Overzicht van de beste elektrische heggenscharen voor 2021

4 doorslaggevende factoren bij het kiezen van een elektrische heggenschaar

1. Vermogen

Iedereen die een passie heeft voor  doe-het-zelven  en een prachtige  tuin heeft  om voor te zorgen, kan niet anders dan een heggenschaar kopen: een product geschikt voor professioneel en huishoudelijk gebruik waarmee u uw heggen gemakkelijk kunt snoeien.
Hoewel velen de heggenschaar met de bosmaaier verwarren, hebben deze twee gereedschappen zeer verschillende technische en structurele kenmerken (als u op zoek bent naar een bosmaaier, raadpleeg dan onze aankoopgids voor bosmaaiers, waar u alle informatie vindt die u nodig hebt om de meest geschikte te kiezen. . voor jou). Het  belangrijkste kenmerk  van de heggenschaar, weergegeven op de onderstaande foto, is het  lange gekartelde zwaardwaardoor het mogelijk is om vanuit verschillende hoeken te werken: de bosmaaier daarentegen werkt voornamelijk op de grond. Afhankelijk van het type vermogen zijn er drie verschillende soorten heggenscharen te onderscheiden   : de elektrische, die de ketting aandrijft, de benzinemotor, die op brandstof werkt, en de accu. In deze winkelgids gaan we alleen in op de  elektrische heggenschaar  omdat dit type product veelzijdiger is en geschikt voor verschillende soorten gebruik.

De  eerste factor  waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de heggenschaar die het beste bij u past, betreft het  vermogen  : met deze term bedoelen we het   maximale vermogen dat het product kan bereiken en de  snijsnelheid  . Op basis van deze kenmerken zal het mogelijk zijn onderscheid te maken tussen meer of minder efficiënte heggenscharen: onthoud dat de beoordeling van deze factor afhangt van uw specifieke behoeften. Laten we deze twee aspecten die we zojuist noemden in detail bekijken.

Wattage

Met deze waarde kunt u het maximale vermogen berekenen dat de elektrische heggenschaar kan bereiken. Het kennen van de kracht is een fundamentele eerste stap om te begrijpen welk product het meest geschikt is voor het type heggen dat u wilt snoeien: op basis van de grootte en dikte van de takken kan een meer of minder krachtig model worden gekozen.
Over het algemeen hebben elektrische heggenscharen een vermogen van rond de   600 watt  , maar je kunt natuurlijk ook meer of minder krachtige modellen vinden op basis van de grootte van het product, het type motor dat wordt gebruikt en de snijsnelheid. De meest  compacte   en beheersbare hebben bijvoorbeeld een maximaal vermogen van rond de  500 watt  : bedenk wel dat een product met minder vermogen minder veelzijdig zal zijn en vice versa.

Snijsnelheid

Deze term betekent  hoeveel omwentelingen  het blad kan maken in een  bepaalde tijdsperiode  , berekend in minuten of seconden. Deze  waarde  is nauw  verwant met het vermogen  :  meer kracht   overeen met een  groter aantal  van  omwentelingen  per seconde en derhalve  grotere efficiëntie  in dikkere takken of dikker heggen. Deze waarde moet ook in overweging worden genomen in relatie tot uw behoeften: voor degenen die een  veelzijdiger product willen   voor het snijden van takken van verschillende soorten planten, wordt een model aanbevolen dat  3.000  tot  4.000 omwentelingen per minuut mogelijk maakt., terwijl wie op zoek is naar een eenvoudigere elektrische heggenschaar, ook minder snelle producten kan kopen.
Onthoud dat deze waarde volgens de fabrikanten in verschillende woorden wordt weergegeven: aantal inactieve omwentelingen, aantal omwentelingen per seconde, aantal omwentelingen per minuut zijn drie verschillende manieren om dezelfde waarde aan te roepen.

2. Snijeigenschappen

Deze  factor  is  erg belangrijk  bij het kiezen van een elektrische heggenschaar: het mes met blad is in feite het hoofdbestanddeel van deze producten. De verschillende eigenschappen van de klingen en het zwaard maken de verschillende modellen op de markt min of meer geschikt voor mogelijke toepassingen en beïnvloeden zowel de kwaliteit als de efficiëntie van het product. In deze factor zullen we de  lengte  en  dikte van de snede zien  , evenals de  afstand tussen de messen  .

Snijlengte

Met deze term begrijpen we de  lengte van het zwaard  : het is precies de beweging van de messen, zoals weergegeven op de onderstaande foto, die langs de hele rand zijn gepositioneerd, waardoor de elektrische snijder de heggen kan snoeien en takken en twijgen kan afsnijden.
Een  lang zwaard  stelt u in staat  om  eenvoudig werk op afdekkingen die zich uitstrekken in de hoogte, echter, als gevolg van de  grotere grip  , zal het meer zijn  moeilijker te  maken precieze bezuinigingen   . Integendeel, een  korter zwaard  zorgt voor  meer  hantering en  precisie  , maar kan niet worden gebruikt voor   zeer  hoge heggen of takken . Voor een een hogere prijs  is mogelijk om elektrische heggenscharen op de markt te vinden   die een  telescopisch  of uitschuifbaar zwaard hebben : deze modellen zijn echter vrij duur en worden vooral in het professionele veld gebruikt   .
Over het algemeen is ons advies om rekening te houden met de lengte van de snede volgens uw behoeften en vooral met het type plant in de tuin waar u aan gaat werken.

Snijdikte

Met deze term bedoelen we de  maximale takdikte  die het zwaard kan  snijden  : deze waarde moet ook worden geëvalueerd op basis van uw behoeften en het type heg waarmee u moet werken.
De  meest compacte  en zuinige modellen zal  een  cut  dikte tussen 15 en 20 mm  , terwijl de  modellen prestatieniveau  deze waarde bereikt  40 mm  . De toegestane snijdikte is duidelijk   gerelateerd  aan het  maximale vermogen  van de  motor: Er is meer kracht nodig om dikkere takken te snoeien. We kunnen daarom zeggen dat een elektrische heggenschaar die een grotere snijdikte mogelijk maakt, meer kracht heeft: dit maakt hem enerzijds veelzijdiger, maar anderzijds impliceert het een groter volume.

Afstand tussen messen

Zoals gemakkelijk te begrijpen is, is de  afstand tussen de messen  de  ruimte  die bestaat  tussen de messen  aan de rand van het zwaard, een detail dat duidelijk zichtbaar is op de onderstaande foto.
De variatie van deze waarde zorgt voor  meer of minder gemak van verdunning  . De dichtstbijzijnde messen  zijn het meest geschikt voor   kleine,  discrete heggen  , terwijl u met de meest afgelegen messen gemakkelijk kunt werken, zelfs op  dichte takken en ingewikkeld. Dit aspect moet ook geanalyseerd worden naar het type omgeving waarin je werkt: de waarde van de afstand tussen de messen moet ook gerelateerd zijn aan de andere snijeigenschappen.

3. Geïntegreerde functies

Hoewel de heggenschaar een heel eenvoudig stuk is, is het zelfs in dit product mogelijk om geïntegreerde functies te vinden die enerzijds verschillende gebruiksmogelijkheden bieden, en anderzijds meer veiligheid.
Dit element heeft een doorslaggevende invloed op zowel de prijs als de algehele kwaliteit: de beoordeling ervan is daarom minder gekoppeld aan persoonlijke behoeften. Ons advies is om een ​​heggenschaar te kiezen die verschillende veiligheidsvoorzieningen biedt   en waarmee u  zowel aan gebladerte als aan takken kunt werken  , om de kosten te optimaliseren en een veelzijdig en efficiënt product te hebben.
Laten we in detail bekijken waaruit de zaagfunctie bestaat, wat vrij gebruikelijk is bij elektrische heggenscharen, en welke veiligheidsvoorzieningen er in deze apparaten kunnen worden aangetroffen.

Saw-functie

Deze term identificeert een  speciaal type van de snede  die u toelaat om  te werken  niet alleen op afdekkingen met bladeren, maar ook op de   takken  en  kleine stukjes hout  .
In dit geval kan de term functie onjuist lijken, omdat het voor het activeren van deze snijmodus niet nodig is om op specifieke knoppen te drukken of extra onderdelen in te voegen, maar dit is het woord dat door de fabrikanten wordt gebruikt om deze specificiteit van sommige modellen elektrische heggenscharen aan te duiden .
De zaag functie wordt geactiveerd door  speciale  snij  tanden  zich in  het voorste gedeelte van het zwaarden waarmee u gemakkelijk takken kunt snoeien die afhankelijk van het product meer of minder dik zijn. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat we het zelfs bij de meest professionele heggenscharen altijd hebben over  takken die niet  dikker zijn dan 4 cm en flexibel genoeg zijn   : om stijvere stammen of takken te zagen, moet u in elk geval uitgerust zijn met een kettingzaag. koffer (indien u informatie nodig heeft over dit andere gereedschap, raden wij u aan om onze aankoopgids voor kettingzagen te raadplegen).

Beveiligings apparaten

Aangezien de heggenschaar is een elektrisch apparaat met meerdere bladen op hoge snelheid bewegen is  essentieel  dat het verkregen product is uitgerust met het  grootste aantal  van de  inrichtingen  van de  beveiliging  , de mogelijkheid onbedoeld verwonden tijdens minimum te beperken.
Een snee veroorzaakt door een heggenschaar kan erg gevaarlijk zijn. De meest voorkomende beveiligingsapparatuur zijn:

  • automatische mesvergrendeling  : met dit apparaat kunnen de messen automatisch worden vergrendeld  na enkele seconden  inactiviteit van de heggenschaar. Dit is erg handig tijdens lange werksessies, omdat u het product dan niet uit en aan hoeft te zetten wanneer u een pauze wilt nemen.
  • Handbescherming  : deze term verwijst naar een plastic onderdeel dat zich tussen het lichaam van de machine en het zwaard bevindt. Door zijn aanwezigheid kunt u   de heggenschaar  gemakkelijker vastpakken ,  zonder het risico te lopen dat u de bewegende messen per ongeluk aanraakt, en biedt het ook een nuttige bescherming tegen takken en bladeren. In  sommige  gevallen ziet deze add-on eruit als een stuk  doorzichtig plastic  – u kunt de haag nauwkeurig zien en is zeker een voordeel

Hoewel ze niet echt veiligheidsvoorzieningen,  een aantal extra accessoires  die in sommige gevallen helpen om te  voorkomen dat  onaangename ongevallen : we hebben het over de   kling beschermer , bij voorkeur in staal, de  beschermende masker  ,  bril  en  werkhandschoenen  .
De mesbeschermer wordt meestal meegeleverd met het heggenschaarpakket en is een handig accessoire om aantasting van het zwaard te voorkomen en om de heggenschaar veilig op te bergen.
Een bril, een masker en handschoenen worden vaak apart verkocht: als je een doe-het-zelver bent, heb je deze accessoires waarschijnlijk al, anders raden we je aan ze te kopen omdat het gebruik ervan bijna essentieel is.

4. Praktisch gebruik

De  laatste factor  waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een elektrische heggenschaar, betreft de  bruikbaarheid van  het product: dit aspect is essentieel, omdat deze tool lange tijd op de schouder moet worden gedragen.
Daarom is het noodzakelijk om een ​​heggenschaar te zoeken die gemakkelijk en comfortabel te gebruiken is, een factor die verband houdt met het vermogen en de algehele kwaliteit van het product. Laten we in detail bekijken welke elementen deze factor vormen en die een elektrische heggenschaar min of meer praktisch maken.

  • Gewicht  : het gewicht van het product is een  belangrijk aspect  om rekening mee te houden: een zeer zware elektrische heggenschaar zal lange tijd moeilijk te gebruiken zijn en kan niet gemakkelijk worden opgetild of verplaatst, integendeel, een lichte heggenschaar zorgt voor meer precisie snijden en minder moeite. Houd er rekening mee dat  er  geen   directe correlatie is tussen  gewicht  en  kwaliteit  : dankzij technologische ontwikkelingen zijn de beste producten in feite   in staat  om een  hoog  vermogen  en  lichtheid te combineren .
  • Kabellengte  : aangezien de heggenschaar een elektrisch gereedschap is, is de werking ervan verbonden met de ketting. De meeste modellen hebben  kabels die niet al te lang  : aan het werk buitenshuis, vooral buitenshuis, zult u  nodig hebt om  een aankoop van  extra verlengkabel
  • Startschakelaar  : de aanwezigheid van een schakelaar die het in- en uitschakelen van de heggenschaar regelt, is  erg handig  om de achteruitgang  van de geïntegreerde motor te  vertragen , aangezien het apparaat de tijd krijgt om geleidelijk uit te schakelen. Frequente onderbreking van de stroomtoevoer terwijl de motor loopt, veroorzaakt veel spanning in het gereedschap
  • Kabel  : dit element is erg belangrijk om met meer precisie  en  minder inspanning te kunnen  werken  : afhankelijk van het  type kabel  zal een elektrische heggenschaar  meer of minder beheersbaar zijn  . De  beste modellen  hebben een  dubbele ergonomische handgreep  , zoals weergegeven op de onderstaande foto: een kleinere handgreep achter de camerabody en een bredere handgreep aan de voorkant met een speciaal ontworpen vorm om een ​​veiligere en stabielere grip te bieden. Hierdoor kun je  de heggenschaar met beide handen vasthouden., waardoor het gewicht van het product over het lichaam wordt verdeeld en dus minder inspanning mogelijk is. De materialen waarmee deze kabels zijn gemaakt zijn ook belangrijk: in veel gevallen hebben deze componenten een  antislipmembraan  waarmee je de heggenschaar steviger kunt vastgrijpen (houd er in feite rekening mee dat wanneer het product aan het werk is, het trillingen afgeeft)
  • Haak  vaste kabel  : deze haak, gewoonlijk gepositioneerd aan de achterzijde van het machinelichaam, zal  de kabel vast  elektrische of uitbreiding  aan het apparaat  zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding, teneinde de metalen sluitingen voorkomen of te beëindigen tussen de benen
  • Geluid  : dit laatste element is erg belangrijk  omdat  de elektrische heggenschaar  stiller is  , des te meer mogelijkheden je hem zult moeten  gebruiken zonder dat je  per se gehoorbescherming hoeft te gebruiken   . Dankzij het lage geluidsniveau kunt u ook werken zonder uw familie of buren te storen

 

Andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een elektrische heggenschaar

Zijn de materialen belangrijk?

De  meerderheid  van  hedge trimmers  elektrische vervaardigd met  dezelfde materialen  : de  body  van de  machine  is meestal vervaardigd uit  harde kunststof,  terwijl het  zwaard  en de  messen  zijn  van roestvrij staal  .
Naar onze mening moeten we meer dan alleen materialen  letten  op de  manier waarop de messen  zijn  gemaakt  : de  beste modellen  hebben een eigenaardigheid: de  messen zijn lasergesneden en gepolijst met diamant  . Dit zorgt voor een  uitstekende weerstand van deze componenten aan verslechtering  en ongunstige klimatologische omstandigheden. Met dit type messen wordt het ook veel gemakkelijker om met zeer gecompliceerde bramen of heggen te werken.

Is het merk belangrijk?

Bij de aanschaf van de elektrische heggenschaar is dit element  erg belangrijk  : op het gebied van elektrisch tuingereedschap verdient het de  voorkeur om de toonaangevende merken in de branche te  hebben   die assistentie, reserveonderdelen en aanvullende compatibele accessoires garanderen.
Omdat het een redelijk duur product is, lijkt het essentieel om een  goed ondersteuningsnetwerk te hebben voor  degenen die zich wenden in het geval van een storing of defect van het apparaat: alleen dan kunt u  uw uitgaven optimaliseren door  een duurzaam product aan te schaffen. De bekendste fabrikanten van elektrische heggenscharen zijn  Bosch  ,  Black and Decker  en No Ikra Het is echter ook mogelijk om andere merken te vinden die productgarantie en technische assistentie bieden.
Ons advies is daarom om de elektrische heggenschaar te evalueren op basis van de 4 eerder geïdentificeerde factoren en, zodra de producten die geschikt zijn voor uw behoeften, te beoordelen welk merk de beste garanties biedt.

Maakt de prijs uit?

Datum haar brede aanbod van tagliasiepi elettrici, specialmente online, è mogelijkheid tot  prodotti of  appartengono the  fasce di prezzo divers . Vari elementi  incidono zuiden costo  di questi products: le  caratteristiche tecniche , potza eat en numero di giri al minute le  caratteristiche strutturali ,  eat Lunghezza della Spada, distanza tra le lame and spessore di taglio, la  qualità dei materiali , and le  funzioni  aggiuntive.
Ciò impliceert che  non è mogelijk  effettuare la  scelta  del prodotto bewaking solo al  prezzo : è  noodzakelijkin plaats daarvan,  rekening houden met alle van  de  elementen  hierboven genoemde en maak een  algemene beoordeling van  het model, op zoek naar het type dat het beste aansluit bij uw specifieke behoeften.
Met  dezelfde kenmerken  is ons advies echter om het goedkoopste product te kiezen   : vergeet echter niet om op de hoogte te zijn van de garanties die de fabrikant biedt, om geen geld te verspillen.

 

 

Vragen en antwoorden over elektrische heggenschaar

De
elektrische heggenschaar met verlengstuk kan ook als grasmaaier worden gebruikt

We denken niet dat de morfologie van het product ook bruikbaar is voor het maaien van gras.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *