Symptomen van defecten aan het expansieventiel van de airconditioning (en vervangingskosten)

Het expansieventiel van de airconditioning bevindt zich in het airconditioningsysteem van het voertuig. Het doel van de klep is om te regelen hoeveel koelvloeistof er door het hele systeem kan stromen.
Als er een grote hoeveelheid koudemiddel aanwezig is, wordt de kern van de verdamper te koud en bevriest uiteindelijk. Net als het gebrek aan koudemiddel, zal de magnetische kern oververhit en vervolgens oververhit raken.
Om elke situatie te voorkomen, regelt het A / C-expansieventiel de stroom op basis van de temperatuur van de verdamper en de vraag naar koude lucht van het systeem.
inhoudsopgave

Hoe werkt het expansieventiel van de airconditioner

Het expansieventiel van de airconditioner regelt de stroom koelmiddel door de interne staaf. De staaf kan op en neer bewegen, waardoor de koelmiddeldoorgang wordt gesloten of geopend. respectievelijk.
Als de doorgang open is, kan er koudemiddel door stromen. Als het is uitgeschakeld, circuleert het koelmiddel niet. Wanneer de airconditioner op een hogere temperatuur wordt ingesteld, zorgt dit ervoor dat er meer koelmiddel door de doorgang stroomt. Op deze manier kan de lucht koud worden.
Na het aanpassen van het koelmiddeldebiet, wordt het in feite gedoseerd door het A / C-expansieventiel. Met andere woorden, de klep berekent hoeveel koudemiddel er door het kanaal moet stromen op basis van de vraag naar het kanaal.
Dit omvat niet alleen de door de chauffeur ingestelde lagere temperatuur, maar ook de tijd dat de buitentemperatuur van nature hoger is. Wanneer de hittebestendigheid van de omgeving hoger is, heeft de airconditioner meer koelmiddel nodig om een ​​lagere temperatuur in de cabine te produceren.
Symptomen van een slechte expansieklep van de auto-airconditioner
Wanneer de expansieklep niet meer normaal werkt, zullen de symptomen snel optreden. Deze symptomen zullen voornamelijk verband houden met de functie van het airconditioningsysteem.
Als het warm weer is en de airconditioning is ingeschakeld, als de verwachte koude lucht niet wordt verkregen, zullen er enkele problemen worden gevonden.
Hieronder volgen vijf veel voorkomende symptomen van schade aan het expansieventiel van de airconditioner:
Warme lucht die uit de ventilatieopening komt

Het meest voor de hand liggende symptoom van schade aan het expansieventiel van de airconditioner is dat wanneer de airconditioner wordt ingeschakeld, er warme lucht uit de ventilatieopening begint te blazen. Dit betekent uiteraard dat er niet genoeg koudemiddel is om naar de kern van de verdamper te stromen.
De meeste mensen zullen dit probleem op het ergste moment (zoals half augustus) vinden. Test airconditioners altijd in de maanden voor de zomer. Op deze manier bent u van tevoren voorbereid om dit probleem op te lossen.
Gerelateerd: koelt de airconditioner niet? (waarom)

Spuitmond crème

De temperatuur van de auto-airconditioner mag niet te laag zijn om vorst op de ventilatieopeningen te voorkomen. Als de ventilatieopeningen van het voertuig bevroren zijn, geeft dit aan dat de verdamper bevroren is.
De lucht die uit de ventilatieopeningen komt, is ook veel kouder dan normaal. U denkt misschien dat dit een goede zaak is, maar als u op deze manier doorgaat, zal dit de algehele prestaties van het systeem negatief beïnvloeden.
Het is duidelijk dat in dit geval het A / C-expansieventiel niet kan verhinderen dat koudemiddel in de klepkern stroomt.
De airconditioningcompressor is altijd aan

Als uw A / C-expansieklep open blijft en niet normaal kan worden gesloten, wordt het koelmiddel continu in het airconditioningsysteem gepompt. De compressor blijft dit koelmiddel pompen zonder te stoppen.
Hoe meer uitvoeringstijden, hoe groter de druk op de compressor. Zodra dit gebeurt, zullen andere componenten in het airconditioningsysteem verslijten en defect raken.

Inconsistente luchtstroom

Soms levert een slechte A / C-expansieklep inconsistente prestaties op bij het aanpassen van de koudemiddelstroom in het hele systeem. Als dit gebeurt, is de lucht die uit de ventilatieopening stroomt mogelijk te koud of te warm.
De lucht kan op verschillende tijdstippen afwisselend heen en weer schakelen tussen verschillende temperaturen. Mensen denken misschien ten onrechte dat het systeem goed is en binnen een paar minuten kan worden gerepareerd.
Als de lucht echter van koud naar warm verandert, controleer dan onmiddellijk het A / C-expansieventiel.
Zie ook: Hoe maak je een verstopt cabineluchtfilter schoon.

Het airconditioningsysteem is defect.

Als u een van de symptomen in deze lijst ervaart, maar ze blijft negeren, zal u uiteindelijk een storing in het hele airconditioningsysteem veroorzaken. Met andere woorden, sommige belangrijke componenten van de airconditioner zullen beschadigd raken.
Zelfs als het A / C-expansieventiel in dit geval wordt vervangen, moet u andere beschadigde componenten repareren.
Vervangingskosten expansieventiel airconditioning

U zult merken dat het expansieventiel van de airconditioning kapot is, omdat het airconditioningsysteem uiteindelijk niet meer normaal werkt. Het produceert minder koude lucht, of helemaal geen koude lucht. Op dit punt moet u het expansieventiel van de airconditioner vervangen om het probleem op te lossen.
De vervangingskosten van het expansieventiel van de airconditioning variëren van $ 200 tot $ 450. De kosten van het onderdeel zelf bedragen tussen de 100 en 200 dollar en de arbeidskosten liggen tussen de 100 en 300 dollar. Er zijn ook lokale belastingen en andere toeslagen.
Als u uw uitgaven wilt minimaliseren, moet u een offerte aanvragen bij een andere autoreparatiewerkplaats bij u in de buurt en kijken welke u de goedkoopste offerte geeft.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *