Meerdere desktops gebruiken op Windows 10

Om de meerdere lopende maar niet-gerelateerde projecten te organiseren, is het een geweldig idee om meerdere bureaus te gebruiken. En met Windows 10 is het nu eenvoudig geworden. De computers  Windows 10 multiple office  zijn erg handig wanneer je aan totaal verschillende taken wilt werken en je plannen geheim wilt houden. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u meerdere Windows-desktops kunt gebruiken en configureren.

Manieren om meerdere desktops te gebruiken op Windows 10

 

1. Maak een nieuwe virtuele desktop op Windows 10

 

 1. Klik op de taakbalk op de knop “Taakweergave” die eruitziet als een vierkant boven een rechthoek. De sneltoets hiervoor is de Windows + Tab-toets.
 2. U vindt ‘Nieuw bureaublad’ in de rechterbenedenhoek van uw scherm. Klik erop.

Als u de sneltoets ‘Ctrl + Windows-toets + D’ op uw toetsenbord gebruikt, wordt het virtuele bureaublad van Windows 10 direct gemaakt.

2. Schakel tussen meerdere Windows 10-desktops.

 

 1. Klik op de taakbalk op de knop “Taakweergave” die eruitziet als een vierkant boven een rechthoek. De sneltoets hiervoor is de Windows + Tab-toets.
 2. Klik op “Desktop 2” of een van de meerdere desktops die u in Windows 10 hebt gemaakt.

Teruggaan naar uw oude kantoor is ook eenvoudig. Hiervoor moet je dezelfde stappen volgen als hierboven, door Desktop 1 te kiezen uit meerdere Windows 10-desktops. De sneltoetsen om te schakelen tussen meerdere desktops in Windows 10 die beschikbaar zijn op uw toetsenbord zijn de ‘Ctrl +’-toetsen. Windows-toets + Pijltjes naar links en rechts’. Schakelen tussen meerdere desktops in Windows 10 is net zo eenvoudig als een veeg met vier vingers naar links of rechts om te schakelen tussen meerdere desktops.

3. Vensters verplaatsen tussen meerdere Windows 10-desktops

 

Het verplaatsen van het venster tussen Windows 10 en meerdere desktops kan op twee manieren. U kunt op vensters klikken en slepen of met de rechtermuisknop op het venster klikken en het menu gebruiken. Beide worden hieronder toegelicht.

Klik en sleep methode

 

 1. Klik op de taakbalk op de knop “Taakweergave” die eruitziet als een vierkant boven een rechthoek. De sneltoets op uw toetsenbord is Windows-toets + Tab.
 2. Klik en houd het venster vast dat u wilt verplaatsen.
 3. Sleep het venster naar een ander bureaublad en laat het los.

Contextmenu methode

 

 1. Klik op de taakbalk op de knop “Taakweergave” die eruitziet als een vierkant boven een rechthoek. De sneltoets op uw toetsenbord is Windows-toets + Tab.
 2. Klik met de rechtermuisknop op het venster dat u naar een ander bureaublad wilt verplaatsen.
 3. Plaats uw cursor op “Verplaatsen naar”.
 4. Klik op het bureaublad waar u het venster wilt verplaatsen.

Met deze twee methoden kunt u zo vaak als nodig vensters tussen meerdere Windows 10-desktops blijven verplaatsen.

4. Dubbele vensters op meerdere Windows 10-desktops

 

Het dupliceren van Windows naar meerdere Windows 10-desktops kan worden gedaan door deze stappen te volgen.

 1. Klik op de taakbalk op de knop Taakweergave, die eruitziet als een vierkant boven een rechthoek. De sneltoets op uw toetsenbord is Windows-toets + Tab.
 2. Klik met de rechtermuisknop op een actief venster.
 3. Om een ​​enkel venster te dupliceren, klikt u op ‘Toon dit venster op alle desktops’ om een ​​enkel venster te dupliceren.
 4. Om alle vensters van een toepassing te dupliceren, klikt u op “Vensters van deze toepassing op alle bureaubladen weergeven”.

Conclusie

 

Dat is alles! Hier zijn de 4 beste methoden voor het gebruik van meerdere desktops in Windows 10. Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen om te krijgen wat je zocht. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met je vrienden en sociale-mediasites, die altijd naar hetzelfde op zoek zijn. Als je vragen, twijfels of suggesties hebt, laat het me dan weten in de comments hieronder.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *