Top 10 beste natuurlijke eetlustremmers ondersteund door de wetenschap

Voor veel mensen die in de Verenigde Staten en andere westerse landen wonen, is overgewicht of obesitas een ernstig gezondheidsprobleem.

Te veel eten, zittend leven en vele andere factoren verergeren de obesitas-epidemie in ons land.

Er zijn veel redenen waarom uw dieet onbevredigend is, wat leidt tot overeten en gewichtstoename.

In onze gids leert u hoe u uw voedsel en eetpatronen kunt veranderen om u een voller gevoel te geven, evenals nuttige natuurlijke eetlustremmers die u helpen af ​​te vallen.

Als u bepaalde voedingsstoffen in uw dieet mist, of als u niet genoeg vezels binnenkrijgt, of als u zich moe of gestrest voelt, zult u waarschijnlijk te veel eten.

Leren hoe u uw eetlust op een veilige en natuurlijke manier kunt beheersen zonder de ongewenste bijwerkingen van afslankpillen en andere afslankstrategieën, kan u helpen uw dieet onder controle te houden en overtollig gewicht te verliezen.

Het gebruik van afslankmedicijnen is notoir problematisch, en deze medicijnen bevatten duidelijke waarschuwingen dat het gebruik ervan verboden is.

De meeste eetlustremmers werken vanwege hun hoge cafeïnegehalte, wat slecht is voor je hart.

Velen bevatten ook synthetische of onbekende ingrediënten, die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid.

Dit vermijden is een positieve keuze, maar het beheersen van uw dieet is ook noodzakelijk om af te vallen, dus wat moet u doen?

Lees verder om meer te weten te komen over natuurlijke manieren om de eetlust te onderdrukken, waardoor u kunt afvallen zonder de negatieve effecten van afslankpillen te veroorzaken.

Door natuurlijke ingrediënten te eten, kunt u een verzadigd gevoel krijgen en de voedingsstoffen leveren die uw trek stillen.U kunt gezonder eten en meer energie hebben.

Onze gids geeft u alle informatie die u nodig heeft om uw eetlust op natuurlijke wijze te onderdrukken.

 

Wat is een eetlustremmer?

Alles dat de eetlust kan kalmeren en overeten kan voorkomen, is eetlustremmer.

De meeste eetlustremmers zijn pillen of dranken, maar natuurlijke eetlustremmers zijn er in veel verschillende vormen.

Om u te helpen uw dieet onder controle te houden en uw eetlust te stillen, kunnen natuurlijke eetlustremmers de hormonen die honger veroorzaken in evenwicht brengen, waaronder leptine en ghreline.

Deze hormonen fluctueren uw lichaam gedurende de dag op basis van uw voedselinname en factoren zoals stressniveau, uw slaaptijd, huidig ​​gewicht, emotionele toestand, genetische factoren en eventuele ontstekingen.

Aangezien al deze factoren uw eetlust beïnvloeden, is het onderdrukken van de eetlust ook een gecompliceerde taak.

Geneesmiddelen die worden verkocht om de eetlust te onderdrukken, hebben gevaarlijke en mogelijk fatale bijwerkingen en zijn daarom onderworpen aan strikte controles.

Geneesmiddelen die voorheen verband hielden met geneesmiddelen op recept, zoals fenfenramine (ook bekend als fen-phen), werden van de markt gehaald nadat ze in verband werden gebracht met fatale pulmonale hypertensie en beschadiging van de hartklep (1).

Van andere geneesmiddelen in deze categorie is aangetoond dat ze het risico op een beroerte verhogen en tot stopzetting ervan leiden.

Hoewel sommige medicijnen tegenwoordig nog steeds efedrine bevatten, waarschuwt de FDA om het niet te gebruiken om de eetlust te onderdrukken.

Natuurlijke eetlustremmers kunnen u ook effectief helpen bij het oplossen van andere factoren die uw metabolisme beheersen.

Sommige voedingsstoffen zijn geweldig om vetverbranding op te wekken, terwijl andere een stabiele bloedsuikerspiegel in het lichaam kunnen produceren.

Eetlustremmers kunnen u helpen om te gaan met specifieke onbedwingbare trek, zoals snoep of zoute junkfood.

Er zijn veel manieren om de eetlust te onderdrukken, die van nature de energie kunnen verhogen, stemmingsbepalende hormonen kunnen reguleren en de schildklierfunctie kunnen verbeteren, die een belangrijke rol speelt bij metabolisme en honger.

Onze natuurlijke oplossing is niet om een ​​snelle manier te vinden om af te vallen waardoor u zich moe en hongerig kunt voelen, maar om ons te concentreren op een meer uitgebreide methode die uw eetlust op natuurlijke wijze onder controle kan houden en u voorziet van wat u nodig heeft voor uw gezondheid. Voeding en energie.

Deze natuurlijke oplossingen helpen ook bij het reguleren van de hormonen die de honger onder controle houden en geven je extra energie om te veel eten te voorkomen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat eetlustremmers moeten worden gebruikt in combinatie met een gezond dieet en oefentherapie die uw algehele gezondheid beïnvloeden.

Ja, minder eten is belangrijk om af te vallen, maar dat geldt ook voor gezond eten en actief blijven.

Zonder een gezonde levensstijl (nadruk op een voedzaam dieet en veel regelmatige lichaamsbeweging) kunnen eetlustremmers niet worden gebruikt.

Onze natuurlijke eetlustremmer is een uitstekende aanvulling op elk uitgebreid programma voor gezondheidsverbetering en gewichtsverlies.

 

Natuurlijke eetlustremmer

De volgende zijn de meest voorkomende en effectieve natuurlijke eetlustremmers die tegenwoordig worden gebruikt.

Elk mechanisme werkt via een ander mechanisme en kan effectief zijn voor verschillende mensen, dus probeer meerdere mechanismen uit totdat u de ene of de combinatie vindt die het beste bij u past.

 

Groene thee extract

Groene thee wordt al decennia lang bestudeerd vanwege zijn gezondheidseigenschappen en voordelen.

Recente studies hebben de antioxidanten onderzocht die aanwezig zijn in groene thee-extracten en hun effecten op eetlustregulerende hormonen en hun effecten op abnormaal metabolisme.

Het drinken van groene thee bevordert gewichtsverlies en reguleert hongerhormonen zoals groeihormoon (2, 3).

Groene thee kan het cholesterolgehalte helpen verlagen en het adiponectinegehalte verhogen.

Hoe hoger het adiponectinegehalte, hoe lager de insulineresistentie en hoe lager het ontstekingsniveau.

Groene thee kan zelfs de vetverbranding bevorderen (4).

 

Vezelrijk voedsel

Als u voedsel eet of vezelbevattende supplementen gebruikt, heeft u een grotere kans op een langer vol gevoel.

Vezel helpt ook de spijsvertering, bevordert de darmgezondheid en versterkt de gezondheid van het hart en het immuunsysteem.

Omdat steeds meer mensen bewerkte en geraffineerde voedingsmiddelen eten met of bijna geen voedingsvezels, consumeren de meeste Amerikanen dagelijks ongeveer de helft van de aanbevolen vezels (5).

Vezels komen voor in bijna alle plantaardig voedsel.

Wanneer u vezels eet, kan uw lichaam het eigenlijk niet verteren, dus het gaat door uw spijsverteringskanaal, absorbeert water en helpt afvalstoffen uit het systeem te verwijderen.

Vezels vertragen de vertering en opname van suikers in het voedsel dat je eet, waardoor je je meer tevreden voelt.

Omdat vezelrijke voedingsmiddelen vaak ook rijk zijn aan voedingsstoffen, voorzie je je lichaam van vitamines en mineralen om tekorten en uitdroging te voorkomen.

Wanneer u een vezelrijk dieet volgt, kan het de gezondheid van het hart verbeteren, het cholesterol verlagen, de bloedsuikerspiegel verlagen, gewichtsregulatie helpen, hormonen effectiever verteren en reguleren.

Meer vezels eten is niet alleen de sleutel tot gewichtsverlies, maar ook de sleutel tot een lang leven en gezondheid (6).

De beste bronnen van voedingsvezels zijn groenten, fruit, bonen, noten en zaden.

Als u de aanbevolen dagelijkse vezelinname niet via uw dieet kunt krijgen, overweeg dan om vezels aan te vullen om uw gezondheid te behouden en uw eetlust onder controle te houden.

 

eiwit

Net als vezels speelt proteïne ook een belangrijke rol bij uw eetlust.

Als u een kleine hoeveelheid magere eiwitten eet met ander voedsel, heeft u een grotere kans op een vol gevoel.

Een uitgebalanceerd dieet moet vezelrijk voedsel in elke maaltijd en snack bevatten, plus een kleine hoeveelheid gezonde, magere eiwitten om energie te leveren, de bloedsuikerspiegel langzaam af te geven en u te helpen langer vol te blijven.

 

Mate thee

De yerba mate-plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en wordt al honderden jaren door veel culturen gebruikt om de eetlust onder controle te houden en honger te voorkomen tijdens drukke periodes van de dag.

Yerba mate staat bekend om het stimuleren van energie en het kan je ook helpen honger onder controle te houden.

Het werkingsprincipe van Yerba mate is het stimuleren van de aanmaak van leptine en GLP-1. Leptine is een hormoon dat aangeeft dat je vol zit en GLP-1 kan je eetlust reguleren.

Wanneer deze niveaus hoog zijn, zult u minder honger hebben en daarom minder snel eten.

Tegenwoordig wordt Yerba mate veel gebruikt in veel dranken, of je kunt je eigen thee zetten door yerba mate bladeren te kopen, wat een gezondere keuze is omdat je je geen zorgen hoeft te maken over het toevoegen van ingrediënten.

Drink elke dag drie kopjes Yueba-partner om de eetlust onder controle te houden en het hongergevoel te verminderen.

 

Saffraan-extract

Het grootste voordeel van saffraan voor het beheersen van de eetlust is dat het uw natuurlijke afgifte van serotonine en endorfine kan verhogen, waardoor het humeur verbetert en snacks en andere overeten gewoonten worden verminderd.

Saffraanextract, wanneer het regelmatig wordt ingenomen gedurende maximaal acht weken, vermindert de symptomen van depressie en vermindert PMS en emotionele eetafleveringen (beide symptomen 7 en 8).

Het extract werkt als een laaggedoseerd antidepressivum, stabiliseert de stemming en bevordert een gezondere mentale kijk (9).

 

Grapefruitolie

In de afgelopen decennia zijn er goede redenen om grapefruit in veel strategieën voor gewichtsverlies op te nemen.

Grapefruit vermindert de onbedwingbare trek, vermindert de eetlust, geeft de benodigde energie en bevat heilzame antioxidanten en oliën die gunstig zijn voor de gezondheid.

Het unieke aroma van grapefruit heeft ook positieve effecten, waaronder het reguleren van de eetlust en het bevorderen van het vetmetabolisme.

Daarom is het geen wonder dat grapefruitolie uw natuurlijke eetlustremmer kan worden.

Alleen al de geur van grapefruitolie kan uw bijnieren stimuleren en gewichtsverlies stimuleren.

De geur van grapefruit geeft ook hormonen vrij die het hongergevoel onderdrukken, waardoor het onbedwingbare trek wordt onderdrukt en je een voller gevoel krijgt.

Grapefruit is rijk aan antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen, die je de energie kunnen geven die je nodig hebt om tussendoortjes te vermijden.

Grapefruit en grapefruitolie kunnen u helpen suiker en vet beter te verteren, en het behoud van gezondere bloedsuikerspiegels bevorderen, wat betekent dat u geen suikerachtig of cafeïnehoudend voedsel nodig heeft om de dag door te komen.

Dit betekent dat als u lijdt aan diabetes of insulineresistentie, grapefruitolie u ook kan helpen.

Gebruik grapefruitolie in de geurverspreider.

Slechts drie minuten per week gedurende 15 minuten ruiken aan deze geur kan de eetlust verminderen en snacks verminderen.

Voeg deze olie druppelsgewijs toe aan de dragerolie en masseer het in de huid om de hele dag een geur af te geven.

 

Fenegriek

Fenegriek is een soort kruidengeneesmiddel in peulvruchten en wordt al honderden jaren voor veel medische en gezondheidsdoeleinden gebruikt.

De meeste mensen gebruiken zaden, die worden gedroogd en vermalen tot poeder.

Fenegriek bevat veel vezels, waaronder een in water oplosbare vezel genaamd galactomannan.

Deze vezel kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, het verlagen van het serumcholesterolgehalte en het beheersen van de eetlust.

Fenegriek vertraagt ​​de snelheid van maaglediging en de opname van vet en suiker door het lichaam.

Hierdoor voelt u zich voller en krijgt u minder eetlust.

Het eten van 8 gram fenegriek per dag zal de eetlust aanzienlijk verminderen en kan je zelfs helpen minder te eten tijdens de volgende paar maaltijden.

Door vezels te eten, blijf je ook verzadigd, zodat je geen ander ongezond voedsel eet, zoals voedsel met veel vet.

Deze vezel zal ook de calorie-inname verminderen.

Begin met fenegriek totdat uw lichaam zich aanpast aan het hoge vezelgehalte.

Eet eerst slechts twee gram hele zaden, en voeg ze dan geleidelijk toe over een paar weken.

 

Gember

Gember is een ander natuurlijk kruid met een geschiedenis van vele eeuwen.

Het actieve ingrediënt in gember heet gingerol, dat het verzadigingshormoon (leptine) reguleert en je helpt honger te voorkomen.

Gember wordt gebruikt om een ​​betere spijsvertering te bevorderen, en het vermogen om honger tegen te gaan, betekent ook dat het je kan helpen om af te vallen.

Voeg gember toe aan uw dieet, drink elke dag gemberthee of neem gembersupplementen om uw eetlust onder controle te houden.

 

Eet pittig eten

Als je gekruid voedsel eet, stuur je een signaal naar je lichaam om vet te verbranden en minder te eten.

De verbindingen in zwarte peper, chili, curry, kurkuma, kaneel, gember en andere kruiden helpen de bloedsuikerspiegel te stabiliseren, het verlangen naar zoetigheid te stoppen en het verouderingsproces te vertragen.

Deze ontstekingsremmende kruiden zijn op veel manieren goed voor uw gezondheid, niet alleen om uw honger onder controle te houden.

Het gebruik van deze kruiden in recepten verhoogt het aantal calorieën niet, maar u profiteert van alle ongelooflijke gezondheidseffecten die deze heerlijke toevoegingen opleveren.

Hete pepers bevorderen bijvoorbeeld de vetverbranding en de capsaïcine in hete pepers helpt het metabolisme onder controle te houden.

Als je met kurkuma kookt, neemt de ontsteking af, en al deze kruiden helpen het verlangen naar snoep te verminderen.

Gebruik geen kruiden op vlees en groenten.

Doe ze in smoothies, strooi ze over soep en voeg ze zoveel mogelijk toe aan je dieet om de eetlust te verminderen.

 

Griffonia Simplicifolia of 5-HTP

Wanneer u 5-hydroxytryptofaan (5-HTP) consumeert, zet uw lichaam het in de hersenen om in serotonine.

Het blijkt dat het verhogen van de serotoninespiegel de eetlust kan verminderen.

Een uitstekende natuurlijke bron van 5-HTP is de plant Griffonia simplicifolia.

Het gebruik van Pueraria lobata-extract kan de honger onderdrukken en de inname van koolhydraten helpen verminderen, wat een belangrijke bron van calorieën is in de meeste diëten (10).

Pueraria lobata-extract kan u helpen langer vol te voelen en de eetlust te verminderen, en mensen die het nemen, verliezen vaak gewicht.

Wees echter voorzichtig met het gebruik van dit extract, anders veroorzaakt het spijsverteringsproblemen en ongemak.

 

Andere manieren om de eetlust onder controle te houden

Het gebruik van andere natuurlijke voedingsmiddelen en medicijnen kan u ook helpen uw eetlust onder controle te houden en af ​​te vallen.

Hier zijn enkele andere strategieën die uw eetlust kunnen verminderen.

 1. Zorg ervoor dat u bij elke maaltijd of tussendoortje voldoende eiwitten en gezonde vetten eet. Deze combinaties helpen de tijd van honger onder controle te houden en zorgen ervoor dat u zich tevreden voelt. Als je wilt afvallen, heeft dat niets te maken met het tellen van calorieën of vet. Concentreer u in plaats daarvan op een uitgebalanceerd dieet.
 2. Verminder ontstekingen met omega-3-vetzuren. Het dagelijks innemen van visolie of andere omega-3-supplementen kan de lipiden in het systeem beter in balans brengen en het ontstekingsniveau verminderen, waardoor de behoefte aan snacks afneemt.
 3. Probiotica bevorderen een betere spijsvertering en een betere werking van het immuunsysteem. Eet voedingsmiddelen met veel probiotica om uw darmen te beschermen en uw immuunsysteem te versterken om u te helpen gezond te blijven. Gefermenteerd en gecultiveerd voedsel is de beste bron van probiotica, dus eet yoghurt, kimchi, zuurkool en drink kombucha.
 4. Drink meer water dan u momenteel verbruikt. Drink voor elke maaltijd of tussendoortje een glas water en blijf de hele dag drinken. Water kan je helpen langer vol te blijven, en meestal heb je geen honger, maar dorst, dus drink water voordat je gaat eten.
 5. Verminder stress om stressvolle eetafleveringen te beheersen. Onthoud elke keuze met betrekking tot voedsel en of deze is gekozen om brandstof of om emotionele redenen. Stress kan ervoor zorgen dat je verkeerde keuzes maakt over het voedsel dat je eet, dus het kan stress verminderen, en als je de stress niet kunt verdragen, let dan op hoe stress je voedingskeuzes beïnvloedt.

 

Vermijd afslankpillen op recept

Commercieel voorgeschreven of verkochte afslankmiddelen zitten meestal vol met stimulerende middelen.

Ze kunnen ook spijsverteringsenzymen of andere ingrediënten bevatten die vaak nadelige bijwerkingen hebben, vooral als ze gedurende lange tijd worden geconsumeerd.

Omdat cafeïne de eetlust kan verminderen, is het een veelgebruikt stimulerend middel in afslankmiddelen.

Cafeïne kan je motivatie een boost geven en je meer energie geven, maar te veel van dit ingrediënt kan je gezondheid ernstig aantasten.

Cafeïne kan hoofdpijn, nervositeit, angst, hartkloppingen, slapeloosheid, spijsverteringsproblemen en vele andere problemen veroorzaken.

Hoewel je elke dag koffie drinkt, is het onvergelijkbaar met de hoeveelheid cafeïne die in de meeste afslankmiddelen zit (vooral vetverbrandende afslankmiddelen).

Deze doses cafeïne zijn de bron van een ramp en moeten worden vermeden.

Cafeïne kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen of bepaalde medische aandoeningen verergeren, dus dit soort pillen wordt niet aanbevolen.

Andere ingrediënten die in pillen voor gewichtsverlies worden gebruikt, zijn efedrine, guarana en garcinia cambogia.

Deze kunnen slaapproblemen, angst, spijsverteringsproblemen, snelle hartslag, hoofdpijn en verhoogde bloeddruk veroorzaken.

Pillen die efedrine of ephedra bevatten, kunnen leverfalen of andere leverproblemen veroorzaken.

Deze ingrediënten zijn strikt gereguleerd in de Verenigde Staten, maar pillen die in andere landen worden geproduceerd, kunnen dit gevaarlijke additief nog steeds bevatten.

 

Voorzorgsmaatregel

Wanneer u natuurlijke of conventionele eetlustremmers gebruikt, moet u speciale aandacht besteden aan hoe u zich voelt.

Afhankelijk van uw leeftijd, gewicht en algehele gezondheidstoestand, kunnen verschillende verbindingen verschillende effecten op u hebben, dus let bij het gebruik van een eetlustremmer altijd op bijwerkingen of andere problemen.

Als u ernstige symptomen opmerkt, zoals diarree, braken, duizeligheid, gele huid of ogen, of hartproblemen, stop dan onmiddellijk met het gebruik van de remmer en raadpleeg uw arts.

Natuurlijke eetlustremmers worden niet gereguleerd zoals medicijnen, en er is weinig bekend over hun langetermijneffecten op zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, vermijd dan het gebruik van natuurlijke supplementen om de eetlust te onderdrukken, aangezien deze mogelijk niet veilig zijn.

Kinderen en ouderen moeten dergelijke supplementen en eetlustremmers ook vermijden voordat ze een arts raadplegen.

Als u een van de volgende gezondheidsproblemen heeft, is het belangrijk om samen met uw arts een veilig en gezond plan voor het onderdrukken van de eetlust op te stellen.

Als u de volgende aandoeningen heeft, neem dan een eetlustremmer in zonder een arts te raadplegen:

 • Elke vorm van hartziekte;
 • Aritmie of aritmie;
 • Hoge bloeddruk of lage bloeddruk;
 • Psychische stoornissen of stemmingsstoornissen, zoals depressie, angst of bipolaire stoornis;
 • Slapeloosheid of niet normaal kunnen slapen;
 • Duizeligheid of andere symptomen die duizeligheid veroorzaken;
 • Allergisch voor kruiden of planten van de paprikafamilie.

Als u uw dieet en levensstijl niet verandert, is het onwaarschijnlijk dat onderdrukking van de eetlust leidt tot langdurige veranderingen in gewicht of eetlust.

Eetlustremmers kunnen u een beetje extra energie geven, honger tijdelijk verminderen en uw humeur verbeteren, maar als u zich niet concentreert op de juiste voeding en lichaamsbeweging, is dit niet voldoende om u te helpen af ​​te vallen en dit permanent te behouden.

Het krijgen van de juiste voeding, een uitgebalanceerd dieet, gezonde eetgewoonten en regelmatige lichaamsbeweging zijn effectiever om af te vallen dan pillen of kruiden.

Verwacht niet dat eetlustremmers een wondermiddel zijn voor overgewicht of obesitas.

Veel conventionele afslankmiddelen en eetlustremmers hebben ernstige bijwerkingen en kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken.

Omdat bijna alle eetlustremmers een soort stimulerend middel bevatten, kunnen ze spijsverteringsproblemen, angst, slapeloosheid, hart en nervositeit veroorzaken.

Natuurlijke remmers hebben de neiging om minder van deze bijwerkingen te veroorzaken.

 

ten slotte

Het onderdrukken van de eetlust met kruiden en natuurlijke ingrediënten kan je helpen extra energie te geven en de hormonen die honger onder controle houden en de stemming te stabiliseren, beter te reguleren.

Door vezelrijk voedsel en veel magere eiwitten te eten, veel water te drinken en natuurlijke kruiden en andere ingrediënten te gebruiken, kun je langer vol blijven en je verlangen naar eten onder controle houden.

Goede natuurlijke eetlustremmers zijn onder meer pittig voedsel, groene thee-extract, bosbes, grapefruitolie, saffraanextract, gember, 5-HTP en fenegriek.

Deze ingrediënten en supplementen kunnen de onbedwingbare trek onder controle houden, het vermogen om vet te verbranden, de honger in evenwicht te brengen en een goede spijsvertering ondersteunen, waardoor je alle voedingsstoffen die je nodig hebt kunt opnemen.

Onderdrukking van de eetlust is een uitstekende aanvulling op een gezond dieet en trainingsprogramma, bedoeld om uw gezondheid te verbeteren.

Alleen het beheersen van uw eetlust maakt u niet gezonder, dus gebruik deze methoden als onderdeel van een algemene benadering van gewichtsbeheersing en algehele gezondheid.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *