Instagram: automatisch afspelen voor video’s uitschakelen

Ben je het zat om dataverkeer te consumeren met videocontent die automatisch wordt afgespeeld in de populaire Instagram-app? U zult blij zijn te weten dat er een eenvoudige procedure is om het automatisch afspelen van video te voorkomen.

In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe je het automatisch afspelen van video’s op Instagram uitschakelt. Nieuwsgierig? Maak je geen zorgen, voor nu, houd je nieuwsgierigheid onder controle en lees de volgende paragrafen aandachtig door. Je vindt er alle informatie die je nodig hebt om het doel te bereiken dat je jezelf hebt gesteld.

Hoewel het automatisch afspelen van video’s op Instagram interessant kan zijn, verbruikt het veel gegevens en dit is niet altijd goed voor iedereen die dataverkeer op zijn smartphone wil besparen (in dit verband benadruk ik mijn artikel over het inschakelen van de gegevensbesparingsmodus op Facebook).

Als je ook de hoeveelheid mobiele data die je smartphone gebruikt – en in dit geval de Instagram-app – wilt beperken, volg dan gewoon de stappen die ik je ga laten zien. Goed lezen!

Inhoudsopgave
Schakel Instagram AutoPlay-video’s uit op Android
Schakel Instagram AutoPlay-video’s uit op iPhone / iPad iOS
Conclusies
Schakel Instagram AutoPlay-video’s uit op Android
In een artikel dat ik een paar dagen geleden heb gepost, heb ik uitgelegd hoe u AutoPlay-video’s op LinkedIn kunt uitschakelen. De procedure die in dit geval moet worden uitgevoerd, is zeer vergelijkbaar. Lees verder om erachter te komen en het meteen in de praktijk te brengen.

Als je hebt besloten om automatisch afspelen voor Instagram-video’s uit te schakelen door rechtstreeks vanuit de gedownloade app op je Android-apparaat te starten, volgen hier de stappen die je moet volgen:

Open de Instagram-app
Log in op je account
Klik op het pictogram van de kleine man (of zijn profielminiatuur die je in de rechterbenedenhoek van de startpagina van de app ziet)
Tik op het drielijnige symbool dat je in de rechterbovenhoek ziet
Druk op Instellingen
en selecteer nu item Account
Tik op Mobiel datagebruik
Verplaats de stick nu naar het
juiste instagram schakel de autoplay Android-app uit

Op dit punt kunt u de functie activeren waarmee u minder mobiele gegevens kunt gebruiken die uw dagelijkse Instagram-ervaring kunnen beïnvloeden.

Waarschuwing: Houd er rekening mee dat het gebruik van minder data, foto’s en video’s langzamer kan laden.

Automatisch afspelen van Instagram-video’s uitschakelen op iPhone / iPad iOS
Om te voorkomen dat Instagram-video’s vooraf worden geladen, zijn er enkele eenvoudige en snelle stappen die u in praktijk kunt brengen door rechtstreeks vanuit de app te handelen met het kleurrijke polaroid-pictogram dat u uit uw App Store hebt gedownload.

Als je een mobiel iOS-apparaat (iPhone of iPad) gebruikt, moet je het volgende doen om automatisch afspelen uit te schakelen voor video’s die op Instagram zijn geplaatst:

Open de Instagram-app
Log in op je account
Klik op het pictogram van de kleine man (of op zijn profielminiatuur die je in de rechterbenedenhoek van de startpagina van de app ziet)
Paigia-symbool van de drie lijnen die je rechtsboven ziet
Selecteer nu de instellingen item
Selecteer accountitem
Tik op Mobiel datagebruik
Beweeg de stick nu naar
rechts instagram zet autoplay ios uit

Het spel is voorbij. Ik wed dat het moeilijker gezegd dan gedaan was, toch? Je moet weten dat sommige functies van sociale netwerken die onbereikbaar en onmogelijk lijken toe te passen (zoals degene waarmee je een kopie van je Instagram-gegevens kunt downloaden) – onbekende werelden en angstaanjagend om weg te blijven – altijd gemakkelijk en ongecompliceerd blijken te zijn. Kortom, een makkie!

Door de stappen te volgen die ik heb laten zien, kun je de functie inschakelen om minder mobiele data te gebruiken, waardoor Instagram-video’s niet automatisch worden geladen. Houd er echter rekening mee dat het gebruik van minder mobiele data, foto’s en video’s langzamer kunnen laden. Op dit moment neem ik echter aan dat je liever nog een paar seconden wacht dan dat je geen sjabloon meer hebt, toch?

Conclusies
In de Instagram-app worden video’s automatisch afgespeeld en dit is niet zo’n populaire functie voor wie data op zijn smartphone wil bewaren, zeker in bepaalde situaties waar giga schaars is en er geen mogelijkheid is om verbinding te maken met een wifi-netwerk.

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel alle informatie gevonden die je nodig hebt om Instagram-video’s automatisch af te spelen. Er zijn niet veel stappen te doen en ze zijn allemaal erg snel en eenvoudig.

Kom op, verspil geen tijd meer. Volg mijn instructies en voltooi de procedure die ik in de vorige paragrafen in detail heb uitgelegd. Als je vragen hebt of als iets wat je hebt gelezen niet erg duidelijk is, aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Ik help je graag!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *