Is het overslaan van het ontbijt slecht voor je?

We hebben allemaal gehoord dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, maar is het waar?

Dit is de waarheid over gebrek aan maaltijden.

U zult nooit iets doen dat uw lichaam opzettelijk schaadt, maar het ontbijt overslaan valt in deze categorie, of is de “belangrijkste maaltijd” eerder een verhaal van een oude dame dan een criterium om te overleven?

Of u nu het soort persoon bent dat ‘s ochtends geen vast voedsel kan eten of gewoon uw calorie-inname wilt verminderen, u heeft misschien veel mythen en geruchten gehoord dat ze geen ontbijt eten om hun eigen brochures te schrijven.

 

 

 

Waarom niet ontbijten ?

 

Dus, wat is de basis voor het overslaan van het ontbijt?

Volgens onderzoek ( 1 ) ontwikkelt 25% van de Amerikanen de gewoonte om elke dag het ontbijt over te slaan.

Dit lijkt problematisch, want er zijn veel goede redenen om ‘s ochtends een hapje te eten.

Volgens medisch onderzoek zal het overslaan van het ontbijt resulteren in meer tussendoortjes gedurende de dag en meer tussendoortjes bij de volgende maaltijd, waardoor het moeilijker wordt om af te vallen of op gewicht te blijven.

Maar betekenen deze feiten dat het overslaan van het ontbijt net zo gevaarlijk is als wordt beweerd?

Er zijn veel artikelen die twijfelen aan de wettigheid van uw hele leven verteld worden: “Eet elke dag ontbijt!”

We zijn op zoek naar verschillende theorieën over het starten van je ochtend met een gezond ontbijt en of je je zorgen moet maken over het niet eten van de eerste maaltijd van de dag.

 

 

 

Mensen die ontbijten eten gezonder Kang

 

Sommige deskundigen zeggen dat het eten van ontbijt eigenlijk “het snelle tempo van de slaap onderbreekt” en ervoor zorgt dat uw stofwisseling de hele dag normaal doorgaat.

Dit helpt bij het oplossen van het probleem van overeten en gewicht, wat een groot probleem is voor Amerikanen.

Op zijn beurt lijkt het overslaan van het ontbijt een grote no-no in de zorg voor het lichaam.

Volgens zwaarlijvigheidscijfers en trends helpt dit om het probleem van overeten en gewicht op te lossen, wat een groot probleem is voor Amerikanen.

Obesitas bij kinderen wordt ook een epidemie in de Verenigde Staten.

Zwaarlijvige kinderen worden obese volwassenen, wat leidt tot een van de gevolgen van de meer ernstige gezondheidsproblemen 21 ST eeuw ( 4 ).

Aan de andere kant, als u regelmatig een gezond ontbijt eet, heeft u minder kans op overgewicht of chronische ziekten ( 5 ).

Dat gezegd hebbende, kunnen degenen die een gezond ontbijt eten, in andere aspecten van het dagelijks leven een gezonde levensstijl hebben gehandhaafd.

Een gezond ontbijt draagt ​​bij aan een gezonde levensstijl, en een ontbijt vol spek en gebakken aardappelen verhoogt je cholesterolgehalte alleen maar.

Het ontbijt is alleen goed voor jou.

 

 

 

Spring over het ontbijt kan uw metabolisme het schaden ?

 

Ontbijt staat voor “breaking sleep” ( 6 ).

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat wanneer u uw dag begint met een gezond voedingspatroon, u zich niet traag zult voelen en de energie van uw lichaam kunt stimuleren.

Dit betekent dat u ‘s ochtends als eerste eet om een sterk metabolisme te krijgen , gezond te rennen en voedsel te verteren.

Dit onderzoek lijkt de mythe te verdrijven over hoe het overslaan van het ontbijt je prestaties gedurende de dag beïnvloedt of hoeveel calorieën je verbrandt. ( 7 )

Dit toont aan dat het al dan niet eten van ontbijt geen effect heeft op het aantal calorieën dat uw lichaam in 24 uur verbrandt.

Maar schaadt het overslaan van het ontbijt uw stofwisseling?

Dr. Tris O’Sullivan, een docent aan de Edith Cowan University, zei dat er geen duidelijk bewijs is dat het ontbijt een significante invloed heeft op het functioneren van uw metabolisme.

Ze volgde echter snel op en zei dat mensen die elke dag ontbijten gezonder eten en fibrose hebben dan degenen die onregelmatig ontbijten ( 8 ).

 

 

 

Als je geen ontbijt eet, kom dan aan ?

 

Wat je ook wilt, als je een gezond, slank lichaam wilt, dan is een gezonde, evenwichtige levensstijl (dagelijks sporten, drie maaltijden per dag en gezonde eetgewoonten) altijd essentieel.

Nu je weet dat een gezond ontbijt te maken heeft met op gewicht blijven, denk je misschien: ” Kan ik afvallen zonder ontbijt ?”

Kortom, nee.

Een onderzoek van vier maanden onder mannen en vrouwen met overgewicht en obesitas heeft dit onderzocht. ( 9 )

Tijdens het onderzoek werd de deelnemers gevraagd om te eten of het ontbijt over te slaan om te zien of er een verschil in gewicht was.

Toen de studie eindigde, toonden de resultaten van de studie aan dat er geen verschil was tussen degenen die verslaafd waren aan het ontbijt of degenen die ervoor kozen om het ontbijt helemaal over te slaan.

 

 

 

Ontbijt voor kinderen

 

Voor kinderen is het overslaan van het ontbijt compleet anders.

Kinderen moeten hun dag altijd beginnen met een uitgebalanceerd ontbijt om aan de behoeften van hun groeiende lichaam te voldoen.

Studies hebben aangetoond dat kinderen die niet ontbijten, vaak laat of afwezig zijn op school in vergelijking met kinderen die elke ochtend ontbijten.

Door het constant veranderende lichaam en de instroom van hormonen hebben opgroeiende kinderen meer gezonde voeding nodig dan volwassenen en daarom is een gezond ontbijt zeker hun belangrijkste voedsel tijdens de adolescentie.

 

 

 

ten slotte

 

Als het gaat om de zogenaamde “belangrijkste maaltijd van de dag”, kun je verder gaan en je niet langer schuldig voelen over het overslaan van een paar ochtend eieren en pap.

Hoewel het begin van het dieet veel goed bestudeerde gezondheidsvoordelen voor uw dag heeft, is er geen duidelijk bewijs dat het overslaan van de eerste maaltijd schadelijke effecten kan hebben.

Is het overslaan van het ontbijt echt schadelijk voor u?

Het eten van een uitgebalanceerd ontbijt kan je lichaam de hele dag met energie vullen, maar we onthouden allemaal dat het ontbijt net door jou wordt gemaakt.

Als je een gezond ontbijt eet, krijg je de hele dag gezondheidsvoordelen, maar als je merkt dat je ‘s ochtends havermout overslaat, vecht er dan niet voor.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *