Koppel Spotify los van Facebook

In het verleden hebben we het gehad over Spotify, in het bijzonder heb ik je laten zien waar deze app voor is en hoe je je account permanent kunt verwijderen. Een vraag die mij echter vaak wordt gesteld, is hoe Spotify van Facebook te ontkoppelen.

Het gebruik van uw Facebook-account om u aan te melden bij Spotify is een veel voorkomende handeling. Velen maakten zelfs gebruik van authenticatie via het populaire sociale netwerk om zich snel aan te melden voor Spotify.

Dit is een uiterst handige functie omdat u zich snel kunt authenticeren. Het betekent ook dat als je al bent aangemeld bij Facebook, je het inlogproces niet opnieuw hoeft te doorlopen om via je browser naar Spotify te luisteren.

Als u na verloop van tijd van gedachten bent veranderd en om welke reden dan ook de koppeling tussen deze twee toepassingen niet actief wilt houden, kunt u op elk moment besluiten deze te verwijderen. In deze handleiding laat ik je zien hoe.

Inhoudsopgave
Wat gebeurt er als je je Spotify-account loskoppelt van Facebook
Hoe je Spotify loskoppelt van Facebook
Reset je Spotify-wachtwoord
Conclusies
Wat gebeurt er als je je Spotify-account loskoppelt van Facebook
Voordat ik verder ga, kan ik je maar beter laten zien wat het betekent doorgaan met deze handeling . Het tot stand brengen van een verbinding tussen Facebook en Spotify geeft je in feite recht op een reeks kansen en voordelen die je natuurlijk volledig misloopt bij het doen van wat ik op het punt sta te illustreren.

Door uw Facebook-account aan Spotify te koppelen, kunt u:

Vind jezelf al verbonden met Spotify met dezelfde browser die je Facebook gebruikt.
Gebruik je Spotify en Facebook op dezelfde smartphone, dan ben je met beide apps verbonden.
U deelt het inlogwachtwoord voor beide platforms en heeft daarom geen probleem om te onthouden.
Je kunt je Facebook-vrienden vinden op Spotify en ze volgen.
Je kunt de hits die je leuk vindt met één klik rechtstreeks op Facebook delen.
Al deze opties worden uitgeschakeld. Maak uw beoordelingen voordat u verder gaat, aangezien u niet op uw stappen kunt terugkeren (behalve door een nieuw account aan te maken).

Spotify loskoppelen van Facebook
Laten we naar de kern van de gids gaan en de stappen bekijken die we samen moeten nemen. Eerst moet je naar de officiële Spotify-website gaan, toegankelijk via deze link:

Klik op Inloggen
Klik op Doorgaan met Facebook
ga verder met Facebook
Klik op je profielfoto
Klik op Privacy-instellingen
Ga naar het gegevensgedeelte van Facebook
Schakel het verwijderen van de markering in het bijbehorende item uit Ik geef toestemming voor de verwerking van mijn gegevens van Facebook
schakel spotify facebook-link uit
Aan Klik in het bevestigingsscherm op Ja –
Bevestiging uitschakelen is uitgeschakeld
Hierdoor kunt u nog steeds inloggen via Spotify met uw Facebook-account, maar uw privacy wordt volledig beschermd omdat Spotify niet meer toegang heeft tot uw Facebook-gegevens.

Spotify-wachtwoord opnieuw instellen
Als u ervoor wilt zorgen dat uw Facebook- en Spotify-accounts permanent stoppen met communiceren, raad ik u aan uw Spotify-wachtwoord opnieuw in te stellen.

Hier zijn de stappen die u moet nemen om dit te doen:

Klik op Aanmelden
Klik op Doorgaan naar Facebook
Klik op uw profielfoto
Klik op Wachtwoord wijzigen
Voer uw oude wachtwoord in
Voer uw nieuwe wachtwoord in en herhaal dit
Klik op Nieuw wachtwoord instellen wachtwoord
opnieuw instellen spotify

Perfect, uw wachtwoord is succesvol opnieuw ingesteld. Het enige wat u hoeft te doen is uit te loggen bij elk station dat u gebruikt en opnieuw aan te melden.

Conclusies
Zoals je hebt gezien, is het verwijderen van elke vorm van koppeling tussen Spotify- en Facebook-accounts eenvoudig en vereist geen speciale computerkennis.

Houd altijd rekening met de voordelen die u verliest door uit te loggen tussen de twee accounts.

Overweeg zorgvuldig de voor- en nadelen en maak indien mogelijk een back-up van uw persoonlijke gegevens voordat u verdergaat met de stappen in deze handleiding.

Uw privacy is absoluut belangrijk, maar u mist enkele functies die het inlogproces voor de populaire muziekstreaming-app aanzienlijk vereenvoudigen. Als je het met mijn hulp niet kunt oplossen, raad ik je aan contact op te nemen met Facebook-ondersteuning.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *