Overzicht van de beste ijsmachines voor 2021

Hoe de ijsmachine te kiezen

IJs is een erg populair voedsel voor volwassenen en kinderen, vooral in de zomer, wanneer het erg warm is. De beslissing om een  ijssalon te kopen om artisanaal ijs beschikbaar te hebben wanneer je maar wilt, kan een winnende beslissing zijn  , zowel om praktische als om economische redenen.
Voordat u met een aankoop begint, is het echter belangrijk om een ​​idee te hebben van de soorten ijsmachines die op de markt te vinden zijn en om allereerst te weten hoe u onderscheid kunt maken tussen de verschillende soorten, die elk hebben  verschillende kenmerken en  prijzen , en heeft bepaalde voor- en nadelen.

1. Technologie

De  eerste  doorslaggevende factor bij de keuze van de ijsmachine is naar onze mening juist wat betreft de   gebruikte technologie , aangezien de resultaten die kunnen worden behaald er voor een groot deel van afhangen.
Laten we de drie bestaande technologieën eens nader bekijken.

Crank ijsmachine

Het is het meest ouderwetse type, aangezien de zweeppeddel met de hand wordt  bediend door  middel van een slinger, in feite gedurende een tijd van minimaal 15 minuten. Bovendien moet  de mand vooraf  in de vriezer worden gekoeld , anders kan hij de ingrediënten niet beurtelings afkoelen. Om al deze redenen verdwijnen dergelijke ijsfabrikanten van de markt, ondanks dat het de goedkoopste en milieuvriendelijke modellen zijn.

Accumulatie-ijsmachine

Het zijn elektrische ijssalons   , dus elektrisch aangedreven, wat zeker een voordeel is want tijdens de bereiding van het ijs draait de schep autonoom rond en hebben we onze handen vrij om ons aan iets anders te wijden.
De eigenaardigheid zit hem echter in de methode van koelen: de  mand heeft  eigenlijk een  dubbele wand  waarin zich een  koelmiddel bevindt  dat de kou verzamelt om deze tijdens de bereiding vrij te geven, waardoor de ingrediënten die in de container worden gegoten worden gekoeld.
Om de juiste temperatuur te bereiken, moet  de mand  echter een flink aantal uren (minimaal 8) in de vriezer worden   gekoeld voordat hij kan worden gebruikt, of hij moet direct in de vriezer worden bewaard.
Dit ongemak zorgt ervoor dat de  bereiding  van het ijs zorgvuldig wordt  gepland  , tenzij je een specifieke ruimte in de vriezer reserveert voor de mand (zolang onze vriezer breed genoeg is), waardoor ruimte wordt ingenomen die kan worden gebruikt voor ander voedsel.

Compressor ijsmachine

Het  voordeel  van deze ijsmachines, in vergelijking met de vorige twee is dat deze machines als zelfstandige  koeling  , zodat ze niet alleen niet nodig vooraf te koelen in de vriezer, maar ze hebben ook het voordeel van het werken het ijs bij een temperatuur constant, waardoor ze homogener worden, aan de andere kant zijn ze duurder, verbruiken ze meer elektriciteit en zijn ze zwaarder en zwaarder. Ze hebben echter vaak meer extra functies dan accumulatie, en het is mogelijk om in een beperkte tijd meer smaken ijs te bereiden.

2. Prestaties

segundo fator que consideramos decisivo na escolha de uma sorveteria é o que diz respeito ao seu desempenho . Excluindo os fabricantes de sorvete de manivela, para os quais os resultados obtidos dependem exclusivamente de habilidades pessoais, os desempenhos mudam muito dependendo da tecnologia utilizada pelo sorveteiro. Como, portanto, não é possível fazer uma discussão geral sobre a atuação das sorveterias, preferimos dividir o tema em duas partes, a fim de dedicar uma discussão específica a cada tipo. Desta forma, será mais fácil avaliar se o sorveteiro em questão tem um desempenho mais ou menos bom para a categoria a que pertence.

Desempenho da sorveteira de acumulação

Como já vimos, a principal desvantagem de uma sorveteira de acumulação reside na necessidade de resfriar o cesto antes de poder usá-lo. Por outro lado, isso também significa ter um consumo decididamente menor em comparação com uma máquina de compressão. Os principais aspectos a serem considerados serão, portanto, a potência do motor  e o tempo que a cesta leva para atingir a temperatura adequada. Vamos ver em detalhes.

Motorvermogen
bij opslagijsmachines, het  vermogen  van de  motor  is  te laag  . Dit komt omdat, aangezien de mand niet hoeft te worden gekoeld, de enige handeling die de motor moet uitvoeren, is het slagmes te draaien, hoe langzaam ook, aangezien de ingrediënten niet moeten worden geslagen, maar gemengd. Anderzijds is het ook zo dat de  lager  de  kracht  , de  groter  de  inspanning  van de motor, waardoor de  groter de kans dat het zal  worden onderworpen aan  oververhitting  .
Stel je voor dat je naast een professionele wielrenner fietst: de “kracht” van onze benen zal beslist minder zijn, dus we zullen meer moeite doen en meer zweten. Hetzelfde geldt voor elke motor, dus in het geval van ijswinkels kan zelfs het zeer lage vermogen de kwaliteit van het ijs in gevaar brengen, aangezien de machine zeer snel kan opwarmen door de temperatuur van de mand te veranderen.
Hoe  lager  het  vermogen  , hoe  lager  de  hoeveelheid ijs  die in één proces kan worden geproduceerd.
Om al deze redenen hebben  fabrikanten van  opslagijsjes over het algemeen een  vermogen van ongeveer  10 W. . In feite loopt   de motor onder de 7 W het risico   zeer snel oververhit te raken , terwijl een vermogen  boven de 12 W  zelfs  overbodig is  .

Invriestijd en temperatuur
Deze twee aspecten zijn nauw met elkaar verbonden en hangen ook sterk af van de  prestaties   van onze  vriezer  en de grootte van de mand.
Om ijs te maken moet het namelijk een temperatuur van  -18 ° C bereiken  : als onze vriezer die temperatuur niet haalt, zullen we de aankoop van de ijsmachine moeten staken.
Als, aan de andere kant, de  temperatuur  van de  vriezer  bereikt  -30 ° C  , de  koeltijd  kan worden  teruggebracht  tot enkele uren.
Het bevriezen tijd die in de technische bladen van de ijsmachine wordt berekend op basis van een vriezer van -18 ° C en varieert van een  minimum  van  6  zelfs  overtreffen  de  24 uur  . Op  gemiddelde,  een mand heeft een  geschatte bevriezing tijd van  tussen de  12 en 15 uur  . Als u deze tijd overschrijdt, moet u wachten tot de volgende dag voordat de ijsmachine weer aan het werk gaat.

Tijd  preparaat  nadat de korf is afgekoeld, kan het overgaan tot de voorbereiding, eerst gieten van de ingrediënten. De tijd die nodig is de machine om ze te mengen hangt erg af van  het motorvermogen  en de  capaciteit van de mand  , die kan worden  snel  , toen  tussen de 15 en 20 minuten,  of erg  traag  als het gaat  30 minuten te gaan  .

Prestaties van de compressor-ijsmachine

In dit geval moeten naast het motorvermogen en de insteltijd ook extra functies worden overwogen. We leggen alles in de volgende paragrafen uit.

Motorvermogen
Zoals te zien is, zal het  vermogen  van de  motor  van een compressorijsje veel  hoger zijn  dan die met opslag, omdat de machine naast het mengen van ijs ook de temperatuur moet bereiken die voldoende is. gelden, dat wil zeggen de  hoger  de  stroom  , het  verlagen  van het risico van  oververhitting  en  groter  de  hoeveelheid  van  roomijs die kunnen worden  geproduceerd. In dit geval hebben we het over een  laag vermogen  wanneer de motor geen 150 W aan  gemiddeld vermogen haalt  wanneer het  tussen 150 en 170 W  , en  een hoog vermogen  als het  boven 170 W  bereiken  tot 200 W en meer  .

Bereidingstijd
In dit geval zijn de bereidingstijden niet erg verschillend van die van accumulatie-ijssalons, hoewel het moeilijker is om ijsmachines te vinden die korter zijn dan 20 minuten. Wat echter echt het verschil maakt, is de mogelijkheid  om  dankzij de  juiste bediening de gewenste  tijd in te stellen en dus de consistentie van het ijs naar onze smaak aan te passen.
Sommige machines bieden ook de mogelijkheid om te kiezen tussen een handmatige  en  automatische functie   (ook wel  automatische stop genoemd)): de eerste stelt ons in staat om de tijd aan te passen aan de ingrediënten en onze smaken en behoeften, bij de tweede stopt de rotatie van het mes wanneer het ijs een bepaalde consistentie heeft bereikt.

Koude stand-by functies
Naast het aanpassen van de tijd hebben veel machines ook een koude stand-by functie, waarmee u ijs lang uit de koelkast kunt bewaren. smelt gedurende een bepaalde tijd, maar dit kan erg variëren afhankelijk van de buitentemperatuur. De koudeonderhoudsfunctie heeft een gedefinieerde tijdsduur en kan ook maximaal 2 uur duren.

3. Structuur

Também no que se refere à estrutura existe uma grande diferença entre as sorveterias de acumulação e as sorveteiras compressoras : na primeira, de fato, a estrutura é basicamente constituída pelo único cesto no qual, no momento do preparo, a tampa é dotada de um compartimento para inserção dos ingredientes é enganchado, pá batedeira e motor, neste último o grosso da máquina é composto pela estrutura que envolve o motor e o compressor, enquanto as dimensões da cesta em proporção são mínimas. Isso significa que tanto as dimensões da sorveteira quanto da cesta possuem características e parâmetros diferentes.

Cesta

Voor beide soorten ijsmachines is het  mandje  het    structurele onderdeel waar we meer op moeten  letten  , niet alleen omdat het ons informatie geeft over hoeveel ijs we per keer kunnen produceren, maar ook omdat het ons informeert als we tevreden zijn met slechts één smaak, of als het in korte tijd mogelijk is om een ​​of meer combinaties te maken. Het eerste kenmerk om op te letten, is daarom de  capaciteit  : of het nu een opslageenheid of een ijsmachine is, de  gemiddelde capaciteit  van de mand is  1,5 liter  , genoeg om 800 g te produceren 
van ijs. Dit is een voldoende dosis voor ongeveer 6 personen, hoewel het met betrekking tot ijs altijd moeilijk is om van tevoren vast te stellen hoeveel mensen voldoende zullen zijn, aangezien de doses voor elk zeer variabel zijn.
Voor  individueel gebruik   of voor een  klein gezin  kan een mand met een inhoud van 1 l voldoende zijn   , waarmee ongeveer 500 g  ijs kan worden geproduceerd  . Echter, rekening houdend met het feit dat een voedingsmiddel sterk in sociale gelegenheden geconsumeerd, is het altijd  raadzaam om de aankoop van  een model met  mand  meer  grote  en dan  het verstrekken van
het bedrag van de  ingrediënten volgens mensen, in plaats van een klein mandje te hebben en misschien, zoals in het geval van accumulatie-ijs, uren te wachten om een ​​voldoende dosis voor meerdere mensen te produceren.
Voor wie van snoep houdt of voor wie aan een  grotere vraag  naar ijs moet voldoen , zijn er ook landelijke koelkasten op de markt die met een inhoud van  2 liter meer dan 1 kg  ijs  kunnen produceren  .
Een ander kenmerk om rekening mee te houden is of de ijssalon de mogelijkheid biedt om  in korte tijd twee smaken te bereiden  . Veel machines zijn namelijk uitgerust met een  dubbele korf  , de ene vast  en de andere  verwijderbaar : op deze manier is het mogelijk om een ​​eerste smaak op de verwijderbare te creëren en vervolgens de vaste te gebruiken om een ​​tweede te bereiden. Als dit voorheen alleen mogelijk was bij de fabrikanten van ijscompressoren, waren er recentelijk fabrikanten van bewaarijsjes met dubbele manden  die twee smaken tegelijk konden  bereiden.

Gewicht en afmeting

Vanuit het oogpunt van gewicht en grootte   presteren producenten van accumulatie-ijs duidelijk beter dan compressoren: ze hebben eigenlijk een duidelijk lager gewicht (de  lichtere  wegen iets meer dan  1 kg  , terwijl de  zwaardere  bijna  4 kg bereiken  ) en de  totale afmetingen  zijn ook  klein  . Het enige probleem is het vinden van een mand die gemakkelijk in onze vriezer past, maar het hangt ook af van de eigenschappen van de vriezer. Met  compressorijsmachines

het probleem van de grootte van de vriezer doet zich niet voor, maar in het geval van een kleine keuken kan het moeilijker zijn om ruimte te vinden om voor deze machine te reserveren. Daarnaast zijn deze ijssalons veel zwaarder, met  een gemiddeld gewicht van  rond de  11 kg  , waardoor ze ook veel lastiger te vervoeren zijn.

4. Praktisch gebruik

Omdat het een apparaat voor voedselbereiding is,  moet rekening worden gehouden met aspecten die verband houden met  hygiëne  en  reiniging .
Als de bereiding voltooid is, is het altijd belangrijk om de mand, het kneedmes en alle onderdelen die tijdens de bereiding in contact zijn geweest met de ingrediënten, af te wassen. Een grote hulp hierbij kan de  mogelijkheid zijn om sommige onderdelen in de vaatwasser te wassen  , bijvoorbeeld de schep, maar ook is het goed om te kijken of de trommel gewassen kan worden met water en afwasmiddel of gewoon met een vochtige doek.
Een ander interessant kenmerk dat helpt om de bereiding te volgen, is de mogelijkheid om te zien wat er in de mand gebeurt dankzij een  transparant deksel , die in de accumulatiemachines het insteekcompartiment moet sluiten, terwijl in de compressoren de mand meestal gesloten is. Het transparante deksel is vooral handig als de ijsmachine is uitgerust met de  onmiddellijke stopfunctie  : in dit geval is het mogelijk om de romigheid te stoppen zodra de gewenste consistentie is bereikt. De aanwezigheid van  antislip rubberen voetjes  , evenals een  kabelcompartiment,  helpen bij het oefenen van het gebruik van de ijsmachine.
: de eerste helpt de machine stabiel op het oppervlak te houden tijdens het gebruik, de tweede is een praktisch apparaat waarmee u de kabel na gebruik gemakkelijk kunt verwijderen.
Op de compressiemachines is het ook mogelijk om een  LED-scherm te vinden . Dit is vooral handig omdat u hiermee kunt controleren hoeveel tijd er nog over is tot het einde van de bereiding en u zich aan andere dingen kunt wijden zonder de ijsmachine voortdurend te hoeven controleren. Bovendien kunt u op het LED-scherm controleren welke functies zijn geconfigureerd en is de selectie van functies bijzonder intuïtief.

5. Accessoires

De bijkomende factor zal zeker de factor zijn die de keuze van een ijsmachine het minst zal beïnvloeden, maar het kan als een discriminerende factor dienen als we onbeslist zijn tegenover twee bijna identieke modellen, of het nu twee ijsmachines zijn. met een compressor. We specificeren dat dit accessoires zijn die gemakkelijk zelfs afzonderlijk kunnen worden gekocht, dus we herhalen dat het ontbreken van extra geleverde componenten niet automatisch een teken van slechte kwaliteit is.
Van de meegeleverde accessoires is de meest voorkomende de  ijsschep  . Het is zeker geen fundamenteel stuk gereedschap, maar het geeft het ijs de karakteristieke vorm van een bal, een subtiliteit waardoor het ook qua esthetiek nog meer gaat lijken op die van de ijsmachine.
Samen met de lepel wordt in ijssalons waar de mand uitneembaar  is, ook vaak een  plastic deksel voorzien om de container af te sluiten en het ijs in de vriezer te bewaren. Een ander veel geleverd accessoire is de  maatbeker  , die helpt om de juiste hoeveelheid ingrediënten te kalibreren om het ijs de juiste smaak te geven en nauwkeurig de instructies in het  kookboek te volgen  . Dit laatste is ook een veel voorkomend accessoire: kookboeken kunnen worden beperkt tot een kleine verzameling van de meest voorkomende recepten aan het einde van de bijsluiter, of kunnen worden gedownload door de QR-code op de verpakking te scannen. Het beste zijn echter zeker de  papieren kookboeken met afbeeldingen

inbegrepen in het pakket, omdat ze direct bij de hand zijn en vaak ideeën opleveren voor het bereiden van nieuwe smaken. Het zal ook mogelijk zijn om onze waarnemingen met de hand te annoteren en de aanwezige afbeeldingen zullen ons een idee geven hoe we het ijs het beste kunnen serveren om zelfs bij de meest veeleisende gasten een goede indruk te maken. Het belangrijkste is dat het altijd in het Italiaans of hooguit in het Engels is geschreven, zodat het door iedereen gemakkelijk kan worden geraadpleegd.

Andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de ijsmachine

Zijn de materialen belangrijk?

Omdat verschillende onderdelen van de ijsmachine met voedsel in aanraking komen, zijn de materialen waarmee ze gemaakt worden uiteraard belangrijk. Bovendien hebben materialen ook een zeker belang vanuit het oogpunt van hun warmtegeleidingseigenschappen. Ook vanuit materiaaloogpunt hebben de verschillende soorten ijsmachines verschillende eigenschappen. We leggen kort uit waar u op moet letten.
Voor het  bewaren van ijs  is het belangrijkste materiaal  plastic  . Dit is vooral belangrijk bij  de buitenwand van de korf, omdat dit onderdeel, dat vele uren bij temperaturen onder het vriespunt moet worden bewaard, als het van staal was gemaakt, het koude brandwonden zou veroorzaken wanneer het uit de vriezer werd gehaald. De  binnenwand  daarentegen moet van roestvrij staal zijn gemaakt   , aangezien het een materiaal is dat meer afkoelt en roestvast is, en daarom na verloop van tijd niet aan bijzondere slijtage onderhevig is. Kunststof wordt ook vaak gebruikt voor de andere onderdelen van de ijsmachine omdat het als voordeel heeft dat het de trillingen absorbeert die ontstaan ​​door de rotatie van het slagmes en dat het licht en stootvast is.
Het geval van  compressorijsmachines is anders  : in dit geval kan het materiaal van  het machinelichaam dat de compressor en de motor bevat van  kunststof of staal zijn gemaakt (met een duidelijk verschil in gewicht), terwijl de  mand  , vast of verwijderbaar, van roestvrij staal moet zijn   om de hierboven genoemde redenen. Als de mand uitneembaar is, kan het probleem van koude brandwonden eenvoudig worden opgelost door middel van een aluminium handvat.

Is het merk belangrijk?

A sorveteria é uma ferramenta que tem obtido cada vez mais sucesso nos últimos anos, por isso muitos fabricantes de eletrodomésticos optaram por incluí-la em seus catálogos. Entre elas encontramos, por exemplo, De’Longhi , Ariete e Duronic , enquanto entre as marcas especializadas uma das líderes do setor é a italiana Nemox . Deve-se dizer, porém, que se para uma sorveteria de armazenamento não é necessário recorrer a um fabricante específico, visto que existem boas sorveterias também produzidas por marcas que não são de primeira classe , diferente é o caso da compressores .: de facto, para adquirir produtos deste tipo é sempre aconselhável contar com marcas especializadas , com longa experiência na área e que garantam qualidade dos materiais e componentes eléctricos, durabilidade e eventualmente um bom serviço ao cliente.

O preço importa?

Een groot prijsverschil komt noodzakelijkerwijs overeen met dit verschil in kenmerken. In feite, als producenten van accumulatie-ijs in  een lage prijsklasse vallen  en al als bijzonder duur kunnen worden beschouwd als de prijs hoger is dan  € 50  , voor de meest professionele en krachtige compressormachines, gaat de prijs ook veel omhoog. In dit tweede geval ligt de  gemiddelde prijs  rond de  € 200  , maar het is ook mogelijk om modellen te vinden  met een zeer hoge prijsklasse  , met een kostprijs die kan variëren van  € 400  , en soms de drempel van duizend kan overschrijden.

 

 

Vragen en antwoorden over de ijsmachine

Welterusten. Ik zou graag uw mening horen. Ik ben onbeslist over een winkel of de export van magimix-ijs. Wat raden jullie aan. Heel erg bedankt

De magimix-ijsmachine is een uitstekend, efficiënt en betrouwbaar product.

Ik zou graag met een compressor willen, eventueel met twee manden, transparant deksel, vaatwasmachinebestendig, prijs € 300-400, bedankt

op basis van uw behoeften kunnen we de  Magimix Gelato Expert aanbevelen

Hallo tussen Ferrari G20035 en DeLonghi ICK 5000, wat raadt u aan? Prijsklasse 200-300 euro

De  De’Longhi Il Gelataio ICK5000  is een geweldig product, we raden je aan deze aan te schaffen.

Ik probeer te kiezen tussen de longhi-ijsmachine ICK5000 en de Vanilla Sky Klarstein-familie (vermogen 250 W), kun je me helpen? Bedankt

We raden je aan om onze recensie van de  De’Longhi Il Gelataio ICK5000-ijsmachine te bekijken

Welterusten moet ik een ijsmachine kopen, wat dacht je van de Unold 48806 ijsmachine? Bedankt

wij kennen helaas het door u aangegeven product niet.

Kunt u een uitstekend grensmerk aanbevelen met een accumulatie tussen de € 50-100? Ik heb tot nu toe De Longhi gebruikt, maar ik voelde me niet lekker.

Rekening houdend met uw wensen raden wij u aan om de  H.Koenig HF180 aan te schaffen, dit  is een ijscompressor die past in de door u aangegeven prijsklasse.

Welterusten. 150 watt. Zijn ze genoeg of staan ​​we op het randje? ??

150 watt is een voldoende gemiddelde waarde.

Wat zijn de accumulatie-ijssalons met dubbele manden?

modellen met een dubbele mand kennen we niet: we kunnen de Magimix Gelato Expert ijsmachine aanbevelen,   die een dubbele mand heeft en werkt door middel van een compressor.

mag ik je mening vragen over de De Longhi ick 5000 ijsmachine? Bedankt

Helaas kennen we het door u aangegeven model niet, om een ​​idee te krijgen van de producten van De Longhi raden wij u aan onze review van het De’Longhi IC8500 model te lezen  .

Welk merk voor ijsmachine voor familiecompressoren?

Als merken kunnen we Nemox, H. Koenig of Gaggia aanbevelen: we raden je aan om ook onze  reviews te bekijken  om erachter te komen welk product het beste bij je past.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *