Overzicht van de beste kerststallen uit 2021

5 doorslaggevende factoren bij het kiezen van de wieg

1. Structuur

De  wieg  is een van de eerste afbeeldingen die we associëren met een pasgeboren baby, evenals een van de eerste kinderobjecten die aan het einde van de zwangerschap thuis verschijnen. Of het nu gaat om een ​​rieten mand, een voerbak of zelfs een la, de behoefte om nieuwkomers een comfortabele slaapplaats te bieden en tegelijkertijd te voorkomen dat ze per ongeluk vallen, wordt sinds het begin der tijden gevoeld. Gelukkig kunnen we vandaag trots zijn op een veel breder en adequater assortiment, maar het is niet moeilijk om wiegen te vinden die in hun ontwerp verwijzen   naar enkele van deze voorouderlijke oplossingen.

Niet alle wiegjes zijn hetzelfde: we kiezen vaak alleen op basis van smaak, om ons later te realiseren dat enige zorg het leven van nieuwe ouders gemakkelijker had kunnen maken. Laten we dus eens kijken met welke  structurele kenmerken rekening  moet worden gehouden voordat we doorgaan met de aankoop van een wieg.

Typologie

De meest traditionele opvatting wilde dat de wieg in de kamer van de ouders naast het tweepersoonsbed zou worden geplaatst, maar los daarvan. Men geloofde zelfs dat het ongezond was voor het kind om bij volwassenen te slapen, zowel vanwege het risico om te vallen of per ongeluk geraakt te worden door de ouders tijdens het slapen, als omdat men geloofde dat deze praktijk het risico op wiegendood zou kunnen verhogen. het plotselinge doodssyndroom van het kind.
Tegenwoordig zijn deze theorieën gedeeltelijk herzien en onlangs vond er een  herevaluatie plaats van het co-bed , de praktijk van slapen met kinderen, wat het voordeel zou hebben dat de ademhaling van pasgeborenen wordt gereguleerd en hen wordt gerustgesteld. Deze praktijk vereist echter enige zorg en is geen vervanging voor de aanschaf van een wieg, die nog steeds nodig is in de eerste maanden van het leven van de baby.
Dus in de afgelopen jaren opgekomen wiegjes  van het  bed  , of  babybedjes die naast het tweepersoonsbed moeten worden geplaatst  . Deze verschillen van de traditionele doordat ze een zijrooster kunnen  verwijderen  en  de wieg met veters aan het bed kunnen bevestigen , zodat het kind zelfs tijdens het slapen in contact is met de ouders, maar tegelijkertijd een ruimte voor zichzelf heeft die is uitgerust met een matras en een kussen geschikt voor uw behoeften (zoals we hieronder zullen zien). Bovendien zorgt dit type wieg ervoor dat ouders ‘s nachts niet hoeven op te staan ​​als de baby huilt en / of borstvoeding moet krijgen, en er is ook de voordelige mogelijkheid om het zijhek omhoog te brengen om de wieg een veilige plek voor dutjes te maken. dag.

Afmetingen (mm)

De  grootte  van een wieg is belangrijker dan u denkt, omdat dit invloed heeft op de tijd van gebruik. In feite moet het kind er comfortabel in kunnen slapen tot de leeftijd van 6 maanden of totdat het op de matras begint te staan, wanneer het nodig is om een ​​wieg te kopen om te voorkomen dat het uit balans raakt en valt. Het is ook goed om te controleren of er  matrassen zijn die compatibel zijn met de wiegmaten  die op de markt verkrijgbaar zijn: normaal gesproken wordt de matras al geleverd op het moment van aankoop, maar als u deze wilt vervangen, moet u controleren of er een geschikte maat is voor de structuur.
Als u van plan bent een bedwieg te kopen, bedenk dan dat opstaan ​​misschien niet zo gemakkelijk is, vooral in de eerste dagen na de bevalling als u besluit het aan de moederszijde te leggen: de voorkeur geven aan een iets korter bedje kan deze operatie vergemakkelijken. , vooral als u ‘s nachts vaak opstaat.

Andere structurele factoren waarmee rekening moet worden gehouden

Het is ook goed om rekening te houden met andere factoren die, hoewel ze tot de prerogatieven van de nachtkastjes behoren, ook kunnen helpen bij de aankoop van een traditionele wieg.

  • Zijstangen  : we hebben al gezien dat in het geval van nachtkastjes ten minste één van de vier  zijstangen verwijderbaar  moet zijn   om de wieg in de buurt van het tweepersoonsbed te laten komen. In plaats daarvan  is het beter om intrekbare bedhekken te  vermijden  , omdat deze een ruimte kunnen creëren tussen de matras van het kind en dat van de ouders, waarin het kind bekneld kan raken met als gevolg ademhalingsproblemen. In het geval van  traditionele wiegjes moet   in ieder geval worden opgemerkt dat de bedhekken hoog genoeg zijn om het kind tegen vallen te beschermen en om ze gemakkelijk op te kunnen tillen.
  • In hoogte verstelbaar  : als u de wieg naast het ledikantbed wilt plaatsen, is het essentieel dat de  structuur in hoogte verstelbaar is  om ervoor te zorgen dat er geen hoogteverschil is tussen het bed van de ouders en de wieg
  • Verstelbare voeten  : als de voeten loodrecht op de poten van de wieg staan, is het handig om te controleren of ze  opvouwbaar  zijn om de wieg dichter bij het bed te brengen, zelfs in het geval van een commode

2. Kit

Zelfs als je het geluk hebt om grootouders die graag haken te hebben die je kersverse ouders voorzien van dekens en wiegdekens nog voordat de baby werd geboren, is het altijd praktischer om een ​​model te kiezen dat is uitgerust met een  complete set  matrasbumpers, kussen, lakens, sprei en kussensloop. Laten we eens kijken naar de belangrijkste kenmerken van deze componenten.

Matras en kussen

Een  babymatras   moet andere kenmerken hebben dan een matras voor volwassenen. Allereerst is het goed dat het dun  en  stijf genoeg   is om de wervelkolom correct te ondersteunen: we herinneren ons in feite dat de baby in de eerste maanden van zijn leven op zijn buik moet slapen, omdat dit de veiligste houding lijkt te zijn voor een correcte ademhaling. .
Het is ook belangrijk dat de  materialen  zijn  hypoallergeen  en  niet giftig  .
Hetzelfde kan gezegd worden van het  kussen , ook al wordt het gebruik ervan in de eerste levensmaanden niet aanbevolen. Als deze bij de houder wordt geleverd, is het belangrijk om te controleren of deze ook   dun is  .
Op de markt zijn er matrassen en  kussens die worden  gedefinieerd als  anti-verstikking  , die  de luchtcirculatie bevorderen  en die kunnen worden gebruikt als het kind regurgitaties heeft, vooral ‘s nachts.

Beddengoed

Zelfs  beddengoed  wordt vaak verstrekt en bij de prijs van het kinderbedje inbegrepen. Ook in dit geval herinneren we u eraan dat de materialen  hypoallergeen  en  niet-giftig moeten zijn  , bijvoorbeeld van  100% katoen  , en dat ze vrij moeten zijn  van versieringen  (kant, strass-steentjes of veters) die op enigerlei wijze gevaarlijk kunnen zijn voor de kind. Hieronder staat een lijst van wat er in de meegeleverde sets te vinden is:

  • matrashoes
  • vel
  • kussensloop
  • dekbed
  • Dekbedovertrek
  • bumpers

Het is belangrijk dat elk onderdeel de  juiste maat heeft voor de wieg  en  niet groter is dan de maat  om te voorkomen dat de baby er ‘s nachts omheen wikkelt.
Reeds  dekbedden  ,  dekbedovertrekken  en  parasols  moeten  licht gewatteerd   en  dun  zijn om verstikkingsgevaar te voorkomen.

3. Mobiliteit

Er zijn verschillende redenen waarom een ​​wieg van de oorspronkelijke locatie kan worden verplaatst, bijvoorbeeld om hem overdag naar de plek van volwassenen te brengen of als u van plan bent om vaak bij uw grootouders te slapen.
Daarom is het goed om voor aanschaf te beoordelen of de wieg   beheersbaar  en  gemakkelijk te verplaatsen is  . Vanuit dit oogpunt komt er grote hulp van de  wielen  , indien aanwezig. Hierdoor kun je de wieg niet alleen van tijd tot tijd naar de gewenste kamer slepen, maar het kan ook helpen om de baby te kalmeren door hem heen en weer te wiegen.
In de meeste gevallen gaat het om  wielen  van  plastic  met een  klein formaatgeschikt voor interne bewegingen: als de vloeren van het huis bijzonder kwetsbaar zijn, zoals parket, kan het handig zijn om een ​​model te kiezen dat is uitgerust met  krasvaste wielen  .
Het is ook handig om te controleren of het  gewicht  van de wieg de beweging niet belemmert en of de wieltjes glijden zonder irritante piepjes te veroorzaken die de baby kunnen wekken.
Als we van plan zijn om het vaak in andere huizen te gebruiken, zoals bij de grootmoeder of bij de babysitter, kan een praktische oplossing zijn om de wieg van tijd tot tijd te demonteren en in de auto te zetten. Op de markt vind je modellen met  een hersluitbare structuur  , zeer gemakkelijk op te  vouwen  en ook op vakantie te vervoeren.

4. Ontspan

Er zijn ook enkele niet-fundamentele structurele kenmerken die de ontspanning  van de ouders en het kind kunnen vergemakkelijken  en die u kunnen helpen om nog een paar uur te slapen, een voordeel niet alleen in de eerste levensmaanden.
Een daarvan is de mogelijkheid om  de baby  te wiegen om in slaap te vallen door  de wieg te wiegen  : dit is alleen mogelijk als de wieg is uitgerust met  gebogen voetjes  of als de  mand  niet vast maar  mobiel is  . In dit tweede geval is het echter goed om te controleren of er stops zijn om het te blokkeren, zodat het niet beweegt als het kind slaapt.

In het geval van de aanwezigheid van gebogen voeten, is het duidelijk dat het niet mogelijk is om een ​​wieg met wielen te hebben en tegelijkertijd te zwaaien, maar er zijn modellen op de markt die het mogelijk maken de wielen te demonteren en de gebogen voeten en bankschroef te monteren versa.
Het moet echter gezegd worden dat dit enerzijds ouders in staat stelt om van tijd tot tijd de meest geschikte instelling voor hun kind te kiezen, anderzijds is het moeilijk om elke keer tijd en geduld te vinden om wielen en schommels af te  wisselen  .
Wat betreft de tijd om naar bed te gaan, als de baby heeft geen moeite met ademhalen of last heeft van frequente oprispingen, zou een betere oplossing dan het gebruik van het kussen kiezen voor een  model  wieg  ligstoel ., dat wil zeggen, waardoor de mand kan worden gekanteld, zodat het hoofd zich in een verhoogde positie bevindt ten opzichte van het lichaam.
Voor hetzelfde doel kan het handig zijn om te controleren of de wieg  goed geventileerd is  : als de zijkanten van stof zijn gemaakt en niet van hout, zouden een of meer  netten   een betere  luchtcirculatie mogelijk maken  .

5. Accessoires

Ten slotte kan de wieg worden  versierd  en  versierd  met een reeks  accessoires  die hem sierlijker maken en in sommige gevallen zelfs de baby kunnen helpen slapen.
Laten we het bijvoorbeeld hebben over de aanwezigheid van een  luifel  uitgerust met een  gordijn  . Hoewel het vaak alleen een puur decoratieve functie heeft, kan dit gordijn in sommige gevallen ook dienst doen als  klamboe  , handig in de zomermaanden en in gebieden die bijzonder onderhevig zijn aan vocht en hitte, om kinderen te beschermen tegen ongemakkelijke insectenbeten zonder toevlucht te nemen tot chemicaliën.
In andere gevallen is de kleur van de gordijnen echter donker genoeg om als verduisteringsgordijn , waardoor het mogelijk is om een donkere plek  voor de baby te creëren  tijdens zijn dutjes overdag.
Een geweldige  klassieker is  dan ook de aanwezigheid van een  speelbaan  of  carrousel die is  uitgerust met  poppen  of knuffels die over het hoofd van het kind bewegen en die handig kan zijn om hem te vermaken als hij wakker is.

Andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een wieg

Zijn de materialen belangrijk?

De  materialen  zijn zeker  belangrijk  in een wieg, vooral als je hebt besloten om te kiezen voor een compleet model  kit  . In dat geval moet u ervoor zorgen dat de gebruikte materialen volledig  hypoallergeen  ,  niet giftig  ,  verwijderbaar  en  wasbaar zijn  . Vanuit het oogpunt van de structuur is er echter niet veel verschil: je kunt kiezen voor een klassieke wieg met  houten latten  of een met een  rieten mand  . Het belangrijkste in dit geval is ervoor te zorgen dat de materialen  natuurlijk  en mogelijk  onbehandeld zijn  .
Als je denkt dat het moet Als u  de wieg vaak draagt , is een praktische oplossing wiegjes met  een stalen frame en een stoffen mand  , omdat deze lichter zijn en over het algemeen een opvouwbaar frame hebben. Zelfs in dit geval is het echter goed om te controleren of de binnenvoering die in contact komt met het kind, gemaakt is van niet-giftig en hypoallergeen weefsel.

Is het merk belangrijk?

Wanneer u op zoek bent naar een wieg, kunt u onbekende merken tegenkomen  ,  anders dan de merken die normaal gesproken worden geassocieerd met de wereld van de kindertijd. Dit komt omdat het  ontwerp  van een wieg vaak het doorslaggevende element is bij de keuze van de consument en veel merken slaapkamer- en kindermeubilair, zelfs als ze niet bijzonder bekend zijn, handgemaakte oplossingen kunnen bieden  die  meer in overeenstemming zijn met het traditionele idee en met  het beste. materialen  . Als een van de bekendste merken die ook kribben in hun catalogus hebben, wordt Chicco genoemd   , terwijl we ons onder de minder bekende Waldin  ,  Pali  en  Tec Take herinneren   .

Maakt de prijs uit?

Wiegjes kunnen ook erg dure objecten zijn   en hun  prijs  kan variëren  tussen ongeveer 60 en meer dan 200 €  . Net als in andere gevallen van kinderproducten die het gebruik van meer kostbare en minder behandelde materialen vereisen dan het veel goedkopere plastic en zijn derivaten, is het goed om in gedachten te houden dat  de prijs  echt  synoniem kan zijn met een superieure of inferieure kwaliteit.  .
Maar als het enerzijds niet aan te raden is om naar spaargeld te gaan, wil het anderzijds niet eens zeggen dat het essentieel is om te focussen op het duurste product dat er is, omdat de prijs meer bepaald zou kunnen worden door de aanwezigheid van verschillende extra componenten (matras, kit, luifel, spelletjes…) en de echte kwaliteit ervan.
Daarom is het advies om een ​​product eerst te beoordelen op basis van de kenmerken aangegeven door de fabrikant en zijn behoeften, in plaats van te kiezen op basis van prijs. Een  hulp om u te redden  vindt u op onze  aanbiedingspagina  : hier vindt u alle  kribben die we vandaag aanbieden  .

 

 

Vragen en antwoorden over de Cradle

Hallo, zou het mogelijk zijn om te weten met welk materiaal Chicco Next2Me is bekleed? Bedankt!

De binnenvoering is gemaakt van ademende stof.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *