HP printercartridges: uit welke varianten kan worden gekozen?

HP, een iconisch merk in de wereld van HP- printers
, wiens volledige naam Hewlett-Packard is, is ongetwijfeld een iconisch merk voor dit type product, daarom is de vraag naar verbruiksartikelen die in zijn printers kunnen worden gebruikt altijd erg groot.

In de afgelopen dagen is echter het nieuws officieel geworden dat Hewlett-Packard een belangrijk bedrijf in de “technologische” sector, HyperX, heeft gekocht, en daarom zijn er mensen die voorspellen dat HP binnenkort nieuwe technologische items op de markt zal brengen, met name met met betrekking tot de kansspelsector, waardoor de reeds gevestigde reputatie verder wordt versterkt.

Laten we, nu dit interessante haakje is gesloten, proberen de vraag te beantwoorden die we onszelf hebben gesteld, en daarvoor is er geen betere oplossing dan een bezoek te brengen aan de sectie gewijd aan HP-cartridges van een toonaangevend e-commercebedrijf zoals lamiastampante.it.

De technische verschillen: type printer en inktkleur
Zoals u kunt zien, zijn de printers van dit merk die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn talrijk, bijgevolg zijn de soorten inktpatronen die door het merk worden aangeboden even talrijk.

Het onderscheid op basis van het printermodel is daarom een ​​eerste factor die moet worden overwogen, maar het is niet de enige: als we het puur technische aspecten hebben, moeten we in feite ook het canonieke onderscheid in overweging nemen tussen zwart en cyaan, magenta en gele inkt patronen.

Deze 3 kleuren zijn de “primaire” kleuren, dat wil zeggen de kleuren waarmee de drukker de meest uiteenlopende tinten weet te verkrijgen door ze op het papier over te brengen.

3 hoofdcategorieën: originele, compatibele en gereviseerde
cartridges Alle HP-cartridges, ongeacht de tot nu toe genoemde aspecten, kunnen worden ingedeeld in 3 verschillende categorieën: originele, compatibele en gereviseerde HP-cartridges. Laten we eens kijken wat hen onderscheidt.

Originele cartridges, zoals u kunt raden uit de naam, zijn cartridges die rechtstreeks door HP worden geproduceerd en op de markt worden gebracht.

Printercartridges hebben geen standaardformaten voor alle fabrikanten, zoals het geval is met andere soorten producten, daarom produceert elk merk specifieke verbruiksartikelen voor hun modellen.

Een originele HP-cartridge, om zo te zeggen, kan zeker niet worden gebruikt in een printer van Canon of een andere concurrent.

Compatibele cartridges zijn nu een goed ingeburgerd alternatief voor de originele cartridge en kunnen een zeer hoge kwaliteit garanderen in vergelijking met lagere prijzen.

Deze cartridges zijn niet echt, maar worden door andere bedrijven geproduceerd met het specifieke doel ze bruikbaar te maken in HP-printers, een absoluut correcte en transparante zakelijke praktijk, aangezien er geen namaak en geen gebruik is. misbruik van het betreffende merk.

Het derde type Hewlett-Packard cartridge, de remanufactured, is heel bijzonder: het is in feite een cartridge die al is gebruikt, dus uitgeput, maar die dankzij een speciaal proces weer bruikbaar wordt.

Het proces in kwestie wordt regeneratie genoemd en zorgt er in wezen voor dat de lege cartridgehouder, nadat deze op de juiste manier is geleegd en behandeld, opnieuw wordt gevuld met inkt, zodat deze als een nieuwe cartridge kan worden gebruikt.

Zelfs gereviseerde cartridges kunnen afdrukken van goede kwaliteit garanderen, en het kopen van dit type product kan een dubbele waarde hebben: aan de ene kant kunt u geld besparen, en dit is zeker wat de consument het meest bevalt, maar we mogen niet vergeten dat het nieuw leven inblazen van een cartridge het betekent het verminderen van de hoeveelheid afval die moet worden afgevoerd, omdat het op deze manier ook mogelijk is om het milieu een concrete hand te geven.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *