Wat is oliepompen en de voordelen ervan?

Veel modieuze diëten en natuurlijke gezondheidsbehandelingen zijn populair op internet en het is vaak moeilijk om te beslissen welke de moeite waard zijn.

Rijg, ga biologisch, glutenvrij, drink appelciderazijn en til olie op.

Hoe weet je wanneer deze woestenij-waanzin je lichaam echt ten goede zal komen?

Een populair recent is het pompen van olie.

 

Wat is oliepompen?

 

Olieabsorptie verwijst naar het gebruik van olie (kokosnoot, sesamolie, olijfolie, enz.) En deze vervolgens gedurende ten minste 10-20 minuten in uw mond te wrijven, zoals bij mondwater.

Het lijkt makkelijk? Maar waar kwam dit idee vandaan?

Vóór op fluoride gebaseerde mondspoelingen gebruikten oude culturen zoals Ayurveda-indianen in India trekolie om tandplak, slechte adem, tandbederf en verschillende tandvleesgerelateerde ziekten te bestrijden en om de algehele mondzorg te verbeteren.

 

 

 

Hoe werkt het?

 

Het idee van olie trekken is dat de olie tussen je tanden komt en de bacteriën en ziekteverwekkende stoffen van moeilijk bereikbare plaatsen trekt.

De gladde eigenschappen van de olie vormen een gladde barrière op uw tanden.

Deze barrière voorkomt dat bacteriën en tandplak zich aan uw tanden en tong hechten en kan het totale aantal ziekteverwekkende bacteriën verminderen.

Hoewel je in deze praktijk veel verschillende oliën kunt gebruiken, zijn de meest gebruikte oliën kokosolie, olijfolie en sesamzaadolie.

Het is het beste voordat u eet of drinkt, eigenlijk het eerste dat u ‘s ochtends doet, voordat u uw tanden poetst.

De gemakkelijkste manier om olie te pompen:

  1. Doe een kleine lepel olie naar keuze in je mond. Als je kokosolie gebruikt, smelt deze in je mond, dus loop niet achterop. Het gebruik van meerdere lepels is niet nodig en kan moeilijker worden, vooral voor beginners.
  2. Beweeg of “trek” de olie in de mond en laat het minimaal 15 minuten door de tanden lopen, en maximaal 20 minuten wordt aanbevolen.
  3. Als de tijd om is, verwijder je de olie (giet het in de vuilnisbak in plaats van in de gootsteen). U weet dat wanneer de textuur dikker wordt en de kleur wit wordt, u de bewerking correct hebt voltooid. Poets dan je tanden. Slik de olie niet door; het doel hiervan is om de slechte dingen uit de mond te krijgen, niet uit de buik.

Als u op het punt staat het huis te verlaten, wilt u misschien ‘s morgens vroeg de auto trekken en kunt u de olie in uw mond laten terwijl u routinewerk doet.

Omdat 20 minuten erg lang kunnen zijn, kun je wat tijd besteden aan het weken van de olie in je mond, omdat het nog steeds kan helpen bij het bestrijden van bacteriën.

 

 

 

Gezondheidsvoordelen van het pompen van olie

 

Dood bacteriën

 

Candida  en  hamer bacteriën  komen veel bacteriën, zij als leven in de donkere en vochtige gat in de mondholte.

Omdat de spijsvertering in de mond begint, is het erg belangrijk dat u de hoeveelheid tandplak die zich ophoopt onder controle houdt en tandbederf voorkomt.

Olieabsorptie verwijdert deze bacteriën en hun gifstoffen, waardoor uw algehele gezondheid verbetert door de verspreiding van schadelijke micro-organismen te voorkomen voordat ze het spijsverterings- en immuunsysteem binnendringen.

Volgens gegevens van de National Institutes of Health is aangetoond dat maagdelijke kokosolie resistent en schimmelwerend is tegen Candida.

 

 

 

Een in 2004 uitgevoerd onderzoek heeft 52 Candida-stammen gesensibiliseerd voor rauwe kokosolie en de resultaten toonden aan dat “kokosolie in vergelijking met fluconazol voor 100% actief is tegen Candida.

Gezien de opkomende geneesmiddelresistente Candida-soorten, moet kokosolie worden gebruikt om schimmelinfecties te behandelen. “(1)

Vergeleken met mondwater met chloorhexidine, heeft een ander onderzoek dat de effecten van sesamolie-absorptie op slechte adem en andere micro-organismen evalueerde, twee weken tandvleesontsteking, tandplak en sensorische ademhalingsverschillen uitgevoerd bij 20 adolescenten.

De conclusie was dat “olie-absorptietherapie hetzelfde is als chloorhexidine, en even effectief is voor aan halitose en aan halitose gerelateerde organismen.” (2)

 

 

 

Bestrijdt tandplak en gingivitis

 

Gingivitis is een bacteriële infectie die wordt veroorzaakt door micro-organismen in de mond.

De belangrijkste oorzaak van tandvleesontsteking is tandplak.

Door olie te absorberen, laat de film die de olie op het tandoppervlak achterlaat, geen tandplak op de tand.

Historisch gezien kan het extraheren van olie met sesamolie en zonnebloemolie gingivitis geassocieerd met tandplak verminderen.

Na 45 dagen kan het absorberen van zonnebloemolie tandplak en gingivitis aanzienlijk verminderen.

Al met al bewees deze studie dat het trekken van sesamolie effectief is. (3)

Met de populariteit van kokosolie in de neusgaten en de eigenschappen van de gemakkelijk te eten eetbare olie, hebben wetenschappers het onlangs onder een microscoop gelegd om te zien of het ook een effect heeft op gingivitis.

Het verschil tussen kokosolie en andere oliën is dat het voornamelijk bestaat uit middellange vetzuren, waarvan bijna de helft laurinezuur is, dat ontstekingsremmende en antibacteriële effecten heeft.

Een fragment uit een recent onderzoek: “De studie omvatte 60 tienerjongens en meisjes van dezelfde leeftijd in de leeftijdsgroep van 16-18 jaar die gingivitis hadden veroorzaakt door tandplak en waarbij oliewinning werd opgenomen in hun mondhygiëneprocedures.

De plaque- en gingivale index van de proefpersonen werden beoordeeld op dagen 1, 7, 15 en 30 van de basislijn. “(4)

De resultaten toonden aan dat tijdens het onderzoek tandplak en tandvlees afnamen op dag 7, terwijl het aantal geteste dagen bleef afnemen.

Een ander onderzoek onder 20 adolescente jongens met tandplak gingivitis werd willekeurig verdeeld in twee groepen.

De ene groep gebruikte sesamolie voor de opname van olie en de andere groep gebruikte chloorhexidine, een ingrediënt tegen tandplak dat in veel commerciële soorten mondwater wordt aangetroffen.

Beide vertoonden een vermindering van plaque na 10 dagen; de olieabsorptiegroep vertoonde echter een vermindering van juveniele plaque, gingivitis en aërobe microbiële kolonies. (5)

 

 

 

Weersta een slechte adem

 

Een slechte adem, ook wel een slechte geur of een slechte adem genoemd, is een probleem in het dagelijks leven en kan een medische indicatie zijn van bacteriën of andere organismen in de mond.

De meeste commerciële mondspoelingen bevatten chloorhexidine, het meest effectieve ingrediënt bij het bestrijden van gingivitis veroorzaakt door tandplak.

De keerzijde is dat de tanden na langdurig gebruik ruw worden en verkleuring veroorzaken.

Niettemin is de natuurlijke manier om mondaandoeningen te voorkomen de essentie van mondgezondheid.

Een studie van twee weken verdeelde 52-jarige kinderen van 6 tot 12 jaar in vier groepen op basis van een vergelijking van de olieabsorptie en verschillende mondspoelingen.

Deze groepen gebruiken fluoride, kruiden, olieabsorptie en controle.

De vergelijking van de antibacteriële werking bij olie-extractie, kruidenmondspoeling en fluoride-mondwater laat zien: “De sesamol in sesamolie heeft effecten op biologische weefsels, zoals ontgifting van gifstoffen, anti-oxidatie, versterking van vitamine E en het voorkomen van lipiden. Peroxidatie en antibiotische werking. ”(6)

In nog een proef van drie weken werden 60 studenten verdeeld in twee groepen en willekeurig verdeeld in twee groepen om chloorhexidine, sesamolie en een controlegroep te testen.

Beide groepen vonden een significante vermindering van tandplak, gingivitis en kwalijke geur, waardoor sesamolie een goedkopere en natuurlijkere methode voor mondhygiëne is. (7)

 

 

 

Geneest bloedend tandvlees

 

Olieabsorptie kan niet alleen mondziekten voorkomen, maar kan ook gifstoffen uit de weefsels in de mondholte verwijderen, waardoor ‘het lichaam zichzelf geneest’.

De ontsteking verdween, het bloeden van het tandvlees stopte, de tanden gingen los, pijn en gevoeligheid verdwenen.

De tanden worden witter en het tandvlees ziet er roze en gezonder uit. (8)

 

Wat is het verschil tussen oliën?

 

Het meest voor de hand liggende is het gebruik van biologische premiumoliën.

Geraffineerde olie en koudgeperste olie zijn het beste, omdat het vet niet is afgebroken en toch als bacterie kan functioneren.

De brandende olie heeft een warmtebehandeling ondergaan, wat de gezondheidsvoordelen schaadt.

Vermijd alle oliën.

Maïsolie, plantaardige olie, sojaolie, koolzaadolie en katoenzaadolie zijn geen goede bronnen voor oliewinning.

Gearomatiseerde notenoliën zoals pinda’s, vlas en avocado hebben een zeer sterk aroma en zijn moeilijk te eten gedurende lange tijd.

 

 

 

kokosnoot

 

Studies hebben aangetoond dat kokosolie ook een belangrijke antibacteriële werking heeft.

Zoals eerder vermeld, bevat kokosolie veel laurinezuur.

Wanneer kokosolie reageert met speeksel, wordt het het belangrijkste ingrediënt van zeep. Dit verklaart waarom het reinigende vermogen zo hoog is.

“Het bleek een significante antibacteriële activiteit te hebben in de mondholte van de meest voorkomende en sterke bacteriën, waaronder een  grote Escherichia coli, Enterobacter-soort, Helicobacter pylori, Staphylococcus aureus, Candida albicans omvattende , Candida glabrata, Candida tropicalis, C. parapsilosis stellatoidea  en  C. krusei .

De studie toonde ook aan dat de emotionele kokosolie  Streptococcus mutans en Candida albicans bacteriën  in  vitro  orale biofilmmodellen hebben. (3)

Kokosolie helpt niet alleen bij het verwijderen van gifstoffen, het is ook bewezen dat het gemakkelijk verteerbaar is, rijk aan vitamine A (goed voor het immuunsysteem), D (bevordert sterke botten en tanden), E (gezonde huid en antioxidanten zijn sterk gecorreleerd) ) Verbetering van wonden en gesprongen lippen) en K.

 

 

 

sesam

 

Sesamolie is de meest genoemde olie-extractiemethode in de oude literatuur. Het heeft geen nasmaak en is relatief goedkoop.

“Het bleek de groei en adhesie van bacteriën effectief te verminderen.

Gifstoffen en bacteriën uit het lichaam kunnen via de tong worden verdreven, in de olie worden opgesloten en uit het lichaam worden verwijderd.

Sesamolie bleek vervorming  Hammer bacteriën hebben antibacteriële activiteit. “(8).

Dit plantaardige vet reageert met speeksel en vormt een emulgator, die hetzelfde effect heeft als zeep: het vormt een laag die voorkomt dat bacteriën zich aan het tandoppervlak hechten en voorkomt dat bacteriën zich in de biofilm nestelen.

Sesamolie heeft drie soorten lignans – sesamine, sesamine en sesamine – die antioxiderende eigenschappen hebben en het effect van vitamine E versterken.

Sesamolie verhoogt het gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren en vermindert lipideperoxidatie, waardoor schade door vrije radicalen aan weefsels wordt verminderd. “(10)

 

Olijfolie en zonnebloemolie

 

Hoewel er weinig studies zijn waarin zonnebloemolie en olijfolie worden gebruikt, hebben veel fora en enkele medische onderzoekstijdschriften erop gewezen dat deze twee tandplak verminderen en dat olijfolie een groter verlichtend effect heeft.

Een studie citeerde: “Er werd vastgesteld dat het absorberen van zonnebloemolie de plaque-index en tandvleesindex na 45 dagen aanzienlijk kan verlagen. (3)

 

 

 

Natuurlijk en goedkoop

 

Als u op zoek bent naar een natuurlijker en effectiever alternatief voor mondwater, dan is olietrekken het antwoord.

Met alle voordelen en geen risico’s, is er geen nadeel om het in uw routinewerk te implementeren, vooral niet wanneer u een ontbijt moet bereiden of een bad moet nemen.

Het is waar dat het even wennen is om aan het pompen te wennen, maar de voordelen wegen zeker op tegen de nadelen.

Het is het beste om twee keer per week olie te pompen en uiteindelijk een dagelijks (niet eens dagelijks) niveau te bereiken.

Gezien het geld dat wordt besteed aan orale cosmetica en bleken, is oliewinning goedkoop en gemakkelijk.

Bovendien is dit voor detoxrituelen veel gemakkelijker dan vasten of minder vervelende toevoegingen aan het dieet.

Er zijn veel beweringen die geen wetenschappelijke basis hebben, waaronder: olie kan helpen bij het verminderen van 30 verschillende ziekten, het is een supplement voor gewichtsverlies en helpt de menstruatiecycli gemakkelijker en dikker haar te maken.

Hoewel deze niet zijn bevestigd, blijkt uit het laatste bewijs dat er een verband bestaat tussen oliewinning en preventie van tandbederf, slechte adem, preventie van tandvleesgerelateerde ziekten en resistentie tegen tandplak.

Zoals alle gewoontes, duurt het even voordat je eraan gewend bent om het aan je routine toe te voegen.

Zoals ze in de medische wereld zeiden, is de beste manier in de geneeskunde om de ziekte te stoppen voordat deze zich voordoet.

Dus waarom zou u geen natuurlijke remedies en op leeftijd geteste therapieën gebruiken om uw mond te beschermen, de groei van bacteriën te stoppen en uw lichaam te helpen?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *