WhatsApp: hoe activeer ik de leesbevestiging

Je hebt er vast wel eens van gehoord, de blauwe vinkjes die de bevestiging markeren van het lezen van een bericht op WhatsApp liggen al maanden op ieders lippen. Love and Hate, blauwe markeringen zijn kleine markeringen die naast het verzonden bericht verschijnen om aan te geven dat het betreffende bericht is gelezen.

Ik heb al uitgelegd hoe je de verhalen van andere mensen op WhatsApp incognito kunt zien, in dit geval waarschuwde ik je dat om succesvol te zijn in je bedoeling ik zou moeten werken met leesbevestigingen.

Behalve dat je de WhatsApp-verhalen van je contacten volledig anoniem kunt bekijken, worden de beroemde en gevreesde blauwe vinkjes eigenlijk automatisch uitgeschakeld. In dit artikel leg ik je echter stap voor stap uit hoe je de leesbevestiging in WhatsApp inschakelt. In sommige gevallen kan het voorkomen dat het dubbele blauwe vinkje niet verschijnt, ook al heeft de ontvanger het bericht correct ontvangen.

Dit komt omdat de leesbevestigingsfunctie op elk moment kan worden uitgeschakeld door de gebruiker die ervoor kiest om hem niet te laten weten dat hij het bericht daadwerkelijk heeft gelezen. Het kan gebeuren dat je per ongeluk of zonder dat je het weet de leesbevestiging hebt gedeactiveerd, maar maak je geen zorgen, ik zal je helpen het opnieuw te activeren. Ook Instagram biedt ook iets vergelijkbaars via laatste toegang.

Let goed op bij het lezen van de volgende paragrafen, besteed een paar minuten van uw vrije tijd aan mij en u zult zien dat de wereld van blauwe vinkjes u niet langer onbekend zal zijn!

Inhoudsopgave
Wat is een leesbevestiging
Zie je de leesbevestiging niet?
Leesbewijs inschakelen op Android WhatsApp
Hoe leesbewijs inschakelen op iPhone / iPad iOS
Hoe leesbewijs inschakelen op pc / Mac
Conclusies
Wat is leesbewijs
Leesbevestiging is een belangrijke WhatsApp-functie die je laat weten of het verzonden bericht is gelezen door de ontvanger. Dit is een directe manier om te weten of wat je hebt geschreven en verzonden in een chat niet alleen correct is aangekomen, maar ook is gezien en gelezen door je gesprekspartner. Vaarwel leugens als: “Sorry dat ik je bericht niet heb gelezen” of “Sorry dat ik niets wist, ik heb je bericht niet ontvangen”. Als er blauwe vlekken zijn, lees dan bevestiging, chronische leugenaars zijn van korte duur!

Laten we eens in detail bekijken wat de teken die we naast de berichten zien verschijnen, aangeven. Als u een bericht stuurt naar een contactpersoon (die het niet heeft geblokkeerd), moeten er twee kleine vinkjes naast de verzendtijd verschijnen. Het eerste teken geeft aan dat het bericht succesvol is verzonden, terwijl het tweede bevestigt dat het bericht is afgeleverd bij de ontvanger.

De beroemde blauwe teken waren verantwoordelijk voor eindeloze gevechten tussen vrienden, familieleden en koppels, leugens ontmaskerd in een oogwenk, of liever, met een teek! Beroemde vinkjes verschijnen naast elk verzonden en ontvangen bericht in WhatsApp-chats en laten jou en andere contacten weten wanneer en of berichten zijn gelezen.

Ik had het over het belang van blauwe tics in een oud artikel over hoe je erachter kunt komen of iemand je op WhatsApp heeft geblokkeerd, weet je nog? Een eenvoudige en duidelijke manier om te weten of iemand je op WhatsApp heeft geblokkeerd, is door de blauwe vinkjes te controleren. Als er meerdere dagen zijn verstreken en er alleen een grijs vinkje verschijnt in het bericht dat u hebt verzonden, moet ik u helaas informeren, maar het contact in kwestie heeft u mogelijk geblokkeerd voor WhatsApp!

Let op: leesbevestigingen worden in twee gevallen nog steeds verzonden: bij groepschat en bij voicemail. De leesbevestigingsfunctie maakt eigenlijk een kleine uitzondering in groepschats. In dit geval verschijnt het dubbele blauwe vinkje alleen als alle deelnemers in de groep je bericht hebben gelezen. Net als bij spraakberichten kan deze functie niet worden uitgeschakeld voor groepschats.

Zie je de leesbevestiging niet?
Zoals ik je een paar regels hierboven heb verteld, kunnen er verschillende redenen zijn waarom je de leesbevestiging niet kunt zien. U heeft bijvoorbeeld per ongeluk de betreffende functie uitgeschakeld.

Ik zal in een lijst kort de belangrijkste redenen samenvatten waarom u het dubbele blauwe vinkje naast het bericht mogelijk niet ziet:

Mogelijk heeft u of uw ontvanger leesbevestigingen uitgeschakeld in uw privacyinstellingen
Uw ontvanger heeft u mogelijk geblokkeerd
De telefoon van
uw ontvanger is mogelijk uitgeschakeld Uw ontvanger heeft het gesprek mogelijk nog niet geopend
U of de ontvanger heeft mogelijk verbindingsproblemen
Lees de volgende paragrafen verder als u het WhatsApp-leesbewijs wilt inschakelen op een Android- of iOS-apparaat.

De WhatsApp-leesbevestiging van Android inschakelen
Als u een Android-apparaat gebruikt en wilt weten hoe u de blauwe markeringen die de leesbevestiging voor een bericht aangeven, opnieuw kunt activeren, volgt u deze eenvoudige stappen. Je zult het echt een makkie vinden, dit is wat je moet doen:

Open de WhatsApp-app
Tik op de drie verticale stippen die je in de rechterbovenhoek ziet
Klik op Instellingen
Kies vervolgens Account
Tik op het item Privacy
Vink het vakje aan naast Leesbevestigingen
Wel, op deze manier heb je de leesbevestiging voor berichten van WhatsApp ingeschakeld . Makkelijk, toch? Waarschuwing: als het vakje naast het item Leesbevestigingen niet is aangevinkt, verschijnen de blauwe vinkjes niet en kun je geen melding ontvangen van geslaagde leesbewerkingen van contacten naar wie je berichten hebt gestuurd in WhatsApp.

Onthoud ook dat als een van uw contacten de blauwe WhatsApp-vinkjes heeft uitgeschakeld, dus leesbevestiging, u nog steeds geen leesbevestiging ontvangt voor elk bericht dat u naar hen verzendt.

Hoe de WhatsApp-leesbevestiging op iPhone / iPad iOS in te schakelen
Als het apparaat dat u gebruikt een iPhone of iPad is en u de WhatsApp-leesbevestiging wilt inschakelen, lijken de stappen die u moet volgen sterk op de stappen die ik u heb uitgelegd in de vorige alinea.

Volg deze eenvoudige en snelle instructies om de leesbevestigingsfunctie op uw iOS-apparaat te activeren:

Open de WhatsApp-app op je apparaat
Open de instellingen door op het tandwielpictogram in de rechterbenedenhoek te
tikken Tik op Account
Klik nu op Privacy
Beweeg de hendel naast Leesbevestigingen naar rechts
Perfect! Zo heb je de leesbevestiging geactiveerd in de populaire berichten-app en verschijnen de bekende blauwe vinkjes naast de berichten.

Onthoud dat als een van uw contacten de blauwe WhatsApp-vinkjes heeft uitgeschakeld, dus leesbevestiging, u nog steeds geen leesbevestiging ontvangt voor elk bericht dat u naar hen verzendt.

Hoe een leesbewijs op pc / Mac te activeren
Als u WhatsApp Web op uw computer gebruikt, moet u weten dat er geen optie is waarmee u het leesbewijs rechtstreeks op uw pc kunt activeren.

Op dit moment wordt in feite, onder de opties die aanwezig zijn in de instellingen van de webversie van de bekende berichtenservice, de sectie gewijd aan privacy niet genoemd.

Om de leesbevestiging te activeren, zult u dus noodzakelijkerwijs vanaf uw smartphone moeten werken.

Conclusies
Zoals je misschien hebt begrepen na het lezen van dit artikel, is het inschakelen van de leesbevestiging voor WhatsApp-berichten eigenlijk vrij eenvoudig en vereist niet wie weet hoeveel tijd en moeite. Je hebt alleen een beetje geduld en een paar minuten nodig.

Na mijn advies te hebben opgevolgd, ben ik er zeker van dat de wereld van de gevreesde blauwe teken geen obstakel meer voor je zal zijn en dat je rustig (en eindelijk) kunt zien wie je berichten daadwerkelijk heeft gelezen.

Als iets dat je hebt gelezen niet erg duidelijk is en je verduidelijking nodig hebt, aarzel dan niet om me te schrijven, ik zal je graag helpen. Ik wil je alleen maar veel succes wensen en vooral veel plezier met de blauwe vinkjes!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *