Introductiegids voor yoga

De oude yogabeoefening is niet zomaar een fitnessgekte – deze 5.000 jaar oude (of oudere) beoefening wordt hier bewaard, en met goede reden.

Meer dan 36 miljoen Amerikanen ( 1 ) hebben in dit soort lichaamsbeweging geïnvesteerd en hebben bekende gezondheidsvoordelen ontvangen, waaronder het verminderen van stress en angst, het verminderen van chronische nek- en rugpijn, het verbeteren van de balans en de hersenfunctie en het vergroten van de flexibiliteit.

 

Waarom yoga beoefenen ?

 

Yoga is een allesomvattende fysieke en mentale oefening die lichaamshouding, ademhalingsoefeningen en meditatie combineert.

In tegenstelling tot de wijdverbreide overtuiging dat yoga slechts een gewoonte is om flexibel te worden, toont onderzoek aan dat er enorme emotionele en spirituele voordelen zijn verbonden aan het beoefenen van yoga ( 2 ).

Met zo’n sterke nadruk op ademhaling, zullen yogabeoefenaars veel voordelen behalen, zoals het verminderen van stress en angst, het verbeteren van de slaapkwaliteit, het vergroten van het lichaamsbewustzijn en het verbeteren van de concentratie.

Zowel gecontroleerde als ongecontroleerde studies naar de effecten van yoga hebben geconcludeerd dat de stemming van ouderen en mensen met psychische aandoeningen (zoals bipolaire stoornis, schizofrenie en depressie) is verbeterd ( 3 ).

Als een betere slaap en een betere stemming geen aantrekkelijke redenen zijn, overweeg dan de positieve effecten van bewustzijn en opmerkzaamheid.

Zoveel oefeningen wekken de aandacht van mensen op de ademhaling, en beoefenaars ontwikkelen een sterk innerlijk bewustzijn en zijn van nature verbonden met hun lichaam.

Uit een onderzoek is zelfs gebleken dat mensen die yoga beoefenen meer tevreden zijn met hun lichaam, wat de opvatting ondersteunt dat yoga een positief lichaamsbeeld kan bevorderen ( 4 ) en het zelfvertrouwen kan vergroten.

Bovendien heeft het deel van mindfulness een grote invloed en overdraagbaarheid in alle aspecten van het leven van de beoefenaar (inclusief voeding).

Mensen die yoga beoefenen zijn meestal diners ( 5 ) – ze zijn zich goed bewust van de fysieke en emotionele sensaties die door voedsel worden veroorzaakt, en vergeleken met niet-beoefenaars zullen ze niet te veel eten of slechte voedingskeuzes hebben.

Met zoveel studio’s en allerlei soorten yoga, kan het overweldigend zijn om te proberen te bepalen welke stijl het beste bij je past.

Ik raad je ten zeerste aan om de tijd te nemen om elke stijl te verkennen.Als je eerste ervaring niet aan je verwachtingen voldoet, zou je moeten overwegen om een ​​andere instructeur te proberen.

De meeste oefeningen zijn afhankelijk van de manier van lesgeven van de leraar, dus dit kan het verschil zijn tussen de meest verrassende en de slechtste oefening in je leven.

 

Categorie yoga soorten

 

Voor beginners, om de kleding te vinden die bij u past, is het volgende een uitsplitsing van verschillende stijlen, evenals een beschrijving van de verwachtingen van elke stijl.

 

Hatha Yoga

 

Hatha is een methode om lichaamsyoga-houdingen te combineren met ademhaling ( 6 ) om lichaam en geest te kalmeren.

Het bevat de volgende stijlen:

  • Ashtanga ” Achtbenige yoga ” )

Wat het is : dit is een strikte en fysiek uitdagende yogastijl die begint met chanten en elke keer dezelfde houdingsvolgorde volgt.

In een verwarmde ruimte van 80 tot 90 graden mag je verwachten dat je snel beweegt en veel zweet.

Beweging en ademhaling worden synchroon gehouden Het doel is om binnen een vuurbron te creëren, dus er zijn handdoeken en waterflessen in de buurt!

Vaardigheidsniveau : alle niveaus.

Ideaal : mensen die geïnteresseerd zijn in het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen, lichamelijk worden uitgedaagd en deel willen uitmaken van de gemeenschap.

  • Macht Vinyasa

Inhoud:  Vinyasa is een van de meest populaire yogastijlen, het is een snelle, opeenvolgende stijl die ademhaling en beweging synchroon houdt.

De term “Vnyasa” verwijst specifiek naar drie houdingen (hoge plank, lage plank en opwaartse hond), die worden gebruikt om flow te creëren en als schakel tussen de ene pose en de volgende.

U moet aandacht besteden aan de vorm en uitlijning, en afhankelijk van de instructeur kunt u intense oefeningen met hoge intensiteit ervaren.

Vaardigheidsniveau : alle niveaus.

Ideale keuze: mensen die houden van sport, vrijheid van meningsuiting en onvoorspelbaarheid.

  • Ai Yang- raster

Wat is het: onder de bescherming van Hatha Yoga moedigt Iyengar ( 7 ) het gebruik van rekwisieten aan, zoals houten blokken, riemen en matten, om de juiste uitlijning in elke houding te krijgen.

Leraren krijgen meestal training in biomechanica en besteden aandacht aan details, waarbij ze de nadruk leggen op aanpassingen om pijn veroorzaakt door blessures te helpen voorkomen of verminderen.

Deze yogamethode verschilt van Vinyasa en Ashtanga doordat het de hartslag niet verhoogt en meestal wordt voorgeschreven aan mensen die hersteld zijn van nek- of rugklachten ( 8 ).

Vaardigheidsniveau : alle niveaus.

Ideaal : mensen die traag oefenen of herstellende zijn van blessures en / of chronische ziekten.

 

Hete yoga

 

Wat is het: de originele hete yoga ( 9 ), deze stijl omvat een reeks van 26 houdingen die worden herhaald op 100 graden (of hoger).

Alle lessen zijn opgebouwd uit dezelfde reeks van 90 minuten, zodat reizende yogi’s gemakkelijk elke Bikram-studio kunnen betreden en precies weten wat ze verwachten.

Hoewel deze stijl van yoga populair is, is deze niet voor iedereen geschikt, vooral voor ouderen die hun lichaamstemperatuur misschien niet gemakkelijk kunnen regelen.

Vaardigheidsniveau : alle niveaus, maar is ideaal voor beginners, omdat de volgorde nooit zal veranderen

Ideaal : mensen die van warmte, vochtigheid en geen verrassingen houden.

 

Kundalini Yoga

 

Wat het is: Kundalini Yoga wordt uit het Sanskriet vertaald als “opgerolde slang” en wordt vaak “bewustzijnsyoga” genoemd.

De lesduur is 60-90 minuten, aangescherpt in ademhaling, evenals activering en beweging van energiecentra en uitlijning van chakra’s.

Deze stijl vereist minder fysieke inspanning, maar omvat wel chanten, meditatie en het vasthouden van een houding.

Vaardigheidsniveau : alle niveaus.

Ideale keuze: mensen die een dieper niveau van oefening en spirituele verbinding zoeken zonder fysiek uitdagende oefening.

 

Herstellende yoga

 

Wat het is: zoals het woord al aangeeft, is herstellende yoga een manier om herstel te bevorderen.

In tegenstelling tot andere soorten yoga , richt deze vorm van yoga zich op fysieke, mentale en emotionele ontspanning, waarbij rekwisieten worden gebruikt om een ​​reeks van vijf tot zes houdingen uit te voeren.

Dit is een geweldige stijl voor alle niveaus. Als je ‘s nachts ontspant, werkt het vooral goed bij meditatie ( 10 ).
Vaardigheidsniveau : alle niveaus.

Ideale keuze: mensen die revalidatie zoeken en degenen die hersteld zijn van ziekte, verwonding, depressie, angst of slapeloosheid.

 

克里帕Lu

 

Inhoud:  Kripalu is verdeeld in drie delen, gericht op meditatie, ademhaling en spiritueel bewustzijn.

Het begint door te onderzoeken hoe je lichaam reageert op verschillende houdingen, deze houdingen lang vol te houden, en eindigt met meditatie.

Vaardigheidsniveau : alle niveaus.

Ideale keuze: mensen die hun leven willen veranderen.

 

Yin Yoga

 

Wat is dit: dit is de langzame, passieve beoefening van yoga, die zich richt op diep bindweefsel en fascia.

Deze taoïstische stijl omvat veranderingen in zittende en liggende posities, die drie tot vijf minuten kunnen worden volgehouden om de energiestroom van het lichaam te reguleren.

Vaardigheidsniveau : alle niveaus.

Ideale keuze: mensen die herstellen van verslaving, trauma, angst of eetstoornissen.

 

Acrobatiek Yu Jia

 

Wat het is: een combinatie van yoga, Thaise massage en partneracrobatiek, deze yogastijl wordt “trust yoga” genoemd.

Vaardigheidsniveau : alle niveaus.

Ideale keuze: mensen die vertrouwende kunst willen beoefenen en deel willen uitmaken van de gemeenschap.

 

Welke yogastijl past het beste bij jou ?

 

Met zoveel variaties en melanges van yoga, hoe kies je de oefening die het beste bij je past?

Wanneer u begint met zoeken, zijn hier enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden.

Bepaal eerst waarom u moet oefenen.

Doet u intensieve lichamelijke inspanning of iets dat herstellende is en moet worden verjongd?

Als u weet wat uw “waarom” is, kunt u uw keuzes beperken tot een specifieke stijl die bij uw behoeften past.

Sommige klassen zullen langzamer bewegen en langer duren, terwijl lessen je sneller zullen bewegen en meer intensiteit zullen bieden.

Sommige studio’s hebben de een of de ander, terwijl andere een combinatie van stijlen hebben op basis van de instructeur.

Naast het bepalen van uw “waarom”, moet u ook letten op de voordelen die u hoopt te bereiken – of het nu gaat om flexibiliteit, mentale ervaring of stressvermindering.

Ten tweede, begrijp uw voorkeuren – wilt u deel uitmaken van de gemeenschap, of wilt u een meer persoonlijk en gericht dieet om uw persoonlijke doelen te bereiken?

Ik raad ten zeerste aan om verschillende studio’s en docenten te gebruiken, en je fysieke en psychologische ervaringen vast te leggen.

Een goede yoga les zal bijdragen aan het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving waarin de leraar je beperkingen zullen respecteren en u te helpen ontdekken uw sterke en duw je veilig buiten je comfort zone.

Er is ook een enorme emotionele component die niet kan worden genegeerd.

Wanneer je een uitdagende levensgebeurtenis tegenkomt, wend je je meestal tot yoga om duidelijkheid en wortel te krijgen.

Het is belangrijk om een ​​authentieke docent te vinden die je kan inspireren, versterken en je een uitstekende rol laat spelen.

Meestal komen studenten terug op basis van contact met de docent.

 

Hoe Yu Jia veilig te oefenen

 

Als je een beginner bent, kan yoga intimiderend zijn.

Sommige klassen bewegen snel en hebben meer houdingen dan je je kunt voorstellen, terwijl andere langzaam en geavanceerd zijn en erop gericht zijn ademhaling en beweging consistent te houden.

Volg deze tips om veilige en effectieve werkwijzen te ontwikkelen in plaats van u overweldigd en ontmoedigd te voelen:

  • Vanaf het starthek en beginnerscursussen. Voordat je leert lopen, moet je leren kruipen, dus maak het jezelf gemakkelijk om een ​​cursus te volgen die elke houding kan afbreken en je de juiste uitlijning en vorm leert. Het bouwen van een sterke basis is de sleutel tot elke effectieve praktijk.
  • In elke houding moet hij zich acuut bewust zijn van zijn lichaamspotentieel. Bewustzijn is een van de belangrijkste elementen in elke yogabeoefening, omdat het je niet alleen meeslepend maakt, maar je ook helpt te luisteren en je lichaam te respecteren om veilig te blijven beoefenen. Door naar uw lichaam te luisteren, kunt u op de juiste manier reageren. Als uw houding u ernstige schietpijn bezorgt, betekent dit dat u een back-up moet maken en moet overwegen om veranderingen aan te brengen.
  • Vergeet niet dat de ” verhouding dan de vreugde van dieven ” Maak je geen zorgen over de fantasietransitie die de yogi-buurman kan voltooien, en je kunt je concentreren op je eigen beoefening. Afleiding komt vaak voor, maar in feite heeft het niets met jou te maken. Yoga gaat over het aanpassen van je lichaam en geest. Als u om de daden van anderen geeft, breekt u met uw gewoonten af ​​en kan dit leiden tot meer angst en minder zen.
  • Wees niet bang voor ongemak. Bij yoga zijn we allemaal op zoek naar onze sterke punten – fysiek en mentaal, waarbij we onze beste positie in elke houding uitdagen. Het klinkt cliché, groei vindt plaats buiten onze comfortzone, en als je deze mentaliteit verdedigt, kun je de psychologische barrières die je voor jezelf creëert, doorbreken. Wees bereid om dieper te graven en jezelf te verrassen met wat je echt kunt. Let er bij het zoeken naar voordelen op dat u het gevoel niet verwart met pijn die letsel kan veroorzaken.
  • De juiste lespraktijk vinden Dit kan je yoga-ervaring voor beginners maken of breken. Door verschillen in opleiding, ervaring en leerstijlen zijn niet alle docenten gelijk. Sommige docenten zijn ongelooflijk inspirerend en brengen je plaatsen waar je nooit aan hebt gedacht. Ze geven oprecht om elke student en streven ernaar u en uw doelen te begrijpen. Ze zullen je uitnodigen om vragen te stellen en te verkennen terwijl ze je ondersteunen tijdens de reis. Andere docenten maken zich meer zorgen over voorstellingen en lessen. Afhankelijk van wat je zoekt, neem je contact op met een mentor die uiteindelijk je ziel zal bevredigen en je nieuwe tools zal geven om levensproblemen op te lossen.
  • Accepteer uw locatie. We moeten allemaal ergens beginnen, en het is belangrijk om geduld en mededogen te hebben als je aan deze nieuwe reis begint. Haast je niet door dit proces, maar observeer en omarm je groei, want als je regelmatig oefent, zal dit zeker gebeuren.

De beste tijd om te beginnen is nu.

Ontdek verschillende soorten yoga, open uw mogelijkheden en bekijk de veranderingen in uw leven.

Wanneer je ontdekt en verliefd wordt op de praktijk die het beste bij je past, kom je terecht in een eindeloze ontdekkingsreis en groei.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *