Verergering van milt symptomen, redenen en 5 natuurlijke remedies

Omdat een vergrote milt meestal geen symptomen veroorzaakt, kan het zijn dat u er maar één heeft of deze zelfs niet weet.

Veel jonge mensen hebben een vergrote milt en zijn zich daar totaal niet van bewust.

Een vergrote milt is een teken van andere mogelijke problemen, zoals infectie of ziekte, dus het is voor ons allemaal nuttig om uw risico te begrijpen, de symptomen te herkennen en om te gaan met een vergrote milt.

Onze gids geeft gedetailleerde informatie over de rol die uw milt speelt in uw algehele gezondheid, hoe u weet of uw milt vergroot is en welke natuurlijke remedies het meest effectief zijn om u te helpen uw milt gezond te houden en goed te laten functioneren.

Om u te helpen begrijpen hoe een vergrote milt u en uw gezondheid beïnvloedt, laten we eerst de rol van een gezonde milt in uw lichaam onderzoeken.

 

Milt vuil voor gebruik

De milt bevindt zich in het bovenste deel van de buik, aan uw linkerkant.

Het bevindt zich direct onder de ribbenkast en heeft een ovale vorm.

De milt maakt deel uit van het lymfestelsel.

Dit systeem ondersteunt het werk van de bloedsomloop en het immuunsysteem, en de milt speelt daarin een cruciale rol.

De belangrijkste functie van de milt is om het bloed te filteren en de nodige antilichamen te produceren die nodig zijn om ziekteverwekkers in het lichaam te bestrijden.

De milt speelt een rol bij het in evenwicht houden van de vloeistofniveaus in het lichaam, helpt het aantal bloedplaatjes op peil te houden en verwijdert afvalstoffen uit veel belangrijke weefsels in het lichaam.

De milt is verantwoordelijk voor het beheersen van de rode bloedcellen die in het bloed circuleren door versleten cellen uit de bloedsomloop te verwijderen, zodat ze kunnen worden vervangen door nieuwe rode bloedcellen.

Ten slotte produceert uw milt twee soorten witte bloedcellen – lymfocyten en fagocyten – om uw immuunsysteem te ondersteunen.

Splenomegalie treedt op als er een probleem is met de milt.

Een vergrote milt heeft een groter risico op scheuren.

Omdat het als een filter fungeert, is de milt kwetsbaar voor verschillende parasieten en toxines in het systeem.

De milt is ook gevoelig voor chemicaliën in de voeding en chemicaliën in geneesmiddelen op recept en andere medicijnen, net als de lever en galblaas.

Als uw lever niet volledig functioneert, kan uw milt ook overbelast raken.

Het verzorgen van de milt is belangrijk omdat de organen u kunnen helpen infecties en ziekten te voorkomen, de gezondheid van gewrichten en spieren gedurende uw hele leven te ondersteunen en uw immuunsysteem in stand te houden.

Wanneer de milt abnormaal functioneert of vergroot wordt, heeft u meer kans op bloedarmoede, vermoeidheid, frequente infecties en problemen met de spijsvertering en de bloedsomloop.

Dus, hoe wordt uw milt ongezond en vergroot hij?

 

Leer milt vuil gezwollen groot

Wanneer uw milt is vergroot, wordt dit splenomegalie genoemd en betekent dit meestal dat uw immuunsysteem een ​​ziekte bestrijdt.

Wanneer ziekteverwekkers of andere indringers worden uitgefilterd en uw immuunsysteem probeert hun lichaam te zuiveren, kan uw milt zijn maximale capaciteit bereiken en daarom niet langer in staat zijn om het bloed goed te filteren of de nodige hulp te bieden aan het immuunsysteem.

Dit kan een ontsteking en zwelling van de milt veroorzaken, wat leidt tot een vergrote milt.

Een normale milt is ongeveer zo groot als een vuist.

Veel artsen vinden uw milt nooit tijdens het lichamelijk onderzoek.

De grootte van de milt kan echter aanzienlijk toenemen, waardoor pijn en andere symptomen ontstaan, die voor u of uw arts duidelijk kunnen zijn tijdens uw lichamelijk onderzoek.

Een vergrote milt wordt vaak beschouwd als een teken van andere ziekten in het lichaam, vooral het immuunsysteem.

Een vergrote milt baart niet altijd onmiddellijke bezorgdheid, omdat het deel uitmaakt van het natuurlijke proces om de infectie in het lichaam te elimineren.

Als u echter een vergrote milt heeft, moet uw algehele gezondheid worden gecontroleerd voor het geval u een ernstige ziekte moet behandelen.

 

Milt vuil gezwollen groot

De meeste mensen met een vergrote milt weten er niets van totdat hun arts de aandoening ontdekt tijdens een lichamelijk onderzoek.

Splenomegalie veroorzaakt soms zelden symptomen.

Uw arts zal uw milt meestal niet vinden tijdens het onderzoek, tenzij deze opzwelt en uit de normale positie achter uw ribbenkast steekt.

De symptomen van splenomegalie omvatten de volgende (1):

 • indigestie
 • Onwel voelen tijdens het eten, meestal na een grote maaltijd
 • Weinig energie of chronische vermoeidheid
 • Pijn of gevoeligheid in de linkerbovenhoek van de buik waar de milt zich bevindt
 • Onverklaarbaar gewichtsverlies
 • Pijn in de linker bovenbuik bij diep ademhalen
 • Pijn straalt van de buik naar de linkerschouder
 • geelzucht
 • Geef de symptomen van bloedarmoede weer
 • Gemakkelijk blauwe plekken of bloeden

Als uw milt is beschadigd door ziekte of letsel, is de kans groter dat u toekomstige ziekten krijgt en kunt u zich moe voelen.

Wanneer de milt vergroot is, duidt dit meestal op een soort probleem, zoals infectie, ziekte of andere problemen.

Niet alle oorzaken van een vergrote milt zijn echter ernstig.

Uw arts moet mogelijk meer tests uitvoeren om te bepalen of uw milt is vergroot vanwege medische problemen of andere redenen.

 

Miltvergroting van de oorspronkelijke reden

De milt kan om verschillende redenen vergroot worden.

Sommigen van hen zijn serieuzer dan anderen.

Enkele verontrustende redenen dat de milt kan worden vergroot, zijn levercirrose, alcoholisme en infecties veroorzaakt door virussen of parasieten.

Andere mogelijke oorzaken van miltvergroting zijn onder meer (2):

 • Infecties veroorzaakt door bacteriën
 • Door voeding veroorzaakte ontsteking
 • Gifstoffen, zoals conserveermiddelen, pesticiden en andere chemicaliën
 • kanker
 • Bloedziekte
 • Auto-immuunziekten, zoals artritis
 • Letsel of trauma
 • Een ziekte die het lymfestelsel aantast

Infectie is de meest voorkomende oorzaak van splenomegalie.

Een verhoogde productie van witte bloedcellen kan zwelling van dit vitale orgaan veroorzaken.

Parasitaire ziekten zoals leishmaniasis kunnen ook een vergrote milt veroorzaken.

Andere veel voorkomende parasieten die miltvergroting kunnen veroorzaken, zijn onder meer toxoplasmose, malaria, schistosomiasis en migratie van viscerale larven.

De meeste van deze parasieten komen alleen buiten de Verenigde Staten voor, dus als u naar het buitenland reist en een van de bovenstaande symptomen ervaart, raadpleeg dan uw arts.

Parasitaire infecties kunnen ernstig zijn, dus als u zich zorgen maakt, wacht dan niet om een ​​behandeling te zoeken.

Een andere mogelijke reden dat de milt vergroot kan zijn, is kanker, vooral het witte bloedcelcarcinoom (leukemie genoemd) en lymfoïde weefselkanker (lymfoom genoemd).

De cellen in de milt worden aangetast door veel stoffen, waaronder alcohol, drugs en recreatieve drugs.

Geneesmiddelen kunnen hemolyse of vernietiging van rode bloedcellen veroorzaken, wat kan leiden tot een afname van de werking van het immuunsysteem en een vergrote milt (3).

Omdat uw milt met andere organen werkt, kan deze worden aangetast als er elders problemen optreden.

De lever is een goed voorbeeld, omdat leverproblemen ertoe kunnen leiden dat de milt abnormaal functioneert en de milt vergroot kan worden.

Wanneer uw lever het filteren van bloed niet kan voltooien, moet uw milt harder werken om dit vermogen uit te oefenen, wat leidt tot een vergrote lever (4).

 

Spleen uitbreiding diagnose en behandeling

Als uw arts denkt dat uw milt vergroot kan zijn na een lichamelijk onderzoek, kan hij of zij om andere tests vragen.

Beeldvorming (bijvoorbeeld door middel van echografie of CT-scan) kan u helpen de mate van miltvergroting nauwkeurig te bepalen, terwijl bloedonderzoek en ander laboratoriumwerk uw arts kunnen helpen de oorzaak van een vergrote milt vast te stellen.

Het uiteindelijke doel van elke behandeling is niet alleen om uw symptomen op te lossen, maar ook om de onderliggende oorzaak van splenomegalie te behandelen.

Dit kan betekenen dat de bron van een bacteriële, virale of parasitaire infectie moet worden aangepakt.

Het behandelen van splenomegalie kan ook het aanpakken van voedings- of levensstijlproblemen omvatten die ziekte kunnen veroorzaken.

Splenomegalie loopt het risico te scheuren, of in het ergste geval moet het worden verwijderd, dus het is belangrijk om de oorzaak van de vergroting te behandelen.

Het verwijderen van de milt is altijd de laatste behandeling.

Hoewel u zonder milt kunt leven, betekent de rol van de milt in het immuunsysteem en het lymfestelsel dat het verwijderen van de milt niet zonder potentiële problemen is.

Wanneer u de milt verwijdert, verliest u een van de belangrijkste afweermechanismen van het lichaam tegen ziekteverwekkers.

Degenen die een splenectomie hebben ondergaan of waarvan de milt is verwijderd, lopen een grotere kans op infectie en worden in de toekomst ziek.

Als u de milt gezond wilt houden en de vergrote milt wilt verkleinen, zijn er veel natuurlijke methoden die u kunt gebruiken.

Om een ​​zieke milt te genezen en de milt elke dag normaal te laten functioneren, kunt u enkele eenvoudige richtlijnen voor natuurlijke remedies volgen.

 

Splenomegalie natuurlijke behandeling methode

Bij vergroting van de milt bestaat het risico op scheuren.

Vermijd schokken, zoals die van contactsporten, en zorg ervoor dat anderen uw buik niet aanraken.

Herinner vooral degenen die zich bezighouden met sporten zoals hockey, voetbal of worstelen, als de milt vergroot is, onthoud dan deze activiteiten.

Als u een vergrote milt heeft, bespreek dan met uw arts welke activiteiten moeten worden vermeden en welke kunnen worden.

Auto-ongelukken zijn de belangrijkste oorzaak van miltletsel, dus u moet een veiligheidsgordel dragen tijdens het rijden in een auto.

Dit zal niet alleen uw milt beschermen, maar ook uw leven redden.

 

Voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen kan de milt Jian Kang ondersteunen

De oosterse geneeskunde hecht veel belang aan de milt als belangrijk en essentieel orgaan voor gezondheid en welzijn.

De rol van de milt in het immuunsysteem is erg belangrijk, evenals de rol van de milt in het lymfestelsel.

De milt draagt ​​ook bij aan andere belangrijke functies die u energie en kracht kunnen geven, waaronder het helpen genereren van energie uit de voedingsstoffen in uw dieet.

Veel oosterse medische therapeuten geloven dat een ongezonde milt de hoofdoorzaak is van bloedarmoede, vermoeidheid en andere chronische symptomen.

De milt beïnvloedt de spijsvertering, inclusief de normale werking van de maag, lever en dikke darm.

Door een gezond dieet te eten dat rijk is aan voedingsstoffen, kunt u uw milt gezond houden en goed laten werken.

Antioxidanten, mineralen, vitamines en vloeistoffen maken allemaal deel uit van een gezond dieet, dat ontstekingen vermindert, oxidatieve stress in het lichaam bestrijdt en helpt bij het genezen van een vergrote milt.

Wanneer uw milt vergroot is, is het eten van een gezond, voedzaam dieet een uitstekende strategie, omdat het u kan helpen voorkomen dat het probleem erger wordt.

Wanneer uw milt de juiste voedingsstoffen en vloeistoffen krijgt, kan deze zijn taken effectiever uitvoeren, door bloed te filteren en voedingsstoffen aan andere delen van het lichaam te leveren.

Wanneer uw milt gezond voedsel krijgt om de spijsvertering te bevorderen, zal deze niet verstopt raken met afvalstoffen en gifstoffen en niet uit het bloed filteren.

Een gezond dieet is goed voor al uw organen en weefsels, en de milt is daarop geen uitzondering.

Plantaardige diëten hebben ook een hoger watergehalte, wat ook nuttig is voor uw milt omdat het veel vocht nodig heeft om het bloed te filteren en overtollig materiaal uit het systeem te verwijderen.

Gezonde voedingsmiddelen die essentiële voedingsstoffen leveren en ontstekingen verminderen, zijn onder meer:

 • Felgekleurde groenten en fruit. Probeer de hele dag door verschillende kleuren te eten.
 • Kruisbloemige groenten zoals kool, bloemkool en broccoli
 • Groene bladgroenten
 • Voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3-vetzuren, zoals wilde zalm en andere koudwatervissen
 • Leptin
 • Zaden en noten, waaronder lijnzaad, chiazaad en hennepzaad
 • Ongeraffineerde of geraffineerde oliën, waaronder kokosolie en extra vierge olijfolie
 • Kruiden en specerijen

Als uw milt is vergroot, moet u bepaalde voedingsmiddelen vermijden, omdat deze uw toestand kunnen verergeren.

Deze voedingsmiddelen zullen uw immuunsysteem en spijsvertering extra onder druk zetten.

Te vermijden voedingsmiddelen zijn onder meer:

 • Geraffineerde suiker en suikerrijk voedsel
 • Levensmiddelen die veel conserveermiddelen of andere chemicaliën bevatten
 • Voedingsmiddelen die meestal allergieën veroorzaken, zoals gluten, soja, zuivelproducten, eieren en schaaldieren
 • Levensmiddelen met een hoog zoutgehalte
 • Geraffineerde plantaardige oliën, vooral sojaolie, zonnebloemolie, saffloerolie en koolzaadolie

 

Minder lichte druk om uw milt te helpen

Stress beïnvloedt alle systemen van het lichaam, inclusief het spijsverteringssysteem, het lymfestelsel en het immuunsysteem.

Onder stress activeren uw hersenen de afgifte van stresshormonen. Deze kunnen u helpen met stress om te gaan, maar het kan ook uw lichaamssysteem onder druk zetten, vooral als u gedurende lange tijd onder hoge stress staat.

Als u onder chronische stress staat, kunt u na verloop van tijd uw immuunsysteem verzwakken en het ontstekingsniveau in uw lichaam verhogen.

Dit kan leiden tot spijsverteringsstoornissen en andere gezondheidsproblemen.

Daarom is het verminderen van stress een belangrijke strategie om de gezondheid te behouden.

Dit kan betekenen dat u de bron van stress moet wegnemen en manieren moet vinden om te ontspannen als u zich gestrest voelt.

Voer rustige en leuke activiteiten uit om u te helpen stress te verminderen en de milt en andere lymfatische organen zachter te behandelen.

 

Yun bewegende ondersteuning van uw lymfestelsel

Uw lymfestelsel moet uit uw lichaam worden verwijderd om al het gefilterde afval goed af te voeren en te verwijderen.

Als u lang zit en niet regelmatig aan lichaamsbeweging doet, kan het voor het systeem moeilijker worden om de noodzakelijke functies uit te voeren, wat betekent dat u sneller ziek wordt en een vergrote milt heeft.

Regelmatige lichaamsbeweging kan een gezonde bloedcirculatie bevorderen, waardoor de bloedstroom en de milt goed blijven functioneren.

Naast het bevorderen van een betere bloedstroom door de milt (constant bloed filteren), kan regelmatige lichaamsbeweging ook helpen om uw spijsvertering goed te laten werken, wat betekent dat meer afvalstoffen worden uitgefilterd en meer voedingsstoffen worden opgenomen. Voor uw organisatie.

 

Gebruik gras geneeskunde

Naast een gezond dieet met vers fruit, groenten en magere eiwitten, kunt u ook kruiden aan uw dagelijkse voeding toevoegen om de gezondheid van de milt te helpen verbeteren.

Deze kruiden zijn zeer geschikt om miltvergroting te verminderen en om de milt gezond en gezond te houden.

 • Karwij en Lu Hui-gel Meng eerst gelijke hoeveelheden karwij en aloë vera-gel in een glazen pot. Om een ​​vergrote milt te behandelen, neemt u twee keer per dag een theelepel van dit mengsel. Bewaar in de koelkast met een afgesloten deksel.
 • Gedroogde vijgen en azijn. Week eerst 20 vijgen een week lang in azijn naar keuze. Eet na elke maaltijd een of twee vijgen. Dit kan helpen bij het verminderen van miltvergroting en gerelateerde pijn en andere symptomen.
 • Zwarte zaadthee. Begin met een kwart theelepel raaigraszaad. Plet het met een vijzel en stamper en laat het dan weken in een kop kokend water. Drink deze thee twee tot drie keer per dag om de vergroting van de milt te verminderen.
 • Jojoba vertrekt. Doe verse jojobabladeren in drie liter kokend water. Zet het hoge vuur lager tot er nog maar een liter water over is. Zeef de bladeren en laat de vloeistof afkoelen. Drink elke dag twee theelepels van deze vloeistof totdat alle vloeistof op is.
 • Melasse van de zwarte band. Black belt melasse wordt geproduceerd wanneer suikerriet wordt geraffineerd tot andere producten. Door de reductie en verwerking van suiker blijft er een voedingsstof over, de zwarte band genaamd, die rijk is aan kalium, mangaan, magnesium, ijzer en andere essentiële mineralen. Al deze mineralen kunnen de gezondheid van de lever en de milt helpen, wat erg handig is voor mensen met een vergrote milt. Neem elke dag een eetlepel zwarte bandmelasse om de symptomen van splenomegalie te behandelen.

 

Ondersteunt lymfatische supplement producten

Essentiële oliën kunnen u helpen ontstekingen te verminderen en de werking van het immuunsysteem te verbeteren, zodat u infecties beter kunt bestrijden en de bloedcirculatie kunt verhogen.

De essentiële oliën die het meest effectief zijn bij het ondersteunen van de weefsels van het lymfestelsel zijn wierook, mirre, citroen, oregano en cipres.

Gebruik deze om een ​​gezond lymfestelsel in uw diffuser te bevorderen.

U kunt ook etherische oliën gebruiken om de buik te masseren en de genezing van de milt te bevorderen.

Kies een dragerolie naar keuze, zoals kokosolie of jojoba-olie.

Meng een paar druppels van een van de bovenstaande essentiële oliën met de drager en masseer dit mengsel vervolgens in de buik, waarbij u zich concentreert op het bovenste gebied waar de milt is.

Het gebruik van supplementen die de lever en het lymfestelsel ondersteunen, kan ook helpen om ontstekingen en zwelling van de milt te verminderen.

Enkele nuttige supplementen die helpen bij het ontgiften en een gezonde lever en milt zijn, zijn onder meer kurkuma, runderwortel en spijsverteringsenzymen.

Mariadistel is een van de beste detox-kruidensupplementen die u kunt nemen.

Mariadistel helpt bij het elimineren van gifstoffen en verontreinigende stoffen die zich in de lever en milt hebben opgehoopt.

Dit omvat stoffen uit alcohol, drugs, drugs en andere bronnen.

 

Voorzorgsmaatregelen Shi

Als de milt vergroot is, is het belangrijk om de onderliggende oorzaak van deze zwelling aan te pakken.

Of het nu een infectie is die wordt veroorzaakt door bacteriën, virussen of parasieten, het moet worden behandeld om uw toekomstige gezondheid te garanderen.

Bespreek uw recente reizen en andere mogelijke contactpunten met ziekteverwekkers die een infectie kunnen veroorzaken met uw arts.

Uw arts kan andere tests of beeldvormende tests aanbevelen om te bepalen of uw milt is vergroot en om de oorzaak van de vergroting vast te stellen.

Zelfs als u geen symptomen heeft en u zich goed voelt, wordt uw milt groter.

Niet alle gevallen van een vergrote milt zijn reden tot bezorgdheid, omdat dit symptoom eenvoudigweg kan betekenen dat uw lichaam het werk doet dat nodig is om de infectie te elimineren.

Als u echter andere symptomen begint te krijgen of buikpijn opmerkt, moet u een arts raadplegen.

Een vergrote milt wordt meestal veroorzaakt door een infectie, maar door een verwonding kan de milt ook groter worden.

Als uw milt blijft groeien, kan deze scheuren, wat tot ernstigere problemen kan leiden.

Hoewel er geen milt nodig is om te overleven, is orgaanverwijdering meestal de laatste optie.

Zonder de milt is de kans groter dat u ziek wordt omdat het een sleutelrol speelt in het immuunsysteem.

De milt ondersteunt ook op veel belangrijke manieren de bloedsomloop, het spijsverteringssysteem en het lymfestelsel.

Een gezond dieet dat rijk is aan voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, is een uitstekende manier om de milt gezond te houden en goed te laten functioneren.

Het verminderen van de inname van voedsel dat ontstekingen veroorzaakt, kan ook de vergroting van de milt helpen verminderen.

Regelmatige lichaamsbeweging en het verminderen van stress kunnen ook helpen om uw milt gezond te houden.

Kruiden en supplementen kunnen u ook helpen de algehele gezondheid te behouden, vooral de algehele gezondheid van de milt.

Kruiden die ontgifting en een gezond lymfestelsel stimuleren, kunnen de vergroting van de milt helpen verminderen en ervoor zorgen dat uw hele systeem na verloop van tijd goed blijft werken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *