Symptomen, behandeling en remedies voor vaginale infectie

Leven met een vaginale schimmelinfectie kan ongemakkelijk en beschamend zijn.

Miljoenen vrouwen krijgen elk jaar te maken met incidentele infecties, maar sommigen van hen hebben te maken met vrouwen die blijven terugvallen.

Vaginale schimmelinfecties komen zeer vaak voor, en bijna driekwart van alle vrouwen krijgt één stam in hun leven ( 1 ).

Omdat dit type infectie zo vaak voorkomt, moeten alle vrouwen begrijpen hoe u vaginale gist krijgt, hoe u vaginale infecties kunt voorkomen en hoe u ze moet behandelen als er symptomen optreden.

Onze gids helpt je alles te weten te komen over vaginale schimmelinfecties, inclusief de beste natuurlijke remedies die je kunt gebruiken om infecties thuis te behandelen.

Vaginale schimmelinfecties worden veroorzaakt door gist, wat voor de hand liggend lijkt, maar om te weten hoe deze gist wordt gevormd, waarom het problemen veroorzaakt en hoe de groei ervan te beheersen, is het allemaal kennis die vrouwen moeten beheersen.

De gisten die deze infecties veroorzaken, zijn meestal onschadelijk en zijn altijd aanwezig in uw lichaam, maar soms kunnen ze tot extreem hoge niveaus uitgroeien, wat leidt tot infecties en onaangename symptomen.

Vaginale schimmelinfecties zijn thuis gemakkelijk te behandelen met natuurlijke remedies.

Onze gids biedt u veel opties voor het gebruik van natuurlijke ingrediënten om vaginale schimmelinfecties te beheersen, en leert u ook hoe u het risico op infectie kunt verminderen.

 

Wat is een schimmelinfectie?

Je hebt momenteel miljoenen gisten in je lichaam.

Gist komt ten goede aan veel belangrijke biologische functies en is noodzakelijk voor een optimale gezondheid.

In de natuur zijn gisten en schimmels verantwoordelijk voor veel natuurlijke basisfuncties, zoals het verval en fermenteren van dode stoffen.

Evenzo is gist in het lichaam essentieel voor de gezondheid.

Vaginale schimmelinfecties worden veroorzaakt door Candida albicans, een soort gist die in veel delen van het menselijk lichaam voorkomt.

Wanneer deze gist overgroeit, treedt candidiasis op.

Hoewel gist en andere vormen van schimmels in veel opzichten op planten lijken, verschillen ze in één belangrijk aspect.

Planten hebben zonlicht nodig om chlorofyl te gebruiken om voedsel te maken, en schimmels kunnen hun eigen voedsel maken.

Dit is hoe ze zich zo gemakkelijk kunnen voortplanten en verspreiden in het menselijk lichaam ( 2 ).

Deze schimmel veroorzaakt duidelijk vaginale candidiasis of vaginale schimmelinfecties.

Er zijn andere soorten infecties die vaginitis veroorzaken, namelijk vaginale ontsteking of infectie, maar de meest voorkomende is een schimmelinfectie.

Als u herhaaldelijk infecties heeft, wordt dit recidiverende vaginale vaginale candidiasis (RVVC) genoemd.

Andere soorten vaginitis zijn onder meer bacteriële vaginose, niet-infectieuze vaginitis en trichomoniasis ( 3 ).

Bepaalde aandoeningen kunnen bijdragen aan de mogelijkheid van vaginale schimmelinfecties en andere aandoeningen kunnen worden verergerd door vaginale schimmelinfecties.

Als u herhaaldelijk infecties heeft, kan het nodig zijn om een ​​arts te raadplegen om te bepalen of andere medische problemen uw symptomen veroorzaken.

 

Symptomen

U kunt in veel verschillende delen van uw lichaam schimmelinfecties krijgen.

Elke plaats met goede gastheeromstandigheden ondersteunt de groei van gist, inclusief vochtige delen van de huid en het lichaam.

De gebieden die het meest vatbaar zijn voor uitbraken of infecties van schimmels zijn onder meer ( 4 ):

 • geslachtsdelen
 • In de keel of mond (spruw genoemd)
 • Anale zone
 • Oksel
 • Navel of navel
 • Rond de neus en in de neusholte
 • Onder nagels en teennagels
 • In het spijsverteringskanaal
 • Tussen tenen en vingers

Vaginale schimmelinfectie treedt op wanneer gist excessief in de vagina groeit.

Symptomen van dit type infectie zijn onder meer:

 • Witte, klonterige, plakkerige of geurloze vaginale afscheiding.
 • Vaginale jeuk kan ernstig en erg ongemakkelijk zijn.
 • Rode, gezwollen en geïrriteerde huid rond de vaginale opening.
 • Pijn in en rond de vagina, vooral tijdens de menstruatie of geslachtsgemeenschap.
 • Vaginale bloeding, meestal mild.
 • Pijn bij het plassen.
 • Lichte abnormale geur.

De symptomen van vaginale schimmelinfecties zijn relatief duidelijk en veel mensen kunnen zich ongemakkelijk voelen, vooral als ze niet worden behandeld.

Veel mensen met vaginale schimmelinfecties kunnen hun symptomen verwarren met andere oorzaken.

Mensen met vaginale schimmelinfecties denken meestal dat hun symptomen te wijten zijn aan bijwerkingen veroorzaakt door anticonceptie, seksueel overdraagbare aandoeningen of urineweginfecties.

Als u een schimmelinfectie heeft op een deel van uw lichaam, kan deze zich verspreiden naar andere gebieden.

Daarom is het noodzakelijk om schimmelinfecties te behandelen zodra symptomen worden ontdekt en om ervoor te zorgen dat u de schimmel niet naar andere delen van het lichaam verspreidt.

 

Oorzaken van schimmelinfecties

Op dit punt heb je miljoenen gistcellen in en binnen je lichaam.

In feite zijn er bij de meeste mensen honderden gistsoorten, en ze kunnen overleven in alle soorten horecaomgevingen in het menselijk lichaam.

Slechts enkele van deze gistculturen zijn schadelijk voor u, zelfs onder bepaalde omstandigheden.

Je huid is de meest voorkomende plek om gist in je lichaam te vinden.

Gist komt ook veel voor in je neus, mond, oksels, keel en darmen.

Candida is een soort gist die vaginale schimmelinfecties veroorzaakt en speelt ook een vitale rol in het spijsverteringsstelsel en helpt bij het afbreken van voedsel en afvalstoffen in de dikke darm.

Candida-gist zal, indien goed gecontroleerd, uw metabolische functie ten goede komen.

Wanneer het zich verspreidt en andere micro-organismen en bacteriën verdringt, kunnen er problemen optreden ( 5 ).

Begrijpen hoe deze infectie groeit en hoe de overgroei van gist kan worden voorkomen, is essentieel om vaginale schimmelinfecties te voorkomen en te behandelen.

Een voorbeeld van Candida-gist is spruw.

Bij de geboorte of binnen de eerste zes maanden van hun leven zullen bijna alle pasgeborenen worden blootgesteld aan Candida van hun moeder.

Als het immuunsysteem van de baby normaal functioneert, is er geen probleem om de gist onder controle te houden en op een acceptabel niveau te houden.

Als hun immuunsysteem echter niet goed werkt, kunnen Candida-bacteriën uit de hand lopen en kan de baby een infectie krijgen die spruw in de mond of keel wordt genoemd.

Dit voorbeeld illustreert hoe het hebben van een sterk immuunsysteem zeer gunstig kan zijn bij het beheersen van Candida.

Als uw immuunsysteem gezond is, zou u in staat moeten zijn om de juiste balans te behouden tussen alle verschillende micro-organismen die uw lichaam nodig heeft voor gezondheid.

Deze micro-organismen helpen uw Candida-niveaus onder controle te houden en voorkomen dat er problemen ontstaan.

Bepaalde stammen van nuttige bacteriën zijn bijzonder nuttig bij het verlagen van Candida-niveaus.

Lactobacillus acidophilus is aanwezig in veel delen van uw lichaam, inclusief uw vagina, en voorkomt dat gist en andere indringers het overnemen.

Als gisten echter worden voorzien van omstandigheden waardoor ze zich snel kunnen voortplanten, kunnen ze snel groeien en absorberen.

Als u bijvoorbeeld antibiotica gebruikt, vernietigt het in feite veel nuttige bacteriën in het systeem, zodat Candida onder controle kan worden gehouden.

Hormonale onevenwichtigheden kunnen ook kansen bieden voor een snelle groei van gist, daarom zijn veel zwangere vrouwen besmet met vaginale gist.

Candida albicans en andere schimmels in het lichaam zijn altijd op zoek naar bronnen van voedingsstoffen waardoor ze zich kunnen vermenigvuldigen.

Na het vinden van de bron kan de gist zich zeer snel voortplanten.

Net als mensen gebruiken schimmels enzymen om voedsel te verteren. Als er te veel gist in een gebied zit, kan infectie optreden.

Er zijn verschillende factoren die uw risico op vaginale schimmelinfectie verhogen.

Het gebruik van antibiotica verhoogt zeker het risico op zwangerschap en verhoogt ook het risico op zwangerschap.

Als u anticonceptiepillen slikt, hormonale stoornissen heeft of hormoonvervangende therapie ondergaat, is uw kans groter.

De omgeving in de vagina na seks is geschikter voor Candida, dus een goede hygiëne is erg belangrijk.

Als uw immuunsysteem is beschadigd door HIV of een auto-immuunziekte, bent u mogelijk besmet met vaginale gist.

Wanneer de hormonen tijdens de menstruatiecyclus worden overgedragen, zullen de groeiomstandigheden van de gist beter zijn.

Ongecontroleerde diabetes kan schimmelinfecties veroorzaken. Slechte hygiëne en het dragen van natte kleding kunnen ook schimmelinfecties veroorzaken ( 6 ).

 

Natuurlijke schimmelinfectie behandeling methode

Als u denkt dat u besmet bent met vaginale gist, kunt u thuis verschillende behandelingen en remedies proberen om de symptomen te verlichten, de productie van Candida albicans door het lichaam onder controle te houden en de normale werking van het systeem te herstellen.

Het veranderen van het dieet om de groei van Candida onder controle te houden, kan vallen en opstaan ​​vereisen.

Ieder van ons reageert anders op verschillende soorten voedsel, dus het vinden van de juiste voedselcombinatie in ons dieet kan lastig zijn.

Als u echter aan herhaalde infecties lijdt, kan het uw tijd en moeite waard zijn.

Hier zijn onze beste suggesties voor natuurlijke remedies om u te helpen bij het omgaan met vaginale schimmelinfecties thuis.

 

Gebruik de juiste gezondheid studenten

Gist heeft de juiste omstandigheden nodig om zich te vermenigvuldigen tot schadelijke niveaus, dus het weigeren van een goede omgeving is de eerste verdedigingslinie tegen infectie.

Het is erg belangrijk om de huid droog, schoon en vrij van krassen of andere slechte openingen te houden.

Zorg ervoor dat u schaafwonden en andere huidproblemen altijd onmiddellijk behandelt om infectie te voorkomen, dit is de belangrijkste manier waarop gist het lichaam binnendringt.

Het zal helpen om de geslachtsdelen schoon te houden, omdat het gebied na blootstelling goed kan worden gedroogd.

Veeg altijd van voren naar achteren om verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. Als u actief bent en veel zweet, moet u regelmatig douchen en uw geslachtsdelen regelmatig afdrogen.

Voorkom dat gisten groeien in een vochtige, warme omgeving, waardoor ze zich nergens kunnen vermenigvuldigen.

Zorg ervoor dat je je geslachtsdelen wast na seks.

Zowel mannen als vrouwen kunnen schimmelinfecties in hun geslachtsdelen krijgen en deze infecties kunnen tijdens seks worden verspreid.

Als u een actieve infectie heeft, vermijd dan seks en neem op alle andere momenten deel aan veilige seks om verspreiding van de ziekte te voorkomen ( 7 ).

 

Je kleding is belangrijk

Je kleding moet altijd schoon worden gehouden, maar als je vaginale schimmelinfecties wilt voorkomen, zorg er dan voor dat je schoon ondergoed draagt.

Kies ademende stoffen om het water te verspreiden.

Door de geslachtsdelen schoon en droog te houden, kan de groei van gist enorm worden voorkomen ( 8 ).

Als u een schimmelinfectie heeft of vatbaar bent voor schimmelinfecties, wilt u misschien ook het dragen van nauwsluitende kleding zoals panty’s, panty’s en zwemkleding vermijden.

Deze kunnen warmte en vocht vasthouden en de beste omstandigheden bieden voor gistgroei.

Als u een badpak draagt, blijf dan niet enkele uren in een nat badpak, aangezien dit de groei van gist sterk zal bevorderen.

 

Khao houdt rekening met medische of hormonale problemen

Wanneer uw lichaam hormonen niet normaal kan reguleren of andere metabolische functies worden geblokkeerd, wordt de voorwaarde dat Candida albicans de voortplanting niet kan beheersen de eerste voorwaarde.

De meest voorkomende medische en hormonale problemen die vaginale schimmelinfecties veroorzaken, zijn diabetes type 2 en hormonale onevenwichtigheden die samenhangen met menopauze, menstruatie en zwangerschap.

Mensen met diabetes hebben een hoge bloedsuikerspiegel of suikerspiegel.

Omdat suiker een voedselbron is van Candida-gist, kunnen deze gistcellen, wanneer er te veel suiker in het bloed zit, gemakkelijk overgroeien.

Diabetici zijn vatbaarder voor vaginale schimmelinfecties omdat hun lichaam een ​​gastvrije omgeving produceert waarin gisten kunnen gedijen ( 9 ).

Daarom is het beheersen van de bloedsuikerspiegel en de suikerinname de sleutel om het risico op infectie te verminderen.

Vrouwen produceren een hormoon genaamd progesteron, dat glycogeen in uw lichaam aanmaakt.

Glycogeen is een natuurlijk zetmeel (suiker) dat brandstof kan leveren voor de groei van gistcellen.

Wanneer het niveau van progesteron in uw lichaam het normale bereik overschrijdt, kan dit een onbalans veroorzaken, wat leidt tot overgroei van gist ( 10 ).

Veranderingen in de progesteronspiegels komen vaak voor tijdens de menstruatiecyclus, de menopauze, de zwangerschap en het gebruik van orale anticonceptiva ( 11 ).

 

Behandel uw huid vriendelijk

De huid in het vaginale gebied is erg gevoelig en agressieve chemicaliën, reinigingsmiddelen, geurstoffen en andere producten kunnen de huid irriteren en infecties veroorzaken.

Wanneer je het natuurlijke evenwicht van het vaginale gebied verliest, domineren bacteriën en gisten.

Mogelijk bent u allergisch voor latex condooms, zeep, hygiëneproducten, badoliën, zaaddodende middelen, tampons of voorbehoedsmiddelen.

Elk van deze kan irritatie veroorzaken, waardoor een gastvrije omgeving ontstaat voor de groei van gist.

Als u een vaginale schimmelinfectie heeft en onlangs een nieuw product bent gaan gebruiken, stop dan volledig met het gebruik ervan.

Overweeg om natuurlijke producten te gebruiken.

Zoek naar stoffen die geen geurstoffen, agressieve geurstoffen, kleurstoffen of andere chemicaliën bevatten, die reacties kunnen veroorzaken bij een gevoelige huid.

Er zijn tegenwoordig veel natuurlijke producten op de markt, dus het vinden van alternatieven is gemakkelijker dan ooit.

Als u vaak spoelt, wilt u deze gewoonte misschien helemaal stoppen.

Er is geen bewijs dat lavage goed is voor de gezondheid of hygiëne en de nuttige bacteriën die de gistproductie beheersen, daadwerkelijk kan vernietigen.

Vermoed wordt dat het verband houdt met andere gezondheidsproblemen, waaronder bacteriële vaginose, bekkenontsteking, complicaties tijdens de zwangerschap en baarmoederhalskanker ( 12 ).

 

Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan probiotica

U kunt eten een voedzaam dieet en door probiotica te verhogen sterk hun immuunsysteem en beter te kunnen bestrijden Candida albicans.

De beschermende witte bloedcellen van het immuunsysteem kunnen het probleem vroegtijdig oplossen, wat meestal de vorming van infecties voorkomt, dus het gezond houden van het immuunsysteem is een belangrijk onderdeel van het voorkomen van vaginale schimmelinfecties.

Als uw immuunsysteem is aangetast door diabetes, kanker , HIV, auto-immuunziekten of andere ziekten, moet u hard werken om de vorming van schimmelinfecties te voorkomen.

Voedzaam dieet zal uw immuunsysteem systeem .

Eet meer verse groenten, hoogwaardige eiwitten , gezonde vetten en probiotica.

Melkzuurbacteriën, acidophilus en andere probiotica zijn goed voor het beheersen van de groei van gist, dus zodra er gist optreedt, kunnen ze u helpen infecties te bestrijden ( 13 ).

Gefermenteerd voedsel is ook een uitstekende bron van probiotica.

Kefir, yoghurt, kimchi, zuurkool en kombucha zijn allemaal gefermenteerde voedingsmiddelen die de natuurlijke probiotische flora herstellen en zo de groei van gist tegengaan.

Omdat deze micro-organismen met gist concurreren om beschikbare voedselbronnen, kunnen deze goede bacteriën voorkomen dat schimmels (zoals gist) overzwellen.

 

Beheers suiker

Suiker is een uitstekende voedselbron voor Candida-gist, dus het beheersen van de bloedsuikerspiegel is noodzakelijk om schimmelinfecties te voorkomen ( 14 ).

Als u ernstige problemen heeft met overgroei van Candida, herhaalde infecties heeft of gastro-intestinale problemen ondervindt met overgroei van Candida, moet u mogelijk suiker volledig uit uw dieet verwijderen.

Door suiker tijdelijk volledig te elimineren, kunt u overgroei elimineren en gistproblemen in uw lichaam voorkomen.

Het is in ieder geval voor een korte tijd nodig om bewerkte voedingsmiddelen, de meeste granen, alcohol, zuivelproducten en de meeste zetmeelrijke groenten en fruit te elimineren.

 

Gebruik etherische oliën

Essentiële oliën zijn zeer geschikt voor schimmelinfecties omdat ze antiseptisch, schimmelwerend, ontstekingsremmend zijn en weinig of geen bijwerkingen hebben.

De natuurlijke schimmelwerende theeboomolie wordt al jarenlang gebruikt om schimmels en gisten te behandelen.

Studies hebben aangetoond dat theeboomolie bijzonder effectief is bij het bestrijden van Candida albicans, die verantwoordelijk is voor de meeste vaginale schimmelinfecties ( 15 ).

Tea tree olie kan erg sterk zijn en vanwege de gevoelige vaginale huid is voorzichtigheid geboden bij het toepassen van deze behandeling.

De meest populaire manier om theeboomolie te gebruiken om vaginale schimmelinfecties te behandelen, is door zetpillen te maken.

Neem een ​​ons kokosolie en verwarm deze. Voeg een paar druppels tea tree olie en oliemengsel toe en kneed de tampon.

In de vagina ingebracht en een nacht bewaard ( 16 ).

Omdat sommige mensen allergisch zijn voor tea tree olie , moet u eerst de huid testen voordat u deze methode gebruikt.

Dep de verdunde olie op je onderarm om een ​​vlek te vormen ter grootte van een dubbeltje.

Verlof voor twaalf uur. Als u niet reageert, is het wellicht veilig om te gebruiken.

Oregano-olie is een andere natuurlijke behandeling voor vaginale schimmelinfecties.

Wanneer u olie kiest, wilt u olie gebruiken die is gemaakt van wilde oregano (algemeen bekend als oregano) in plaats van gewone oregano.

Wilde oregano heeft natuurlijke schimmelwerende eigenschappen en kan de overgroei van gist effectief behandelen ( 17 ).

Gebruik tampons, etherische oliën en drageroliën (zoals kokosolie of olijfolie) om zetpillen te maken.

Vervang de tampons om de vier tot zes uur.

Net als bij theeboomolie, moet de gevoeligheid van de huid voor de olie worden getest voordat deze in het vaginale gebied wordt gebruikt.

Het is ook mogelijk om wilde oregano-capsules of als zetpil te gebruiken.

 

Baad in appelciderazijn

Appelazijn is een andere populaire natuurlijke behandeling voor vaginale schimmelinfecties.

Je kunt een half kopje appelciderazijn in een heet bad doen en 20 minuten laten weken om schadelijke micro-organismen die schimmelinfecties veroorzaken te elimineren.

De natuurlijke eigenschappen van azijn kunnen de natuurlijke balans van het vaginale gebied voorzichtig herstellen, waardoor de groei van gist wordt geremd.

 

Supplementen kunnen wat helpen

Supplementen kunnen u helpen uw immuunsysteem te versterken en de natuurlijke balans van goede en slechte micro-organismen in het lichaam te herstellen.

Als u een vaginale schimmelinfectie heeft, kunnen de volgende supplementen helpen.

 • Probiotica – Als uw dieet niet veel natuurlijke probiotica bevat, kunt u supplementen gebruiken om uw natuurlijke voorraad te herstellen. Zoek mensen met een actieve cultuur.
 • Antioxidanten – Vitamine C en andere antioxidanten versterken uw immuunsysteem en helpen het mogelijke infecties te bestrijden.
 • Melk distel en vlier – Als je de pil of andere medicijnen die invloed hebben op uw hormoonspiegels te nemen, kunnen deze supplementen helpen om de effecten van uw lever en het lichaam te verwijderen.

 

Gebruik boorzuur

Boorzuur is vooral nuttig voor de behandeling van terugkerende vaginale schimmelinfecties.

Een zetpil met 600 mg capsules die twee weken per dag worden gebruikt, kan het natuurlijke evenwicht in de vagina herstellen, wat belangrijk is voor het beheersen van de groei van gist ( 18 ).

Van boorzuur is ook aangetoond dat het de effectiviteit verhoogt van antischimmelmiddelen die traditioneel worden gebruikt om vaginale schimmelinfecties te behandelen.

Als uw infectie niet reageert op traditionele medicijnen of andere behandelingen, kan boorzuur u helpen om uiteindelijk van de infectie af te komen ( 19 ).

 

Probeer een vrij verkrijgbare behandeling

Er zijn veel traditionele vrij verkrijgbare medicijnen die ook met succes vaginale schimmelinfecties kunnen behandelen.

Antischimmelvrije crèmes en zetpillen zijn zonder recept verkrijgbaar en kunnen bij de meeste drogisterijen, apotheken, supermarkten en discountwinkels worden gekocht.

Sommige zijn voor intern gebruik, terwijl andere voor de buitenkant van de vagina zijn.

Elk medicijn is anders, dus lees het etiket zorgvuldig.

Mogelijk moet u de infectie binnen een paar dagen behandelen, en bij sommige kan het zelfs een week duren voordat deze volledig effectief is.

Antischimmelmiddelen genaamd pyrrolen worden meestal intern gebruikt en kunnen 10 van de tien gevallen van vaginale schimmelinfecties genezen ( 20 ).

 

Bepaal of u een schimmelinfectie heeft

Het is gemakkelijk om de symptomen van vaginale schimmelinfectie te verwarren met andere medische problemen.

Als u nog nooit eerder met gist bent geïnfecteerd, is het raadzaam een ​​arts te raadplegen voor een juiste diagnose.

Andere medische aandoeningen die vergelijkbare symptomen kunnen veroorzaken, zijn onder meer:

 • Allergische reacties op zeep, wasmiddelen en andere hygiëneproducten.
 • Verlaagde oestrogeenspiegels veroorzaken vaginale droogheid en jeuk.
 • Een seksueel overdraagbare aandoening die vaginale geur en jeuk veroorzaakt. Deze omvatten herpes, genitale wratten, chlamydia en trichomoniasis. Al deze moeten onmiddellijk door een arts worden behandeld.
 • Aambeien die vaginale jeuk veroorzaken.
 • Kleine incisies of andere huidproblemen hebben een infectie in het vaginale gebied veroorzaakt.

Uw arts zal alle andere factoren die uw symptomen kunnen veroorzaken, uitsluiten en de juiste behandeling voor u aanbevelen.

Veranderingen in hormoonspiegels tijdens de menstruatiecyclus kunnen vaginale schimmelinfecties veroorzaken en uw menstruatiekrampen kunnen uw symptomen verlichten.

Als u zich in de menstruatie bevindt en symptomen van vaginale schimmelinfectie heeft, kunt u een paar dagen wachten om met de behandeling te beginnen, omdat de gistondersteunende ziekten op natuurlijke wijze tijdens de menstruatiecyclus kunnen worden geëlimineerd.

Als de symptomen echter aanhouden, raadpleeg dan een arts of start een thuisbehandeling.

Raadpleeg onmiddellijk een arts als u een onverwachte bloeding krijgt.

Uw arts kan een bekkenonderzoek uitvoeren om uw vaginale schimmelinfectie nauwkeurig te diagnosticeren.

U kunt ook bloedonderzoeken of andere culturen bestellen.

De meest voorkomende behandeling op recept voor vaginale schimmelinfecties zijn orale antischimmelmiddelen, zoals fluconazol, dat onder de merknaam Diflucan staat.

Uw arts kan u aanraden om een ​​van de bovenstaande medicijnen te gebruiken voor een vrij verkrijgbare behandeling ( 21 ).

Als u thuis bent behandeld voor terugkerende infecties, kunnen geneesmiddelen op recept niet alleen de symptomen van vaginale schimmelinfecties oplossen, maar ook helpen bij het oplossen van de oorzaak.

 

Voorzorgsmaatregelen Shi

Als u eerder met gist bent besmet en u zeker weet wat de oorzaak van uw huidige symptomen is, kunt u de infectie gemakkelijk thuis behandelen.

Als u de oorzaak van de overgroei van gist echter niet aanpakt en alleen de symptomen behandelt, is de kans groot dat u herhaalde infecties krijgt.

Gistcellen verspreiden zich onder de huid en in het lichaam, dus lokale behandeling van dit probleem kan het probleem niet volledig oplossen.

Als je Candida albicans volledig wilt elimineren, moet je de gist de voorwaarden voor groei ontnemen.

In sommige gevallen bevelen sommige artsen antibiotica aan.

Maar vergeet niet dat antibiotica al uw goede bacteriën en alle slechte bacteriën die infecties veroorzaken, vernietigen.

Dit maakt u vatbaar voor de snelle terugkeer van gist en het ontstaan ​​van nieuwe infecties, dus vermijd deze optie indien mogelijk.

Er zijn veel natuurlijke remedies en therapieën die u thuis kunt gebruiken om vaginale schimmelinfecties te voorkomen en te behandelen.

De belangrijkste herinnering is ervoor te zorgen dat de overgroei van Candida wordt gestopt door de groeiomstandigheden onder controle te houden.

Blijf droog en schoon, eet voedsel dat de groei en beheersing van gist bevordert en behandel de tere vaginale huid voorzichtig.

Als u een infectie vindt, probeer dan appelciderazijn, etherische oliën, boorzuur, supplementen en probiotica voor thuisbehandeling.

Zelfzorgmedicijnen worden veel gebruikt om de oorzaak van een infectie te behandelen, niet alleen de symptomen.

Raadpleeg uw arts als u andere symptomen vindt die niet kunnen worden verklaard door een schimmelinfectie.

Andere ernstige medische aandoeningen worden vaak aangezien voor vaginale schimmelinfecties.

Deze moeten door een arts worden behandeld en omvatten geslachtsziekten en ernstige hormonale onevenwichtigheden.

Vervelend is dat vaginale schimmelinfecties meestal niet ernstig zijn.

Na een juiste behandeling zal het snel verdwijnen en zult u snel weer normaal worden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *