Symptomen, oorzaken, risicofactoren en remedies voor aritmie

Om verschillende redenen ervaren miljoenen mensen elk jaar een onregelmatige hartslag.

Onregelmatige hartslag of aritmie treft een kwart van de volwassenen ouder dan 40 jaar, vooral degenen die onder stress staan ​​en een of andere hartaandoening hebben ( 1 ).

Hoewel de meeste onregelmatige hartslagen niet ernstig zijn, zijn sommige soorten aritmieën ernstig en vereisen medische aandacht.

Als u uw risicofactoren begrijpt en hoe u enkele veelvoorkomende soorten aritmieën moet behandelen, kunt u het risico minimaliseren en uw hart gestaag laten kloppen.

Onze gids geeft je alle informatie die je nodig hebt over een onregelmatige hartslag en veel natuurlijke remedies die kunnen worden gebruikt om deze meestal onschadelijke ziekte te behandelen.

Als u het belang van aritmie begrijpt, kan dit het leven van u of uw geliefde redden, dus zorg ervoor dat u dit veel voorkomende teken begrijpt.

 

Begrijp de regels van hartsprong niet

Je hart bestaat uit twee bovenste kamers die atria worden genoemd en twee onderste kamers die ventrikels worden genoemd.

Samen worden deze vier kamers aangedreven door elektrische signalen die van de bovenkant naar de onderkant van het hart gaan om samen te trekken en bloed door het hart en lichaam te pompen.

Deze elektrische impuls is een belangrijk onderdeel van uw hartslag, en terwijl bloed door de kamers wordt geduwd, wordt ook elke klep in het hart geopend en gesloten.

Onregelmatig hartritme verwijst naar elk onstabiel hartritme, inclusief langzame, snelle of onregelmatige hartslag.

Het meest voorkomende type aritmie is een snelle of vroegtijdige hartslag.

Als u voelt dat uw hart klopt of uw borst klopt, heeft u mogelijk last van dit type aritmie.

In de meeste gevallen is het onschadelijk, vooral voor gezonde personen, veel mensen merken de symptomen niet eens op.

De meest voorkomende oorzaken van dit soort voortijdige beats zijn overmatige nicotine of cafeïne, overmatige lichaamsbeweging en overmatige stress.

Als het hart te snel klopt, wordt dit tachycardie genoemd; als het hart te langzaam klopt, betekent dit bradycardie.

Wanneer de elektrische pulsen die de hartslag regelen, van de bovenkant naar de onderkant van het hart gaan, kunnen ze worden geblokkeerd, vertraagd of opnieuw bedraad ( 2 ).

Als dit af en toe gebeurt en een paar seconden duurt, hoeft u zich meestal geen zorgen te maken.

Als deze snelle of langzame hartslagcycli lang aanhouden of zeer vaak voorkomen, kunt u hartproblemen krijgen die medische aandacht vereisen.

De symptomen van aritmie variëren van geen duidelijke tekenen tot een fatale hartaanval.

Hoewel willekeurige en incidentele aritmieën meestal onschadelijk zijn, kunt u ernstigere symptomen krijgen als de gebeurtenissen zo vaak voorkomen dat ze uw hartproductie en -productie beïnvloeden.

Deze omvatten:

 • duizeligheid;
 • Vermoeidheid arbeid ;
 • duizeligheid
 • flauw
 • Gewelddadige of snelle hartslag;
 • Zweten;
 • Kortademigheid
 • Pijn op de borst
 • In ernstige gevallen hartstilstand.

Als de aritmie langdurig aanhoudt of niet uit zichzelf kan terugkeren naar een normaal hartritme, kan dit betekenen dat uw hart niet genoeg bloed kan rondpompen; dit kan de organen, hersenen of het hart beschadigen.

Aandacht besteden aan aritmie is een essentiële eerste stap, maar het begrijpen van uw risicofactoren en het identificeren van andere symptomen zal ook helpen bij de behandeling van de ziekte.

 

Oorzaken en risico door factoren

Mensen die roken, kunnen een onregelmatig hartritme krijgen als gevolg van koolmonoxide in sigarettenrook of oxidatieve stress door roken.

Rokers hebben ook meer kans om andere oorzaken van onregelmatige hartritmes te veroorzaken, waaronder chronische obstructieve longziekte en coronaire hartziekte ( 4 ).

Zoals we allemaal weten, kan stress de bloeddruk verhogen en het niveau van cortisol (stresshormoon) in het bloed verhogen.

Deze zorgen er allemaal voor dat je hart harder werkt.

Bovendien activeert stress het sympathische zenuwstelsel, wat aritmie kan veroorzaken.

Tot twee vijfde van de sterfgevallen als gevolg van plotseling hartfalen kan verband houden met acute psychologische stress ( 5 ).

Hoewel het over het algemeen als veilig wordt beschouwd om met mate te drinken, kunnen zwaar drinken en alcoholmisbruik uw risico op een plotselinge dood door een fatale aritmie vergroten.

De relatie tussen drinken en aritmie is complex, inclusief schade aan het myocardium en interferentie met elektrische pulsen die de hartslag regelen ( 6 ).

Bijna alle illegale drugs hebben invloed op het hartritme.

Zelfs voorgeschreven medicijnen kunnen soms een onregelmatige hartslag veroorzaken.

Veel aritmieën die worden veroorzaakt door illegaal drugsgebruik, kunnen fataal zijn ( 7 ).

Met de leeftijd neemt het risico op aritmie toe.

De meest ernstige onregelmatige hartslag treft meestal mensen ouder dan 60 jaar.

Naarmate u ouder wordt, kunnen jaren van slechte voeding, verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk en andere factoren die de conditie van uw hartspier beïnvloeden, uw hart beïnvloeden.

Uw leeftijd zal ook de ernst van aritmie beïnvloeden en de hartslag van ouderen zal ernstigere onregelmatigheden vertonen ( 8 ).

Als u te zwaar of zwaarlijvig bent, wordt uw hart extra belast, waardoor het harder moet werken.

Obesitas verhoogt je sedentaire, een hoge bloedsuikerspiegel of bloed druk of diabetes kansen , die allemaal belangrijke risicofactoren die leiden tot aritmie.

Als u een ziekte heeft die het elektrische systeem van het hart beïnvloedt of regelt, kan dit aritmie veroorzaken.

Deze voorwaarden zijn onder meer:

 • Congestief hartfalen;
 • Myocardinfarct of hartaanval;
 • Eventuele aangeboren hartafwijkingen;
 • Infecties die het hartweefsel of de zak rond het hart beschadigen;
 • hypertensie;
 • Type 1 en type 2 diabetes;
 • Schildklier problemen;
 • slaapapneu.

 

Meet vaak de behandeling

Als uw onregelmatige hartslag gepaard gaat met pijn op de borst, flauwvallen of duizeligheid, moet u mogelijk hulp zoeken bij een arts of cardioloog.

Uw arts kan een onderzoek uitvoeren, naar uw hart luisteren en het ritme en het ritme van uw hart volgen.

Uw arts zal het bewijs willen horen van een geruis of een abnormale of extra hartslag.

Hij of zij kan ook de voeten of benen controleren op tekenen van zwelling, aangezien dit op hartfalen kan duiden.

Sommige tests kunnen worden uitgevoerd om te controleren op hartproblemen.

Het elektrocardiogram of ECG is de meest gebruikelijke test omdat het de elektrische activiteit van het hart meet.

Dit kan uw arts helpen de timing en intensiteit van elke elektrische puls die uw hartslag stuurt, te begrijpen.

Uw arts kan ook eisen dat u gedurende maximaal drie dagen een hartmonitor draagt ​​om te controleren op verdachte trillingen of andere onregelmatige hartritmes.

Zodra uw arts de aard en ernst van uw aritmie begrijpt, kan hij of zij een behandelplan voorstellen, dat het gebruik van medicijnen, medische procedures of een operatie kan omvatten om de onderliggende oorzaak van uw aritmie te corrigeren of te behandelen.

Hieronder volgen de meest voorkomende medische behandelingen voor dit soort aritmieën.

 

drug stof

Medicijnen die worden gebruikt om aritmieën te behandelen (anti-aritmica genoemd) worden gebruikt om uw hartslag te veranderen van een onregelmatige, snelle of langzame hartslag naar een stabiel hartritme.

Afhankelijk van de aard van uw aritmie kunnen bètablokkers (die de hartslag kunnen vertragen) of calciumkanaalblokkers (die ook de hartslag kunnen verlagen) worden voorgeschreven.

Zoals de meeste geneesmiddelen op recept, hebben deze medicijnen enkele bijwerkingen en u moet op de hoogte zijn van deze bijwerkingen voordat u ze gaat gebruiken.

Omdat medicijnen alleen de symptomen van de aritmie behandelen en niet de onderliggende oorzaak, moet u deze medicijnen mogelijk de rest van uw leven gebruiken, of uw arts kan medische procedures aanbevelen om de oorzaak van de aritmie op te lossen.

 

Programma en handchirurgie

Als uw hartritme onregelmatig is als gevolg van bepaalde aandoeningen, kan een pacemaker worden gebruikt om uw onregelmatige hartritme te behandelen.

De pacemaker wordt onder de huid van uw borst geplaatst en aan uw hart bevestigd.

De belangrijkste functie is om de elektrische pulsen te regelen die uw hartslag bepalen.

Wanneer de pacemaker een abnormaal hartritme detecteert, zendt hij elektrische signalen uit, net zoals uw hart dat van nature uitzendt, om uw hartritme te reguleren.

Als uw hartslag langzamer is dan normaal, kan uw arts u aanraden een pacemaker te gebruiken.

Hartaanvallen en andere hartaandoeningen kunnen de hartspier beschadigen, dus een pacemaker is nodig ( 9 ).

Als het hartritme onregelmatig is door andere problemen (zoals kwaadaardige ventriculaire aritmie), kan de cardioloog een implanteerbare defibrillator aanbevelen.

Net als een pacemaker kan dit apparaat onder de huid worden geplaatst en elektrische stimulatie geven om u te helpen het normale, normale ritme van uw hart te herstellen.

Als u door uw aandoening het risico loopt op ernstig overlijden als gevolg van aritmie, kan uw arts u aanraden om uw behandelplan te defibrilleren ( 10 ).

Wanneer uw aritmie wordt veroorzaakt door een klein gebied dat onjuiste elektrische signalen uitzendt, kan uw cardioloog een katheterablatie-operatie aanbevelen.

Bij deze behandeling wordt energie gebruikt om kleine littekens in het hartweefsel te creëren. Dit voorkomt dat bepaalde soorten abnormale elektrische impulsen in uw hart bewegen en aritmie veroorzaken ( 11 ).

Als deze procedures of medicijnen de aritmie niet helpen corrigeren, kan een operatie nodig zijn.

Gewoonlijk worden operaties uitgevoerd om de algehele bloedtoevoer naar de hartspier te verbeteren, hartkleppen te repareren of andere hartproblemen te corrigeren.

Maze-chirurgie is een standaardprocedure voor het corrigeren van aritmie, omdat het een nieuwe manier creëert voor elektrische impulsen die een onregelmatige hartslag veroorzaken ( 12 ).

Zoals bij elke hartoperatie, zijn dit gevaarlijke procedures waarvoor mogelijk een langere hersteltijd nodig is.

 

Natuurlijke therapie wet

Wanneer medicijnen, medische procedures of operaties niet nodig zijn om een ​​onregelmatige hartslag te behandelen, kunnen andere, meer natuurlijke behandelingen worden gebruikt om een ​​meer normale hartslag te stimuleren.

Hieronder volgen onze favoriete natuurlijke remedies die, afhankelijk van hun type en ernst, uw onregelmatige hartslag kunnen helpen.

 

Tijd om te stoppen nu

Als u een roker bent, is het tijd om te stoppen met roken.

In de Verenigde Staten is roken de belangrijkste vermijdbare doodsoorzaak, en stoppen met roken kan niet alleen de gezondheid van het hart aanzienlijk verbeteren, maar ook de gezondheid van de longen, hersenen en andere organen.

Omdat roken een belangrijke rol speelt bij aritmie, kan stoppen met roken aritmie aanzienlijk elimineren ( 13 ).

 

Gezondheidsbewust voedsel drinken

De meeste mensen met een onregelmatig hartritme hebben ook hartproblemen, zoals hartaandoeningen.

Een gezond dieet is een manier om de algehele gezondheid van het hart te verbeteren en om onregelmatige hartritmes te behandelen.

Diëten die goed zijn voor het hart, zijn onder meer voedingsmiddelen met een laag cholesterolgehalte, ongezonde vetten en veel ontstekingsremmende stoffen.

U wilt ook voedingsmiddelen eten die rijk zijn aan antioxidanten, die uw immuunsysteem kunnen versterken en ziekten en infecties kunnen voorkomen.

Hier zijn de voedingsmiddelen die in elk hartgezond dieet moeten worden opgenomen:

 • Diverse groenten
 • Diverse soorten fruit
 • Vezelrijke voedingsmiddelen ;
 • Voedingsmiddelen met veel antioxidanten;
 • Kruiden en specerijen;
 • Peulvruchten, peulvruchten, noten en zaden;
 • Leptin ;
 • Gezonde vetten die rijk zijn aan omega-3-vetzuren;
 • Zuivelproducten gemaakt van rauwe melk;
 • Eet meer kalium;
 • Verhoog de consumptie van hart-gezonde selderij, knoflook en uien;
 • Eet meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium .

Naast het eten van de bovenstaande ingrediënten in een gezond dieet , moet u ook uw zoutinname drastisch verminderen, de hoeveelheid verzadigd vet die u eet, verminderen en transvet helemaal vermijden.

 

Sinds verhuizen naar

Regelmatig vervoer is gunstig voor alle delen van het lichaam, inclusief de bevordering van de cardiovasculaire gezondheid.

Regelmatig bewegen van het lichaam kan de bloeddruk verlagen, het cholesterol- en triglyceridengehalte verhogen, de bloedsuikerspiegel verlagen en het risico op hartaandoeningen verminderen ( 14 ).

Dagelijkse lichaamsbeweging is erg belangrijk voor de gezondheid van het hart. Als u lijdt aan aritmie, werk dan samen met uw arts om een ​​oefenprogramma te ontwikkelen dat geschikt is voor uw situatie.

 

Let op het gewicht

Degenen met overgewicht of obesitas hebben meer kans op het ontwikkelen van boezemfibrilleren, het meest voorkomende type aritmie.

Als u overgewicht heeft, heeft u meer kans op cardiovasculaire problemen, en door aan te komen vergroot u de kans op het ontwikkelen van veel aandoeningen die aritmie veroorzaken.

Als u te zwaar bent, kan het verliezen van overgewicht u helpen aritmie aanzienlijk te verminderen ( 15 ).

 

Stimulatie van de vagus God door

Uw onvrijwillige zenuwstelsel controleert lichaamsfuncties, zoals hartslag.

Vagal via strekt zich uit van je buik naar je hersenstam, kunt u een aantal acties te gebruiken om te stimuleren deze God was .

Wanneer u de nervus vagus stimuleert, geeft deze een neurotransmitter af die acetylcholine wordt genoemd en die de elektrische signalen vertraagt ​​die de hartslag regelen ( 16 ).

In sommige gevallen kunnen deze niet-invasieve technieken een onregelmatige hartslag stoppen.

Niet iedereen zal slagen in alle oefeningen, dus probeer het totdat je een of meer bewegingen hebt gevonden die bij je passen.

Hier zijn enkele van onze favoriete nervus vagus-technieken.

 • Verdraag het alsof u probeert te poepen.
 • Blaas met een rietje.
 • Ernstige hoest, die een tijdje aanhoudt.
 • Laat je gezicht tien seconden in koud water weken, of leg een ijspak op je gezicht.
 • Gebruik de tongspatel om snel de achterkant van je keel aan te raken om de braakreflex te stimuleren.
 • Masseer de halsslagader van de nek in een cirkelvormige beweging gedurende tien seconden.

 

Minder light pressure force

Stressmanagement kan een belangrijke rol spelen bij de behandeling van aritmie.

Het elimineren van een of meer stressoren is een goede eerste stap, maar het is ook nuttig om te leren omgaan met emotionele stress.

Als iedereen verschillende activiteiten vindt om te ontspannen, overweeg dan om meditatie, yoga, gebed of lichaamsbeweging te proberen om je te helpen stress te verminderen en een onregelmatig hartritme te behandelen ( 17 ).

 

Merk op dat de hoeveelheid cafeïne- inname

Te veel cafeïne drinken zal zeker hart veroorzaken.

Het verminderen van koffie, thee, energiedrankjes en andere bronnen van cafeïne helpt je hartritme stabiel en normaal te houden.

Als u veel koffie drinkt, overweeg dan om elke dag over te schakelen op een mengsel met weinig cafeïne of semi-cafeïne om uw hartslag onder controle te houden.

 

Probeer acupunctuur- moxibustie

Een overzicht van de succesvolle literatuur over acupunctuur laat zien dat het mensen met aritmie met succes kan omzetten in een normaal hartritme.

Acupunctuur behandelt al honderden jaren veel medische en mentale gezondheidsproblemen Het is algemeen bekend dat acupunctuur de cardiovasculaire functie van veel mensen kan verbeteren ( 18 ).

 

Taking up producten

U kunt voedingssupplementen gebruiken om de bloedtoevoer naar het hart te verbeteren en de risicofactoren voor hart- en vaatziekten te verminderen.

Gewoonlijk kan onze dagelijkse voeding ons niet de voedingsstoffen geven die we nodig hebben om een ​​gezond hart te behouden, dus het nemen van supplementen kan een natuurlijke manier zijn om onregelmatige hartritmes te behandelen.

Naast het dagelijks innemen van vitamine D en visolie, hebben vitamine D en visolie veel gezondheidsvoordelen en kunnen ze uw hart beschermen.Overweeg ook om de volgende supplementen regelmatig in te nemen om een ​​onregelmatig hartritme te behandelen.

In veel gevallen kan het onregelmatige hartritme gedeeltelijk te wijten zijn aan magnesiumtekort.

Magnesium bevordert de gezondheid van het hart door de zuurstoftoevoer te verbeteren en de hartspier van meer energie te voorzien.

Voor het beste resultaat, neem driemaal daags 250 mg.

Je lichaam kan makkelijker supplementen opnemen in de vorm van citroenzuur, appelzuur en asparaginezuur.

Een andere voedingsstof die gunstig is voor de gezondheid van het hart, is co-enzym Q10, ook bekend als CoQ10.

Voor mensen met angina pectoris kan co-enzym Q10 aanvallen verminderen.

Door dagelijks 300 mg in te nemen, kan uw hart de energie krijgen die het nodig heeft om een ​​stabiele hartslag te behouden.

De bessen en extracten van de meidoornplant zijn goed voor alle soorten hartaandoeningen.

Net als co-enzym Q10 helpen ze bij het verlichten van angina pectoris en verlagen ze de bloeddruk en het cholesterolgehalte .

Seleniumtekort kan veel problemen veroorzaken, waaronder cardiomyopathie.

Degenen met een tekort aan jodium kunnen ook problemen krijgen zoals aritmie.

Hoewel deze twee voedingsstoffen vroeger veel voorkwamen in voedsel, betekent de uitputting van de bodem in de moderne landbouw dat je minder voedingsstoffen uit voedsel haalt dan ooit tevoren.

Door koraalcalcium te nemen, krijgt u tegelijkertijd selenium en jodium, evenals andere hart-gezonde mineralen en vitamines, zoals kalium, calcium, koper, magnesium en gezonde doses vitamine A , B , C , d en ē .

 

Probeer de pittige cayenne peper

Cayenne is niet alleen om kruiden aan voedsel toe te voegen.

Het kan een gezonde hartactiviteit bevorderen, waaronder een stabiel hartritme.

Kaartenbanket verhoogt de bloedstroom, wat de aritmie kan stoppen en uw hart zelfs weer in een normaal ritme kan brengen.

Cayenne wordt al honderden jaren voor veel medische doeleinden in culturen over de hele wereld gebruikt.

Als je hartslag langdurig onregelmatig is, meng dan een theelepel chili met een kopje warm water en drink snel.

Als uw mond warm is, zal uw hart de voordelen voelen en kan het snel terugkeren naar zijn normale ritme.

 

Voorzorgsmaatregelen Shi

Hoewel de meeste onregelmatige hartslagen niet ernstig zijn, kunnen bepaalde onregelmatige hartslagen levensbedreigende symptomen zijn.

Als uw hartslag zenuwachtig of kloppend is, of gedurende lange tijd te langzaam of te snel is, zoek dan onmiddellijk medische hulp.

Als u andere symptomen begint te krijgen, zoals kortademigheid, pijn op de borst of andere symptomen van een hartaanval, zoek dan onmiddellijk medische hulp.

Hoewel u zich meestal geen zorgen hoeft te maken over de hartslag, kunnen andere symptomen van aritmie een ernstigere hartaandoening betekenen.

Als u ouder bent dan 60 jaar, overgewicht heeft, rookt, lang zit, drugs gebruikt of alcohol drinkt, kunt u last krijgen van aritmie.

Aritmieën zijn onder meer een onregelmatig hartritme omdat ze te snel of te langzaam kloppen of het ritme onstabiel is.

Sommige aritmieën vereisen mogelijk een conventionele behandeling, zoals medicatie of medische procedures of een operatie.

Medicijnen kunnen alleen de symptomen van aritmie behandelen, terwijl procedures en operaties proberen de oorzaak van de aritmie op te lossen.

Slechts in sommige gevallen vereist aritmie een chirurgische of chirurgische ingreep, zoals een pacemaker of geïmplanteerde defibrillator.

Door uw dieet te verbeteren, te stoppen met roken, meer te bewegen en stress te verminderen, kan het behandelen van een onregelmatige hartslag net zo eenvoudig zijn als het verbeteren van de algehele gezondheid van het hart.

In sommige gevallen kan het nemen van supplementen of het gebruik van andere natuurlijke remedies ook uw onregelmatige hartslag helpen.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *