Wanneer posten op Instagram? de beste tijd

Je feed verrijken met interessante inhoud is zeker een van de beste strategieën die je kunt gebruiken om te groeien op sociale media, vooral Instagram.

Het “wat” is belangrijk, maar het “wanneer” mag in geen geval over het hoofd worden gezien. Daarom zal ik in dit artikel proberen je te laten zien wanneer je op instagram moet posten. We zullen samen bekijken wat volgens mij de beste tijd is om je volgers te bereiken en de betrokkenheid bij je berichten te vergroten.

Inhoudsindex
Is er een beter moment om op Instagram te posten?
Analyseer het gedrag van uw gebruikers
Plan uw berichten
Conclusies
Is er een betere tijd om op Instagram te posten?
Laten we eerst proberen te begrijpen of de overtuiging van de beste tijd om op Instagram te posten waar is of gewoon een andere mythe om te verdrijven. Voordat ik deze conclusies trok, probeerde ik op vrijwel elk moment van de dag te posten: van het eerste licht in de ochtend tot de late namiddag, uiteraard van maandag naar het weekend.

De resultaten die ik heb zijn heel verschillend van elkaar. Ik ontdekte dat het allemaal afhangt van het profiel dat je gebruikt om te posten.

Ik probeerde bijvoorbeeld een profiel uit de sector “reizen en toerisme” te gebruiken en merkte dat vooral in het weekend fans actief waren.

Als je erover nadenkt, wordt de gemiddelde gebruiker trouwens meegesleept door de verbeelding en begint hij zijn vakantiebestemmingen te plannen op het moment dat ze uitgeput zijn van werk en gedachten. Dit moment valt in de meeste gevallen samen met het weekend of in ieder geval met het einde van de middag.

Dus ik probeerde te posten met een account uit de sector “koken / recepten”. Hier waren de resultaten duidelijk anders. Gebruikers hadden de neiging om in de ochtenduren te communiceren, vooral op weekdagen, en minder in het weekend. Wat is eigenlijk een beter moment om een ​​recept te maken dan voor de lunch of het diner?

Dit alles om je wat te vertellen? Dat elk Instagram-profiel een andere niche van volgers heeft met totaal andere gewoontes. Er is dus geen exacte tijd om te posten. Het hangt allemaal af van de gewoonten van je volgers, er zijn geen magische formules of snelkoppelingen!

Natuurlijk zijn er specifieke momenten waarop gebruikers meer kans hebben om verbinding te maken op Instagram en daarom is het statistisch mogelijk dat je betere resultaten krijgt door in die specifieke periode te posten, maar het echte geheim is om je volgers te kennen en je aan te passen vanaf het wakker worden .

Gelukkig hebben we via het zakelijke account van Instagram gedetailleerde statistieken beschikbaar waarmee we de gewoonten van onze volgers kunnen ontdekken.

Analyseer het gedrag van uw gebruikers
Zoals ik in de vorige paragraaf al zei, u hoeft alleen het gedrag van uw volgers te analyseren, op deze manier weet u wanneer u uw inhoud moet plaatsen en zoveel mogelijk mensen bereiken.

Dit zijn de stappen die je moet nemen (met een Instagram-bedrijfsprofiel) om toegang te krijgen tot gedetailleerde statistieken van de interacties van je volgers:

Open de Instagram-app
Klik op uw profielpictogram (rechtsonder)
Klik op het pictogram “statistieken” in de rechterbovenhoek
Ga naar het gedeelte Volgers
Klik op Meer
Als u de stappen correct hebt uitgevoerd, bevindt u zich in een zeer gelijk aan deze.

instagram toegangstijden

Zoals je kunt zien, kun je vanuit dit scherm filteren op dagen en tijden en zo op de hoogte blijven van de gewoonten van je volgers. Je moet ze gewoon zo goed mogelijk bestuderen en dienovereenkomstig posten wanneer je weet dat ze het meest actief zijn.

De accountvolgers die ik in de screenshot heb gebruikt, zijn bijvoorbeeld ‘s middags erg actief, dus we posten altijd na 15:00 uur. Deze regel verandert natuurlijk van account tot account en wordt nooit gecorrigeerd.

Plan je berichten
Nu je de gewoontes van je volgers kent, post je gewoon in dat tijdsbestek en hoop je dat alles goed gaat. Er kunnen zich echter echte obstakels voordoen die ervoor zorgen dat u niet fysiek aanwezig bent op het juiste moment wanneer u uw beste inhoud zou moeten brengen.

Stel dat uw merk zich richt op het Amerikaanse publiek. Je moet altijd inhoud plaatsen, rekening houdend met je tijdzone. Als het bij ons nacht is, is het in Amerika dag en vice versa. In deze gevallen moet je een tool gebruiken om je Instagram-berichten in te plannen.

Gelukkig zijn er verschillende en velen van hen kun je al vinden geïntegreerd in verschillende instagram-bots. Als u een bot gebruikt, hoeft u alleen maar te profiteren van deze specifieke functie om de best mogelijke interactie te garanderen.

Conclusies
Zoals je misschien hebt gezien, is er geen magische formule om correct op sociale media te posten: het hangt allemaal af van ervaring, kennis van je publiek en je vermogen om gegevens te analyseren.

Statistieken worden juist gemaakt om u in staat te stellen de publicatie van uw berichten te verbeteren. Analyseer de gegevens zorgvuldig, bijna manisch, om een ​​sterke verstandhouding met uw volgers op te bouwen.

Zelfs uw gebruikers zullen na een tijdje de momenten beginnen te kennen en begrijpen waarop ze nieuwe inhoud op uw pagina zullen vinden en dit kan een uitstekende “niet te missen” ontmoeting voor hen worden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *