|

Multicamera-modus gebruiken in Zoom Rooms

Met de Multi-Camera modus is het mogelijk om meerdere camera’s tegelijkertijd in een vergaderruimte te hebben. De camera’s kunnen worden gebruikt om betere beelden vast te leggen van de deelnemers in de ruimte of om u verschillende perspectieven te geven op wat er gaande is.

Opmerking: Van rechtswege nu zijn gebruikers van Zoom Rooms dat wel niet in staat tegelijkertijd Smart Gallery (Multi-Stream) en Multi-Camera-modus te gebruiken.

Vereisten voor het gebruik van de weergave met meerdere camera’s in Zoom Rooms

 • Er moet een minimale versie van Zoom Rooms voor Mac OS Global of hoger zijn geïnstalleerd

 • Het wordt aanbevolen om de nieuwste versie van Zoom Rooms voor Windows Global te gebruiken

 • Je hebt versie 5.12.6 van Zoom Rooms for Appliances of hoger nodig om het te kunnen gebruiken

  • Apparaten gebaseerd op Poly G7500

  • Heeft u een Logitech device met een Rally bar of een Rally bar mini, neem dan contact met ons op

 • De Zoom Rooms Controller voor iOS moet worden bijgewerkt naar de nieuwste versie

 • Het is vereist dat u de wereldwijde minimale versie van Zoom Rooms Controller voor Android hebt om deze te kunnen gebruiken

 • Zoom Rooms kunnen alleen worden bewerkt door accounteigenaren, beheerders of rollen die toegang hebben tot het bewerken van Zoom Rooms

De modus Multicamera inschakelen

 1. Het webportaal van Zoom is toegankelijk door in te loggen.

 2. Dan klikken Zoom kamers in het gedeelte Ruimtebeheer.

 3. Het is mogelijk om de modus Multicamera in te schakelen door de Zoom Rooms-locatiehiërarchie te gebruiken vanuit de account-, locatie- of kamerinstellingen van Zoom Rooms. U kunt de pagina Accountinstellingen vinden door op de volgende link te klikken.

 4. Klik op het tabblad Accountprofiel op de kop Apparaten, waar u een schakelaar vindt naast Multicameramodus toestaan. Nadat u op de schakelaar hebt geklikt, scrolt u omlaag naar het gedeelte Apparaten.

 5. Het wordt aanbevolen dat u alle gewenste camera’s inschakelt en vervolgens de standaard cameramodus selecteert in het vervolgkeuzemenu aan de linkerkant. Er kunnen maar liefst drie camera’s tegelijkertijd worden gebruikt.

 6. Het is mogelijk om de cameravoorinstellingen in te stellen voor een specifieke Zoom Room binnen de locatiehiërarchie als u de Zoom Room zelf aan het bewerken bent nadat deze is ingeschakeld in de modus Multicamera.

Opmerking: De modus Smart Gallery (Multi-Stream) wordt automatisch uitgeschakeld zodra deze instelling is ingeschakeld.

De modus Multicamera gebruiken in een zoomruimte

 1. Vanaf uw Zoom Rooms-controller kunt u een vergadering starten of eraan deelnemen.

 2. Klik op de knop Camerabediening.

 3. De cameraeen vergoedingds kan worden geconfigureerd met behulp van de beschikbare opties.

Hoe deelnemers op afstand de modus Multicamera ervaren

Door gebruik te maken van de galerij-, zij-aan-zij- of miniatuurweergaven van de Zoom Room, kunnen deelnemers op afstand de videofeeds bekijken van alle ingeschakelde camera’s (maximaal drie) die zijn verbonden met de Zoom Room. Een gastheer van een vergadering kan een bepaalde camerafeed vastzetten op het bord of een specifieke camerafeed uitlichten door deze te markeren in het vergaderschema. In de Zoom Room zijn er videofeeds die in volledige resolutie worden weergegeven voor elke Zoom Room-camerafeed, en de resolutie van elke Zoom Room-camerafeed voor het huidige vergaderbeeld wordt aangepast in overeenstemming met de huidige Zoom Room-camerafeed. Volgens de naamgevingsconventie van de Zoom Room worden een streepje en een nummer toegevoegd aan elk van de camerafeeds op basis van de naam van de betreffende Zoom Room, en worden de secundaire feeds gelabeld op basis van de naam van de betreffende Zoom Room. De videofeed van de hoofdcamera kan respectievelijk “Home Room” worden genoemd en de feeds van de twee secundaire camera’s kunnen respectievelijk “Home Room – 2” en “Home Room – 3” worden genoemd.

Similar Posts