Instagram: een foto splitsen door een mozaïekeffect te creëren

Vraag je je af hoe je vrienden een foto delen op Instagram en zo een mozaïekeffect creëren? Als je op deze pagina bent beland, weet je zeker dat je een liefhebber bent van het bekende sociale netwerk met de kleurrijke polaroid, ja Instagram only it. Het is tenslotte onmogelijk om niet van de sociale wereld te houden die draait om het sociale netwerk dat het meest geliefd is bij Italiaanse kinderen en nog veel meer.

In de afgelopen jaren is Instagram enorm gegroeid en het ten volle benutten ervan kan aanzienlijke voordelen opleveren om bekend te worden en ook belangrijke samenwerkingen tot stand te brengen als je een bedrijf of merk bent. Zoals we samen in verschillende artikelen hebben gezien, blijft de IG groeien en wordt het steeds moeilijker om bij te blijven.

Onder de verschillende punten die ik al aan je heb gemeld in mijn vorige artikel, is het vergroten van je aantal volgers op Instagram het verzorgen van je IG-profiel.

Dus het verzorgen van je Instagram-profielfeed is zeker een van de eerste winnende zetten die opgemerkt worden op het beroemde sociale netwerk Zuckerberg, het meest gebruikt na Facebook. Heb je er ooit aan gedacht om je foto’s in meerdere delen te splitsen, om een ​​interessant en boeiend mozaïekeffect te creëren?

Als je midden in een wanhopige zoektocht zat om je nieuwe foto’s te delen en een origineel en creatief Instagram-profiel tot leven te brengen, ben je hier aan het juiste adres.

In dit artikel ga ik het hebben over een aantal zeer nuttige, intuïtieve en gebruiksvriendelijke apps als je een foto in verschillende delen wilt splitsen, wat een mooi effect op het zicht van je volgers creëert. Ik verwacht dat de oplossingen die ik zal voorstellen gratis zijn en vooral heel eenvoudig te gebruiken.

Maak je geen zorgen, je hoeft geen fotograaf of fotografie-expert te zijn, je kunt zoiets rechtstreeks vanaf je smartphone doen terwijl je thuis comfortabel op de bank zit.

Het enige dat u hoeft te doen, is mij een paar minuten van uw tijd geven, u op uw gemak voelen en deze gids volgen voor de beste apps voor het delen van foto’s, perfect voor Android- en iOS-apparaten. Nou, we moeten gewoon naar buiten en duiken in de kleurrijke en leuke wereld van Instagram.

Inhoud Index
Wat is het mozaïek effect op Instagram
App te splitsen Instagram foto’s voor Android en iOS
Photo Splitter
Split Pic
InstaGrids
Conclusies
Wat is het mozaïek effect op Instagram
Wanneer we op zoek gaan en bezoek de Instagram-profiel van een persoon of bedrijf, die onmiddellijk vangt de oog en onze aandacht trekt is de feed. Als ik het over feeds heb, bedoel ik het prikbord.

Als je voor je Instagram-profiel wilt zorgen en niet onopgemerkt wilt blijven, is het erg belangrijk om kostbare tijd te besteden aan het verzorgen van je Instagram-profiel, enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen waarmee je de nieuwsgierigheid en smaak van talloze Instagrammers kunt overwinnen.

Onder de verschillende technieken om uw GI-profiel privé en niet-triviaal te maken, is er zeker een die erin bestaat de feed in een echt mozaïek te veranderen.

Instagram-mozaïekvoorbeeld – credit fotonia
Instagram-mozaïekvoorbeeld – creditfotonia Het
creëren van het zogenaamde mozaïekeffect is niets meer dan het publiceren van echte fotorasters, of eenvoudige foto’s die zijn opgedeeld zodat hun verschillende delen een enkele grotere foto vormen.

Et voilà, hier is het beroemde mozaïekeffect, een steeds moderner en zeker heel mooi effect om je Instagram-profiel anders en zeker heel stijlvol te maken. Als echte stukjes mozaïek passen uw foto’s op de juiste plaats, waardoor uw feed uniek en gelijkenisbestendig is.

Als u op zoek bent naar eenvoudig te gebruiken apps om uw foto’s in meerdere delen te splitsen en zo het gewenste effect te creëren waar ik het over heb, zijn de oplossingen waarop u kunt vertrouwen talrijk, filter ze gewoon afzonderlijk. Blijf mij volgen.

Instagram-app voor het delen van foto’s voor Android en iOS
Zoals ik al eerder zei, om een ​​fantastisch mozaïekeffect te creëren en je concurrenten gek te maken van jaloezie op Instagram, komen eenvoudige en snelle apps ons te hulp, klaar om je droom om te zetten in realiteit.

Net als bij een toverstaf, zullen deze apps die ik ga voorstellen je foto’s in twee of meer delen splitsen, zodat je ze in slechts een paar stappen gemakkelijk kunt uploaden naar het populaire sociale netwerk.

Het drietal apps waarmee ik je ga voorstellen, is perfect voor mensen die van fotografie houden en hun IG-profiel willen selecteren om zich te onderscheiden van de rest. Deze drie apps zijn beschikbaar voor Android en iPhone/iPad iOS.

Met deze eenvoudige en zeer nuttige apps kun je een foto selecteren (of maken) en deze in verschillende secties bijsnijden, waardoor een reeks unieke foto’s ontstaat die, op Instagram geplaatst, als één grote afbeelding zal verschijnen.

Laten we de fijne kneepjes overslaan en tot de kern van de zaak komen. Dit zijn de apps die je absoluut op je apparaat moet downloaden als je het mozaïekeffect op Instagram wilt creëren.

Splitter
foto’s foto’s divider

Dit is een volledig gratis app waarmee je de afbeeldingen in twee of meer delen kunt splitsen om een ​​echt mozaïek te maken.

Splits je Instagram-foto’s in kleinere stukjes met Photo Splitter alsof het veel kleine blokken met kleurrijke illustraties zijn. Photo Splitter is geweldig als je een Android-apparaat hebt, hier is wat je moet doen om het meteen te downloaden en te proberen.

Open de Play Store
Zoek naar de app of klik hier om deze te downloaden
Tik op de knop Installeren
Start de app
Na het openen van de app en het zien van het hoofdscherm:

Tik op het vierkante pictogram en selecteer de afbeelding die u wilt bijsnijden in verschillende delen van uw fotogalerij
. Als u nu liever een nieuwe foto wilt maken, tikt u op het camerapictogram en maakt u uw foto.
Op dit punt hoeft u alleen maar door te gaan met het maken van het mozaïek, dit is wat u moet doen:

Kies uit het menu hieronder het aantal porties (tegels) waarin je je foto wilt verdelen. U kunt ook kleurfilters toepassen op een of meer onderdelen.
Kies de gewenste kleur uit het menu dat onderaan het scherm verschijnt en stel de intensiteit in met behulp van de instelbalk.
Ik wil ook wijzen op een zeer bijzondere en interessante optie voor het splitsen van foto’s: als je op de foto tikt en deze ingedrukt houdt, kun je deze naar wens in het vak verplaatsen. Welnu, nadat u alle wijzigingen hebt voltooid waarvan u denkt dat ze het meest geschikt zijn, is het tijd om uw mozaïek op te slaan.

Tik op het vinkje in de rechterbenedenhoek
Tik vervolgens op het vinkje bovenaan het volgende scherm
Kies in het menu dat verschijnt of je de afbeeldingen wilt opslaan in de Galerij van je apparaat of ze in andere apps wilt importeren
Split Pic
split pic

Laten we nu overstappen op iOS-apparaten. Als je een iOS-apparaat gebruikt en een app wilt downloaden om foto’s op je iPhone of iPad te splitsen, is Split Pic de app die het beste bij je past.

Deze eenvoudige en zeer nuttige app is beschikbaar in de App Store en helpt je afbeeldingen in kleinere stukjes te splitsen om Instagram-rastermontages te maken – in feite ons geliefde mozaïekeffect.

U kunt kiezen uit de verschillende beschikbare lay-outs en verschillende filters en effecten toepassen om uw fotoraster echt uniek te maken. Nogmaals, dit is een gratis app.

Dit is wat u moet doen om uw apparaat goed te krijgen en plezier te maken.

Ga naar de App Store van uw apparaat
Zoek naar Split Pic
Tik op Get
Selecteren Installeer en autoriseer downloaden met Face ID, Touch ID of Apple ID-wachtwoord
Open de app vanaf het startscherm door op het nieuw toegevoegde pictogram te tikken
. Selecteer in het hoofdscherm de lay-out om de foto die je het leukst vindt Maak
nu direct een foto met de camera van je apparaat of laad de foto die je wilt bijsnijden uit je galerij door op het landschap in de rechterbenedenhoek te klikken
Let op: als u besluit een foto te uploaden die al aanwezig is in uw Galerij, onthoud dan dat u de afbeelding die u wilt bijsnijden net zo vaak moet selecteren als de mozaïeken die u wilt maken. Ik zal je een voorbeeld geven. Als u de foto in vier delen wilt knippen, moet u de betreffende afbeelding vier keer uploaden.

Op dit punt hoeft u alleen maar alle gewenste wijzigingen aan te brengen in de beschikbare wijzigingen, u heeft veel opties:

Tik op het vinkje rechtsonder
Als je nu de lay-out wilt wijzigen, tik dan op de knop met twee pijlen
Als je leuke kleine stickers wilt toevoegen, druk op het potlood
Om filters toe te passen druk je op de knop met de drie gekleurde cirkels
Om de helderheid, contrast en belichting van de foto, druk op de knop met de aanpassingsbalken.
Door op de foto te tikken en deze vast te houden, kunt u deze verplaatsen.
Als u op de knijpknop klikt om in te zoomen, kunt u in- of uitzoomen op de afbeelding
. Op dit punt heb je al je bewerkingen voltooid en is de foto klaar om te worden opgeslagen, volg deze laatste stappen:

Tik op het pictogram dat je in de rechterbovenhoek ziet met de pijl en het vierkantje
Sla je nieuwe foto op in Galerij
Je kunt deze ook rechtstreeks delen op Instagram en andere sociale netwerken
InstaGrids
instagrids

De laatste app die ik je aanraad als je een origineel en leuk mozaïekeffect op je Instagram-feed wilt creëren, is InstaGrids. Dit is exclusief voor iOS-gebruikers, dus als je een iPhone of iPad hebt, is het perfect en helemaal gratis. Je kunt er een vinden die erg op elkaar lijkt, zelfs op Android-apparaten, en het heet Grids voor Instagram.

Met deze leuke app kun je, net als de andere die ik heb laten zien, een afbeelding in meerdere delen splitsen, zodat je een enkele foto op Instagram kunt plaatsen in de vorm van een groot, kleurrijk raster.

Met deze app kun je in een paar simpele stappen je afbeeldingen uploaden naar de IG, alsof het een echt mozaïek is van meerdere tegels. Dit is wat u moet doen:

Ga naar de App Store
Zoek naar de app
Als je deze eenmaal hebt gevonden, druk je op de knop Ophalen
Tik op de knop Installeren
Download autoriseren via Face ID, Touch ID of Apple ID-wachtwoord
Na het downloaden start je de app door op het pictogram te tikken dat je zojuist hebt toegevoegd aan je startscherm
Nadat u de app hebt geopend en het startscherm hebt weergegeven, moet u het volgende doen om een ​​afbeelding te laden of een nieuwe te krijgen:

Selecione a imagem na Galeria que você deseja cortar em várias seções
Alternativamente, você pode tirar uma nova foto no momento tocando no botão Câmera na parte superior.
Neste ponto, você apenas tem que começar com as alterações que você acha mais adequadas para crie sua grade de fotos selecionando o layout de sua preferência no menu abaixo:

Versier een of meer delen van je afbeelding met kleureffecten (als de lay-out die je kiest dit toelaat)
Voeg een kleureffect toe aan je foto
Klik erop Selecteer in het
menu onderaan de kleur die je het mooist vindt en stel de intensiteit in door de juiste schuifregelaar aan te passen
Tik op in het volgende item in de rechterbovenhoek.
Op dit punt kunt u de nieuwe afbeelding, verdeeld in vele delen, aanpassen met stickers, tekst, schrift en handtekeningen. Je werd meegesleept door creativiteit, nu hoef je alleen nog maar deze laatste stappen te volgen om een ​​”wow”-effect op je IG-muur te hebben.
Tik op de juiste knoppen onderaan
Klik op Exporteren in de rechterbovenhoek
Om te eindigen, drukt u in progressieve volgorde op de cijfers die u in de afzonderlijke delen van de foto ziet.
Er wordt een menu geopend.
Je foto is klaar om te worden gedeeld op Instagram.
U kunt er ook voor kiezen om het op te slaan in de Galerij van uw apparaat.
Conclusies
Zoals ik je in dit artikel heb laten zien, is het splitsen van een foto om een ​​heel mooi effect te creëren echt heel eenvoudig dankzij enkele geldige apps die op een echt originele manier van Instagram kunnen profiteren.

Wie zei dat mozaïeken alleen in kerken en musea te bewonderen zijn? In een handvol bewegingen kun je originele en kleurrijke afbeeldingen op je Instagram-muur recreëren, waardoor je feed een echt kunstwerk wordt dat iedereen sprakeloos zal maken.

Met de drie apps die ik heb voorgesteld, kun je een foto gemakkelijk in verschillende delen splitsen om deze op Instagram te plaatsen of, als je wilt, ook op andere sociale netwerken. Geef je creativiteit de ruimte en zoek originaliteit op social media, dit is de extra uitrusting om op te vallen en succes te behalen.

Voordat ik vertrek, wil ik ook mijn recente artikel over apps voor het maken van collages onder de aandacht brengen, als je een liefhebber bent van deze techniek, zul je ze zeker nuttig vinden voor je doel. Nou, het is tijd om je mouwen op te stropen en aan het werk te gaan. Kies de app die bij je past en ervaar de kleurrijke wereld van Instagram met je nieuwe foto’s met dit effect. Het resultaat zal spectaculair zijn!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *