wilt geven, schrijf dan in de comments, ik hoor graag je mening erover.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *