WhatsApp: Activeer de donkere modus op iPhone iOS

WhatsApp is, zoals we weten, momenteel de meest gebruikte instant messaging-app ter wereld (hoewel er ook geldige alternatieven zijn).

Als je een liefhebber bent van donkere kleuren en op zoek bent naar een korte handleiding om WhatsApp Dark Mode op iPhone iOS in te schakelen, dan is dit het artikel waar je naar op zoek was.

Veel mensen geven er zelfs de voorkeur aan om de donkere modus in te schakelen voor hun telefoon-apps. Ik geef ook zeker de voorkeur aan deze modus. Kleuren zijn zeker levendiger en het contrast neemt aanzienlijk toe, waardoor tekst beter leesbaar is.

Een paar jaar geleden begonnen app-ontwikkelaars de gebruiker de mogelijkheid te geven om te schakelen tussen licht en donker. Dit is ook het geval voor de berichtengigant van Mark Zuckerberg. Het is niet verrassend dat Facebook je dit ook laat doen.

Inhoudsopgave
Wat is donkere modus
Activeer WhatsApp donkere modus op iPhone iOS
Conclusies
Wat is donkere modus
We gaan ervan uit dat je nog nooit van deze modus hebt gehoord. Dus wat is de donkere modus? Zoals je Engelse vertaling het goed beschrijft, is het gewoon een obscure manier. Wanneer u deze modus activeert, ziet u de kleuren van de applicatie veranderen.

Kortom, je zult eindigen met een zeer donkere achtergrond, die neigt naar zwart. De teksten daarentegen zullen een naar wit neigende kleur hebben.

Op deze manier zal het contrast tussen de achtergrond en de tekst aanzienlijk toenemen, waardoor de tekst beter leesbaar wordt. Bovendien zorgen donkere kleuren ervoor dat je je ogen minder belast.

Schakel de donkere WhatsApp-modus in op iPhone iOS
Nu we begrijpen waar deze modus voor is, laten we eens kijken hoe we deze samen kunnen inschakelen op de iPhone met het iOS-besturingssysteem. Ik begin met te zeggen dat de donkere modus aanwezig is in een zeer recente update van de app, die begin maart 2020 is uitgebracht.

Het eerste dat u hoeft te doen, is de app bijwerken naar de nieuwste versie die momenteel beschikbaar is. De donkere modus werd eigenlijk geïntroduceerd met versie 2.20.30 die op 3 maart werd uitgebracht. Houd er ook rekening mee dat niet alle iPhones deze modus ondersteunen: deze is eigenlijk beschikbaar voor iOS 13-gebruikers.

Nadat je de app hebt bijgewerkt en hebt gecontroleerd of je iOS-versie wordt ondersteund, kun je de volgende stappen ondernemen:

Open je telefooninstellingen
Ga naar het menu Scherm en helderheid
Selecteer Dark
Perfect. U hoeft verder niets te doen: nu kunt u genieten van de donkere modus.

Conclusies
Zoals we hebben gezien, is de donkere modus heel eenvoudig te activeren op iOS-apparaten en kan het nuttig zijn om de leesbaarheid te verbeteren en vermoeide ogen te verminderen. Ik raad u aan uw app bij te werken en deze minstens één keer te gebruiken.

Als u zich niet op uw gemak voelt, kunt u altijd teruggaan naar de wismodus door het omgekeerde proces uit te voeren:

Open je telefooninstellingen
Ga naar het menu Scherm en helderheid
Selecteer Wissen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *