WhatsApp: hoe het nummer te wijzigen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je hebt besloten om je mobiele nummer te wijzigen, om redenen van privacyschending, in geval van verlies van simkaart of om andere verschillende redenen die we hier zeker niet zullen bespreken. Het belangrijkste dat u echter moet weten, is dat u, ongeacht de reden waarom u uw telefoonnummer hebt gewijzigd, de WhatsApp-app op de hoogte moet stellen van het nieuwe.

Leuk vinden? Ik zal daar in de volgende paragrafen voor zorgen. In deze handleiding leg ik trouwens uit hoe je nummers op WhatsApp kunt wijzigen, je zult zien dat je niets mist en je oude gesprekken met vrienden en familie kunt blijven lezen.

Met de WhatsApp-app kun je al je informatie in een paar snelle en eenvoudige stappen overzetten naar een ander account, al je angsten opzij zetten en dit artikel blijven lezen om erachter te komen hoe je het doel kunt bereiken dat je voor jezelf hebt gesteld.

Ben je klaar om je mouwen op te stropen en alle stappen te volgen die ik je ga opsommen? Welnu, we moeten gewoon in het hart van deze tutorial komen. Ik heb al uitgelegd hoe je het lettertype in WhatsApp kunt wijzigen, hoe je de taal kunt wijzigen, hoe je de beltoon kunt wijzigen en zelfs hoe je de naam kunt wijzigen die in de app wordt weergegeven, maar ik had me nog steeds niet gericht op een ander belangrijk onderwerp: het wijzigen van de aantal.

Als nieuwsgierigheid dringend op je deur begint te kloppen, laat het dan binnen en lees de volgende paragrafen aandachtig. Probeer de stappen die ik u ga laten zien voor Android- en iOS-apparaten meteen in praktijk te brengen. Ga lekker zitten, probeer te ontspannen en zorg ervoor dat je smartphone is verbonden met een wifi-netwerk. Gedaan? Heel goed, ik wens je veel leesplezier!

Inhoudsopgave
Voorlopige informatie
Uw Android WhatsApp-nummer
wijzigen Uw iOS WhatsApp-nummer wijzigen
Conclusies
Voorlopige informatie
Als u hebt besloten uw nummer te wijzigen, moet u ook de WhatsApp-app bijwerken. Met de functie Nummer wijzigen in de instellingen van de app kun je het telefoonnummer dat aan je WhatsApp-account is gekoppeld, wijzigen met hetzelfde apparaat en op een volledig nieuw apparaat.

Voordat u doorgaat, is het belangrijk om enkele voorlopige informatie in gedachten te houden:

Zorg ervoor dat je nieuwe telefoonnummer sms-berichten of oproepen kan ontvangen en een actieve mobiele verbinding heeft
Zorg ervoor dat je smartphone correct is verbonden met een wifi-netwerk
Zorg ervoor dat je oude nummer nog steeds is geregistreerd bij WhatsApp
Weet niet hoe je de telefoon moet verifiëren nummer dat momenteel is geregistreerd op het instant messaging-platform? De bediening is echt heel eenvoudig, hier is wat je moet doen om het geregistreerde telefoonnummer te vinden:

Open de WhatsApp-app
Tik op het pictogram om naar Instellingen te gaan (op Android de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek, op iOS het tandwielpictogram in de rechterbenedenhoek)
Tik op uw profielfoto
U ziet uw telefoonnummer
Hoe u het nummer kunt wijzigen op Android WhatsApp
Als je het WhatsApp-nummer wilt wijzigen met je Android-smartphone, zijn de stappen die je moet volgen om te slagen in je bedoeling heel eenvoudig. U zult merken dat de tussenkomst van een technicus of een IT-specialist niet nodig zal zijn.

Het eerste wat je moet doen, zoals ik een paar regels hierboven al had verwacht, is zeker de smartphone waarmee je wilt werken en deze bij de hand te verbinden met het wifi-netwerk. Gedaan? Na deze voorbereidende stappen moet je het volgende doen om het nummer in WhatsApp te kunnen wijzigen:

Open de WhatsApp-app vanaf je Android-apparaat
Tik nu op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek
Selecteer het item Instellingen
Tik op het account
Tik op de stem Nummer wijzigen
Tik ten slotte op het volgende item
Voer de gevraagde informatie in
Tik ten slotte op OK
Je hebt het gedaan! Op dit punt hoeft u alleen uw telefoonnummer te verifiëren door de begeleide stappen te volgen die door de app zelf worden aanbevolen. Controleer aan het einde van de procedure of het nieuwe nummer aanwezig is.

Tik op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm
Tik op je profielfoto
Je ziet het telefoonnummer
Het WhatsApp-nummer wijzigen op iPhone / iPad iOS
Als het je doel is om het WhatsApp-nummer op een iOS-apparaat te wijzigen, dan stappen die u moet volgen, lijken erg op degene die ik u in de vorige paragraaf heb uitgelegd.

Begin met het oppakken van uw apparaat en zorg ervoor dat het correct is verbonden met een wifi-netwerk. Volg nu mijn instructies naar de letter:

Open de WhatsApp-app
Tik op Instellingen (het tandwielpictogram in de rechterbenedenhoek)
Paigia op het account
Selecteer het item Nummer wijzigen
Tik nu op Volgende
Voer de gevraagde informatie
in Tik op het einde op het item Fino
Nou, je hebt de bewerking voltooid! Nu, op dit punt, hoeft u alleen uw telefoonnummer te verifiëren door de begeleide stappen te volgen die u door de WhatsApp-app worden aanbevolen. Controleer aan het einde van de procedure of het nieuwe nummer aanwezig is, hoe?

Tik in het startscherm op het tandwielpictogram in de rechterbenedenhoek
Tik op je profielfoto
Je ziet het telefoonnummer
Conclusies
Zoals je misschien hebt gemerkt na het lezen van dit artikel, is het wijzigen van je WhatsApp-nummer helemaal niet moeilijk. Breng alle tips die je in deze gids hebt gelezen in de praktijk en je zult zien dat het veranderen van het WhatsApp-nummer op je smartphone geen mysterie meer voor je zal zijn.

Neem bij twijfel of meer informatie gerust contact met mij op, ik help je graag verder. Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen, ik wil je alleen veel succes wensen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *