Vervangingskosten airbag (bestuurder, passagier, zijkant en knie)

Airbags zijn een van de eerste veiligheidsvoorzieningen van voertuigen. Ze mogen de veiligheidsgordels niet vervangen, maar moeten in combinatie ermee worden gebruikt. Als uw auto botst, wordt de airbag in het dashboard snel opgeblazen om te voorkomen dat uw bovenlichaam met geweld het stuur en het dashboard raakt.

Bijna alle nieuwe auto’s zijn uitgerust met airbags om het bovenlichaam van de bestuurder en voorpassagier te beschermen. Sommige nieuwe auto’s hebben echter ook gordijnairbags en knie-airbags.

De gordijnairbag wordt opgeblazen aan de bovenkant van de zijdeur aan de voorkant van het voertuig. Dit kan gebeuren als u aan de zijkant van het voertuig botst in plaats van aan de voorkant. De knie-airbags verhogen alleen de veiligheid bij een frontale aanrijding, dus ook je onder- en bovenlichaam zitten vast.

Vervangingskosten airbag
Op zoek naar vervangende onderdelen?
We raden aan om PartsGeek.com of BuyAutoParts.com te gebruiken om de beste prijzen en keuzes te krijgen.
De airbag kan maar één keer worden opgeblazen voordat deze moet worden vervangen. Met andere woorden, als u een aanrijding krijgt en uw airbags worden opgeblazen, kunt u er zeker van zijn dat u moet betalen om die airbags te vervangen. Anders verlaat u de auto zonder airbags.

Afhankelijk van de wetten van uw woonplaats is dit misschien niet eens toegestaan. Uw verzekeringsmaatschappij kan u ook straffen voor het niet gebruiken van een airbag in uw voertuig. Daarom is het het beste om ze onmiddellijk na gebruik te vervangen.

 

De gemiddelde kosten voor het vervangen van airbags zijn meestal afhankelijk van het merk en model van het voertuig, het aantal te vervangen airbags en de locatie waar u zich verplaatst. Dit zijn de gemiddelde vervangingskosten die u kunt verwachten.

Zij-airbags voor de bestuurder – De gemiddelde vervangingskosten van zij-airbags voor de bestuurder liggen gewoonlijk tussen $ 200 en $ 700.
Zij-airbags aan passagierszijde – De gemiddelde vervangingskosten van zij-airbags aan passagierszijde liggen gewoonlijk tussen $ 400 en $ 1.000.
Zijgordijnairbags – De gemiddelde vervangingskosten van zijgordijnairbags liggen tussen de $ 200 en $ 700.
Knie-airbags – De gemiddelde vervangingskosten van knie-airbags liggen tussen $ 400 en $ 1.000.
Houd er rekening mee dat bij een aanrijding alle airbags in de auto worden opgeblazen. Als uw auto dus een bestuurdersairbag, een passagiersairbag, een zij-airbag en een knie-airbag heeft, moet u deze na een aanrijding allemaal vervangen.

Daarom kunt u verwachten dat de minimale kosten voor het vervangen van alle auto-airbags tussen $ 1.200 en $ 3.400 liggen. Nogmaals, het hangt af van het merk en model van uw auto en het aantal airbags dat u heeft. Er moeten echter andere factoren in overweging worden genomen.

Overige airbagcomponenten De
nieuwe auto heeft een zogeheten “electronic control unit” die als computer voor de airbag kan worden gebruikt. Daarnaast heb je het dashboard, de veren en sensoren voor het airbagsysteem. Als uw airbag moet worden opgeblazen, moet u ook deze andere onderdelen vervangen om de airbag te helpen opblazen en uitzetten.

U kunt deze componenten ook niet direct aanschaffen en zelf installeren. Tenzij u een professionele monteur bent, moet u het voertuig naar een dealer of een andere professionele monteur brengen en hen het airbagsysteem voor u laten repareren.

 

Dit betekent dat u moet betalen voor nieuwe onderdelen en arbeidskosten in verband met reparatiewerkzaamheden. De meeste monteurs rekenen ongeveer $ 90 per uur aan arbeid. Dus tussen de kosten van onderdelen en arbeidsloon kunnen de totale kosten voor het vervangen van airbags in de meeste compacte auto’s bijna $ 4.000 bedragen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *