Symptomen van defecten aan de diefstalbeveiliging van de motor in auto’s

De functie van het autoalarm is toepasselijk genoemd. Dit is een technisch veiligheidsapparaat dat het rijden met uw auto verhindert. Met andere woorden, dit is een antidiefstalapparaat dat voorkomt dat dieven uw auto via de hotline verbinden en ermee wegrijden.

Zoals u zou verwachten, kan het voertuig verhinderen te rijden als het antidiefstalslot defect raakt. Het werkingsprincipe van de antidiefstalvoorziening is als volgt. Als u een probleem vermoedt met het antidiefstalapparaat, dient u op het volgende te letten.

Inhoud
Autodiefstalbeveiliging
Voor veel moderne auto’s kan alleen de persoon met een smart key uw auto starten. Telkens wanneer u de auto probeert te starten, wordt er een digitale token van de sleutel naar het antidiefstalslot gestuurd.

Als het verkeerde token wordt verzonden of het token helemaal niet wordt gebruikt, blijft het antidiefstalslot de motor starten en werken het contact- en brandstofsysteem niet.

Dit is goed nieuws voor verantwoordelijke autobezitters die willen voorkomen dat hun auto wordt gestolen. Als u echter uw autosleutelhanger kwijtraakt, moet u mogelijk naar de dealer gaan en honderden dollars betalen om een ​​nieuwe te kopen.

De autosleutelhanger vervangen?
Voordat u een fortuin verdient met “Smuggling”, is het de moeite waard om een ​​vervangende sleutelhanger te zoeken op CarAndTruckRemotes.com. Je kunt $ 100 + besparen voor precies hetzelfde.
Veelvoorkomende symptomen van slechte immobilisatiesystemen
Voor de veiligheid van uw auto moeten zowel het antidiefstalsysteem als de transponderchip in de sleutel goed werken. Als een van hen versleten of beschadigd is, kan dit een reeks problemen en symptomen veroorzaken.

 

Hieronder volgen vijf veelvoorkomende symptomen die u kunt tegenkomen bij het gebruik van een slecht autoalarm.

Het portier kan niet worden ontgrendeld.
Als u op de ontgrendelingsknop op de autosleutelhanger drukt en het portier is niet ontgrendeld, betekent dit dat uw sleutelhanger niet communiceert met het antidiefstalsysteem. Misschien moet u de batterij in de sleutel vervangen of is er een probleem met het antidiefstalsysteem zelf.

In beide gevallen, als er geen functionele sleutel en antidiefstalslot is, wordt uw sleutelhanger niet correct verzonden. Tegelijkertijd moet u de slotenmaker bellen of uw auto naar de dealer slepen, zodat u de deur weer kunt ontgrendelen.

De deur gaat niet op slot
Als u de sleutelhanger niet kunt gebruiken om de deur te openen, kunt u de sleutel mogelijk niet gebruiken om de deur op slot te doen. Dit betekent dat als de deur na een bepaalde tijd automatisch wordt vergrendeld, u de deur moet ontgrendelen of het raam moet sluiten.

Los je het probleem niet op, zet dan de autoruiten neer en de auto wordt kwetsbaar voor dieven, vandalisme en slecht weer.

Het alarm werkt niet
Het alarmsysteem in het voertuig heeft dezelfde beveiligingsfunctie als de diefstalbeveiliging. Als uw antidiefstalapparaat slecht presteert, kan uw alarmsysteem ook slecht presteren.

Afhankelijk van het type alarmsysteem dat je hebt geïnstalleerd, betekent dit dat iemand die een raam breekt of op een voertuig stapt, het alarm niet meer laat afgaan.

 

De motor kan niet worden gestart.
Als het juiste veiligheidsteken niet wordt verstrekt, verhindert de antidiefstalvergrendeling meestal dat de motor start. Soms kunt u de auto vergrendelen en ontgrendelen, maar de motor kan nog steeds niet starten.

Als er geen andere logische verklaring of mechanisch probleem is om uit te leggen waarom u een motorprobleem heeft, kan dit te maken hebben met de bedrading van de antidiefstalvoorziening in het voertuig.

Slechte bedrading
Als uw antidiefstalslot een probleem heeft, maar de sleutel werkt naar behoren, moet u de bedrading van het antidiefstalslot fysiek controleren.

Als de bedrading er kapot, gerafeld en / of verroest uitziet, kan dit duidelijk verklaren waarom het antidiefstalsysteem niet werkt.

Als gevolg hiervan moet u alle bedrading vervangen. Dit kan alleen bij de autodealer waar u het voertuig heeft gekocht.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *