Redenen waarom cruise control niet werkt

Cruise control is aan de gang sinds eind jaren vijftig. Er was een tijd dat je deze handige functie alleen in bepaalde modelvoertuigen kon vinden. Tegenwoordig lijkt het erop dat bijna alle modelauto’s op de weg cruise control hebben.

Als u meestal lange afstanden rijdt, vooral op snelwegen, kan het cruise control-systeem u een pauze geven terwijl de auto dezelfde snelheid aanhoudt. Dit lijkt een luxe functie, niet noodzakelijk, maar veel mensen vertrouwen erop om veilig te rijden.

Als uw cruise control-functie uitvalt en helemaal niet meer werkt, denkt u misschien niet dat dit een urgent probleem is. Het kan zijn dat u cruise control niet meer kunt gebruiken totdat het probleem is opgelost.

Problemen met het cruise control-systeem kunnen echter ook verband houden met acceleratieproblemen. In feite kunnen bepaalde componenten van cruise control onder zware omstandigheden de acceleratie nadelig beïnvloeden. Daarom moet u weten wat de problemen met de cruisecontrol veroorzaakt.

Checklist
Veelvoorkomende oorzaken
Cruise control werkt niet Er zijn veel mogelijke redenen waarom cruise control niet werkt. Dit zijn de 6 meest voorkomende redenen. Controleer elk gebied om te zien of dit de oorzaak is van het probleem met de cruise control. In veel gevallen is de oplossing voor dit probleem niet zo ingewikkeld of duur.

Cruise control-schakelaar De
cruise control-schakelaar is een hulpmiddel om de kruissnelheid in te stellen. Deze informatie wordt naar de motorregeleenheid en cruise control-module gestuurd om de acceleratie te behouden.

 

Als de contacten in de cruise control-schakelaar verslijten, ontvangen de module en het apparaat mogelijk niet de benodigde snelheidsinformatie om de acceleratie te behouden. Als reactie hierop wordt het systeem volledig gedeactiveerd en wordt de huidige instelling voor cruiseversnelling geannuleerd.

Remlichtschakelaar
Normaal gesproken drukt u het rempedaal in om het cruise control-systeem uit te schakelen. Het cruise control-systeem moet de remlichtschakelaar detecteren om dit te laten gebeuren.

Als de schakelaar niet kan worden gedetecteerd, schakelt het cruise control-systeem zichzelf automatisch uit totdat het probleem met de remlichtschakelaar is verholpen.

De elektrische componenten van het cruise control-systeem zijn beveiligd met zekeringen. Net als in uw huis kan de zekering doorslaan. Hierdoor wordt het cruise control-systeem uitgeschakeld totdat de zekering is vervangen.

Waarschuwingslampje motor controleren
Als het waarschuwingslampje motor controleren brandt, betekent dit meestal dat er een probleem is met uw transmissie of motor. Zodra de motorregeleenheid dit probleem detecteert, kan het om veiligheidsredenen het cruise control-systeem uitschakelen.

De cruisecontrol blijft uitgeschakeld totdat het motorprobleem is opgelost.

Voertuigsnelheidssensoren
De meeste voertuigen hebben een aantal voertuigsnelheidssensoren om snelheidsinformatie over het voertuig naar de motorregeleenheid en cruise control-module te verzenden. De enige manier voor de cruise control-module om de snelheid van het voertuig te kennen, is als de snelheidssensor hem deze informatie geeft.

Als de module de snelheid niet kan detecteren vanwege een defecte snelheidssensor, wordt het cruise control-systeem automatisch gedeactiveerd.

 

Elektrisch probleem
Er zijn meerdere elektrische componenten aangesloten op het regelsysteem met constante snelheid. Als het cruise control-systeem niet meer werkt, is het absoluut noodzakelijk om de connectoren en de bedrading te controleren.

Zorg ervoor dat de spanningsbron het systeem nog steeds van stroom voorziet. Als een van deze componenten losraakt of beschadigd raakt, kan dit verklaren waarom het cruise control-systeem niet goed werkt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *