Oorzaken van uitpuilende schijven en effectieve natuurlijke behandelingen

Als u zich zorgen maakt over rugpijn en hoe dit uw dagelijkse bezigheden en uw vermogen om aan familie en werk deel te nemen, beïnvloedt, is het misschien tijd om enkele veranderingen aan te brengen.

Als uw uitpuilende tussenwervelschijf hevige pijn of pijn veroorzaakt die met de leeftijd erger wordt, heeft u hulp nodig.

Als u een man bent tussen de 30 en 50 jaar, heeft u twee keer zoveel kans op problemen met de wervelschijf als u, en het is mogelijk om de ontwikkeling van deze problemen te voorkomen.

Onze gids helpt u bij het vinden van de ideale natuurlijke oplossing voor rugpijn veroorzaakt door uitpuilende schijven, geeft u tips om het ontstaan ​​of verslechteren van uitpuilende schijven te voorkomen en vertelt u over de oorzaken en symptomen van rugpijn.

Mensen met een hernia voelen zich meestal depressief omdat het moeilijk is om verlichting te krijgen.

U bent niet de enige, want minstens één procent van de bevolking ervaart symptomen die worden veroorzaakt door ernstige schijfproblemen.

Er is echter nog steeds hoop om verdere verwondingen en symptomen te voorkomen, we zullen met u delen wat de beste manier is om de gezwollen schijf snel te genezen, zodat u weer met minder pijn van het leven kunt genieten.

Wat zorgde ervoor dat de schijf uitpuilde?

Hoe weet je dat dit echt jouw probleem is?

Laten we de oorzaken en symptomen van dit ruggenmergprobleem onderzoeken.

 

Leer opbrengen het licht schijf

Discs hebben veel verschillende soorten problemen, waardoor het moeilijker kan worden om uw specifieke probleem te begrijpen.

Hoewel hun namen op elkaar lijken, zijn niet alle schijfproblemen hetzelfde.

Zelfs beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg zijn het niet altijd eens over de definitie of diagnose van problemen zoals gescheurde schijven, hernia, hernia, hernia of samengevouwen schijven.

Door al deze termen te vereenvoudigen, kunnen we de oorzaak van uw pijn begrijpen.

Het belangrijkste is dat de meeste schijfproblemen voortkomen uit dezelfde hoofdoorzaak.

Uw arts zal een diagnose stellen op basis van uw medische geschiedenis, vragen over uw pijn en levensstijl en uw lichamelijk onderzoek.

Bovendien worden al deze schijfproblemen in de meeste gevallen op dezelfde manier afgehandeld.

Je wervelkolom bestaat uit wervels, de een op elkaar gestapeld.

Tussen elk bot zit een kussen om te voorkomen dat de botten tegen elkaar wrijven.

Wanneer de schijf wordt vervormd of de structurele integriteit verandert, kan de schijf uitsteken of uitsteken vanuit de juiste positie in het omliggende gebied.

Hoewel sommige uitpuilende schijven geen symptomen veroorzaken, zijn andere uitpuilende schijven voldoende om de spinale zenuwen samen te drukken en pijn te veroorzaken.

Zodra de uitstekende schijf voldoende vervormd of gedegradeerd is om de schaalachtige schaal van de schijf te penetreren, wordt het een zogenaamde uitstekende schijf.

Artsen kunnen een hernia ook een spondylolisthesis noemen.

Hoewel de symptomen van iedereen anders zijn, veroorzaakt een hernia meestal meer pijn en ongemak dan een uitpuilende schijf.

Een hernia is het resultaat van een breuk van de hardere buitenste laag van schijfweefsel, waardoor het zachte binnenste weefsel naar buiten wordt gedrukt (1).

Afhankelijk van de mate van vervorming van de tussenwervelschijf en de veroorzaakte symptomen, kan de ernst van de hernia of hernia variëren.

Veel mensen hebben een of meer uitpuilende tussenwervelschijven en realiseren zich niet eens dat er een probleem is, omdat de tussenwervelschijven de zenuwen niet raken en dus nooit symptomen veroorzaken (2).

 

Trommelziekte uitbreidingsschijf -vormig

Niet alle gezwollen schijven veroorzaken symptomen en uw symptomen kunnen variëren als gevolg van verschillende andere factoren.

De meest voorkomende symptomen die gepaard gaan met uitpuilende schijven zijn onder meer (3):

 • Lokale pijn in de onderrug of middenrug, nek, hoofd of ledematen;
 • Zittende botpijn of gevoelloosheid in de benen en billen;
 • Pijn of tintelend gevoel kan uitstralen naar tenen, vingers of polsen;
 • Zwakte of gevoelloosheid in het gebied rond de gewonde tussenwervelschijf;
 • hoofdpijn;
 • Moeilijkheden bij normaal bewegen als gevolg van zwakte, kloppen of pijn.

Hoewel bijna alle schijfproblemen zich voordoen in de onderrug (ook bekend als het lumbale gebied), kunt u, als de beschadigde schijf in contact komt met zenuwen die zich uitstrekken tot andere delen van het lichaam, ook problemen krijgen op deze gebieden.

Aangezien de wervelkolom de snelweg is die naar alle zenuwen van het onderlichaam en de ledematen leidt, kan schade aan de tussenwervelschijf deze symptomen in veel verschillende delen van het lichaam veroorzaken.

Uw symptomen zijn ook aanwijzingen voor de locatie van de schijf.

Als u pijn voelt in uw handen, rug, borst en buik, is uw schijfaandoening hoogstwaarschijnlijk de thoracale wervelkolom.

Als u pijn en symptomen heeft in uw hoofd, schouders, nek, vingers, handen, polsen of armen, is dit hoogstwaarschijnlijk een gezwollen schijf in de cervicale wervelkolom.

Lumbale hernia is het meest voorkomende type en kan pijn in de voeten, benen, billen en buik veroorzaken.

 

Optische schijf uitpuilende primaire reden

Schijfproblemen kunnen op elke leeftijd voorkomen.

De meeste mensen zien dit type spinale ziekte echter vanaf de leeftijd van 30 jaar.

Mannen hebben twee keer zoveel kans op tussenwervelschijfaandoeningen als vrouwen, en onderzoekers hebben de redenen niet volledig begrepen.

Het doel van de tussenwervelschijf is om een ​​kussen te bieden tussen de kleine botten van de wervelkolom.

Deze natuurlijke schokbrekers zijn gemaakt van twee verschillende lagen.

De zachte gelatineuze binnenlaag, de nucleus pulposus genaamd, is gemaakt van kraakbeen.

De hardere buitenste laag wordt de annulus fibrosus genoemd, die helpt de tussenwervelschijf zijn vorm te behouden en de zachte binnenkant bij elkaar te houden.

Naarmate we ouder worden, zal de nucleus pulposus in de tussenwervelschijf op natuurlijke wijze zijn elasticiteit verliezen en fibrotischer worden, wat betekent dat hij niet veel zal buigen.

Dan wordt je dagelijkse trainingsbelasting meer gedeeld met de annulus, als je teveel druk uitoefent, zal de annulus scheuren.

Deze barsten zorgen ervoor dat het zachtere weefsel binnenin naar buiten wordt gedrukt, wat problemen veroorzaakt.

Het natuurlijke verouderingsproces verslechtert de schijf op de rug, maar dit is niet de enige manier waarop de schijf begint uit te zetten.

Als u geblesseerd raakt, zoals deelnemen aan contactsporten of trauma, kan dit schijfproblemen veroorzaken.

Een slechte houding of een zittende levensstijl kan een overmatige druk uitoefenen op uw middel en schijfproblemen veroorzaken.

Wanneer de tussenwervelschijf uitpuilt of uitsteekt, zwelt deze buiten zijn normale positie op, waardoor hij in contact kan komen met gevoelige zenuwen die met andere delen van het lichaam zijn verbonden.

Wanneer de uitstulping zich naar binnen uitstrekt naar uw wervelkanaal, kan dit ernstige, scherpe pijn veroorzaken, die meestal verband houdt met schijfproblemen.

Met de wervelkolom kunt u bewegen, draaien, buigen en draaien, en als u druk uitoefent op de wervelkolom, kan dit schade aan de beschadigde schijf veroorzaken of ervoor zorgen dat de schijf verder verslechtert.

De bovenste en onderste delen van de wervelkolom – respectievelijk de cervicale en de lumbale wervelkolom – hebben meer beweging dan de thoracale of middelste wervelkolom, dus de kans op blessures in deze gebieden is groter.

De thoracale wervels versmelten met de ribben, waardoor deze minder flexibel zijn, dus het veroorzaakt veel minder blessures of problemen dan andere delen van de wervelkolom.

De natuurlijke degeneratie van de tussenwervelschijf kan veel spinale problemen veroorzaken die mensen ervaren naarmate mensen ouder worden, maar er zijn andere factoren die uitpuilende en andere schijfproblemen kunnen veroorzaken.

Deze omvatten:

 • Nek- of wervelkolomletsel;
 • Verlies van flexibiliteit of mobiliteit van de wervelkolom;
 • Overgewicht zal meer druk uitoefenen op de wervelkolom;
 • Chronische ontsteking veroorzaakt door roken, drugsgebruik, stress of onjuiste voeding;
 • Omdat u zittend bent, betekent dit dat uw wervelkolomspieren kracht tekort zullen komen;
 • Degeneratieve ziektes
 • Gebruik slechte vormen tijdens het sporten;
 • Herhaalde nek- en rugbelasting, bijvoorbeeld door handarbeid;
 • Slecht postuur
 • Omdat het lang is, zal dit meer druk op de schijf leggen.

 

Diagnose en routinematige behandeling

Om een ​​nauwkeurige diagnose van de wervelkolomaandoening te kunnen stellen, moet uw arts een lichamelijk onderzoek uitvoeren en uw medische geschiedenis registreren.

Vanwege de aard van het schijfprobleem, kunnen röntgenfoto’s niet worden gebruikt om het defecte gebied te identificeren en zijn andere soorten scans (zoals MRI) alleen nuttig in zeer speciale situaties.

Als uw arts besluit om geen scan uit te voeren, hoeft u zich geen zorgen te maken als u een schijfprobleem opspoort.

MRI is meestal alleen nuttig als uw schijfproblemen gevoelloosheid of verlamming veroorzaken. Als uw blaas- of darmfunctie is aangetast; of als de pijn aanhoudt of ondraaglijk is ondanks de behandeling.

Dit kunnen tekenen zijn van andere dingen die in uw wervelkolom gebeuren.

Conventionele medische behandeling voor uitpuilende schijven omvat meestal medicijnen om pijn te verlichten, ontstekingen te verminderen of spieren te ontspannen.

Hoewel deze de symptomen op korte termijn kunnen helpen verlichten, kunnen ze de oorzaak van de pijn niet oplossen, noch kunnen ze de ontwikkeling van toekomstige schijfproblemen voorkomen.

Ongeveer een op de tien mensen met een hernia of hernia zal een corrigerende operatie ondergaan om hun probleem te behandelen.

Voor de meeste mensen kunnen schijfproblemen echter binnen enkele maanden worden genezen zonder operatie.

Dit gebeurt wanneer u eraan werkt om ontstekingen te verminderen en spieren te versterken om uw wervelkolom op zijn plaats te houden.

Als u echter eenmaal schijfproblemen tegenkomt, kunnen er andere rugklachten optreden.Daarom is het essentieel om uitstekende schijven snel en correct te hanteren (4).

Nu u een beter begrip heeft van de oorzaken van lage rugpijn, gaan we op zoek naar manieren om u te helpen zich beter te voelen.

We hebben de beste natuurlijke remedies samengesteld die kunnen helpen bij het verlichten van pijn veroorzaakt door uitpuilende schijven of andere schijfproblemen.

 

Natuurlijke oplossingen voor het verlichten van rugpijn

Steeds meer mensen zoeken naar natuurlijke oplossingen om hun medische problemen op te lossen, omdat ze invasieve en dure operaties willen vermijden en de potentieel gevaarlijke bijwerkingen van veel medicijnen willen vermijden.

Het gebruik van natuurlijke remedies om uitpuilende schijfproblemen te behandelen, is een veilige en effectieve manier om pijn te verlichten en u te helpen herstellen.

 

Chiropractische gezondheid

Spinale aanpassing door een gekwalificeerde chiropractor is een van de meest effectieve behandelingen voor problemen die verband houden met uitpuilende schijven.

Een chiropractor moet u kunnen helpen de aard van uw hernia te bepalen en de oorzaak te achterhalen.

Als u deze informatie kent, kunnen chiropractische aanpassingen u helpen uw wervels en schijven opnieuw uit te lijnen en pijnlijke uitsteeksels te verminderen.

Chiropractie is vooral nuttig voor de behandeling van ischias veroorzaakt door uitpuilende of hernia tussenwervelschijven (5).

Chiropractoren voeren veel verschillende soorten aanpassingen uit, en welk type u nodig heeft, hangt af van uw specifieke situatie.

Mogelijk hebt u spierstimulatie, fysiotherapie, flexiedispersie of andere manipulaties of behandelingen nodig.

Uw chiropractor kan elk proces in detail uitleggen, inclusief hoe het de symptomen kan helpen verminderen.

 

Fysieke therapie methode

Fysiotherapie omvat oefeningen gericht op uw problemen en heeft tot doel uw kracht, flexibiliteit en bewegingsbereik te verbeteren, die allemaal uw wervelkolomproblemen kunnen veroorzaken.

De fysiotherapeut zal uw symptomen en uw huidige niveau van functioneren beoordelen en vervolgens oefeningen aanbevelen voor uw probleemgebied.

Oefeningen die door een fysiotherapeut zijn voorgeschreven, kunnen het gemakkelijker maken om te bewegen en normale dagelijkse activiteiten uit te voeren.

Ze kunnen u ook helpen bij het oplossen van enkele problemen die u pijn kunnen bezorgen, zoals een slechte houding.

Het leren van de juiste houding vereist oefening. Uw fysiotherapeut kan u helpen bij het opstellen van een oefenplan. Na verloop van tijd kunt u de rugcompensatie voor een slechte houding corrigeren, wat in de toekomst meer problemen kan veroorzaken.

Als u geïnteresseerd bent in andere oefeningen en aan kracht wint, kan een fysiotherapeut u ook helpen bij het ontwerpen van oefeningen die veilig zijn voor uw rug.

Let bij het uitvoeren van fysiotherapie goed op hoe uw rug reageert op verschillende oefeningen.

Onthoud dat rust een belangrijk onderdeel is van elk oefenplan, vooral bij het behandelen van spinale problemen.

Fysiotherapie is een plek om onder begeleiding van professionals passende oefenmethoden en passende vormen te leren, die u thuis kunt blijven doen.

Dit zal u helpen uw rug te versterken en toekomstige blessures te voorkomen.

 

Sinds verhuizen naar

Degenen die actief zijn, hebben minder kans op mobiliteitsproblemen en lopen minder kans op blessures of ontstekingen.

Als u lang zit, wordt uw rugpijn erger door een hernia, omdat uw spieren aan kracht verliezen, meer druk uitoefenen op de wervelkolom en u verhinderen om te staan.

Dit geldt vooral als u te zwaar bent, wat uw lichaam onder druk kan zetten.

Tenzij uw pijn zo ernstig is, zult u niet kunnen bewegen, anders moet u elke dag wandelen en andere favoriete sporten beoefenen.

Oefeningen gericht op het versterken van de kernkracht zijn bijzonder geschikt om rugpijn te behandelen.

Draag een stappenteller om uw voortgang bij te houden, en het doel is om vandaag meer stappen te zetten dan gisteren.

Vergroot de afstand of snelheid langzaam om meer verwondingen te voorkomen, maar zorg ervoor dat u loopt om uw rug te helpen genezen.

Andere soorten oefeningen die goed zijn voor uitpuilende schijfproblemen zijn krachttraining in het zwembad, lichaamsgewicht gebruiken als een methode voor krachttraining, fietsen, zwemmen en dansen.

Activiteiten zoals yoga, pilates en tai chi kunnen u ook helpen de flexibiliteit en balans te verbeteren, wat erg handig is voor het bevorderen van de gezondheid van uw rug.

Kies low-impact oefeningen die uw gewrichten niet aantasten.

Je moet ook je ruggengraat elke dag strekken en verlengen.

Rekoefeningen kunnen ook helpen bij het corrigeren van een slechte houding.

Als u ervoor kiest om actief te zijn en aan kracht te winnen, zult u minder pijn, ontsteking en stijfheid ervaren en de algehele mobiliteit verbeteren.

 

Strek regelmatig

Door regelmatig de spieren van de rug, billen, romp en benen te strekken, kunt u een gezonde wervelkolom behouden.

De spieren van al deze delen zijn met elkaar verbonden, en wanneer een gebied erg strak of inflexibel is, kan dit problemen veroorzaken voor alle andere gebieden.

Als u bijvoorbeeld uw heupen strekt, is de kans kleiner dat uw onderrug strak aanvoelt, wat een verkeerde uitlijning of pijn kan veroorzaken.

Rek elke ochtend en avond uit.

Als u de hele dag zittend werk doet of de hele dag achter de computer werkt, moet u ook proberen elk uur op te staan ​​en uw heupen, rug, nek en schouders strekken.

Dit kan u helpen de flexibiliteit van uw wervelkolom te behouden en uw spieren sterk te houden, waardoor de pijn en druk rond de uitpuilende tussenwervelschijf worden geëlimineerd (6).

 

Zorg ervoor dat je rug

Als uw rugspieren of gewrichten moe zijn, zal dit de ontsteking en pijn verergeren en de tussenwervelschijven verder verzwakken.

Het is belangrijk om tussen de oefeningen door goed te rusten en ervoor te zorgen dat u elke nacht minstens 7 tot 9 uur slaap krijgt om goed te blijven slapen.

Als u traint of veel aan lichaamsbeweging doet, zijn deze rustpauzes vooral belangrijk om het hormonale evenwicht te behouden en het risico op verder letsel te verkleinen.

 

Lagere waterdruk level

Door emotionele en fysieke stress kunnen spieren gespannen blijven.

Hierdoor kunnen uw schijven uitpuilen en zelfs meer rugpijn.

Druk maakt het ook moeilijk om met pijn om te gaan die wordt veroorzaakt door uitpuilende schijven of andere spinale problemen.

Het verminderen van stressniveaus is een geweldige manier om spierontspanning en flexibiliteit te behouden en ervoor te zorgen dat uw rug geen last heeft van strakke spieren.

Je voelt je niet alleen emotioneel beter, maar stressmanagement is ook gezond voor je lichaam.

 

Potentieel voor houdingscorrectie

De manier om de wervelkolom, nek en hoofd te onderhouden, maakt allemaal deel uit van de houding.

Of u nu de hele dag actief bent of aan een bureau zit, u moet de juiste houding aannemen wanneer u zit, staat of uw lichaam optilt.

Dit helpt je rug te beschermen tegen blessures, versterkt de spieren die de wervelkolom ondersteunen en vermindert rugpijn.

In feite is op de wervelkolom zitten moeilijker dan bijna elke andere activiteit.

Omdat veel mensen loom zijn of voorover buigen tijdens het zitten, kan dit uw ruggengraatbanden overbelasten, andere rugspieren dwingen om te compenseren en druk uitoefenen op de problematische tussenwervelschijf.

Zelfs als de houding goed is, is het nog steeds moeilijk om de hele dag op je rug, billen en andere gewrichten te zitten.

Zorg ervoor dat u minstens één keer per uur rondloopt, elke 20-30 minuten stretcht en elke dag voor of na het werk loopt.

 

Dieet om ontstekingen te verminderen ziekte

Wanneer uw lichaam zich in een chronische staat van ontsteking bevindt, zullen uw gewrichten, spieren en zelfs botten zwak zijn.

Dit maakt het moeilijker om met schijfproblemen om te gaan.

Hoewel een ontsteking misschien niet de oorzaak is van uw uitpuilende schijf of andere spinale problemen, kan het het erg moeilijk maken om van deze aandoening te herstellen.

Het dieet bevat voedzaam voedsel met een hoge dichtheid dat uw lichaam kan helpen herstellen en het algehele ontstekingsniveau kan verminderen.

Verwijder eerst bewerkte voedingsmiddelen, dingen met een hoog gehalte aan geraffineerde suiker of zout, gebroken granen, alcohol en voedingsmiddelen die veel chemicaliën bevatten.

Het eten van een volledig voedingsdieet dat veel planten bevat, zal u helpen een gezond gewicht te behouden en ervoor te zorgen dat u de juiste vitamines en mineralen krijgt om ontstekingen onder controle te houden.

Groene bladgroenten, gefermenteerd voedsel, gezonde vetten, schone eiwitbronnen en volledig fruit en groenten zijn uitstekende toevoegingen in de voeding die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen.

 

Andere methode om lichte pijn te verminderen

Acupunctuur is een techniek uit de Chinese geneeskunde die kleine naalden gebruikt om specifieke punten op het lichaam te richten die functies en processen regelen.

Voor mensen met chronische rugpijn is acupunctuur zeer succesvol bij het verlichten van pijn en het verminderen van de ernst van andere symptomen (7).

Als uw tussenwervelschijf hernia of hernia is, kan acupunctuur uw symptomen verlichten.

Warmte of ijs kan helpen bij het verminderen van rugpijn veroorzaakt door spierpijn, die kan proberen uw hernia te beschermen of te compenseren.

Als u in eerste instantie last heeft van rugpijn door een uitpuilende tussenwervelschijf, is ijs een betere keuze voor u, aangezien kou het risico op ontsteking en bloedtoevoer naar het gebied verkleint.

Als ijs niet lijkt te helpen, of als u strakke spieren in uw rug of andere delen van uw nek probeert te ontspannen, kan een verwarmingskussen een goede keuze zijn.

Gebruik geen hitte of ijs gedurende meer dan 20 minuten en herhaal deze behandeling meerdere keren per dag.

Sommige mensen zullen merken dat een of beide methoden pijn of andere symptomen kunnen verergeren, dus dit is mogelijk niet geschikt voor iedereen met uitpuilende schijven of andere spinale problemen.

Experimenteer om te zien of dit voor u werkt.

Massage kan ook sommige mensen helpen met schijfproblemen, maar zoals ijs en hitte is deze optie niet voor iedereen.

Massage kan de druk op de omliggende spieren helpen verlichten en hormonen vrijgeven die u kunnen kalmeren en pijn kunnen verlichten, maar het is misschien niet voor iedereen geschikt.

Praat met uw arts, chiropractor of fysiotherapeut over massagetherapie om erachter te komen of u geschikt bent voor massage.

Voorafgaand aan de massage dient u de massagetherapeut altijd op de hoogte te stellen van uw rugklachten.

 

Voorzorgsmaatregelen Shi

Wanneer de zachte weefsels in de kussenschijf tussen de wervels beginnen uit te breiden naar andere ruimtes, zal er een gezwollen schijf verschijnen.

Deze bultjes komen in contact met de zenuwen en signaleren dan pijn en tintelingen.

Zodra de hardere schaal van de schijf scheurt, heb je een hernia.

Een hernia of hernia kan pijn, tintelingen, gevoelloosheid en zwakte veroorzaken.

Hoewel dit mogelijk beperkt is tot uw wervelkolom, kunnen deze symptomen ook van invloed zijn op andere delen van het lichaam als de aangedane zenuw een zenuw is die signalen naar andere gebieden dan de wervelkolom stuurt.

Afhankelijk van de positie van de hernia kunt u symptomen krijgen op uw hoofd, nek, armen, handen, benen, voeten of romp.

De meeste schijfaandoeningen komen echter voor in de onderrug en hun symptomen kunnen de rug, billen, benen en voeten aantasten.

Nadat het schijfprobleem correct is vastgesteld, kunt u veel maatregelen nemen om uw rug sterk en flexibel te houden, en de pijn en andere symptomen veroorzaakt door de uitstekende schijf te verminderen.

De beste natuurlijke remedies voor uitpuilende schijven zijn onder meer een chiropractor bezoeken, fysiotherapie uitvoeren, vitaliteit behouden, eten om ontstekingen te verminderen, rekken, stress verminderen, voldoende eten en ijs of warmte gebruiken voor massage.

De belangrijkste oorzaak van schijfproblemen is achteruitgang door veroudering.

Verwondingen, overgewicht, zittend werk, slechte voeding, stress of lijden aan degeneratieve ziekten kunnen ook het risico op het ontwikkelen van tussenwervelschijfaandoeningen vergroten.

Als u eenmaal schijfproblemen tegenkomt, is de kans groter dat er in de toekomst andere rugproblemen optreden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *