Hoe werkt Keyless Entry? (In auto’s en vrachtwagens)

Als u in de afgelopen 10 jaar een auto heeft gekocht, heeft u waarschijnlijk een kleine afstandsbediening bij uw auto ontvangen. Soms is het apparaat zelfs aan de sleutel zelf bevestigd. Meestal vindt u op deze afstandsbediening drie knoppen waarmee u de auto kunt ontgrendelen, de auto kunt vergrendelen en de kofferbak kunt ontgrendelen.

Deze mogelijkheid staat bekend als “keyless entry” omdat u uw auto kunt ontgrendelen zonder een sleutel te gebruiken. Bovendien zijn er enkele afstandsbedieningen waarmee u zelfs de motor kunt starten zonder de sleutel in het sleutelgat te steken. In plaats daarvan houdt u de afstandsbediening gewoon in de buurt en drukt u op de startknop om de motor automatisch te starten.

Dit komt doordat de ontvanger in de startknop het signaal van de afstandsbediening of keyless entry-zender ontvangt. De afstandsbediening die u deze mogelijkheden biedt, wordt een sleutelhanger genoemd.

Basisprincipes van de sleutelhanger

Een sleutelhanger is in feite een radiozender die een code naar de radio-ontvanger in uw auto stuurt. De controllerchip in de sleutelhanger genereert een beveiligde code voordat deze naar de ontvanger wordt verzonden.

De meer technische naam voor deze code is de 40-bits rolling code. De “40-bit” betekent dat een willekeurige code wordt gegenereerd uit ongeveer een biljoen mogelijke codes. Een pseudo-willekeurige nummergenerator is wat dit nummer creëert en er is een van deze generatoren in zowel de zender als de ontvanger.

Elke keer dat u op een knop op uw afstandsbediening drukt, verzendt de sleutelhanger deze willekeurige 40-bits code en een functiecode naar de ontvanger van uw auto. De 40-bits code is de beveiligingsfunctie en de functiecode vertelt de auto welke specifieke functie moet worden uitgevoerd, zoals het ontgrendelen of vergrendelen van de portieren.

Omdat de ontvanger en zender worden gesynchroniseerd wanneer een willekeurig nummer wordt gegenereerd, zal de ontvanger de beveiligingscode herkennen die ernaar wordt verzonden.

Dit is de reden waarom het niet zou werken als iemand anders zijn sleutelhanger zou gebruiken om uw auto te openen of uw motor te starten, omdat zijn zender niet is gesynchroniseerd met uw ontvanger. Als gevolg hiervan zal de ontvanger het nummer niet herkennen en geen enkele functie uitvoeren.

Naast sleutelloze toegang tot uw auto, verkleinen sleutelhangers ook de kans dat u uw sleutels in uw auto vergrendelt.

Mensen hebben de neiging om hun sleutelhangers net zo vaak te gebruiken om hun deuren te vergrendelen als om ze te ontgrendelen. Op die manier wordt de deur nog steeds ontgrendeld als ze hun sleutels in de auto vergeten.

Maar onder de zeldzame omstandigheden dat u uw sleutelhanger in de kofferbak of in de auto op slot doet, maar buiten bereik, zult u waarschijnlijk uw dealer moeten bellen en hem laten openen, omdat zij degenen zijn die een nieuwe slHoe werkt Keyless Entryeutelhanger voor u kunnen genereren .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *