Slow WeTransfer: 5 methoden om op te lossen

WeTransfer is een van de meest gebruikte methodes om bestanden uit te wisselen met vrienden en collega’s. Het kan echter gebeuren dat het trage Wetransfer heeft. Als je deze pagina hebt bezocht, komt dat waarschijnlijk omdat je problemen hebt met de snelheid van je overschrijvingen. WeTransfer is nog steeds een uitstekend programma, mogelijk kunt u overwegen over te stappen naar de Pro-versie voordat u het vervangt.

Maak je geen zorgen, dit is mij ook vaak overkomen. Lees de gids en je hebt eindelijk de antwoorden. Als de gids niet genoeg is en er is in feite een probleem met de site, kun je verschillende alternatieven gebruiken die ik binnenkort zal opsommen.

WeTransfer is een bestandsuitwisselingsmethode die in 2009 is ontwikkeld door Bas Beerens en Nalden, Duitsers en technologieliefhebbers. Vooral de tweede is een zeer bekende blogger.

Het platform werd al snel erg populair. Een van de voordelen is ongetwijfeld dat het in de gratis versie het verzenden van maximaal 2 GB aan gegevens toestaat. Alles zonder te registreren, alles wat je nodig hebt is een e-mailadres.

We kunnen ook een bericht aan de ontvanger invoeren en we ontvangen twee e-mailmeldingen: wanneer het bestand wordt verzonden en wanneer de eindgebruiker de bestanden naar hun computer downloadt. Handig, niet?

Als je WeTransfer nog nooit eerder hebt geprobeerd, ga dan naar de officiële WeTransfer-website en deel je bestanden met vrienden en collega’s.

Hoewel WeTransfer een goed geschreven en gebruiksvriendelijk platform is, kunt u veelvoorkomende problemen tegenkomen. Een van de problemen die gebruikers het meest tegenkomen, is een plotselinge vertraging die kan optreden als gevolg van verschillende factoren.

Laten we dus eens kijken hoe we kunnen begrijpen of het probleem van ons is of van het platform en dat we ons daarom aanpassen om te begrijpen of we iets anders moeten gebruiken of geduldig moeten wachten tot het weer goed gaat.

Inhoudsopgave
Verbindingsproblemen
Bandbreedteverzadiging
LAN-kabel gebruiken
Conflicten met antivirus
Alternatieven voor WeTransfer
Conclusies
Verbindingsproblemen
Het lijkt misschien triviaal, maar in veel gevallen ligt de fout niet aan de WeTransfer-website, maar aan onze internetverbinding. Het is zelfs niet ongebruikelijk dat onze band vastloopt, vooral tijdens de piekuren van de dag, bijvoorbeeld ‘s nachts.

De snelheid van een internetverbinding is afhankelijk van verschillende factoren, dus het eerste dat ik u aanraad, is om de prestaties van uw ADSL-verbinding te controleren. Gebruik daarvoor gewoon de online tool van Ookla.

Als dat niet genoeg is, kunt u mijn gids lezen over hoe u een ADSL-lijn thuis kunt testen.

In deze gids vind je veel nuttige ideeën en niet in de laatste plaats de methode om geschillen met je internetprovider te openen in geval van traagheidsproblemen.

Band Verzadiging
Een ander aspect dat niet mag worden onderschat band verzadiging. Het is zelfs niet ongebruikelijk dat WeTransfer geen optimale snelheden kan bereiken vanwege andere bewerkingen op onze pc die de effectieve werking langzamer maken.

Zorg er daarom voor dat er geen andere download- en/of uploadbewerkingen worden uitgevoerd. Een programma voor het delen van bestanden zoals eMule, bijvoorbeeld, kan, zelfs als het op de achtergrond draait, uw bandbreedte verzadigen, waardoor u aanzienlijk traag wordt. Applicatie- of besturingssysteemupdates, het downloaden van bestanden van internet, dit alles kan uw prestaties vertragen en de snelheid van WeTransfer beïnvloeden.

Sluit alles en wacht tot WeTransfer klaar is met uploaden. Alleen dan kunt u weer achtergrondbewerkingen starten. In Windows is het heel eenvoudig om de actieve taken te controleren, ga gewoon naar het taakbeheermenu met de toetsenreeks ALT + DEL + CTRL.

Het gebruik van de Wi-Fi LAN-kabel
kan een van de oorzaken zijn van de traagheid van WeTransfer. In feite verspreidt het signaal zich vaak voordat het uw pc bereikt en dit vertraagt ​​alleen de uploadsnelheid en bijgevolg de tijd die nodig is om de upload op WeTransfer te voltooien exponentieel. Als dit gebeurt, probeer dan uw pc rechtstreeks op de modem aan te sluiten via een LAN-kabel.

Met deze procedure zult u een aanzienlijke prestatieverbetering merken en bovendien wordt de verbinding stabieler.

Conflicten met antivirus
Een andere mogelijke oorzaak, voorgesteld door de officiële WeTransfer-gids, voor de traagheid van de site, is een mogelijk conflict met antivirus-, firewall- of antimalware-programma’s die op uw pc zijn geïnstalleerd. U kunt dit natuurlijk oplossen door beveiligingsprogramma’s volledig van uw pc te verwijderen.

Dit is echter geen verstandige keuze en stelt uw machine bloot aan ernstige risico’s. Daarom raad ik u aan ze tijdelijk uit te schakelen. Je kunt op zijn minst echt begrijpen of het probleem hiermee te maken heeft of niet. Een ander mogelijk alternatief is het creëren van uitzonderingen.

Bij veel programma’s kunt u zelfs een uitzondering maken of een specifiek programma dat niet mag worden geblokkeerd. Je kunt tijdelijk je browser toevoegen zodat WeTransfer in alle rust kan werken.

Als u daarentegen bent aangesloten op een bedrijfsnetwerk, kunnen er limieten zijn opgelegd door uw systeembeheerder. In dit geval raad ik u aan om met de netwerkbeheerder te praten die u zeker meer uitleg kan geven.

Alternatieven voor WeTransfer
Als je alle mogelijke oplossingen hebt geprobeerd zonder de gewenste resultaten te krijgen, dan is WeTransfer waarschijnlijk de boosdoener. Het blijkt namelijk dat het platform mogelijk problemen heeft met de servers of dat simpelweg veel gebruikers de service tegelijkertijd gebruiken.

In dit geval heb je in principe twee alternatieven: de eerste is om geduldig te wachten en het later opnieuw te proberen, de tweede is om een ​​geldig alternatief voor WeTransfer te vinden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om grote bestanden over te zetten.

Als u bijvoorbeeld hosting beschikbaar heeft, kunt u de bestanden uploaden naar uw webruimte en vervolgens de directe link geven naar de persoon met wie u de bestanden wilt delen. Een andere methode is om Google Drive te gebruiken, de Google-service waarmee je verschillende soorten gegevens kunt delen.

Je kunt Dropbox gebruiken, een andere handige tool die ook wordt geleverd met een desktop-app, of het berichtenprogramma van Skype.

Conclusies
De methoden voor het overbrengen van een groot bestand zijn, zoals u kunt zien, talrijk. Als het bestand niet groter is dan 25 MB, kunt u zelfs overwegen om e-mail te gebruiken. Ten slotte bieden sommige e-mails speciale services zoals Libero’s JumboMail bijvoorbeeld.

Als je andere methoden kent om de traagheid van WeTransfer te overwinnen, schrijf me dan gerust en ik zal dit artikel van mij met plezier bewerken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *