Reparatie gordelspanner (en vervangingskosten)

Als u in een moderne auto een ongeval krijgt, zorgt het veiligheidsgordelsysteem ervoor dat u veilig op uw stoel blijft zitten, zodat u niet naar voren wordt getrokken of uit de voorruit vliegt. Dit kan natuurlijk alleen gebeuren als u zich aan de wet houdt en daadwerkelijk uw veiligheidsgordel draagt.

Als dat het geval is, heeft het veiligheidsgordelsysteem een ​​component genaamd de “gordelspanner” die de veiligheidsgordel tijdens een ongeval vasthoudt. Daarom rekt een veiligheidsgordel niet uit of heeft hij geen speling als hij snel naar voren wordt geduwd.

Hoe een gordelspanner werkt

Wanneer uw auto een ongeval krijgt, vindt er een plotselinge vertraging plaats. Er zijn sensoren in uw auto die deze plotselinge vertraging detecteren. Zodra ze dat doen, zendt de gordelspanner een kracht uit die een verborgen zuiger in uw gordelsysteem beweegt.

De zuiger zal dan snel een spoel draaien, waardoor de veiligheidsgordel er omheen wordt gewikkeld. Dit hele proces vindt plaats in minder dan een seconde. De veiligheidsgordel zal in principe al zijn speling verliezen, waardoor hij onmogelijk te verplaatsen is.

Omdat u zich onder deze gordel bevindt, blijft u veilig op uw stoel zitten terwijl de impact van het ongeval zich voordoet.

Terwijl u, de bestuurder en de voorpassagier, veilig op hun stoel blijven zitten, activeert het airbagsysteem zijn airbags voor u. De veiligheidsgordels en airbagsystemen werken samen om iedereen voorin veilig te houden.

Als u bij een ongeval uw veiligheidsgordel niet droeg, zou de airbag u niet kunnen redden. De kracht van de botsing zou zo sterk zijn dat je met een ruk vooruit zou komen of door de voorruit zou vliegen voordat de airbag zelfs maar volledig zou kunnen worden geactiveerd.

Door vastgebonden aan uw stoel te blijven, zorgt het ervoor dat uw lichaam direct voor de airbag is gepositioneerd, zodat het de fysieke klap zoveel mogelijk kan verminderen.

Zie ook: Vervangingskosten airbag

Vervangingskosten gordelspanner

Op zoek naar vervangende onderdelen?
We raden PartsGeek.com of BuyAutoParts.com aan voor de beste prijzen en selectie.
Elke keer dat u bij een ongeval betrokken raakt, moet u uw gordelspanner vervangen. De gordelspanner is niet zo duur, zeker niet als je deze zelf vervangt. Het is een van de weinige onderdelen van een airbagsysteem waar een professionele monteur niet nodig is.

De vervangingskosten van een gordelspanner bedragen ongeveer $ 150 tot $ 200. De kosten van de onderdelen bedragen ongeveer $ 50 tot $ 100, terwijl de kosten van de arbeid ongeveer $ 100 tot $ 125 bedragen. U kunt misschien de arbeid verminderen als u een monteur in uw buurt die goedkoop genoeg is, kunt vinden of gewoon de hulp inroept van een vriend die graag aan auto’s werkt.

Als alternatief zijn er een paar winkels in het hele land die gespecialiseerd zijn in het repareren van gordelspanners. Stuur ze gewoon de gebruikte gordelspanner, ze zullen hem opnieuw opbouwen en vervolgens naar u terugsturen. Door het apparaat te repareren of opnieuw op te bouwen, bespaart u wat geld.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *