Koelt de airconditioning van de auto niet? (5 redenen)

In de hete zomer vertrouwen we allemaal op airconditioners in auto’s om koel te blijven. Als de temperatuur in de auto hoog is, is er niets erger dan het gevoel dat er geen koude lucht uit de ventilatieopeningen stroomt.

Als u de airconditioner aanzet en alleen warme lucht uit de ventilatieopeningen blaast, moet er een probleem zijn met het airconditioningsysteem. Dit betekent echter niet dat het hele systeem defect is.

Er mag slechts één onderdeel van het hele systeem defect zijn. Het enige dat nodig is, is een slecht onderdeel dat het airconditioningsysteem volledig faalt. Het moeilijkste is om het onderdeel te vinden dat deze storing heeft veroorzaakt.

Veelvoorkomende oorzaken van ongekoelde auto-airconditioners

Er zijn veel mogelijke redenen waarom uw airconditioner geen koude lucht meer produceert voor uw auto. In plaats van te raden wat er zou kunnen zijn, moet u begrijpen wat de meest voorkomende oorzaken zijn.

Als de airconditioner van uw auto niet koud is, moet u rekening houden met de volgende vijf meest voorkomende redenen.

1) Vervuild systeem

Als u op een plaats met veel vuil en vochtigheid rijdt, kan uw airconditioningsysteem vervuild zijn. Met andere woorden, het kan de luchtstroom blokkeren die normaal uw airconditioningsysteem binnenkomt om koude lucht te produceren.

Als er geen lucht in het systeem kan komen, kunt u helemaal geen lucht regelen. Bovendien, als uw A / C-condensor wordt verstopt door vuil, zal de koelvloeistof oververhit raken omdat deze de condensor niet kan bereiken en afkoelen.

2) Slechte
airconditioningcompressor De airconditioningcompressor is verantwoordelijk voor het comprimeren van het koudemiddel, zodat het koudemiddel zich in een hogedruktoestand bevindt. Dit is wat er gebeurt voordat het koelmiddel in de A / C-condensor wordt gepompt en daar wordt gekoeld.

Als de compressor van uw airconditioner niet werkt, kan hij het koelmiddel niet comprimeren. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat het luchtkoelingsproces volledig mislukt.

3) Lekkage van
koelmiddel Het koelmiddel is als het bloed van het airconditioningsysteem. Wanneer de hete koelvloeistof wordt gecondenseerd door de A / C-condensor, genereert deze koude lucht, die koude lucht wordt die uit de ventilatieopening wordt geblazen.

Als er niet genoeg koelmiddel door de airconditioning stroomt, heeft u geen koude lucht. Koelmiddellekken zijn een veelvoorkomende oorzaak van een laag koelmiddelgehalte in uw opslag.

De locatie van het lek kan moeilijk te vinden zijn. Inspecteer de slangaansluitingen van het systeem grondig om scheuren of lekken op te sporen.

4) Slechte airconditionercondensor
Zoals eerder vermeld, is de airconditioningcondensor verantwoordelijk voor het koelen van het oververhitte, onder druk staande koelmiddel van de aircocompressor. Als uw A / C-condensor echter beschadigd is of defect is, zal het koelmiddel nog steeds oververhit raken.

Dan krijg je alleen maar een bos heet haar dat uit het windgat komt.

5) Elektrische problemen
Vergeet niet dat uw airconditioning wordt aangedreven door elektriciteit. Er zijn veel draden die de airconditioner verbinden met de auto-accu en de bedieningselementen op het dashboard. Als een van deze draden gerafeld of beschadigd is, kan dit de normale werking van de airconditioner verstoren en het vermogen genereren dat nodig is voor koude lucht.

Het kan voor u moeilijk zijn om dit probleem alleen te diagnosticeren, omdat u misschien denkt dat het hele elektrische systeem in gevaar is. Als al uw andere elektrische componenten echter werken, moet u een visuele inspectie van de bedrading uitvoeren om te zien waar het probleem zit.

Als u niet zeker bent van deze taak, kunt u het beste een professionele technicus inhuren om de taak voor u uit te voeren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *