Is het HCG-dieet echt effectief?

Elk jaar lijkt er een nieuw dieet, dieettrend of gewichtsverliesplan te zijn om ons te helpen effectief af te vallen.

Het varieert bijvoorbeeld van het schrappen van bepaalde voedingsmiddelen of het implementeren van supplementen tot het veranderen van huidige eetgewoonten of het starten van een nieuwe oefentherapie.

Het is moeilijk om de laatste trends bij te houden: Atkins, South Beach Diet, ouden, vegetariërs, Pescetarian, om er maar een paar te noemen.

Feit is dat bijna alle diëten dezelfde doelen nastreven: betere gezondheidsgewoonten, voedzame maaltijden en een gezonder lichaam.

Zoals alles, moeten positieve en negatieve factoren in overweging worden genomen.

Helaas zijn bepaalde diëten alleen gericht op gewichtsverlies. Dit is niet altijd de gezondste optie en bijwerkingen kunnen meer kwaad dan goed veroorzaken.

De druk bij het uitdunnen kan hoog zijn en mensen zijn bereid de hoogste prijs te betalen voor de snelste resultaten.

Het HCG-dieet is een dieet dat beweert één tot drie pond gewichtsverlies per dag te veroorzaken.

Met zulke extreme resultaten willen veel mensen hun geluk beproeven door middel van dit zeer rigide en moeilijke dieet.

 

Wat is HCG drank voedsel

 

Het HCG-dieet begon in de jaren vijftig toen dokter Albert Simeons erop wees dat vrouwen met ondergewicht kunnen bevallen van baby’s met een normaal gewicht.

Humaan choriongonadotrofine (HCG) is een hormoon dat bij vrouwen wordt geproduceerd na de implantatie van een embryo.

Sommige vrouwen weten misschien of het aanwezig is omdat het een chemische stof is die wordt uitgescheiden en gedetecteerd door middel van een zwangerschapstest.

Tijdens de zwangerschap speelt HCG een belangrijke rol. ( 1 )

De functie die HCG onder de aandacht van Dr.Simeons bracht, was de theorie van het reguleren van de hypothalamus.

Dit deel van de hersenen is verantwoordelijk voor het beheersen van honger, vermoeidheid, lichaamstemperatuur en dorst.

Dr. Simeons is van mening dat als het menselijk lichaam een ​​HCG-injectie krijgt, het misleid kan worden tot het gebruiken van wat hij een “vetdepot” noemt (dat wil zeggen, de vetophopingen die in het menselijk lichaam zijn opgeslagen) met zeer weinig calorieën.

Hoewel de patiënt veel minder voedsel consumeert dan aanbevolen, vertelt HCG de hypothalamus dat de hypothalamus vol is en dat het lichaam reageert door opgeslagen vet als energie te gebruiken.

Wanneer het lichaam in de zogenaamde “hongermodus” komt, verbruikt het gewoonlijk zijn magere spieren.

HCG voorkomt echter dat het lichaam in hongermodus gaat.

Simeons merkte dat het gewichtsvermindering licht zou stimuleren (exclusief het verlies van droge spiermassa) (wat gebruikelijk is in veel zeer caloriearme dieet), en daarom begon HCG injectie te openen.

Simeons beweert dat zijn HCG-dieet obesitas kan verminderen door u te helpen 1 tot 3 pond per dag te consumeren, waardoor obesitas wordt genezen.

De rol van dit hormoon is om onderhuids vet te metaboliseren dat moeilijk te verwijderen is.

Onderhuids vet is het vet onder de huid en wordt door het hele lichaam opgeslagen.

Wanneer u traint of uw hartslag toeneemt, verbrandt uw lichaam visceraal vet.

In dit geval, in combinatie met een zeer lage calorie-inname, zal het lichaamsgewicht snel dalen.

 

 

 

Analyse van het drinken van voedsel

 

Het dieet zelf is een caloriebeperkt dieet waarbij mensen die een dieet volgen heel weinig vet en koolhydraten eten.

Er worden weinig calorieën geconsumeerd, meestal proteïne en een kleine hoeveelheid HCG-hormoon, inclusief injecties, druppels of korrels.

HCG vertelt uw lichaam om opgeslagen vet te verbranden als het minder eet, en zegt dat het geen honger heeft.

Een normaal dieet bevat gewoonlijk 1.800 tot 2.200 calorieën per dag.

Het HCG-dieet is te vergelijken met slechts één kleine maaltijd (verspreid over de dag).

Het oorspronkelijke Simeons-protocol was erg strikt en bevatte veel specifieke regels.

Deze regels zijn: geen massage, heel weinig beautybenodigdheden en make-up, geen boter of olie, slechts één eetlepel melk per dag (meestal in de koffie), geen suiker, zalm, paling, tonijn, haring , Gedroogde of gemarineerde vis en zeer beperkt gluten.

Het typische ontbijt is ongezoete koffie of thee. Lunch en diner zijn een van de volgende opties:

  1. 100 g gekookt of gegrild rundvlees, witvis, kipfilet, kreeft / krab / garnaal of kalfsvlees.
  2. Een van de volgende: spinazie, snijbiet, cichorei, bietengranen, groene salade, tomaten, selderij, venkel, uien, wortelen, komkommers, asperges, kool.
  3. Een broodstokje of een stuk melba-toast.

Het is ook toegestaan ​​om een ​​tussendoortje te eten bestaande uit appels, sinaasappels of een kleine hoeveelheid aardbeien of een halve grapefruit.

Bovendien worden lijners gedurende 26 dagen aangevuld met 23 injecties per dag.

Dr Simeons maakt een uitzondering voor zeer zwaarlijvige patiënten. Hij zei:

“Als de patiënt meer dan 15 kilo verliest, zal de behandeltijd langer zijn, maar we kunnen maximaal 40 injecties per kuur injecteren, en meestal laten we de patiënt niet meer dan 34 kilo afvallen. (15 kg per keer).

Stop de behandeling bij een gewicht van 34 pond. 40 keer verloren of geïnjecteerd.

Onze enige uitzondering zijn zwaarlijvige patiënten met rare vormen, die misschien nog eens 5 tot 6 pond mogen verliezen. Als het vóór 40 injecties is gebeurd. “

Sinds de jaren vijftig hebben mensen een aantal veranderingen in het dieet aangebracht, waardoor de toegestane calorie-inname is verhoogd van 500 naar 1000, maar het is nog steeds gebaseerd op biologische groenten, vlees en vis.

De focus blijft op vetarme en koolhydraatarme consumptie, voornamelijk voedingsmiddelen met een hoog eiwit- en vezelgehalte, zonder alcohol, zuivelproducten of suiker.

Het aandeel maaltijden is klein: fruit bij het ontbijt, een kleine hoeveelheid proteïne en groenten bij lunch en diner.

De toegestane snacks zijn fruit en water.

 

FDA kijk eens naar de wet

 

Momenteel zijn veel wetenschappers van mening dat extreem gewichtsverlies in het dieet verband houdt met de beperking van de calorie-inname van 500-1000 en niets te maken heeft met HCG.

Ten eerste liggen 500-1000 calorieën ver onder de aanbevolen calorie-inname, wat als een gezondheidsrisico wordt beschouwd.

Ten tweede testte de FDA Simeons en ontdekte dat er weinig bewijs was om de voedingsclaims te ondersteunen.

Na veel klachten van de FDA te hebben ontvangen, gaf Simeons in 1976 een verklaring af, waarin hij uitlegde dat geen enkele studie substantieel bewijs had geleverd dat HCG gewichtsverlies bevordert.

Er is ook geen bewijs dat een caloriebeperkt dieet gemakkelijker te hanteren is vanwege de eetlustremmer in de injectie.

“De FDA heeft de veiligheid of effectiviteit van homeopathische geneesmiddelen niet geëvalueerd”, verklaarde Elisabeth Walther, een FDA-apotheker.

“Er is geen wetenschappelijk bewijs om de effectiviteit van homeopathie te ondersteunen.

Die medicijnen die voldoen aan bepaalde voorwaarden van de FDA kunnen op de markt worden gebracht … HCG staat niet op de lijst en kan daarom niet legaal worden verkocht als homeopathische medicijnen voor welk doel dan ook. “( 5 )

Aangezien de FDA het hormoon nog niet heeft goedgekeurd als een afslankmedicijn, is het niet goedgekeurd voor gebruik als afslankmedicijn, dus de informatie over HCG is niet duidelijk.

Veel vrij verkrijgbare HCG-medicijnen en internetproducten bevatten mogelijk geen hormonen.

Er zijn vaak “homeopathische HCG” -ingrediënten die sporen van ingrediënten bevatten.

Elizabeth Miller, directeur van de FDA’s Department of Health Fraud and Over-the-Counter Drugs, zei: “De marketing van deze producten is ongelooflijk. Mensen denken dat HCG effectief moet zijn als je afvalt.

Maar de gegevens ondersteunen dit helemaal niet. Elk verlies komt voort uit strikte caloriebeperking. Niet van HCG. “( 5 )

 

HCG- beschikbaarheid

 

Momenteel moet u voor het verkrijgen van HCG-injecties een recept van een arts krijgen.

HCG is legaal als hulpmiddel bij de vruchtbaarheid en momenteel wordt het medicijn op deze manier gebruikt in de medische gemeenschap.

Veel dieetplannen zijn overgeschakeld op het maken van verschillende vormen van HCG.

Zorg voor vrij verkrijgbare druppels voor oraal gebruik; ze gebruiken homeopathie om lichaamsvet te metaboliseren.

Deze druppels bevatten echter geen echte hormonen. Ze bevatten ingrediënten die het effect van HCG op de stofwisseling nabootsen.

Net als injecties neemt het bloed druppels voor oraal gebruik op.

Nutra Pure is een voorbeeld, hij beweerde dat “homeopathische pillen worden verkregen door de vetverbrandende eigenschappen van het HCG-hormoon elektronisch in te drukken op een colloïdaal mineraalwatermatrix.”

Nutra Pure Homeopathic HCG Drops bevat ingrediënten die HCG-metabolisme produceren, maar bevat zelf geen humaan choriongonadotrofine.

Als u echter naar de afdruk onderaan hun website kijkt, zult u zien dat ze worden vermeld als “FDA geregistreerd” in plaats van “FDA goedgekeurd”.

Maar zelfs het gebruik van “homeopathische” HCG is verboden.

David Vladeck, directeur consumentenbescherming van de FTC, zei: “Misleidende reclame voor producten voor gewichtsverlies is een van de meest voorkomende vormen van fraude. De federale wetgeving vereist dat elke adverteerder die een gezondheidsclaim indient op een product, sterk en betrouwbaar wetenschappelijk bewijs levert om dit te ondersteunen.” . “

 

 

 

bijwerking

 

Het is denkbaar dat strikte dieetbeperkingen veel nadelige bijwerkingen van voeding en hormonen veroorzaken.

Bijwerkingen zijn vergelijkbaar met die van vrouwen met ochtendmisselijkheid en omvatten hoofdpijn, krampen, misselijkheid, obstipatie en ongemak.

Ernstigere symptomen zijn infecties, vergrote mannelijke borsten, krampen in de benen , dunner wordend haar en bloedstolsels.

Veel bijwerkingen worden veroorzaakt door extreme uitdroging veroorzaakt door te weinig eten (hoewel mensen die een dieet volgen, wordt aangemoedigd om veel water te drinken).

De website die homeopathische HCG verkoopt, beweert dat je door water te drinken deze bijwerkingen kunt verminderen.

Zoals eerder vermeld, kan een caloriebeperkt dieet ervoor zorgen dat het lichaam honger krijgt.

Bovendien, hoewel voedingsclaims geen effect hebben op iemands magere spier, kan het hartfalen veroorzaken.

Dr. David L. Katz, directeur van het Yale University-Griffin Prevention Research Center in Connecticut, zei: “Het menselijk lichaam haalt eiwitspieren uit het hart … Dit kan leiden tot ventriculaire tachycardie en plotselinge hartdood.”

Zoals bij elke snelle oplossing, moet energie ergens vandaan worden gehaald.

Als gevolg hiervan worden menselijke organen helaas aangetast door extreme diëten.

Bovendien melden veel vrouwen door het gebruik van HCG als vruchtbaarheidsbehandeling dat ze tijdens hun dieet zwanger worden.

In het manuscript van Simeons noemde hij veel gevallen van zwangere vrouwen.

Omdat Dr.Simeon de enige arts is die resultaten levert die bewijzen dat HCG werkt, en er zeker van is dat zijn behandeling succesvol is, zijn er geen andere onderzoeken die mogelijke risico’s kunnen aantonen.

Er zijn echter veel getuigenissen.

Volgens het American Health News kan ten minste één persoon die zich bij de FDA heeft gemeld, een dodelijke bloedstolsel in de longen vormen. (4)

Actieve voetbalscheidsrechter Lori Hill zei dat ze in de 26-daagse cyclus 26 pond verloor door het HCG-dieet.

Nadat ze echter was gestopt met eten, kwam ze niet alleen aan, maar kwam ze ook 15 pond aan.

Toen ze het vet op haar dijen verloor, zei ze dat ze zich misselijk voelde en al haar energie verloor.

Ze veranderde van scheidsrechter voetbal naar het tweede verhaal over het niet kunnen betreden van haar huis.

Tijdens de laatste week van de cyclus konden haar spieren geen enkele fysieke activiteit ondersteunen.

Ze gaf toe dat ze niet alleen aankwam, maar ook de voedingsstatus van het lichaam vernietigde, en zei: “Je bedriegt je lichaam om jezelf uit te hongeren zonder enige ernstige honger te voelen. Wat je met je lichaam hebt gedaan Het is het gewoon niet waard. “

 

Zijn er praktische voordelen ?

 

Voorstanders van het HCG-dieet beweren dat hormonen een anabole toestand produceren – het stadium waarin het lichaam spieren vormt, in plaats van het katabole stadium – het stadium waarin spieren beginnen af ​​te breken.

Andere rapporten zeggen dat omdat het menselijk lichaam minder energie verbruikt en het niet kan gebruiken om voedsel te verteren, lijners voelen dat de energie toeneemt, de bloedsuikerspiegel stabiliseert en de slaap verbetert.

Voor mannen die HCG gebruiken, zijn er aanwijzingen dat testosteron verhoogd is.

Net als vrouwen wordt HCG soms voorgeschreven aan mannen met onvruchtbaarheid.

De toename van testosteron wordt geassocieerd met spiergroei en het vasthouden van water.

Bij elkaar genomen kunnen deze bijwerkingen de indruk wekken van spierzwelling en mannen ertoe brengen te denken dat het nemen van HCG geen spierverlies zal veroorzaken.

Als ze echter eenmaal zijn gestopt, keren hun lichamen terug naar hun vorige staat.

Het is niet alleen de FDA die tegen dieet is.

Een meta-analyse in het British Journal of Clinical Pharmacology   concludeerde: “Er is geen wetenschappelijk bewijs dat HCG obesitas effectief kan behandelen; het vermindert niet het gewicht van de vetverdeling, het vermindert de honger en brengt geen geluk.”

Voorstanders van dieet zeggen echter nog steeds dat dit een goede manier is om de hypothalamus te resetten, voedselverslaving te doorbreken en te wennen aan kleine maaltijden.

 

Hoeveel kost het?

 

Je zou kunnen denken dat een dieet dat de calorie-inname met 75% vermindert, goedkoper is dan het geld dat vóór het dieet aan voedsel wordt uitgegeven.

Een eerste consult met uw arts kan echter tot $ 150 kosten.

Een injectie kan tot $ 10 kosten, en het wordt aanbevolen om 26 dagen per dag te behandelen, met maximaal 23 keer per dag.

Sommige lijners gebruiken dit hormoon langer, maar dit wordt niet aanbevolen omdat het lichaam tolerantie zal ontwikkelen.

Sommige diëten suggereren andere supplementen en remmers, evenals vitamines en mineralen.

Uw arts zal hoogstwaarschijnlijk nog een dieet aanbevelen.

In dit geval kan de prijs gemakkelijk enkele duizenden dollars bereiken.

Er zijn veel internetbedrijven die homeopathische HCG verkopen in de vorm van injecties en druppels.

De inkoopprijs voor 26 dagen varieert van $ 30 tot $ 600.

Voor consumenten is het echter belangrijk om te begrijpen dat alleen gekwalificeerde artsen HCG kunnen verkopen.

Als de verkoper er niet een is, zijn hun producten ofwel gesimuleerde hormonen, homeopathische HCG of illegaal.

 

 

 

de studie

 

Er zijn veel onderzoeken uitgevoerd om te testen of HCG een grote rol speelt bij gewichtsverlies, of gewichtsverlies door een grote afname van calorieën.

Een studie uit 1963 richtte zich op twee testgroepen, elk met 10 vrouwen waarvan werd aangenomen dat ze ernstige chronische obesitas hadden.

Beide groepen consumeerden 550 calorieën per dag.

De ene groep kreeg elke dag HCG-injecties en de andere kreeg een placebo.

Na 45 dagen waren de twee groepen gemiddeld 20 pond afgevallen.

Beide groepen gaven toe honger te hebben geleden.

De conclusie is dat er geen verschil is tussen vrouwen die HCG krijgen en vrouwen die geen HCG krijgen.

Gewichtsverlies is te wijten aan het eten van minder dan ongeveer drie keer de aanbevolen dagelijkse calorie-inname.

FDA-voedingsdeskundige Shirley Blakely zei: “Leven met 500 calorieën per dag is niet alleen schadelijk voor de gezondheid, maar ook gevaarlijk.

U loopt een groter risico op bijwerkingen, waaronder galsteenvorming, verstoorde elektrolytenbalans waardoor uw spieren en zenuwen blijven functioneren, en een onregelmatige hartslag. “

In 1981 herhaalden Duitse artsen een eerdere studie en vonden negatieve resultaten in vier van de tien studies: de ene werd gecontroleerd zonder HCG en de andere werd geïnjecteerd.

De studie bevestigde dat alle patiënten gewichtsverlies ervoeren, maar er was geen verschil in hun gewichtsverlies of de manier waarop ze zich voelden tijdens het vasten. ( 8 )

Het American College of Bariatric Physicians waarschuwt:

“Een groot aantal klinische onderzoeken heeft aangetoond dat HCG het gewicht niet effectief kan verminderen. Injectie van HCG kan een lichte toename van de spiermassa veroorzaken bij mannen met een tekort aan androgeen. Het dieet dat wordt gebruikt in de Simeons-methode biedt een lagere eiwitinname dan de huidige kennis en praktijk aanbeveelt. Niveau. Er zijn maar weinig medische literatuur die de Simeons-methode gebruikt. De meeste medische rapporten zijn hier kritisch over. ‘

Een van de belangrijkste punten van kritiek is “wat gaat u doen na een dieet?”

Veel mensen op forums en blogs gaven toe dat ze zouden aankomen, sommigen zeiden dat ze zouden aankomen, terwijl anderen zeiden dat ze zouden blijven injecteren.

Na het vasten wordt het menselijk lichaam gewoonlijk verstoken van zijn vitamines en mineralen, en herstelt het zich om vet op te slaan.

Veel mensen zoeken snelle oplossingen, maar vergeten dat ze niet voor altijd een HCG-dieet kunnen volhouden.

Dieetadvocaten zeggen dat ze leren om voedsel te verdelen en ongezond verwerkt voedsel te vermijden.

Een ander onderzoek selecteerde willekeurig een groep patiënten voor dieetcontrole, en een andere groep patiënten ontving dagelijkse injecties met placebo-zoutoplossing.

Het programma duurde zes weken en vond geen significant verschil in gewichtsverlies.

In een ander onderzoek kregen patiënten placebo-injecties met zoutoplossing of alleen een dieet.

De placebogroep verloor gemiddeld 22,4 pond, terwijl de groep met alleen dieet 17,7 pond verloor.

Patiënten met zout zeiden ook dat ze ontdekten dat ze meer energie hadden dan andere diëten.

 

Dieet verandering van

 

Simeons ontwikkelde het oorspronkelijke HCG-dieet en publiceerde het in 1954 in zijn boek “Weight and Inches: A New Way to Obesity” .

Sindsdien zijn er veel veranderingen opgetreden.

Kevin · Special Rudo  ( Kevin Trudeau ) schreef een van de meer bekende werken is ” hij wilde je die afslanktherapie niet laten weten  .

Het boek werd in 2007 gepubliceerd, in overeenstemming met Simeons, dat de hypothalamus het HCG-hormoon gebruikt om honger onder controle te houden.

Omdat de FDA HCG illegaal had gebruikt voor andere doeleinden dan het ondersteunen van onvruchtbaarheid, werd Trudeau gewaarschuwd en vervolgens beboet.

Later werd hij veroordeeld voor het geven van misleidend medisch advies zonder enige medische opleiding. ( 10 )

De bewering in het boek is onjuist, ook al is het dieetplan eigenlijk heel moeilijk en de injectie illegaal, toch lijkt het volgen van een dieet gemakkelijk en goedkoop.

Trudeau kreeg in 2008 een boete van meer dan $ 37 miljoen.

Veel boeken over het HCG dieet en recepten, waaronder:   HCG gewichtsverlies behandeling therapie richtlijnen ,   HCG dieet tips ,    HCG Dieet Gourmet Recepten: HCG stadium 200 DuoZhong ” low calorie ” food spectrum, HCG dieet snel in de deur recept: hiermee kunt u leunen voor de komende 30 dagen , voor een caloriearm dieet, dat  is de ” HCG Protocol Pocket Guide . ” 11 )

 

ten slotte

 

Hoewel er veel waarschuwingsmaatregelen zijn genomen tegen caloriearme diëten en er veel preventieve maatregelen zijn voorgesteld voor bijwerkingen, is het HCG-dieet nog steeds erg populair in het dieet.

Er worden nog steeds veel boeken gepubliceerd, evenals veel internetsites die homeopathische pillen en korrels verkopen.

Er zijn duizenden blogs en forums gewijd aan HCG.

Ongeacht het uitgebreide onderzoek van de FDA naar dit hormoon, zal het zijn volgers niet verliezen.

De grootste zorg is de consumptie van voedingsstoffen in het lichaam, evenals de accumulatie van elektrolyten en het immuunsysteem, terwijl het aantal calorieën drastisch wordt verminderd.

Bovendien zijn de bijwerkingen erg schadelijk en extreem.

Als u op zoek bent naar opties voor duurzaam en gezond leven, zal het HCG-dieet het probleem niet oplossen.

Bij een dieet is het belangrijk om de gezondheid op de lange termijn in overweging te nemen in plaats van het gewicht op de korte termijn.

Snelle oplossingen zijn aantrekkelijk en aantrekkelijk, maar meestal leveren ze geen blijvend resultaat op.

Zoals de FDA en de meeste artsen hebben geconcludeerd, is een HCG-behandeling erg duur en zal het gewicht niet verminderen.

Als u houdt van het idee van afvallen, gezond eten en lichaamsbeweging, zijn er veel dieetplannen en -regimes die u kunnen helpen veilig af te vallen en weg te blijven van gewicht.

Als veel artsen en experts u adviseren om iets niet te gebruiken, dan is het misschien niet de beste keuze.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *