WhatsApp Web werkt niet: wat te doen?

Waarschijnlijk was je vandaag, zoals gewoonlijk, klaar om toegang te krijgen tot de webversie van de beroemde instant messaging-applicatie, maar je had te maken met problemen.

WhatsApp is een van de meest gebruikte berichten-apps ter wereld, maar wat te doen als WhatsApp Web niet werkt of we andere problemen hebben? Maak je geen zorgen, alles heeft een remedie en vandaag zullen we samen zien wat we in deze gevallen moeten doen.

Inhoudsopgave
WhatsApp Web
Verbindingsproblemen oplossen Problemen met
telefoonverbinding Verbindingsproblemen met
pc
Conclusies
Wat is WhatsApp Web
Net als Telegram en Skype kunt u gemakkelijk, intuïtief en snel communiceren met uw vrienden, waar ze ook zijn. Helemaal gratis.

Ja, want een paar jaar geleden moest je 89 cent per jaar betalen (in ieder geval een belachelijke prijs, afhankelijk van de aangeboden service), vandaag hoef je niets meer te betalen. Vooral dankzij de overname van WhatsApp door Facebook.

Het bedrijfsmodel van het bedrijf van Mark Zuckerberg is trouwens altijd gebaseerd geweest op gratis registraties, het is geen toeval dat je je ook gratis kunt registreren op Facebook, evenals de berichten-app met het groene pictogram.

Sinds een paar jaar biedt WhatsApp je ook de mogelijkheid om je telefoon met je thuis-pc te verbinden. Deze handige functie is erg handig, vooral bij gebruik van WhatsApp voor werk en heet WhatsApp Web.

Bestanden uitwisselen, veel tekst schrijven en massaal afbeeldingen verzenden wordt op een pc veel gemakkelijker dan op een mobiel apparaat.

Hoewel dit tegelijkertijd erg handig en stabiel is, kan het voorkomen dat u verbindingsproblemen ondervindt. Vandaag bekijken we samen wat we moeten doen als onze favoriete berichten-app niet werkt.

Verbindingsproblemen
oplossen Het meest voorkomende probleem houdt zeker verband met verbindingsproblemen. Als de redenen voor een storing in feite anders kunnen zijn, blijft het ontbreken van een internetverbinding de belangrijkste.

Om WhatsApp Web te laten werken, moeten de telefoon en de pc waarmee het is verbonden, correct zijn verbonden met een netwerk. De telefoon en pc hoeven niet op hetzelfde internetnetwerk te zijn aangesloten. Uw pc kan eenvoudig worden verbonden met het wifi-netwerk, terwijl uw telefoon via mobiele data met het netwerk is verbonden.

Dus, nadat we hebben vastgesteld dat de belangrijkste redenen waarom je mogelijk geen berichten kunt verzenden en ontvangen op WhatsApp Web te maken hebben met telefoon- en computerverbindingsproblemen, laten we eens kijken naar andere mogelijke gevallen.

Problemen met de telefoonverbinding
Om WhatsApp-web te gebruiken, moet je telefoon constant verbonden zijn met een wifi-netwerk of een actieve gegevensverbinding hebben. Dit is belangrijk omdat WhatsApp Web niets meer is dan een WhatsApp-extensie voor je telefoon.

De website maakt eenvoudig verbinding met uw telefoon om berichten te kunnen synchroniseren. Dit is mogelijk omdat WhatsApp een cloud messaging-systeem is. Gesprekken worden dus niet op je telefoon opgeslagen, maar op een cloudserver en dus vanaf elk device beschikbaar.

Om WhatsApp Web te gebruiken, moet u daarom eerst een actief WA-account op uw mobiele apparaat hebben. Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar als je problemen hebt om met je smartphone verbinding te maken met WhatsApp en berichten te verzenden en ontvangen, los je het probleem niet op door verbinding te maken met de webversie. Als het niet werkt op je smartphone, doet het hetzelfde met de online versie.

Ook kunnen verbindingsproblemen afhankelijk zijn van het type apparaat dat u gebruikt. WhatsApp zelf biedt eigenlijk praktische instructies voor het oplossen van bekende problemen met betrekking tot sommige specifieke smartphonemodellen. Als het probleem te maken heeft met een bepaald apparaat of besturingssysteem, raad ik u aan de officiële handleidingen te volgen, die u hieronder kunt vinden.

Hieronder vindt u links naar de handleidingen:

Android
Apple iOS
Als je de handleidingen hebt gevolgd en je eindelijk een bericht hebt kunnen verzenden vanaf je smartphone, kun je WhatsApp Web proberen.Nu zou je geen problemen meer moeten hebben om verbinding te maken.

Ik geef je een tip: probeer je telefoon te verbinden met wifi, dan verlaag je de dataverbindingskosten aanzienlijk.

Pc-verbindingsproblemen
Net als bij de telefoonverbinding kan het tegenovergestelde gebeuren: met andere woorden, je hebt problemen om alleen verbinding te maken met Whatsapp Web, terwijl aan de telefoon alles correct werkt.

Hoe te handelen in deze gevallen? Ten eerste moet je een goede, sterke en stabiele internetverbinding hebben. Als u uw verbindingswaarden wilt meten, kunt u mijn speciale gids lezen.

Normaal gesproken, als er problemen zijn met de verbinding, zal WhatsApp Web zelf aan u rapporteren. Hiervoor gebruikt het systeem een ​​handige gele balk die direct boven de chatlijst verschijnt met daarin de foutmelding “Computer niet verbonden”. U hoeft zelfs het tabblad niet eens te openen, u hoeft alleen maar het favicon naast de titel van de webpagina te bekijken.

Als het favicon rood is, is er iets mis, als het groen is… nou, geen probleem!

Als je hebt gecontroleerd of de internetverbinding van je pc actief is en je geen berichten kunt verzenden of ontvangen op WhatsApp Web, probeer dan de pagina te vernieuwen. Om dit te doen, drukt u in Windows op de F5-toets op uw toetsenbord, terwijl u op MAC gewoon op de toetsencombinatie Apple + R drukt.

Als het probleem zich blijft voordoen, raad ik u aan uit te loggen en opnieuw in te loggen. Hiermee wordt de sessie opnieuw geactiveerd. Om deze procedure uit te voeren, drukt u gewoon op het menupictogram en selecteert u “Verbinding verbreken”. Op dit punt hoeft u alleen de QR-code opnieuw te rangschikken om weer toegang te krijgen tot uw gesprekken.

Let op de browser die je gebruikt: WhatsApp Web, in feite een uitgesproken innovatieve applicatie, kan niet draaien op browserversies die nu als verouderd worden beschouwd. In dit geval is het mogelijk om Chrome, Firefox, Opera, Safari en Edge te gebruiken. Internet Explorer is daarentegen niet compatibel met een van zijn versies. Probeer hoe dan ook uw browser bij te werken om dergelijke problemen te voorkomen voordat u onnodig gealarmeerd wordt.

Conclusies
Zoals we hebben gezien, kunnen er verschillende oorzaken zijn die leiden tot WhatsApp Web-storingen, meestal zijn het eenvoudige verbindingsproblemen, die kunnen worden opgelost met de eenvoudige procedures die ik voor je heb opgesomd.

Denk er altijd aan om je telefoon dicht bij je pc te houden, er is namelijk een maximaal bereik waarbinnen WhatsApp Web met je smartphone kan communiceren. Als u buiten dit bereik gaat, kunt u de verbinding tussen de twee apparaten niet langer actief houden, dus wees voorzichtig.

Volg dus de tijdelijke oplossingen en controleer voor alles ook de officiële WhatsApp FAQ om soortgelijke problemen op te lossen.

Als u ook enkele methoden kent om deze onaangename situatie op te lossen, schrijf me dan alstublieft. Ik hoor graag uw mening hierover en zal dit artikel eventueel bijwerken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *