WhatsApp-alternatieven: 5 geldige concurrenten

Instant messaging-diensten hebben ons leven totaal radicaal veranderd. Maar zijn er alternatieven voor WhatsApp, de populairste app in de branche? Natuurlijk doe je dat, je hoeft ze alleen maar te leren kennen en ze met je handen te testen.

Hoewel WhatsApp wordt beschouwd als een echte gigant van instant messaging dankzij zijn interessante functies zoals groepen en uitzendingen, verhalen en een praktische versie voor het web, zijn er verschillende applicaties waarmee je zeer vergelijkbare resultaten kunt krijgen.

Bovendien is WhatApp in de loop der jaren mede dankzij de overname door Facebook een volwassen applicatie geworden waaraan een aantal toffe features zijn toegevoegd, ten eerste conversatie-encryptie en tweestapsverificatie. Ook omdat het niet mogelijk was om bestanden op WhatsApp te delen, werd een functie later geïntegreerd.

WhatsApp wordt, althans in Italië, als de marktleider beschouwd, hoewel er verschillende concurrenten van enig belang zijn en die in de loop der jaren schuchter belangrijke marktaandelen begonnen te veroveren. Laten we dus samen kijken over welke instant messaging-apps we het hebben.

Content Index
Signal
WeChat
Telegram
Viber
Messenger Signal Signal
Conclusies

De eerste app waar ik je aan wil voorstellen heet Signal en is helemaal gratis. Signal lijkt erg op WhatsApp en stelt je in staat om snel en gemakkelijk met je vrienden te bellen en te videobellen. Net als WhatsApp biedt het ook een handige webversie voor gebruik op je pc of Mac.

Het is een zeer veilige applicatie die geavanceerde coderingssystemen garandeert om uw gegevens te beschermen. De interface is schoon en duidelijk en over het algemeen heel eenvoudig te gebruiken. Signal biedt ook een geavanceerd coderingssysteem voor uw gegevens. Elk bericht dat door Signal gaat, is gecodeerd en kan alleen worden gelezen door deelnemers aan het natuurbehoud.

Net als bij tijdelijke WhatsApp-berichten, kun je met Signal ook tijdelijke berichten maken, die zichzelf vernietigen na een tijdsinterval naar keuze. Kortom, Signal is een veilige, gebruiksvriendelijke en gratis applicatie. Ongetwijfeld een van de beste alternatieven voor WhatsApp die momenteel op de markt zijn.

WeChat
WeChat

Een berichten-app, en niet alleen dat, zeker heel interessant is WeChat. Het wordt voornamelijk gebruikt in het Verre Oosten (vooral in China waar het verplicht is), en maakt het mogelijk om korte tekstberichten en spraakmemo’s te verzenden. WeChat, ontwikkeld door het Chinese bedrijf Tencent, stelt je ook in staat om nieuwe vrienden te maken, kleine betalingen te doen en natuurlijk sms-berichten naar je vrienden te sturen.

Meerdere talen worden ondersteund, waaronder Italiaans. WeChat heeft ook een eigen webversie en is ook vanaf een pc te gebruiken. WeChat laat je ook foto’s uploaden en artistieke filters toevoegen, een beetje zoals Instagram.

Net als bij Instagram- en Facebook-verhalen, kun je met Moments foto’s plaatsen, status delen, muziek delen, artikelen en inhoud ‘liken’ die door andere gebruikers wordt gedeeld.

Kortom, WeChat is niet zomaar een berichten-app, maar een echt sociaal netwerk dat veel van de functies bevat die je op WhatsApp, Instagram en Facebook aantreft.

Telegram
Telegram

Telegram is zeker de directe concurrent van WhatsApp. In ieder geval qua uiterlijk, in feite zijn de twee platforms op zijn minst vergelijkbaar. Deze app is ontwikkeld door twee Russische broers en stelde je in eerste instantie in staat om veel meer te doen dan WhatsApp. Gesprekken waren eigenlijk vanaf het begin gecodeerd en er waren geen grote limieten voor het uitwisselen van bestanden.

Telegram is gratis en open source software, daarom is het gebruik ervan volledig gratis voor de gebruiker. Een ander interessant aspect van Telegram is de mogelijkheid om automatische bots te programmeren, uitgerust met een kleine kunstmatige intelligentie.

Er zijn veel beroemdheden en politici die besloten een Telegram-kanaal te creëren, waardoor we ons realiseren hoe belangrijk het platform ook in ons land is.

Als je van plan bent je WhatsApp-chats over te zetten naar Telegram, raad ik je aan om mijn gids over dit onderwerp te lezen voordat je de definitieve overstap maakt.

adder
adder

Viber is een andere zeer interessante app. Het behoort tot een Japans bedrijf en heeft een eenvoudige en intuïtieve stijl. Het is een zeer geldig alternatief voor WhatsApp, hoewel het momenteel nog weinig wordt gebruikt in Italië. Het aantal actieve gebruikers wordt geschat op ongeveer een miljard, velen van hen bevinden zich in Oost-Europa en het Oosten.

Aanvankelijk alleen voor iOS geboren, is de app platformonafhankelijk geworden en is hij ook beschikbaar voor Android. Viber kan contacten uit het adresboek van de telefoon synchroniseren en ze rechtstreeks toevoegen aan het adresboek van de berichtentoepassing.

Recente updates van de app hebben ook groepschats mogelijk gemaakt. De overname door de Japanse gigant Rakuten belooft veel goeds voor toekomstige functies.

Messenger
Messenger

Van hetzelfde bedrijf als WhatsApp of Facebook, Messenger is zeker een van de meest gebruikte berichten-apps ter wereld. Het gebruik ervan is trouwens bijna natuurlijk als je Facebook al gebruikt.

Messenger stelt ons in feite in staat om eenvoudig te communiceren met onze Facebook-vrienden. In wezen verving het de oude Facebook-chat en implementeerde het nieuwe en interessante functies, zoals de mogelijkheid om berichten, foto’s, video’s uit te wisselen en videogesprekken te voeren en nog veel meer.

Tot op heden wordt het gebruik ervan geschat op 1,2 miljard gebruikers. Cijfers die snel toenemen. Het is zeker een zeer geldig alternatief voor WhatsApp waarmee je zelfs zonder je telefoonnummer kunt communiceren met vrienden en familie.

Conclusies
We hebben al vijf sterke concurrenten gezien van de instant messaging-gigant Facebook.

Degene die ik je heb laten zien, zijn naar mijn mening de beste alternatieven voor WhatsApp die momenteel op de markt zijn. Ze zijn allemaal heel eenvoudig te gebruiken en vooral gratis.

Mijn uitnodiging is om het te testen, er wordt zelfs niet gezegd dat de ene toepassing beter is dan de andere, alleen maar omdat het nobeler is. Als je andere instant messaging-apps kent, schrijf me dan gerust en ik voeg ze graag toe aan de lijst.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *