33 op bewijzen gebaseerde strategieën om het metabolisme op natuurlijke wijze te verhogen

Wanneer mensen het woord “metabolisme” horen, denken velen alleen aan “snel” of “langzaam”.

Hoewel sommige mensen een snellere stofwisseling hebben dan anderen, is dit niet het enige belangrijke onderdeel van dit werkproces.

De snelheid van uw stofwisseling heeft een dramatische invloed op uw vermogen om af te vallen of aan te komen, hoeveel energie u gedurende de dag heeft en kan zelfs uw risico op diabetes bepalen.

 

Wat is metabolisme?

 

Voordat we te ver in het land van metabolisme komen, moet worden opgemerkt dat de eerste grote stap om te leren hoe u uw metabolisme kunt veranderen, is om echt precies te begrijpen wat het is.

Dr. Dianna Schwarzbein, auteur van het Schwarzbein-principe, legde uit: “Metabolisme is het gecombineerde effect van alle verschillende biochemische processen die continu in je lichaam plaatsvinden op cellulair niveau. Door deze processen kan elk onderdeel van uw lichaam functioneren en kunt u denken, voedsel verteren, bewegen en alle functies uitoefenen van een levend wezen dat ademt. “”

Zijn mensen die willen afvallen de enigen die moeten nadenken, voedsel moeten verteren en zich als levende wezens moeten gedragen?

Het antwoord is nee – iedereen, niet alleen degenen die om hun gewicht geven, kunnen profiteren van een gezonde, snelle stofwisseling.

Een gezonde stofwisseling zorgt ervoor dat het lichaam goed functioneert en zorgt ook voor een lager risico op verschillende ziekten, zoals diabetes – een aandoening waarbij de stofwisseling niet goed functioneert.

Een wellness-opvoeder, Denise Baron, legt uit dat lagere metabolismeniveaus verband houden met lagere niveaus van immuniteit omdat je lichaam niet precies kan functioneren zoals het zou moeten, en ook niet zo snel als het zou moeten.

Bijgevolg heeft een lagere stofwisseling feitelijk invloed op uw vatbaarheid voor griepvirussen en verkoudheid.

 

 

 

Curiosamente, seu metabolismo é controlado por uma minúscula glândula em forma de borboleta chamada tireóide.

A tireóide está localizada na parte superior do pescoço, perto do pomo de Adão, e é conhecida como o “controle principal” porque o cérebro pode enviar mensagens a essa glândula sobre processos físicos como digestão, produção de energia e regulação hormonal.

Como o metabolismo desempenha um papel importante nas funções diárias, muitas pessoas estão curiosas sobre como mudar seu mecanismo e esperam uma solução rápida para perder alguns quilos ou ganhar um pouco de energia.

Infelizmente, a mudança em seu metabolismo depende de muitos fatores, simplesmente porque há muitas coisas que determinarão sua taxa metabólica individual.

Os fatores genéticos que ajudam a determinar o metabolismo de uma pessoa incluem idade, tipo de corpo e sexo.

A idade desempenha um papel importante na determinação do seu metabolismo – conforme a maioria das pessoas envelhece, elas perdem músculos e ganham gordura, o que retarda a queima de calorias. (dois)

Além disso, a altura e a composição de uma pessoa são determinantes importantes de seu metabolismo, pois pessoas mais altas ou mais musculosas queimam mais calorias do que pessoas menores e menos musculosas, mesmo que estejam apenas sentadas. (dois)

Afinal, os homens têm maior probabilidade de ter mais músculos e menos gordura corporal do que as mulheres da mesma idade e peso, o que lhes permite queimar mais calorias.

Meestal hebben individuen geen zeggenschap over de snelheid van hun metabolisme, omdat de belangrijkste factoren die het metabolisme van een persoon bepalen, genetisch bepaald zijn, zoals de hierboven genoemde factoren.

 

 

 

Gelukkig zijn er verschillende leefstijlfactoren, zoals voeding en lichaamsbeweging, die u kunt beheersen en die uw metabolisme kunnen veranderen.

Het is belangrijk op te merken dat een eenvoudig, gezond dieet geen significante invloed heeft op uw metabolisme.

Door bepaalde voedingsmiddelen te eten, verandert de snelheid waarmee uw lichaam energie kan produceren.

Bepaalde voedingsmiddelen waarvan is aangetoond dat ze het metabolisme veranderen, worden later in dit artikel behandeld.

Bovendien is fysieke activiteit verantwoordelijk voor een flink deel van de calorieën die uw lichaam elke dag verbrandt.

Dit is echter vaak de meest variabele factor, aangezien veel mensen de ene dag naar de sportschool gaan en de volgende dag aan het werk gaan. (twee)

Aangezien er veel variabele componenten zijn die de snelheid van uw stofwisseling bepalen, is het belangrijk om te begrijpen dat uw stofwisseling alleen niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor enige significante gewichtstoename of verlies.

Dat gezegd hebbende, kan iemand met een relatief snelle stofwisseling het zich niet veroorloven om mager te zijn, ondanks het eten van junkfood en niet sporten. Zelfs iemand met een trage stofwisseling is niet gedoemd tot zwaarlijvigheid.

Het belangrijke punt hier is dat de snelheid van je metabolisme grotendeels gebaseerd is op genetische factoren en dingen die we niet kunnen veranderen – of we nu mannen of vrouwen zijn, oud of jong, “gebouwd” met spieren of minderjarigen.

Het hangt echter ook af van hoeveel we sporten en het soort oefeningen dat we doen, hoeveel we eten en wat we eten.

Er zijn zoveel dingen die uw metabolisme bepalen, dat het eenvoudigweg veranderen van een van deze factoren ze niet kan veranderen.

In plaats daarvan moeten er veel dingen worden veranderd als je je metabolisme wilt verhogen, en gelukkig gaat dit artikel daarover.

Als het afhangt van genetica en factoren die een individu niet kan veranderen: “Hoe is het mogelijk om iemands metabolisme te verhogen?” U kunt zich afvragen.

Gelukkig zijn er veel natuurlijke activiteiten en praktijken waarvan is bewezen dat ze het verbrandingsproces van calorieën versnellen.

 

 

 

Metabolisme en fysieke activiteit

 

Ten eerste is het belangrijk om de achtergrond van het belang van lichaamsbeweging / fysieke activiteit te begrijpen.

De snelheid of traagheid waarmee een persoon zijn vet metaboliseert, is een cruciale factor bij het voorspellen van het ontstaan ​​van obesitas en diabetes.

Tekorten in uw stofwisseling betekenen dat u uw lichaam niet op de juiste manier kunt oxideren. Interessant is dat is aangetoond dat deze schade mogelijke gewichtstoename voorspelt.

Uit het onderzoek bleek dat “lichaamsbeweging de vetoxidatie aanzienlijk verhoogt, terwijl krachttraining uw vermogen om vet te oxideren vergroot. (3)

Met name krachttraining verhoogt het vetmetabolisme, de mitochondriale dichtheid en de zuurstoftoevoer naar de spieren.

Bijgevolg is aangetoond dat beide activiteiten, of ze nu van tijd tot tijd of elke dag sporten, het vermogen van het lichaam om vet te metaboliseren, verbeteren, wat cruciaal is voor het handhaven van een gezond metabolisme.

 

 

 

Een relevante studie toonde aan hoe 45 minuten intensieve lichamelijke activiteit uw stofwisseling kan verhogen, niet alleen tijdens, maar ook daarna.

Knab et al. Tien mannelijke proefpersonen legden twee afzonderlijke camerabezoeken van 24 uur af, waarbij het ene bezoek bestond uit oefeningen van 45 minuten, het andere bezoek een ‘rustdag’.

Na afloop van het onderzoek bleek dat een korte en intense activiteit op de “trainingsdag” resulteerde in een netto energieverbruik van 519 ± 60,9 kcal (p <0,001).

In de 14 uur na de training nam het energieverbruik echter toe met 190 ± 71,4 kcal (p <0,001). (4)

Met zulke fascinerende resultaten concludeerden de onderzoekers dat bij mannen van middelbare leeftijd 45 minuten intensieve training het energieverbruik kan verhogen tot 14 uur na het einde van de fysieke activiteit. (4)

Deze resultaten laten zien dat het gedurende korte tijd verhogen van de intensiteit van uw training uw lichaam ten goede zal komen lang na fysieke activiteit.

 

 

 

Bovendien heeft een vergelijkbare mentaliteit ertoe geleid dat veel voedingsdeskundigen en fitnesscoaches de nadruk hebben gelegd op het gebruik van intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT), wat “een compromis is tussen langdurige training van matige intensiteit en sprinten die inspanning vereist. “(5)

Van dit type aërobe oefening met hoge intensiteit is aangetoond dat het de metabole capaciteit van vetten en koolhydraten in menselijke spieren verhoogt, vooral in skeletspieren. (5)

In een studie van de Journal of Applied Physiology, Nutrition and Metabolism werden metabolische veranderingen door het hele lichaam waargenomen bij “ongetrainde en recreatieve” individuen na zes weken HIIT gedurende een uur, drie dagen per week.

Spiertesten en biopsieën werden gedaan voor en na het sporten.

Na zes weken ontdekten de onderzoekers dat de energieproductie met 21% toenam tijdens het sporten, terwijl de vetoxidatie verbeterde wanneer deelnemers 60% van het maximale zuurstofverbruik hadden voor het sporten.

Dit betekent dat de deelnemers tijdens een minder intensieve training meer vet oxideerden dan in het begin. (5)

Over het geheel genomen toonde deze studie aan dat de 18 uur besteed aan deelname aan intervaltraining met hoge intensiteit een succesvolle manier was om de skeletspieren en het vermogen van het lichaam om vet en koolhydraten te oxideren bij ongetrainde personen te verbeteren.

Ontvang thuispunten: 

 1. Begin met trainen – de beste manier om uw stofwisseling te starten, is door gewoon van de bank af te komen en te bewegen. Of je nu naar de sportschool gaat, buiten rent, gaat wandelen in de bergen of met je hond wandelt, elke fysieke activiteit is beter dan niets.
 2. Train zo nu en dan intensief – studies hebben aangetoond dat het verhogen van de intensiteit van de training voor een kortere periode de stofwisseling meer kan verhogen dan lange, eentonige oefeningen. In plaats van elke dag door het bosreservaat te lopen, dwing je jezelf om één keer per week naar de sportschool te gaan en streef je naar 110% op de trap of op de crosstrainer.
 3. Verhoog de intensiteit van uw training voor een korte periode – een optie zou zijn om intervaltraining te proberen. Probeer 5 minuten op een loopband of buiten te rennen en ren dan 100 meter. Loop dan 4 minuten, ren nog eens 100 meter en ga verder met de voortgang. Het zeer snel verhogen van uw hartslag tijdens sprints is buitengewoon gunstig voor het trainen van uw hart en het verhogen van de calorieverbranding.

 

 

 

Verander uw eetgewoonten

 

Stop niet met eten

 

Wanneer de meeste mensen denken aan diëten of gewichtsbeheersing, denken ze aan het verminderen van calorieën en het eten van een salade bij elke maaltijd.

Hoewel het algemene doel van afvallen is om ervoor te zorgen dat uw calorie-inname lager is dan het energieverbruik, is het dagelijks verminderen van calorieën in plaats van sporten niet de juiste keuze.

Een studie vroeg of het verminderen van calorieën een specifieke invloed had op de stofwisseling of niet.

Het bleek dat “een beperking in het dieet geen invloed had op de specifieke stofwisseling van de massa in rust, zowel gemeten als zuurstofverbruik door respirometrie als gemeten als warmte”. (6)

Met andere woorden, elke dag zo weinig eten zal u niet helpen om af te vallen of uw metabolisme te verhogen.

De verklaring hiervoor is dat het lichaam energie uit voedsel nodig heeft om zijn metabolische functies uit te voeren.

Het heeft echter bepaalde soorten voedsel nodig om deze energie te leveren om normaal te functioneren – geen zoete cakes of gefrituurd voedsel.

Wanneer een persoon de calorie-inname drastisch verlaagt, kan het lichaam niet functioneren zoals het zou moeten en doet daarom meer kwaad dan goed.

Smeets en Plantenga voerden een onderzoek uit waarbij 14 vrouwen met een normaal gewicht twee behandelingen kregen.

Ze kregen 2 maaltijden (ontbijt en avondeten) op één dag, terwijl ze de volgende dag dezelfde hoeveelheid eten kregen, maar verdeeld over drie maaltijden (ontbijt, lunch en avondeten). (7)

De vrouwen bleven die dagen in een ademkamer zodat onderzoekers energieverbruik en substraatoxidatie konden meten.

Interessant genoeg toonden de resultaten aan dat het verdelen van dezelfde hoeveelheid energie in drie in plaats van twee maaltijden de vetoxidatie en verzadiging 24 uur na de maaltijd verhoogde. (7)

De onderzoekers concludeerden dat, in ieder geval bij gezonde vrouwen van middelbare leeftijd, “het verkorten van het interval tussen de maaltijden helpt bij verzadiging, vooral overdag, en helpt bij het oxideren van vetten.” (7)

Wat deze studie laat zien, is het feit dat hoe en wanneer u uw voedsel eet, een factor is in hoe uw lichaam de energie verwerkt die het opslaat.

Eten is daarom niet alleen minder contraproductief, maar meer dan eens eten heeft ook een nadelig effect op de stofwisselingsprocessen van het lichaam.

 

 

 

Vermindert transvetten

 

Hoewel het thema hier steeds terugkomt, groei (consumptie van gezonde voeding, hoeveelheid maaltijden, etc.), zijn er ook gebieden die moeten worden teruggebracht.

Een specifiek voorbeeld zijn transvetten. Transvetten verschillen van de natuurlijke vetzuren die worden aangetroffen in plantaardige oliën en dierlijke vetten.

Het zijn gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige oliën met een vergelijkbare structuur, maar ook heel anders dan gezonde vetten. (8e)

Bovendien metaboliseert het lichaam transvetten op een andere manier dan natuurlijke vetten.

In een onderzoek waarin biggen gehydrogeneerde transvetten consumeerden, remden deze vetten de metabolische omzetting van linolzuur (een vitaal aminozuur) naar arachidonzuur – een kritische omzetting.

Eerder onderzoek heeft uitgewezen dat naarmate linolzuur (en arachidonzuur) afneemt, het sterftecijfer ook afneemt. (8e)

Een reden voor deze observatie heeft te maken met het hart.

Mitochondriën in de gladde spiercellen van het hart gebruiken vetzuren als energiebron door oxidatieve fosforylering om elke dag continu bloed te pompen.

De transvetzuren in gehydrogeneerde vetten worden veel langzamer gemetaboliseerd dan hun gehydrogeneerde tegenhangers.

Dit maakt het voor het hart veel moeilijker om aan energie te komen in tijden van nood, zoals tijdens een hartaanval. (8e)

De meeste voedingsdeskundigen raden echter af om producten te eten die transvetten bevatten, die meestal worden aangetroffen in bewerkte voedingsmiddelen.

 

 

 

Sla het ontbijt niet over

 

Naast wat je niet zou moeten consumeren, zijn er talloze voedingsmiddelen waarvan is bewezen dat ze het metabolisme van een persoon stimuleren, en het begint allemaal met de belangrijkste maaltijd van de dag: het ontbijt.

Voedingsdeskundigen blijven het belang van elke dag ontbijten benadrukken, aangezien dit de basis vormt van uw energieniveau voor de rest van de dag.

Het is echter belangrijk dat u bij het ontbijt de juiste soorten voedsel eet, in plaats van alleen suikerhoudende ontbijtgranen en cakes te eten.

Een gepubliceerde studie besprak het concept van het consumeren van eiwitrijk voedsel en items met een lage glycemische index tijdens het ontbijt, evenals de correlatie met het energieniveau van een persoon. (9)

Het is gebleken dat het eten van eiwitrijk voedsel in de ochtend verband houdt met een hoog energieniveau gedurende de dag.

Deze oefening begint aan het begin van de dag om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Layman suggereert dat volwassenen bij elke maaltijd minstens 30 gram eiwit nodig hebben “om de eiwitsynthese in skeletspieren volledig te stimuleren”. (9)

Hoewel ze niet specifiek tijdens het ontbijt hoeven te worden geconsumeerd, zijn voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer ook gunstige keuzes voor diegenen die de stofwisseling willen verhogen.

IJzer is een essentieel element voor mensen, omdat het metabolische processen ondersteunt, zoals het transport van zuurstof en elektronen, evenals de synthese van DNA.

Wanneer zuurstof in het bloed wordt getransporteerd door zich te binden aan hemoglobine-eiwitten, zorgt ijzer ervoor dat zuurstof door het lichaam kan worden getransporteerd om de metabolische functies die het lichaam moet uitvoeren, te verhogen. (10)

 

 

 

Begin met het eten van biologisch voedsel

 

Zink en calcium zijn belangrijke aanvullende elementen voor lichaamsfuncties.

Het is aangetoond dat deze elementen, evenals andere mineralen en vitamines, zeer vaak voorkomen in biologisch voedsel, waardoor ze bijzonder gunstig zijn voor uw metabolisme.

Kesse-Guyot en collega’s bestudeerden de voordelen van biologisch voedsel voor het menselijk lichaam.

Door biologische consumenten en niet-biologische consumenten in verschillende mate te groeperen, konden de onderzoekers precaire observaties maken over elke groep.

Ten eerste stelden ze vast dat “de dagelijkse inname van biologische producten (RCOP) van beide geslachten door gewone consumenten meer mineralen en vetzuren ontving, naast wat vitamines en vezels.”

Tegen deze achtergrond ontdekten Kesse-Guyot en collega’s ook dat, rekening houdend met de storende factoren, zowel mannen als vrouwen die regelmatig biologische producten consumeren significant minder kans hebben op overgewicht of obesitas.

Dit wordt vergeleken met deelnemers die geen biologische producten consumeerden. (11)

Naast de natuurlijke elementen zijn omega-3-vetzuren ook gezond door hun meervoudig onverzadigde vetten. Dit maakt ze ideale kandidaten voor natuurlijke insulinestabilisatoren, waardoor pieken in de bloedsuikerspiegel worden voorkomen en het verzadigingsgevoel wordt vergroot.

Omega-3 meervoudig onverzadigde vetten zijn gemakkelijk te vinden in veel soorten vis, zoals zalm, haring, tonijn en sardines, maar ook in lijnzaad, noten, bonen, bessen en broccoli.

Een aanvullend voedingsmiddel waarvan is aangetoond dat het u helpt af te vallen vanwege zijn metabolisme-stimulerende eigenschappen, is geen voedingsmiddel, integendeel, het is een specerij!

Of het nu gaat om het kruiden van vlees of het proeven van dranken, onlangs is ontdekt dat gekruide voedingsmiddelen en dranken thermogene eigenschappen hebben die leiden tot het voorkomen van een positieve energiebalans en obesitas.

De pittige smaakmaker in specerijen en bepaalde voedingsmiddelen heeft een stimulerend effect op het sympathische zenuwstelsel, dat “betrokken is bij de regulering van beide kanten van de energiebalansvergelijking en een belangrijke regulator is van het energieverbruik”. (13)

Door het sympathische zenuwstelsel te activeren, leiden kruiden tot een toename van het gebruik van adenosinetrifosfaat (ATP) door het lichaam en verhogen daardoor de thermogenese.

Door de thermogenese te stimuleren, kan het lichaam meer energie gebruiken in de vorm van warmte, wat een flink deel van de dagelijkse energie-inname kan compenseren.

Ontvang thuispunten: 

 1. Verlaag uw calorie-inname niet – zoals eerder opgemerkt, zal honger veel meer kwaad dan goed doen, omdat u op de lange termijn zult afvallen. In plaats daarvan zou een geschikte methode zijn om geen suikerachtig of bewerkt junkfood te eten en in plaats daarvan grote hoeveelheden eiwitten, vezels en onverzadigd vet te consumeren.
 2. Eet de hele dag door kleine maaltijden / snacks – elke dag de lunch overslaanom calorieën te elimineren, heeft de meeste mensen ervan overtuigd te overdrijven en zelfs meer calorieën te eten tijdens het avondeten dan ze tijdens de lunch zouden consumeren. Geleerde les: sla geen maaltijden over; Geef jezelf in plaats daarvan drie maaltijden van de juiste grootte per dag.
 3. Eet een hoog  eiwit ontbijt  eiwit is de heilige graal van voedsel als gevolg van de hoeveelheid energiedie moet worden verteerd om te resulteren in het verbranden van honderden extra calorieën. Het eiwit zorgt ervoor dat je je langer vol voelt. Door proteïne tijdens het ontbijt op te nemen, helpt u ervoor te zorgen dat u aan het einde van de dag niet overbodig wordt.
 4. Verminder transvetten – eet gewoon geen transvetten. Idealiter zou een persoon geen transvet moeten consumeren, maar zo’n aanbeveling kan moeilijk zijn, omdat we afhankelijk zijn van verpakt voedsel.
 5. Eet meer voedingsmiddelen die ijzer, kruiden en omega-3 bevatten – alle drie de componenten – ijzer, kruiden en omega-3 – helpen op een unieke manier het metabolisme van een persoon te verhogen. Als u een bewuste poging doet om voedingsmiddelen zoals zalm, bessen, spinazie en bonen in uw dagelijkse leven op te nemen, zult u er in de loop van de tijd zeker van profiteren.
 6. Overweeg om biologisch te worden – dit betekent niet noodzakelijk dat je volledig biologisch moet zijn. Overweeg ook om verschillende biologische voedingsmiddelen te kopen in plaats van hun niet-biologische equivalenten. Misschien zie je ongelooflijke resultaten en wil je jezelf onderdompelen in de wereld van biologische voeding!

 

 

 

Verander uw drinkgewoonten

 

Of je nu op zoek bent naar meer subtiele manieren om je metabolisme te stimuleren of gewoon op zoek bent naar extra manieren om je metabolisme verder te verbeteren, je concentreren op wat je in je lichaam stopt, is een cruciaal onderdeel van zo’n inspanning.

Mensen die willen afvallen, kiezen vaak voor een streng dieet dat rijk is aan eiwitten en groene bladgroenten.

Veel van deze mensen vergeten echter het belang van dranken en blijven frisdrank, alcohol en andere suikerhoudende dranken drinken.

Onnodig te zeggen dat velen die deze methode gebruiken om voor de hand liggende redenen niet de gewenste resultaten zien.

Het is opmerkelijk dat degenen die hun metabolisme willen verhogen, niet alle voordelen hoeven te vergeten, evenals de schade die drinken kan veroorzaken.

Als u uw drankjes verstandig kiest, kunt u het verbrandingsproces van calorieën aanzienlijk verbeteren.

 

 

 

Drink meer groene thee

 

In een studie gepubliceerd door de Journal of Zhejiang University Science-B, onderzochten Chen en Li de voordelen van groene thee bij het voorkomen van verschillende ziekten.

Deze omvatten kanker, neurodegeneratieve ziekten en, voor de toepassing van dit artikel, metabool syndroom en hart- en vaatziekten. (14)

Het Amerikaanse National Cholesterol Education Program stelt dat om het metabool syndroom te diagnosticeren, een persoon abdominale obesitas, hoge triglycerideniveaus, hoge bloeddruk en verschillende andere factoren moet hebben.

Lage stofwisselingssnelheden kunnen worden geïdentificeerd als de waarschijnlijke oorzaak van veel van deze symptomen en het syndroom in het algemeen.

In een aanvullende studie kregen 63 vergelijkbare patiënten met diabetes type 2 gedurende twee maanden vier kopjes, twee kopjes of nul kopjes groene thee per dag.

De onderzoekers ontdekten dat patiënten die vier kopjes groene thee per dag dronken aanzienlijk gewichtsverlies ervoeren (p <0,001), evenals een verlaagde systolische bloeddruk en een lagere body mass index.

Van groene thee is bekend dat het een uitstekende bron van antioxidanten is, zoals catechines en epigallocatechine-3-gallaat (EGCG).

Aangenomen wordt dat deze componenten “de thermogenese [in het lichaam] en het energieverbruik gedurende 24 uur met ongeveer 4% verhogen”. (15)

Met deze energieverslindende processen is het geen wonder dat groene thee nuttig is om de stofwisseling te verhogen en ook om vetverlies te voorkomen.

 

 

 

Drink meer koffie

 

Net als bij groene thee, is koffie het onderwerp geweest van recent onderzoek naar het vermogen om het metabolisme van een persoon te verbeteren.

Acheson voerde tests uit waarbij deelnemers verschillende doses cafeïne consumeerden (zoals die in dranken zoals koffie, thee en cacao) om het effect op de stofwisseling en substraatconsumptie te bepalen bij deelnemers met een normaal gewicht, evenals bij personen met obesitas.

In vergelijking met een placebo verhoogde 8 mg / kg cafeïne die door mensen met een normaal gewicht werd geconsumeerd, hun metabolisme aanzienlijk drie uur na inname van cafeïne. (16)

Bovendien nam de vetoxidatie significant toe tijdens het laatste uur van de test.

Verschillende andere tests en vergelijkbare procedures werden uitgevoerd op zwaarlijvige personen en hun metabolisme nam in de loop van alle onderzoeken toe. (16)

Afgaande op deze resultaten lijkt het erop dat het consumeren van voldoende hoeveelheden koffie / cafeïne het individu zou helpen zijn metabolisme te verhogen en / of gewicht te verliezen als gevolg van het verhoogde energieverbruik.

 

 

 

drinkbaar water

 

Je kunt tenslotte de krachten van de meest voorkomende drank – water, niet negeren.

De meeste mensen begrijpen al de voordelen van drinkwater om de hele dag gehydrateerd te blijven, maar water helpt ook om alle interne processen van het lichaam, inclusief metabolisme, goed te laten functioneren.

Studies hebben aangetoond dat drinkwater het energieverbruik in rust bij gezonde mannen en vrouwen binnen een uur na het eerste drankje met wel 30% kan verhogen. (17)

Aangenomen wordt dat deze resultaten gedeeltelijk het gevolg zijn van de thermogene eigenschappen van water.

Met dat in gedachten was een studie gepubliceerd in het International Journal of Obesity bedoeld om aan te tonen dat vergelijkbare resultaten kunnen worden herhaald bij zwaarlijvige kinderen.

21 te zware maar gezonde kinderen van 9 tot 12 jaar kregen de instructie om 10 ml / kg koud water (4 graden Celsius) te drinken.

Het resterend energieverbruik (GER) werd gedurende 66 minuten voor en na het waterverbruik gemeten.

Direct na het drinken van het water nam de GER licht af ten opzichte van de nulmeting en nam significant en continu toe gedurende de rest van de 66 minuten.

Het maximale energieverbruik werd gemiddeld na 57 minuten gemeten – deze waarde was 25% hoger dan de oorspronkelijke REE-waarde. (18)

Deze resultaten ondersteunen de hypothese dat drinkwater niet alleen gezonde volwassenen, maar ook zwaarlijvige kinderen kan helpen bij hun poging om de stofwisseling te verhogen en / of af te vallen.

Ontvang thuispunten: 

 1. Drink meer groene thee – door het sympathische zenuwstelsel te stimuleren, veroorzaken de ingrediënten van groene thee ook thermogenese in het lichaam. Basischemie stelt dat bij de meeste reacties, hoe sneller de reactie, hoe hoger de temperatuur. Dit geldt voor uw lichaam: bij een iets hogere temperatuur kan het lichaam ongewenste calorieën sneller en efficiënter metaboliseren.
 2. Koffie drinken – Als koffie met mate wordt geconsumeerd, heeft koffie ook het voordeel dat het de stofwisseling versnelt. Cafeïne in koffie verhoogt het metabolisme en leidt tot verhoogde oxidatie van vetten. Trakteer uzelf elke ochtend op een kopje koffie!
 3. Drink veel water – koud water is een bijzonder nuttige drank om de stofwisseling te stimuleren. Studies hebben aangetoond dat het drinken van een glas koud water het energieverbruik in rust verhoogt en zelfs meer calorieën verbrandt in uw ontlasting dan voorheen.

 

 

 

Verander je levensstijl

 

Krijg meer zon

 

U weet niet alleen wat u elke dag eet en drinkt, maar er zijn ook veel voorbeelden van hoe u uw stofwisseling kunt verhogen door gedurende de dag bewuste keuzes te maken.

Een van de gemakkelijkste beslissingen om uw stofwisseling op gang te brengen, is door uzelf aan voldoende zon bloot te stellen.

Zonlicht (en dus vitamine D) is een krachtige metabolische booster.

De Universiteit van Minnesota realiseerde zich dat de inname van vitamine D resulteerde in een omgekeerde relatie met het risico op metabool syndroom.

Zoals eerder vermeld, zijn de factoren die een persoon in gevaar brengen om een ​​dergelijke ziekte te ontwikkelen, te wijten aan het feit dat het metabolisme van de persoon veel langzamer is dan zou moeten.

Dit stapelt zich op in alle symptomen en oorzaken van het metabool syndroom, zoals: B. Hypertensie, hoge glucosespiegels en abdominale obesitas.

De studie omvatte Afro-Amerikanen en blanke mannen en vrouwen ouder dan 20 jaar die risico liepen op coronaire hartziekte. (19)

De onderzoekers ontdekten dat hoe meer vitamine D werd verkregen uit voedselbronnen en supplementen, hoe lager de incidentie van het metabool syndroom was.

Bovendien bleek uit de studie dat een hogere inname van vitamine D omgekeerd evenredig is met de tailleomtrek en de BMI.

Aangenomen wordt dat de redenen voor deze resultaten te wijten zijn aan het feit dat “vitamine D betrokken is bij het bevorderen van de instroom van calcium bij de regulering van de insulinesecretie en daarom bij het handhaven van glucosetolerantie”. (19)

Door insuline te reguleren blijft de bloedsuikerspiegel de hele dag in evenwicht, waardoor suikerpieken worden voorkomen en dus ook vluchtige metabolische activiteit.

Toch is af en toe de deur uit om te zonnebaden zeker geen slecht idee, mits je de nodige voorzorgsmaatregelen neemt om jezelf te beschermen.

 

 

 

Probeer stress te vermijden

 

Een interessante studie gepubliceerd in het Journal of Psychiatric Neuroscience and Therapeutics toonde aan dat het vermijden van stressoren en stressvolle situaties daadwerkelijk kan leiden tot een verhoging van de stofwisseling.

Hoe meer stressoren een proefpersoon wordt blootgesteld, hoe minder vetoxidatie er zal zijn tijdens de periode na de maaltijd, wanneer deze wordt beheerst door andere externe factoren.

Bovendien vond deze studie ook een verband tussen de stressfactoren van de vorige dag en de postprandiale insuline van een persoon, wat leidde tot de hypothese dat de stressfactoren van vandaag de insulinespiegels van een persoon de volgende dag daadwerkelijk kunnen voorspellen. (20)

Veel eerdere onderzoeken hebben het idee besproken en bevestigd dat depressie en angst kunnen leiden tot gewichtstoename.

Evenzo kunnen depressie en stress ook leiden tot een verminderde metabolische functie, waardoor zoveel mensen waarschijnlijk zullen aankomen.

Hoewel deze resultaten belangrijke inzichten opleveren, is het misschien niet zo eenvoudig om ze in het dagelijks leven toe te passen.

Sommige stressfactoren, zoals het betalen van rekeningen, het stichten van een gezin en het zorgen voor kinderen, zijn onvermijdelijk en kunnen eenvoudigweg niet worden vermeden.

Eerlijk gezegd is er echt geen realistische manier voor iemand om alle stressfactoren in zijn leven te vermijden.

Er zijn echter manieren om stress te verminderen en uw metabolisme te verbeteren. Een van hen krijgt elke nacht voldoende slaap.

 

 

 

Heb voldoende tijd om te slapen

 

Slaap wordt verondersteld om onze hersenen te “laden” en te werken als een vuilniswagen die al het “afval en vuilnis” opruimt dat de hele dag in onze hersenen achterblijft.

Dus een goede nachtrust kan ons helpen helderder te denken en de volgende dag betere beslissingen te nemen, wat kan leiden tot minder dagelijkse stress.

Een studie beschreef hoe een gebrek aan slaap daadwerkelijk kan leiden tot veranderingen in de neurale activiteiten van de hersenen. (21)

De deelnemers kregen één nacht geen slaap en één nacht volledig geslapen.

Functionele magnetische resonantie (fMRI) -technieken werden gebruikt waarmee onderzoekers de neurale activiteit in de hersenen van hun proefpersonen konden visualiseren tijdens en na de nachtrust en de nacht van slaapgebrek.

Wat de onderzoekers ontdekten was dat, in vergelijking met slaap, “totale slaapgebrek geassocieerd was met verhoogde activering in de rechter cortex cingularis anterior als reactie op voedselbeelden”, die een positieve correlatie hadden met de beoordelingen van de eetlust van elk individu.

Met deze resultaten concludeerden de onderzoekers dat slaapgebrek de hersenprocessen achter het verlangen naar voedsel verhoogt. (21)

Helaas wordt slaapgebrek vaak in verband gebracht met stress, aangezien stressvolle situaties, zoals een lage sociaaleconomische status of werkproblemen, het vermogen van een persoon om goed te slapen beïnvloeden.

Stress is betrokken bij de associatie tussen slaap en metabolisme via de hypothalamus-hypofyse-bijnier (HPA) -as. (22)

Als u niet genoeg slaap krijgt, kan de HPA-as defect raken, wat op zijn beurt leidt tot overmatige glucocorticoïden.

Aangenomen wordt dat activering van dit mechanisme op lange termijn leidt tot obesitas en metabool syndroom. daarom verminderde metabolische functie. (22)

Het teveel aan glucocorticoïden dat vrijkomt in stressvolle situaties verhoogt de glucosespiegel en insuline in het lichaam.

Dit proces, zoals later zal worden uitgelegd, is zeker onhandig voor iedereen die probeert metabolisme en gewicht in evenwicht te brengen.

 

 

 

Lagere omgevingstemperatuur

 

Interessant genoeg identificeerde een studie van de American Diabetes Association een verband tussen bruin vetweefsel (TAM) en thermogenese in het menselijk lichaam. (23)

Lee ontdekte dat “acute blootstelling aan kou (uren) de BAT-activiteit verhoogt, terwijl langdurige blootstelling (dagen / weken) het volume van BAT verhoogt”.

De studie suggereert echter dat BAT de homeostase door het hele lichaam kan beïnvloeden, inclusief metabolisme.

Zelfs vandaag de dag lijkt blootstelling aan kou de beste activator van bruin vetweefsel te zijn, en er is aangetoond dat een hoger percentage bruin vetweefsel correleert met dunheid en een lagere bloedsuikerspiegel bij mensen. (23)

Dus als je ervoor zorgt dat de thermostaat een paar graden lager staat, kun je op de lange termijn je metabolisme verhogen.

Ontvang thuispunten: 

 1. Blootstelling aan de zon (vitamine D) – die de insulinesecretie reguleert zoals zoveel andere voedingsmiddelen en methoden, sommige stralen (en de bijbehorende vitamine D) kunnen echt helpen om de bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen. Hoewel het in de wintermaanden moeilijk kan zijn om een ​​aanzienlijke blootstelling te verkrijgen, is het belangrijk dat u uw deel krijgt als de zon opkomt. Er zijn ook vitamine D-supplementen, evenals vitamine D-lampen die als alternatieve methoden dienen.
 2. Vermijd stress – Het is begrijpelijkerwijs veel gemakkelijker dan doen. Er zijn gedurende de dag veel onvermijdelijke stressfactoren die eenvoudigweg niet kunnen worden vermeden. Daarom is het van cruciaal belang om weg te blijven van de stress die u kunt vermijden, zoals:bijvoorbeeld ruzie maken met uw partner vanwege uw eigen prikkelbaarheid of u zorgen maken over een fatsoenlijke onderzoeksbaan omdat u niet vooruit had gepland. Door aan de toekomst te denken en uw geest in evenwicht te houden, kunt u stress voorkomen.
 3. Zorg voor voldoende slaap – om bovenstaande stress te voorkomen, is het belangrijk dat u elke nacht voldoende slaapt. De uitdrukking “slaap lekker” wordt vaak met een reden gebruikt – een goede nachtrust maakt letterlijk je hoofd leeg en bevordert gezond gedrag.
 4. Verlaag de temperatuur – het is een goed idee om de thermostaat lager te zetten voordat u gaat slapen, aangezien u het temperatuurverschil waarschijnlijk niet zult voelen terwijl u slaapt. Blootstelling aan lagere temperaturen lijkt contraproductief na herhaling van de thermogenese van het lichaam. Kleine uitbarstingen uit een koude omgeving activeren echter het bruine vetweefsel dat daadwerkelijk lichaamswarmte produceert. Bijgevolg helpen ze je lichaam op te warmen en op de een of andere manier de vetverbranding te verhogen.

 

Voedingsmiddelen die uw stofwisseling verhogen

 

 

 

Amandelen

 

Zoals de meeste noten zijn amandelen rijk aan vezels, vetzuren en calorieën.

In feite bevatten amandelen echter meer van deze specifieke vetzuren dan andere noten.

Dit type vet is natuurlijk, wat betekent dat je lichaam gemakkelijk als brandstof kan verbranden in plaats van het op te slaan.

Hierdoor verlaten amandelen je lichaam in een “vetverbrandende” modus en gaat je metabolisme op zoek naar andere bronnen van vet om te verbranden, aangezien het dat vet gemakkelijk verbrandt.

Omdat amandelen veel calorieën bevatten, vermijden de meeste voedingsdeskundigen te veel eten om te voorkomen dat het verbrandingsproces van calorieën contraproductief is.

 

 

 

Bonen

 

Omdat er meer calorieën nodig zijn om voedingseiwitten te verteren dan welke andere voedingsstof dan ook, verbrandt iemand die meer eiwitten consumeert van nature meer calorieën gedurende de dag.

Kristen Trukova, een voedingsdeskundige gespecialiseerd in klinische oncologie, zegt: “Er zijn ongeveer 80 calorieën nodig om 400 calorieën uit eiwitten te verteren, vergeleken met slechts ongeveer 40 calorieën voor koolhydraten en 12 calorieën om vet uit dezelfde hoeveelheid voedsel te verteren”

Het valt niet te ontkennen dat bonen rijk zijn aan eiwitten, maar hun overvloed aan extra vezels maakt bonen een steeds betere keuze om je metabolisme te stimuleren.

Bovendien zijn bonen rijk aan ijzer – een mineraal dat zuurstof naar de spieren door het hele lichaam transporteert, nodig om vet te verbranden.

Met andere woorden, ijzer helpt het lichaam om energie te produceren. Daarom helpt het eten van bonen je lichaam in wezen om meer energie te produceren.

 

 

 

Bessen

 

Fruit is vaak een belangrijke bron van gezonde koolhydraten en vezels, twee uiterst belangrijke voedingsstoffen voor het stimuleren van de stofwisseling.

Het menselijk lichaam kan technisch gezien geen vezels verteren, maar toch verbranden we calorieën in een poging om ze te verteren.

In feite bevat 1 kopje frambozen maar liefst 8 gram vezels, hoewel het slechts 60 calorieën bevat.

Deze vezel werkt als een absorber, absorbeert de vetten en calorieën uit ander voedsel dat we eten en verwijdert ze uit het spijsverteringsstelsel voordat ons lichaam ze volledig kan verwerken.

Vooral bessen bevatten echter naast koolhydraten en vezels antioxidanten.

Antioxidanten zoals vitamine C helpen de effecten van vrije radicalen op het lichaam tijdens inspanning tegen te gaan.

Daarom hebben ze een bepaalde “genezende kracht” die ons lichaam helpt om zijn volledige calorieverbrandingspotentieel te herstellen, zodat we vroeg of laat kunnen herstellen en sporten.

 

 

 

bottenbouillon

 

Botbouillon is gewoon de botten van vloeibaar vlees.

Hoe intimiderend deze definitie ook mag lijken, het is belangrijk op te merken dat bottenbouillon in feite een uiterst efficiënte metabolische booster is vanwege zijn eiwitten, mineralen en collageen.

Collageen helpt het lichaam door de slijmbarrière in de maag te verhogen, waardoor een sterke en gezonde spijsvertering mogelijk is en de integratie van voedingsstoffen wordt verbeterd.

De bekleding van de darm is meestal doorlaatbaar om voedingsstoffen in de bloedbaan te laten stromen.

Door factoren als onvoldoende voeding, stress en infecties kunnen zich echter ‘gaten’ in deze barrière vormen, waardoor onverteerd voedsel kan stromen.

Dit proces kan snel leiden tot auto-immuunproblemen en ook de hoeveelheid goed verteerde voedingsstoffen die uw lichaam ontvangt, beperken.

De gelatine in de bottenbouillon herstelt en repareert in wezen deze gaten in de darmwand, zodat een goede opname van voedingsstoffen kan plaatsvinden.

 

 

 

Zadelmakerij

 

Veel mensen beschouwen selderij als voedsel met ‘negatieve calorieën’ omdat het meer energie nodig heeft om te eten en te verteren dan wat je uit het voedsel zelf haalt.

Als deze bewering waar is, valt niet te ontkennen dat selderij een zeer kleine hoeveelheid calorieën bevat.

Als je op selderij kauwt, activeer je de spijsvertering, maar het voegt ook water toe aan het lichaam, aangezien selderij een groente is die veel water bevat.

Zoals eerder vermeld, is water een essentiële sleutel om uw lichaam stabiel en gezond te houden.

Aangezien meer dan 70% van ons lichaam uit water bestaat, moet ons lichaam overtollige vetten opslaan als we er niet genoeg van krijgen en hun metabolisme vertragen om energie te besparen.

Daarom is hydratatie in verband met de consumptie van selderij een essentieel onderdeel van het verbeteren van uw metabolisme.

 

 

 

Chia-Juntos

 

Chia-zaden zitten boordevol vezels, eiwitten en omega-3 en zijn de heilige graal om de stofwisseling te verhogen.

Vezels verbeteren de spijsvertering door de niveaus van hormonen zoals insuline in evenwicht te brengen om de bloedsuikerspiegel in balans te houden.

Zoals eerder vermeld, heeft proteïne veel energie nodig voor de spijsvertering en verbrandt daarom calorieën als je het consumeert.

Bovendien zeggen ze dat chiazaad meer omega-3 bevat dan zalm – een ongelooflijke prestatie voor een zaadje zo klein als omega-3 helpt je metabolisme efficiënter te maken. (25)

Het belang van omega-3 komt voort uit het feit dat deze vetzuren de opname van vetoplosbare vitamines, zoals vitamine A, D, E en K helpen verhogen.

 

 

 

chocola

 

In het bijzonder is aangetoond dat pure chocolade het metabolisme verhoogt, grotendeels dankzij de volledige bron van magnesium.

Rauw cacaomagnesium ondersteunt een gezond glucosegehalte, wat belangrijk is voor het handhaven van de bloedsuikerspiegel en het voorkomen van plotselinge pieken in de bloedsuikerspiegel.

Bovendien stimuleert magnesium ook het hormoon adiponectine, dat helpt bij het verbranden van vet dat in het lichaam is opgeslagen.

Daarom, wanneer u donkere chocolade met 70% of meer cacao consumeert, kan uw metabolisme extra vet verbranden en een gezonde hoeveelheid glucose door uw hele lichaam behouden.

 

 

 

appelazijn

 

In tegenstelling tot de meeste andere voedingsmiddelen en dranken die worden aanbevolen om uw metabolisme te stimuleren, is appelazijn goed voor uw lichaam door het vermogen van uw maag om zoutzuur te produceren te vergroten.

Zoutzuur is een chemische stof die al het voedsel in de maag afbreekt. Hoe meer zoutzuur er wordt aangemaakt, hoe gemakkelijker en sneller de maag voedsel kan verteren en afbreken.

Dit proces resulteert in een betere opname van essentiële voedingsstoffen om het lichaam gezond te houden.

Net als chocolade helpt appelciderazijn ook om de bloedsuikerspiegel in balans te houden.

Dit helpt het hunkeren naar voedsel gedurende de dag te elimineren, omdat het bloed gedurende de dag een stabiele hoeveelheid suiker vasthoudt.

 

 

 

kaneel

 

Kaneel wordt door bijna alle wetenschappers en voedingsdeskundigen algemeen aanvaard als een metabolische booster.

Het belangrijkste bestanddeel van deze gewone specerij zijn de thermogene eigenschappen.

Dit betekent dat uw lichaam na consumptie calorieën verbrandt en dit gedurende de dag doet. Zelfs een ¼ theelepel kan het proces op gang brengen.

Vooral kaneel is gericht op koolhydraten, waardoor je metabolisme wordt gedwongen om dat soort energie effectief te verbranden.

Het speelt echter ook een rol bij het beoordelen van uw wensen gedurende de dag.

Kaneel bootst de insulineactiviteit na, reguleert de bloedsuikerspiegel en voorkomt de opslag van overtollig vet.

Op die manier zorgt kaneel ervoor dat je lichaam niet meer vet opslaat dan het echt nodig heeft.

 

 

 

Citrus vruchten

 

Als er tekenen van verkoudheid zijn, haasten de meeste mensen zich om vitamine C-supplementen, een fles sinaasappelsap of wat citrusvruchten te kopen.

We weten allemaal dat citrusvruchten zoals kiwi’s, sinaasappels, limoenen en grapefruits ongelooflijk veel van deze vitamine bevatten.

Dit is belangrijk om ons immuunsysteem te stimuleren om eventuele virussen of bacteriën die ons lichaam zijn binnengedrongen te bestrijden.

Citrusvruchten zijn echter ook op andere manieren goed voor ons lichaam: ze helpen ons vet sneller te metaboliseren.

Om uw lichaam functioneel te houden en aan uw dagelijkse behoeften te voldoen, raden voedingsdeskundigen ongeveer 60 milligram vitamine C per dag aan.

Als u echter uw dagelijkse inname verhoogt tot 500 milligram, kunt u uw vetverbrandingspotentieel tijdens het sporten met 39% verhogen.

Uit een onderzoek van de Scripps Clinic bleek zelfs dat deelnemers die gedurende een periode van 12 weken bij elke maaltijd een halve grapefruit aten, gemiddeld 3,9 pond verloren.

 

 

 

Kokos bier

 

Omdat boter een soort vet is, classificeren veel mensen het als schadelijk voor de gezondheid.

Hoewel boter geen echt gezond vet is, zijn er veel vetten die onverzadigde vetten worden genoemd en die nodig zijn voor het lichaam, waaronder onverzadigde vetten en olie.

In feite is een voorbeeld als kokosolie een vet dat verrassend genoeg helpt om het metabolisme te verhogen, in plaats van het te vertragen.

Kokosolie bevat veel middellange vetzuren, die gemakkelijker worden omgezet in energie in vergelijking met andere vetten.

Toch wordt kokosolie minder snel als vet in je lichaam opgeslagen vanwege de unieke samenstelling en gemakkelijke omzetting in energie.

Zoals eerder vermeld, is de schildklier de klier die het grootste deel van het metabolisme van een persoon regelt.

Gelukkig is kokosolie buitengewoon gunstig voor de schildklier, wat ook helpt om het verbrandingsmechanisme van calorieën te stimuleren.

 

 

 

Coffeeshop

 

Wanneer veel mensen behoefte hebben aan een snelle toename van energie, wenden ze zich tot energiedrankjes en suikerhoudend voedsel.

Helaas verhogen beide opties uw energieniveau slechts tijdelijk, om later af te breken, omdat ze vol zitten met suiker.

In plaats daarvan komt een veel gezondere impuls van koffie.

Cafeïne uit koffie (of zelfs thee / espresso) geeft je lichaam een ​​kortstondige energieboost zonder de bijwerking van het achteraf “instorten” (zolang je maar geen lepel suiker aan je drankje toevoegt).

Het is bewezen dat het drinken van een kopje koffie of gewoon cafeïne voor de training leidt tot beter vetverlies doordat de stofwisseling al voor de training begint.

Het centrale zenuwstelsel wordt gestimuleerd waardoor je langer actief kunt blijven en harder kunt trainen.

Bovendien heeft koffie associaties laten zien met een verminderd risico op diabetes type 2, omdat het helpt bij het afbreken van het vet dat in uw lichaam is opgeslagen.

 

 

 

Kerrie

 

Voor alle specerijenliefhebbers is er het goede nieuws: de warmte die in een currypakket wordt geleverd, zorgt voor een toename van uw metabolisme.

Als je iets eet met kruiden en curry, verhoogt dat letterlijk de interne temperatuur van je lichaam, waardoor je het vetverbrandingsproces kunt versnellen, ook al is het maar tijdelijk.

Bovendien zijn er recente onderzoeken die aantonen dat chemicaliën die bekend staan ​​als isothiocyanaten worden aangetroffen in bijzonder pittig voedsel, zoals smakelijke mosterd en mierikswortel.

In feite kunnen deze chemicaliën helpen om bruin vet in uw lichaam te activeren en de stofwisseling te versnellen.

Met zoveel verschillende kruiden in de curry, zoals gember, peper, kaneel (zoals eerder vermeld) en saffraan, is het de “koning” om je metabolisme te stimuleren en calorieën te doden.

 

 

 

vis

 

Bekend om zijn overvloed aan omega-3-vetzuren en magere eiwitten, is vis een voor de hand liggende kandidaat om de stofwisseling te stimuleren.

Voedingsdeskundigen raden aan om meer vette vis te consumeren, zoals zalm, vanwege de overvloed aan vetzuren.

Omega-3-vetten stellen het lichaam in staat ontstekingen te verminderen en de bloedsuikerspiegel te verlagen, wat op zijn beurt het metabolisme verhoogt.

Minder bekend is het vermogen van omega-3 vetzuren in vette vis om stresshormonen af ​​te breken.

Wanneer stresshormonen gedurende lange perioden abnormaal hoog zijn, begint het lichaam vet op te slaan en de bloedsuikerspiegel te verhogen, in de overtuiging dat het “in gevaar” is.

Door bij een groot percentage vissen deze hormonen te verminderen, wordt de hoeveelheid stresshormonen die door het lichaam circuleren drastisch verminderd.

 

 

 

Grapefruit

 

Grapefruit is in verband gebracht met gewichtsverlies omdat het het insulinegehalte in het lichaam kan verlagen.

Wanneer u teveel suiker binnenkrijgt, herkent uw lichaam dit omdat suiker zich gewoon ophoopt in uw bloed en niet verbrandt.

Bijgevolg geeft het lichaam insuline af om suiker op te nemen en op te slaan, eerst als glycogeen en vervolgens als verzadigd vet.

Omdat grapefruit het insulinegehalte verlaagt, wordt het lichaam minder snel resistent tegen insuline, waardoor het minder vatbaar wordt voor ziekten zoals diabetes.

Kortom, door insuline laag te houden, kan het lichaam vet opslaan wanneer dat nodig is, zodat het niet ongevoelig wordt.

 

 

 

Groene thee

 

Wetenschappers hebben een stof geïdentificeerd die epigallocatechinegallaat wordt genoemd, een vorm van catechine die in groene thee wordt aangetroffen.

Gelukkig is aangetoond dat deze stof het vetverbrandingsproces van het lichaam verhoogt en de stofwisseling verhoogt.

Een studie in het American Journal of Clinical Nutrition wees uit dat “groene thee-extract de stofwisseling met 4 procent verhoogde gedurende een periode van 24 uur.”

Hoewel dit op grote schaal misschien klein lijkt, kan een kopje groene thee per dag je echt helpen 70 extra calorieën te verliezen.

Als deze oefening zich in de loop van een jaar herhaalt, kan dit resulteren in een verlies van 5 pond.

Als dit regime meerdere jaren wordt gevolgd, kunnen de resultaten monumentaal zijn.

 

 

 

Paprika en jalapeno

 

Van de chemicaliën in peper, capsinoïden genaamd, is aangetoond dat ze het energieverbruik verhogen.

Capsinoïden stimuleren de hormonen van het lichaam en verhogen de hartslag, zodat mensen sneller kunnen ademen.

Dit dwingt op zijn beurt het lichaam om meer calorieën en vet te verbranden.

Zoals eerder vermeld, verhoogt de hitte van gekruid voedsel zoals peper en jalapeños de interne temperatuur van het lichaam, wat handig is om het metabolisme te versnellen.

Bovendien lijken paprika’s de verzadiging te vergroten en de eetlust te verminderen, wat essentieel is voor iedereen die wil afvallen.

Diëtisten en voedingsdeskundigen raden één peper per dag aan, of het nu jalapeño in de sandwich is, rode peper in de salade of gemalen peper die wordt gebruikt om mager vlees op smaak te brengen.

 

 

 

Mager Turkije

 

Het idee dat eiwitten gunstig zijn voor het metabolisme van een individu, is al benadrukt.

Zowel kalkoen als kip zijn echter bijzonder omdat ze extreem veel eiwitten bevatten, maar ook extreem weinig schadelijke vetten – deze combinatie is een geweldige bron van een verhoogd metabolisme.

Volgens Lindsay Langford, een voedingsdeskundige voor lichaamsbeweging, verbruiken de meeste normale eiwitten “15 tot 30% van de calorieën die je verbrandt”.

Bij kippen en kalkoenen die hun kracht hebben versterkt door gebrek aan vet, wordt dit calorieverbrandingsproces verder versterkt, wat aantoont hoe deze magere eiwitten nuttig zijn voor het verbeteren van het calorieverbrandingsproces van een persoon.

 

 

 

zeewier

 

Hoewel algen niet het lekkerste of zoetste voedsel zijn, zijn ze rijk aan jodide, wat uitermate belangrijk is voor het behoud van de gezondheid van de schildklier.

Zeewierjodide stimuleert de schildklier om door het hele lichaam schildklierhormoon te produceren, het belangrijkste onderdeel van de stofwisselingsregulatie.

Als uw jodidegehalte te laag is, loopt u het risico een traag werkende schildklier te ontwikkelen, wat resulteert in een traag metabolisme en symptomen van vermoeidheid.

Bovendien dient jodide niet alleen als hormonaal stimulerend middel, maar ook als lijfwacht van de schildklier.

Elke dag worden we gebombardeerd door verpakt voedsel, dranken en omgevingsfactoren die ons blootstellen aan vrije radicalen.

Deze vrije radicalen vallen het hele lichaam aan, inclusief de schildklier.

Door uw jodidegehalte te reguleren of in ieder geval te handhaven met supplementen of voedsel, wordt uw schildklier beter beschermd tegen schade door vrije radicalen.

 

 

 

Spinazie

 

Niet alleen spinazie, maar de meeste groene bladeren in het algemeen kunnen als geweldige metabolische stimulerende middelen worden beschouwd.

Omdat groene bladeren rijk zijn aan vezels, kunnen ze uw vetverbrandingscapaciteit met wel 30% verhogen.

Lori Kenyon Farley, een gecertificeerde voedingsdeskundige gespecialiseerd in wellness, fitness en anti-aging, suggereert dat mensen ongeveer 3 porties groene bladeren per dag consumeren om de meest gunstige resultaten te krijgen.

Bovendien bevat spinazie meer dan alleen vezels. het bevat ook een flinke lading ijzer.

De rol van ijzer in het lichaam is van cruciaal belang: het produceert hemoglobine, het bloedeiwit dat zich bindt aan zuurstof.

Elke hemoglobine kan 4 zuurstofmoleculen dragen en die zuurstof naar weefsels door het hele lichaam transporteren, zodat onze cellen hun specifieke metabolische functies vervullen.

Met andere woorden, minder ijzer betekent minder functioneel metabolisme en vice versa.

 

 

 

watermeloen

 

In tegenstelling tot wat sommigen denken dat overtollige watermeloen schadelijk is vanwege het hoge suikergehalte, hebben recente onderzoeken aangetoond dat watermeloen veel gezondheidsvoordelen biedt.

Verhoogde vetverbranding is een positief vooruitzicht omdat het een hoge concentratie van het aminozuur arginine bevat.

Interessant is dat in een studie over argininesuppletie in diervoeding, gepubliceerd in de Journal of Medicine, de onderzoekers ontdekten dat er gedurende een periode van 12 weken een vermindering van 60% in vet werd waargenomen.

Deze dramatische vermindering werd toegeschreven aan het feit dat arginine een speciaal vermogen heeft om de snelheid waarmee vet wordt gemetaboliseerd te verhogen terwijl de spiermassa toeneemt.

Wanneer de twee processen gepaard gaan, stimuleert het de stofwisseling super.

 

 

 

Water

 

Als er een item op die lijst stond dat het gemakkelijkst te vinden was en de meest efficiënte manier om uw metabolisme te verhogen, zou het waarschijnlijk water zijn.

Het is het startpunt voor iedereen die probeert af te vallen, zijn stofwisseling te verhogen of gewoon gezond te blijven.

Een studie van de Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism wees uit dat drinkwater de stofwisseling met 30% verhoogde. Dit is een fantastisch resultaat gezien het feit dat er maar één glas vloeistof wordt geconsumeerd.

Water is een metabolische aanjager, omdat je lichaam, door grote hoeveelheden vocht te consumeren, vet en andere opgeslagen voedingsstoffen beter kan afbreken.

Wanneer een persoon uitgedroogd is, vertraagt ​​zijn metabolisme dramatisch omdat hij niet de juiste hoeveelheid water krijgt.

Daarom wordt aangenomen dat er een gevaar bestaat dat leidt tot de opslag van overtollige vetten.

Het enige lastige aan drinkwater is precies weten hoeveel je moet consumeren.

Fitnessexpert Brad Davidson ontdekte dat het drinken van de helft van zijn lichaamsgewicht in ounces de ideale hoeveelheid water per dag is.

Een persoon van 140 pond zou bijvoorbeeld moeten proberen om minstens 70 ons water per dag te drinken om te beginnen.

 

Conclusie

 

Gelukkig is aangetoond dat uw stofwisseling veel meer invloed heeft op uw lichaam dan alleen “snel” of “langzaam” zijn.

Het is duidelijk dat gezond eten en dagelijkse lichaamsbeweging de beste manieren zijn om de stofwisseling te verhogen.

Dat betekent het consumeren van groenten, peulvruchten, fruit en de dagelijkse porties eiwitten, vezels, koolhydraten en andere voedingsstoffen.

Houd er echter rekening mee dat het volgen van een beperkt dieet of dieet niet in deze aanbeveling is opgenomen.

Dit komt omdat, zoals eerder vermeld, uw lichaam een ​​bepaalde hoeveelheid energie nodig heeft om goed te functioneren.

Het recupereert energie uit het voedsel dat u eet en de omgeving waaraan het wordt blootgesteld, in overeenstemming met uw individuele levensstijl.

Dagelijkse lichaamsbeweging is echter waarschijnlijk de meest effectieve manier voor een persoon om zijn metabolisme te verhogen, omdat het niet alleen de verbranding van calorieën verhoogt, maar ook stress verlicht, wat berucht is vanwege het remmen van het metabolisme.

Bovendien neemt uw stofwisseling toe tijdens en zelfs na het sporten; Zo verbruik je na je training nog steeds energie.

Of u nu chronisch lusteloos bent geworden, wilt afvallen of gewoon uw gezondheid wilt behouden, het stimuleren van uw stofwisseling is zeker het uitgangspunt.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *