Waarom brandt het lampje van mijn airbag? (5 oorzaken en minimumsnelheid voor implementatie)

Er zijn verschillende waarschuwingslampjes op het dashboard van een voertuig. De meeste mensen zullen ze alleen zien oplichten als er een bepaald probleem is met hun voertuig dat wordt aangegeven door dat licht.

Of je het nu weet of niet, je hebt het airbaglampje waarschijnlijk al zien gaan branden zonder het te beseffen. Wanneer u bijvoorbeeld in uw auto stapt en uw motor start, ziet u mogelijk een waarschuwingslampje dat u eraan herinnert uw veiligheidsgordel om te doen.

Bij sommige modelauto’s is het lampje van de veiligheidsgordel hetzelfde als het lampje van de airbag. Dit betekent dat mensen bekend zijn met het zien van dit licht als een waarschuwing voor hun veiligheidsgordel. Ze zijn het niet gewend om het te zien als een waarschuwing voor airbags. Als gevolg hiervan willen ze dit lampje misschien gewoon negeren als het gaat branden zonder te beseffen dat het verwijst naar een probleem met de airbags en niet met de veiligheidsgordel.

Als u uw veiligheidsgordel om heeft en het airbaglampje brandt nog steeds, mag u dit lampje niet negeren, omdat dit waarschijnlijk betekent dat u ten minste één niet-functionele airbag in uw voertuig heeft.

Het is van cruciaal belang dat u elk probleem met uw airbagsysteem oplost, omdat airbags uw leven kunnen redden als u een auto-ongeluk krijgt. U wilt niet op de harde manier weten of uw airbags wel of niet werken.

Wat kan ervoor zorgen dat het airbaglampje gaat branden?

Hieronder staan ​​vijf veelvoorkomende oorzaken van een airbaglampje:

1) Airbag gedeactiveerd

De meest voorkomende oorzaak dat het airbaglampje gaat branden, is dat het airbagsysteem is gedeactiveerd of uitgeschakeld. Hiervoor kunnen een aantal redenen zijn waar u geen controle over had.

Mogelijk is er een probleem met de crashsensoren of een ander onderdeel van de airbag. Als alternatief kan de sensor in de passagiersstoel die bepaalt of die airbag actief moet zijn of niet, defect zijn.

 

2) Veiligheidsgordels

Zoals eerder vermeld, kan het lampje van de airbag gaan branden als u uw veiligheidsgordel niet omdoet. Maar er kunnen andere problemen met de veiligheidsgordel zijn waardoor dit lampje ook gaat branden.

Misschien klikt uw veiligheidsgordel niet goed in de gesp en blijft hij op zijn plaats. Misschien is er een probleem met de sensoren in de gesp en vertellen ze de computer niet nauwkeurig dat je je veiligheidsgordel hebt vastgemaakt.

3) Klein ongeval

Het is mogelijk om een ​​klein auto-ongeluk te krijgen (ook wel fenderbuiger genoemd) waarbij uw airbags niet worden geactiveerd, maar de crashsensoren worden wel geactiveerd. Dit betekent dat uw airbaglampje blijft branden totdat u naar een autoreparatiewerkplaats gaat en het door de technicus laat resetten.

Een klein ongeval kan een situatie zijn waarbij u iets met de voorkant van uw voertuig raakt terwijl u met een snelheid van minder dan 8 mph rijdt. De crashsensoren zijn meestal gevoelig voor elk type ongeval, hoe groot of klein ook.

4) Waterschade

Als de interne onderdelen van uw auto om wat voor reden dan ook waterschade hebben, kan er corrosie ontstaan ​​op de crashsensoren van uw airbagsysteem. Deze corrosie zal hun vermogen om correct te functioneren verstoren en het kan ertoe leiden dat het airbaglampje gaat branden.

5) Airbagsysteem niet gereset

Als u eenmaal een ongeval heeft gehad waarbij de airbags worden geactiveerd, is alleen het vervangen van de airbag niet voldoende. Ook crashsensoren, gordelspanners en andere SRS-componenten moeten worden vervangen. Daarnaast zal de airbag monitoring unit (de hersenen van het airbagsysteem) gereset moeten worden.

 

U moet de computer laten herprogrammeren door een gekwalificeerde monteur of dealer, zodat het airbagsysteem weer kan worden gebruikt. Als alternatief staan ​​sommige bedrijven toe dat u de airbagbewakingseenheid naar hen opstuurt, deze tegen betaling reset en vervolgens naar u terugstuurt, klaar voor installatie.

Minimumsnelheid voor het inzetten van de airbag

Airbags zijn ontworpen om te worden geactiveerd wanneer de voorkant (of dichtbij de voorkant) van uw voertuig in botsing komt met een ander voertuig of een solide barrière. Om ervoor te zorgen dat de airbags worden geactiveerd, is de minimumsnelheid die u tijdens uw aanrijding moet rijden tussen de 8 mph en 22 mph.

De meeste mensen rijden ver boven deze snelheden wanneer ze crashen, meestal tussen 35 mph en 100 mph. Hoe sneller je gaat tijdens een aanrijding, hoe meer je een airbag nodig hebt om je leven te redden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *