Instagram: hoe inkomende berichten te verwijderen

In het tijdperk van sociale media lijkt privacy steeds meer een utopie, maar uiteindelijk is het aan ons om te kiezen wat we wel en niet laten zien. Het handhaven van privacy is ook in het echte leven erg belangrijk (en vooral). Tegenwoordig zijn er op sociale netwerken veel gebruikers die hun leven delen door verhalen te maken en kleine momenten van hun dag vast te leggen.

Reageren op een verhaal betekent een echt live bericht sturen naar de persoon die het verhaal heeft gepost. Misschien wist je het niet eens, dus vandaag zal ik proberen je te laten zien hoe je berichten kunt verwijderen die op Instagram zijn ontvangen

Als je bang bent dat sommige vrienden die een beetje te opdringerig zijn hun neus zullen steken tussen berichten die je met andere Instagram-gebruikers hebt uitgewisseld en die gesprekken wilt verwijderen, ben je hier aan het juiste adres.

Gelukkig is er voor alles een remedie en staat de technologie wederom aan onze kant. In dit artikel leg ik uit hoe je dit doet op Android- en iOS-apparaten.

Neem gerust een paar minuten van uw tijd voor mij en ik zal u laten zien hoe u het recht kunt verwijderen dat u op het bekende sociale netwerk hebt ontvangen om uw privacy te beschermen. We hebben allemaal minstens één nieuwsgierige vriend die, zodra de perfecte gelegenheid zich voordoet, niet kan wachten om door onze sociale chats te bladeren.

Op mijn advies heb je geen problemen meer, je kunt alle ontvangen berichten eenvoudig verwijderen. Je “spionage” vriend, of je partner, zal moeten aftreden! Bereiden?

Volg mij in de volgende paragrafen en implementeer de eenvoudige tips die ik ga voorstellen om de directe berichten die je op Instagram hebt ontvangen voor altijd en snel te verwijderen. Laten we gaan!

Inhoudsindex
Wat zijn Instagram-berichten?
Waarom zou je een Instagram-bericht willen verwijderen
Wat is het verwijderen van een Instagram-bericht?
Een Instagram-bericht verwijderen op Android
Een Instagram-bericht verwijderen op iOS op iPhone en iPad
Conclusies
Wat zijn Instagram-berichten?
Laten we beginnen met de basis. Instagram-berichten zijn een belangrijk aspect van deze beroemde sociale netwerken. Hoewel het voornamelijk wordt gebruikt om foto’s te plaatsen door ze te taggen met de nu beroemde hashtags, video’s en recente verhalen, biedt het geweldige platform met het kleurrijke polaroid-pictogram ook een functie genaamd Instagram Direct.

Dankzij deze specifieke functie kunt u privéberichten uitwisselen tussen andere gebruikers die op het sociale netwerk zijn geregistreerd. Zoals ik al eerder zei, in het tijdperk van Instagram Stories, is het starten van een gesprek op Instagram erg snel en erg intuïtief.

Reageer gewoon op een verhaal met een reactie en er wordt automatisch een gesprek geopend. Als je ooit een onhandig bericht hebt ontvangen of het niet wilt delen met anderen die het per ongeluk kunnen lezen door hun smartphone op te pakken, blijf me dan volgen en ik leg in eenvoudige stappen uit hoe je het kunt verwijderen.

Instagram geeft je de mogelijkheid om een ​​enkel verzonden bericht of het hele gesprek te verwijderen. Kortom, u hoeft zich geen zorgen te maken: het verwijderen van ongewenste berichten is echt een fluitje van een cent.

Waarom je een bericht op Instagram zou willen verwijderen
Er zijn verschillende redenen waarom je een inkomend of uitgaand Instagram-bericht zou willen laten verdwijnen. Het kan iedereen overkomen die per ongeluk een niet-erg-aardig bericht verzendt, een woord verkeerd spelt en geen slechte indruk wil maken of zelfs niet in staat is om een ​​concept uit te drukken zoals we zouden willen.

Als je jezelf in deze voorbeelden ziet, heb je waarschijnlijk meer dan eens gedacht dat je op je stappen terug zou willen komen, en had je de gelegenheid om dat bericht te heroverwegen om naar een vriend of prospect te sturen, maar dat kon niet.

Dan zijn er mensen die er een hekel aan hebben om voortdurend berichten te ontvangen van gebruikers die bots gebruiken en daarom de Instagram-chat verstoppen en het enige alternatief om de vrije ruimte in de “inbox” te herstellen, is om de ontvangen berichten te verwijderen.

Naast de vele redenen waarom je het belang van het verwijderen van een bericht op Instagram moet overwegen, is er zeker de privacyfactor die niet mag worden onderschat. Als er in je vriendenkring een afluisteraar aanwezig is die niets anders verwacht dan door je sociale chatberichten te bladeren, mag de optie om berichten op Instagram te verwijderen helemaal niet worden genegeerd.

Tenslotte. er is de jaloeziefactor. Als je partner extreem jaloers en geobsedeerd is door hun sociale leven, is het verwijderen van Instagram-gesprekken die misschien “ongemakkelijk” lijken, zeker de beste keuze die je kunt maken om onnodige ruzies te vermijden.

Wat houdt het verwijderen van een bericht op Instagram in
Als je besluit een bericht te verwijderen dat op Instagram is ontvangen, na het uitvoeren van de handeling volgens het advies dat ik ga voorstellen, waarschuw ik je dat de gebruiker met wie je aan het chatten bent, het bericht of de inhoud niet langer zal zien jij verwijderde.

Uw bericht zal in het niets verdampen, alsof het nooit heeft bestaan. Blazen! Uiteraard is dit alleen geldig als de gebruiker uw bericht nog niet eerder heeft gezien, anders heeft het geen zin om het te verwijderen.

Houd er ook rekening mee dat het niet mogelijk is om het verzenden van een bericht van derden te annuleren. Je kunt het enige bericht dat een andere gebruiker op Direct op Instagram heeft verzonden, niet verwijderen. Het enige haalbare alternatief in dit geval is om het hele gesprek te verwijderen.

Kortom: als je een inkomend bericht, een onhandig of privébericht wilt verwijderen waarvan je niet wilt dat iemand het leest, dan hoef je alleen maar het gesprek met de gebruiker in kwestie te verwijderen.

Een Instagram-bericht van Android verwijderen
Als je Instagram-gesprekken rechtstreeks vanuit de app op je Android-apparaat wilt verwijderen, volg je deze eenvoudige en snelle stappen:

Start de app op uw smartphone
Log in op uw account (indien nodig)
Tik op het huissymbool in de linkerbenedenhoek
Druk op de rode stip met het nummer dat overeenkomt met nieuwe inkomende berichten
Zoek het gesprek dat u wilt verwijderen
Houd het gesprek ingedrukt wilt verwijderen
Druk op het item Verwijderen van het menu dat wordt geopend.
Bevestig de handeling door nogmaals op het item
Verwijderen te drukken Een Instagram-bericht van iOS op iPhone en iPad
verwijderen Om een ​​”ongemakkelijk” Instagram-gesprek rechtstreeks van iOS op uw iPhone of iPad te verwijderen, zijn de uit te voeren stappen vergelijkbaar met die ik heb vermeld voor Android apparaten. Dit is wat u moet doen:

Start de app op uw smartphone
Meld u aan bij uw account (indien nodig)
Tik op het huissymbool in de linkerbenedenhoek
Druk vervolgens op het vliegtuigpictogram in de rechterbovenhoek
Zodra u het gesprek hebt geïdentificeerd dat u wilt verwijderen, veegt u naar rechts naar
nu links . druk op de knop Verwijderen
. Selecteer in het menu dat wordt geopend nogmaals Verwijderen om het verwijderen van de chat te bevestigen.
Conclusies
Zoals je misschien hebt gezien, is het verwijderen van een gesprek op Instagram echt heel eenvoudig en intuïtief. Op dit moment is het niet mogelijk om een ​​enkel inkomend bericht te verwijderen, dus de bewerkingen die ik heb aanbevolen voor Android en iOS zijn de enige die je kunnen helpen als je inkomende berichten in Direct wilt verwijderen.

Onthoud dat na het verwijderen van het hele gesprek, het niet langer zichtbaar is in je e-mail, maar zichtbaar blijft voor de andere gebruiker.

Het beschermen van uw privacy is nog nooit zo belangrijk geweest als vandaag en met deze kleine gids zult u het zeker kunnen beschermen tegen nieuwsgierige blikken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *