Pijnlijke symptomen, behandeling en natuurlijke remedies

Een pijnlijke plek is een huidziekte die irritatie, uitslag, jeuk, blaren en roodheid kan veroorzaken.

Deze zeer besmettelijke huidziekte veroorzaakt jaarlijks ongeveer 300 miljoen gevallen wereldwijd, dus het begrijpen van de oorzaak en hoe u deze vervelende indringing kunt behandelen en voorkomen, kan u en uw dierbaren helpen.

Onze gids kan u helpen de oorzaak van de zweren te begrijpen, hoe u zweren kunt voorkomen en hoe u ze na infectie op natuurlijke wijze kunt behandelen.

Een pijnlijke plek wordt veroorzaakt door insecten en komt veel voor in drukke omgevingen en op plaatsen waar mensen voorwerpen en ruimtes delen (zoals scholen en medische voorzieningen).

Buiten de Verenigde Staten kunnen zweren nog steeds de dood tot gevolg hebben, maar in onze samenleving zijn zweren meestal gemakkelijk te genezen.

Lees verder om alles te weten te komen over natuurlijke remedies die u kunnen helpen deze huidziekte te behandelen en uw huid gezond en stralend te houden.

Maar eerst kan het begrijpen van de oorzaken en symptomen van scubitus u helpen weg te blijven van de ziekte.

 

Inzicht in sc- zweren

De menselijke jeukende mijt Sarcoptes scabiei is de oorzaak van pijnlijk.

Wanneer volwassen vrouwelijke mijten onder de buitenste laag van uw huid graven, zullen ze overleven en eieren afzetten en allergische reacties veroorzaken.

Zweren kunnen zich gemakkelijk van persoon tot persoon verspreiden door langdurig direct contact, bijvoorbeeld wanneer je samenwoont, seks hebt of dicht bij anderen slaapt.

Zelfs als u geen symptomen heeft, kunt u schurft verspreiden.

De meest voorkomende manier om deze huidziekte te verspreiden, is via seksueel contact.

Menselijke zweren worden gemakkelijk verspreid door menselijk contact, dus uitbraken van deze ziekte worden vaak gezien in verpleeghuizen, kinderdagverblijven, gevangenissen, scholen, ziekenhuizen en andere soorten woonvoorzieningen.

Daklozen met krappe woonruimtes zijn ook vaak besmet met schurft, en de incidentie van deze situatie is zelfs nog hoger in voorzieningen die huisvesting en medische ondersteuning bieden aan daklozen (2).

Zweren zijn bijna overal op de planeet te vinden en het treft alle soorten mensen.

Het is moeilijk om de jeukende mijten die zweren veroorzaken met alleen de ogen op te sporen, totdat de jeuk begint.

Je hebt een microscoop nodig om deze kleine wezens te identificeren, wat de diagnose soms kan belemmeren.

Jeuk bij schurft wordt veroorzaakt door een allergische reactie op mijten, larven en afvalproducten.

Zodra u begint te krabben, kunt u uw huid openen om infectie te voorkomen.

Nadat de mijten hun eieren hebben gelegd en uitgebroed, zullen de nakomelingen zich verspreiden naar andere delen van het lichaam, waardoor de behandeling moeilijker wordt.

Daarom is het van vitaal belang dat zodra een infectie is ontdekt, zweren onmiddellijk moeten worden behandeld en dat iedereen die in nauw contact met u staat, moet worden geïnformeerd om te voorkomen dat de uitbraak zich verder verspreidt.

Hoewel veel behandelingen maar één ronde nodig hebben om effectief te zijn, heb je meestal nazorg nodig om alle ziektekiemen op je lichaam te doden.

Er zijn veel conventionele en natuurlijke behandelingen die scrubben effectief kunnen elimineren.

Terwijl sommige de mijten kunnen doden, kunnen andere de jeuk en pijn die ermee gepaard gaan verminderen, terwijl andere uw immuunsysteem kunnen ondersteunen tijdens het bestrijden van deze huidziekte.

 

Sc pijnlijke symptomen zoals

Na contact met schurft kan het tot zes weken duren voordat de symptomen optreden.

Dit geldt vooral als u nog nooit zweren heeft gehad.

Als u eerder bent geïnfecteerd, kunnen de symptomen sneller optreden.

Als u ontstoken zweren heeft, kunt u uitslag op een deel van uw lichaam zien met kleine roodheid en blaren.

Omdat de mijten die schurft veroorzaken zich voeden met weefsels in plaats van met bloed, gedijen ze in gebieden met een gevoeliger huid en gebieden met meer wrijving.

Veel voorkomende delen van schurft zijn de lies, billen, buik, oksels, polsen en tussen de vingers.

Bij kinderen wordt de vaak pijnlijke uitslag meestal gezien op de voetzolen, handpalmen, gezicht, nek en hoofdhuid.

De zweren veroorzaken in deze gebieden hevige jeuk, vooral ‘s nachts.

Deze intense jeuk kan krabben veroorzaken, wat verschillende soorten huidinfecties bevordert.

Als u de legendarische uitslag of jeuk van schurft in deze gemeenschappelijke delen vindt, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts.

Uw arts kan bepalen of u schurft of andere huidziekten heeft die huiduitslag veroorzaken, en zij kunnen u helpen bij het bepalen van de beste behandelingsopties.

Omdat huidcontact minstens 15 minuten moet duren om overdrachtszweren met succes over te dragen, is seksueel contact meestal de meest gebruikelijke manier van overdracht, maar niet alle gevallen volgen deze methode, en sommige mensen zijn vatbaarder voor scrubben dan anderen.

Andere risicofactoren voor schurft zijn onder meer:

 • Wonen in een overvolle omgeving;
 • Immigreren naar een nieuw land;
 • Ondervoeding;
 • Moeilijkheden bij het verkrijgen van vers water om de hygiëne te behouden;
 • Dakloos
 • Lijdt aan elke vorm van dementie.

 

Vaak regelgevende behandeling Sc pijnlijk

Voordat u zweren behandelt, is het belangrijk om eerst de juiste diagnose te stellen.

Dit betekent het gebruik van een vergrootglas om de huid te observeren of de inhoud van de huid onder een microscoop te onderzoeken op holen, mijten, eieren of dierlijk afval (4).

Zodra een duidelijke diagnose is gesteld, kunnen passende behandelingsopties worden overwogen.

De meest voorkomende conventionele behandeling voor zweertjes is plaatselijke permethrinecrème.

Als u zweren heeft, wordt permethrine gedurende maximaal 7 dagen op uw hele huid aangebracht, niet alleen op het aangetaste gebied.

Permethrin wordt niet gemakkelijk opgenomen in interne weefsels en organen, en de meeste mensen verdragen het meestal goed.

Sommige mensen ervaren brandende pijn en huidirritatie door dit medicijn (5).

Onlangs is voor ivermectine een oraal therapeutisch medicijn voor zweren ontwikkeld.

Wanneer een uitbraak van een zweer wordt gevonden in een specifieke omgeving, wordt deze optie meestal gebruikt om alle contacten te behandelen.

Een enkele dosis van dit medicijn is nodig om zweren te behandelen, wat een ander positief resultaat is, maar nadelige bijwerkingen kan veroorzaken.

De meest voorkomende hiervan zijn misselijkheid, diarree, spierpijn, duizeligheid en hoofdpijn.

In drie van de tien gevallen is een tweede dosis nodig om de parasiet volledig te elimineren (6).

Recente studies hebben aangetoond dat het gebruik van ivermectine om een ​​groot aantal mensen in een besmettelijke omgeving te behandelen, in de toekomst kan leiden tot resistentie tegen geneesmiddelen.

Voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van dit medicijn in deze situatie (7).

Andere behandelingen voor zweren zijn onder meer lindaancrème en crotamiton.

Om een ​​grondige behandeling van volledige zweren te garanderen, moeten patiënten ten minste vier weken na de behandeling nauwlettend worden gevolgd.

Omdat sommige behandelingen moeilijk en foutgevoelig kunnen zijn, kunnen andere medicijnen nodig zijn.

De meest voorkomende fout is het verkeerde gebruik van crème of lotion, maar als niet alle gezinsleden worden behandeld, kan dit ook leiden tot herinfectie.

Bovendien zijn niet alle therapieën geschikt voor iedereen vanwege leeftijd, zwangerschap, gewicht, onderdrukking van het immuunsysteem of andere factoren.

Even belangrijk bij de behandeling is om de verspreiding van deze ziekte te voorkomen.

Naast het wassen van alle beddengoed en kleding, moet u, als iemand zweren in uw huis heeft, ook grondig reinigen en stofzuigen.

Zelfs als de symptomen van zweren niet duidelijk zijn, moet iedereen die in nauw contact staat met een besmette persoon, worden behandeld.

 

Natuurlijke genezende behandeling Sc pijnlijk

Veel natuurlijke remedies kunnen ook effectief zijn bij het behandelen van zweren, het verlichten van symptomen veroorzaakt door het verlichten van zweren of het voorkomen van toekomstige uitbraken van deze infectie.

Dit is ons favoriete huismiddeltje met natuurlijke ingrediënten.

 

Haal olie

Yinne-olie kan niet alleen de schurftmijten doden, maar ook voorkomen dat ze zich voortplanten en onder de huid groeien.

Indiase em-olie kan jeuk en pijn effectief verminderen, waardoor het een uitstekende natuurlijke behandeling voor zweren is.

Wanneer gemengd met kurkuma, bleek Indiase wasabi-olie een efficiënte en goedkope behandeling voor zweren te zijn, waarbij bijna alle gevallen van zweren binnen twee weken werden geëlimineerd.

Deze behandelmethode heeft ook geen nadelige bijwerkingen of toxische reacties, dus het kan door bijna iedereen en een breed scala aan mensen veilig worden gebruikt (9).

 

Kruidnagelolie

Als u schurft, huiduitslag of blaren heeft, kan kruidnagelolie ze effectief drogen.

Kruidnagelolie heeft ook ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen, die de verspreiding van infecties helpen voorkomen.

Van kruidnagelolie is bewezen dat het effectief is bij het snel doden van scrubben, wat vergelijkbaar is met veel traditionele behandelingen voor huidziekten.

Om kruidnagelolie te gebruiken, meng je 10 druppels olie met een theelepel kokosolie en honing.

Twee keer per dag gedurende minimaal twee weken op het aangetaste gebied aanbrengen.

 

Rozemarijnolie

Als iemand in uw familie aan schurft lijdt, is rozemarijnolie een uitstekende keuze om de aantasting van schurft te voorkomen.

De voordelen van etherische olie van rozemarijn omvatten ook het voorkomen van secundaire huidinfecties veroorzaakt door krabben en het verlichten van pijn veroorzaakt door infecties.

De combinatie van kruidnagelolie en rozemarijnolie heeft antibacteriële eigenschappen die vergelijkbaar zijn met geneesmiddelen op recept (10).

 

Tea tree olie

Omdat tea tree olie zweertjes op en onder de huid kan behandelen, is het een uitstekende behandelingsoptie voor zweertjes.

Nieuw onderzoek toont aan dat het probleem van resistentie tegen geneesmiddelen bij mensen met schurft steeds erger wordt, dus het is erg belangrijk om alternatieve behandelingen te vinden.

De zuurstofhoudende terpenoïden van theeboomolie kunnen enige hoop bieden voor de behandeling van schurft, vooral bij grote populaties met uitbraken (11).

 

Chili

Als u pijn heeft die verband houdt met schurft, kan peper een goede natuurlijke remedie zijn.

De capsaïcine die in cayennepeper wordt aangetroffen, vermindert pijngerelateerde gevoelens bij gebruik op de huid (12).

Door neuronen ongevoelig te maken, kan capsaïcine ook jeuk verlichten, een ander veel voorkomend symptoom van een zweer.

Cayenne kan irritatie of andere problemen veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid, dus wees voorzichtig bij gebruik op grote schaal zonder eerst de huid te testen.

Je kunt cayennepeper op veel manieren gebruiken om schurft te behandelen.

De eerste is om een ​​pasta te maken met peper en water en deze vervolgens op zichtbare gaatjes op de huid aan te brengen.

Daarnaast kun je ook een kopje cayennepeper toevoegen aan het badwater, in het water blijven tot het water koud is en daarna je hele lichaam grondig spoelen.

Pas op dat er geen water in uw ogen, mond, neus of oren komt, anders kan het irritatie, brandwonden en tintelingen veroorzaken.

 

Tijgerolie

Tijgerbalsem wordt in Azië veel gebruikt om verschillende huidziekten te behandelen en pijn en spierspanning te verlichten.

Als pijnstiller om ontstekingen te verminderen, kan het ook lokaal worden gebruikt om zweren te behandelen.

Hoewel kruidnagelolie en kamferolie schurft niet doden, kunnen ze jeuk verlichten als je andere medicijnen of traditionele medicijnen gebruikt om infecties te behandelen.

 

Venkelzaadolie

Vanwege de insecticide eigenschappen kan venkelzaadolie hoofdluizen en schurft effectief behandelen.

Zwangere vrouwen moeten echter het gebruik van venkelzaadolie vermijden (13).

 

Lu Hui

Pure aloë vera-gel kan worden gebruikt om jeuk te verlichten en zweren te doden.

Als natuurlijk huidverzachtend middel kan het een beschadigde huid genezen, scrubben hydrateren en behandelen, net zo effectief als sommige voorgeschreven medicijnen zonder nadelige bijwerkingen.

 

Konjac-olie

Karanja-olie die in veel delen van Azië uit de Karanja-boom wordt gewonnen, staat bekend om zijn insecticide en antiseptische eigenschappen.

Wanneer het wordt gemengd met neemolie, is het bijzonder effectief voor het behandelen van zweren, het doden van mijten en het helpen herstellen van een gezonde huid.

 

zwavel

Zwavel wordt in de homeopathie vaak gebruikt om veel problemen te behandelen.

Als natuurlijk antisepticum en reinigingsmiddel lijkt het zeer geschikt te zijn voor het behandelen van zweertjes.

Het is aangetoond dat de zalf gemaakt van zwavel effectief is bij het genezen van zweren, met weinig bijwerkingen en een laag recidiefpercentage (14).

 

kurkuma

De genezende en herstellende kracht van dit kruid wordt constant weerspiegeld.

Als een goed bestudeerde ontstekingsremmende en antimicrobiële immuunversterker is kurkuma een redelijke en effectieve behandeling voor scrubben (15).

Gebruik kurkuma en neemolie om de pasta op het getroffen gebied aan te brengen om pijnlijke plekken effectief te behandelen zonder bijwerkingen.

 

sandelhout

De eigenschappen van sandelhout maken het ook een uitstekende natuurlijke remedie tegen uitstekende zweren.

Sandelhout voedt je huid en bevordert de gezondheid en vitaliteit ervan.

Het zal op natuurlijke wijze desinfecteren, wat ook handig is als u door krabben een secundaire infectie krijgt.

Sandelhout kan ontstekingen en roodheid kalmeren en een verkoelend gevoel geven aan een geïrriteerde huid.

 

Voorkom dat zweren zich verspreiden

Om ervoor te zorgen dat de schurft niet terugkeert, is het belangrijk om enkele aanvullende voorzorgsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat de schurft zich verspreidt en opnieuw besmet.

Hier zijn enkele goede herinneringen om te voorkomen dat deze ongewenste bezoekers zich verspreiden:

 • Behandel al het mogelijke contact met de mensen

Naast het behandelen van schurft is het ook belangrijk om iedereen die in huis woont en iedereen die langdurig contact met u heeft, te behandelen.

Als u een plaatselijke behandeling gebruikt, pas deze dan toe op iedereen die wordt blootgesteld aan mijten.

Praat met uw arts over orale medicatie en hoe deze door anderen in uw huishouden worden gebruikt.

 • Stel niet meer oppervlakken bloot

Beperk indien mogelijk de beweging tot een kamer of een klein deel van het huis om het aantal aangeraakte oppervlakken te verminderen.

Probeer niet op met stof beklede meubels te zitten en vermijd contact met mensen en andere materialen.

Als u zachte items zoals kleding niet kunt wassen, doe deze dan onmiddellijk in een stevig bevestigde plastic zak.

Zonder voedsel (mijten) kunnen de mijten niet langer dan drie dagen overleven.

 • Was polyester zachte zakelijke producten

Aangezien contact met schurft, het wassen van alle beddengoed en alle kleding die u draagt ​​belangrijk is om herinfectie te voorkomen.

Gebruik heet water en gebruik de warmst mogelijke stand op de droger om alle mijten volledig te vernietigen.

Als u twijfelt, was dan dingen af ​​waarmee u in contact kunt komen.

 • vacuum stof

Als je iets niet in de wasmachine kunt doen, zorg er dan voor dat je het stofzuigt.

Dit omvat meubels, tapijten en alle oppervlakken die u hebt aangeraakt.

Zorg ervoor dat u na het voltooien van deze handeling de vacuümzak weggooit.

 • Kras niet

Hoewel krabben enige psychologische verlichting kan brengen, zal de feitelijke jeuk nog steeds bestaan ​​als u stopt.

Bovendien verspreidt de grip niet alleen huisstofmijt naar andere delen van het lichaam, maar brengt ook de kans op infectie met zich mee, wat voor meer problemen zorgt.

 • Minder light pressure force

Als je onder stress staat, voel je de jeuk en dergelijke dieper.

Een lagere druk kan je huid jeuken, waardoor het risico op krabben wordt verkleind.

Daarom is het verminderen van stressniveaus belangrijk voor het behandelen van scrubben.

Zoek een evenement dat bij je past en doe vaak mee.

Veel voorkomende manieren om stress te verlichten zijn onder meer lezen, sporten, wandelen, yoga, meditatie of tijd buitenshuis doorbrengen.

U kunt overmatige stress en angst ervaren bij het omgaan met schurft, dus zorg goed voor uw emotionele gezondheid en huid.

 • Eet gezond eten

Als je een ziekte als schurft oploopt, wil je je immuunsysteem zo goed mogelijk versterken.

Het eten van een gezond dieet dat rijk is aan antioxidanten en ontstekingsremmende voedingsmiddelen helpt je om infecties te bestrijden en schadelijke mijten uit je lichaam te verwijderen.

Ontstekingsremmende medicijnen kunnen ook het ongemak, de jeuk en de zwelling die door zweren worden veroorzaakt, verlichten.

 

Voorzorgsmaatregelen Shi

Helaas zijn zweren voor veel mensen een veel voorkomend en ongemakkelijk probleem.

Er zijn veel maatregelen die u kunt nemen om de verspreiding van deze huidziekte te voorkomen.Als u deze ziekte oploopt, kunt u verschillende natuurlijke remedies gebruiken om van deze schadelijke parasiet af te komen.

Buikzweren worden overgedragen door langdurig contact, meestal tijdens geslachtsgemeenschap of tijdens huidcontact dat langer dan 15 minuten duurt.

Nauwe wonden komen vaak voor bij mensen die in nabijgelegen gebieden wonen, zoals opvangcentra voor daklozen, ziekenhuizen, gevangenissen, verpleeghuizen en scholen.

Zodra een uitbraak van een zweer is vastgesteld, is het belangrijk om iedereen die mogelijk getroffen is te behandelen.

Conventionele behandelingen omvatten orale en plaatselijke medicatie, die enig succes hebben geboekt bij het doden van schurft, maar soms tot resistentie tegen de soort leiden.

Natuurlijke therapie verkleint de kans op het ontwikkelen van resistentie en is wellicht een betere keuze.

Natuurlijke behandelingsmethoden voor zweren zijn onder meer etherische oliën, zeehondenolie, tijgerolie, chili, sandelhout, kurkuma, aloë, enz.

Hoewel sommige behandelingen de symptomen van kalmerende zweren kunnen helpen verlichten, kunnen andere behandelingen uw immuunsysteem versterken om infecties beter te bestrijden.

Naast het behandelen van ziekten, is het belangrijk om de mijten die schurft veroorzaken te verwijderen, dus het is belangrijk om alle harde en zachte oppervlakken grondig te reinigen en te wassen.

Goede eetgewoonten, voldoende rust en het verminderen van stress kunnen u ook helpen bij de behandeling van deze ziekte.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *