Hoe u diabetes op natuurlijke wijze kunt omkeren (de ultieme gids

De prevalentie van diabetes blijft elk jaar verslechteren.

De ziekte treft momenteel meer dan 30 miljoen mensen en is de zevende belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten.

Wat echter zorgwekkender is, is dat meer dan 7 miljoen mensen niet eens beseffen dat ze diabetes hebben, en 84 miljoen mensen hebben pre-diabetes.

Gelukkig kunnen de symptomen van diabetes – een hoge bloedsuikerspiegel en grote gezondheidsproblemen veroorzaakt door diabetes – op natuurlijke wijze worden omgekeerd door het dieet, de levensstijl en het activiteitsniveau te veranderen.

Bent u klaar om uw bloedsuikerspiegel te verlagen? Onze gids is hier om u te helpen leren hoe.

 

Begrijp diabetes

Als diabetes type 2 niet goed wordt behandeld, kan dit leiden tot blindheid, zenuwbeschadiging, verlies van ledematen (zoals voeten of benen), nieraandoeningen en zelfs de dood.

In 2015 speelde diabetes een rol bij 250.000 sterfgevallen (1).

Mensen met diabetes lopen ook een groter risico op andere medische problemen.

Diabetes is een risicofactor voor hart- en vaatziekten, beroerte, ischemische hartaandoeningen en andere grote medische problemen.

Hoewel het aantal diagnoses van diabetes type 1 en type 2 toeneemt, stijgt ook de incidentie van prediabetes.

Pre-diabetes is wanneer uw bloedsuikerspiegel stijgt maar niet hoger is dan de diabetesnorm.

Mensen met een verhoogde bloedsuikerspiegel of diabetes hebben een grote kans om in de komende tien jaar diabetes type 2 te ontwikkelen (2).

Nu duiden de nuchtere bloedglucosespiegels van meer dan 80 miljoen mensen in de Verenigde Staten op pre-diabetes.

Naast de medische problemen die verband houden met de diabetes-epidemie, moeten we ook rekening houden met de financiële gevolgen.

Diabetesbehandeling kost jaarlijks US $ 245 miljard aan medische kosten.

De medische kosten van diabetespatiënten zijn gewoonlijk tweemaal zo hoog als die van gezonde mensen, en de jaarlijkse medische kosten van diabetespatiënten bedragen bijna $ 14.000 (3).

Waarschijnlijk is het grootste probleem met diabetes type 2 en prediabetes dat het omkeerbaar en te voorkomen is.

U kunt vandaag uw leven beginnen te veranderen om diabetes op natuurlijke wijze te behandelen.

De diagnose diabetes betekent niet dat u onvermijdelijk medische problemen krijgt.

Als je deze natuurlijke richtlijnen volgt, ben je snel weer gezond.

 

Oorzaken van diabetes

Het is belangrijk om de oorzaak van diabetes te begrijpen om de symptomen van deze ziekte te voorkomen en om te keren.

Het voedsel dat u eet, levert brandstof voor uw lichaam in de vorm van glucose of suiker.

Om dit te doen, breekt uw spijsverteringssysteem voedsel af en geeft vervolgens glucose af aan het bloed, waardoor de cellen de energie krijgen die ze nodig hebben.

De alvleesklier maakt insuline aan, een hormoon dat het suikergehalte in het bloed reguleert.

Als uw lichaam insuline inefficiënt gebruikt, of als u niet genoeg insuline aanmaakt, zal er restsuiker in het bloed achterblijven in plaats van de cellen binnen te gaan, wat kan leiden tot een verhoogde bloedsuikerspiegel of diabetes.

 

Type 1 diabetes

Diabetes type 1 is een ziekte die optreedt wanneer de alvleesklier geen of heel weinig insuline aanmaakt.

De meeste mensen met diabetes type 1 lijden aan deze ziekte, daarom wordt de diagnose meestal in de kindertijd gesteld.

Patiënten met diabetes type 1 moeten de insulinetoevoer van hun lichaam aanvullen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Er is momenteel geen remedie voor diabetes type 1 en de behandeling omvat een zorgvuldig dieet en insuline-injecties (4).

Hoewel diabetes type 1 onomkeerbaar is, kunt u natuurlijke remedies gebruiken om de afhankelijkheid van insuline te verminderen en andere geneesmiddelen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

 

Type 2 diabetes

Als uw lichaam minder insuline aanmaakt dan het nodig heeft of insuline inefficiënt gebruikt, heeft u diabetes type 2.

Dit is de meest voorkomende vorm van ziekte.

De meest voorkomende risicofactoren voor diabetes type 2 zijn overgewicht, roken, ouder dan 40 jaar en ongezonde voeding.

Mensen met diabetes type 2 zijn insulineresistent, wat betekent dat uw cellen niet goed kunnen reageren op insuline in het bloed.

Insulineresistentie zorgt ervoor dat glucose in uw bloed blijft, waardoor uw alvleesklier meer insuline afgeeft, waardoor een cyclus ontstaat die moeilijk te doorbreken is (5).

Gewoonlijk kan diabetes type 2 onder controle worden gehouden of omgekeerd door het dieet, de activiteit en de levensstijl te veranderen (allemaal natuurlijke en effectieve manieren om de bloedsuikerspiegel te verlagen).

Type 2-diabetes wordt veroorzaakt door een verscheidenheid aan risicofactoren en ziekten.

Het kennen van uw risico’s en het veranderen van de factoren die u kunt beheersen, is essentieel om diabetes type 2 te voorkomen (6).

De meest voorkomende oorzaken of risicofactoren voor diabetes type 1 zijn:

  • Overgewicht of obesitas; obesitas
  • Ongezond dieet;
  • Sedentair
  • Langdurige of extreme stress;
  • Ontstekingsziekte of ziekte;
  • Familiegeschiedenis van de ziekte;
  • rookt;
  • Lijdt aan hart- en vaatziekten of hoge bloeddruk;
  • Hormonale status of onbalans.

Er zijn verschillende natuurlijke manieren om diabetes type 2 om te keren, waardoor de gezondheid verbetert.

Het veranderen van de manier waarop uw lichaam traint en eet is nodig om uw lichaam insuline effectiever te laten gebruiken.

 

Elimineer voedsel in het dieet

Bepaalde soorten voedsel kunnen uw bloedsuikerspiegel negatief beïnvloeden, een immuunrespons opwekken en ontstekingen in uw lichaam veroorzaken.

Door deze voedingsmiddelen uit uw dieet te schrappen, kunt u de bloedsuikerspiegel helpen verlagen en de symptomen van diabetes type 2 omkeren.

 

Geraffineerde suiker

Als u geraffineerde suiker eet en drinkt, zal uw bloedsuikerspiegel sterk stijgen.

Omdat uw lichaam deze energie niet erg hard hoeft te verwerken, komt geraffineerde suiker snel in uw bloedbaan, waardoor de glucose snel stijgt.

Suikerhoudende dranken zoals frisdrank en vruchtensap zijn veelvoorkomende boosdoeners (7).

Als uw dieet rijk is aan enkelvoudige koolhydraten en suikers, neemt uw risico op diabetes toe met 40%, dus het elimineren van deze voedingsmiddelen kan gunstig zijn voor uw algehele gezondheid (8).

Natuurlijke zoetstoffen (zoals agave, honing of ahornsiroop) zijn betere keuzes, maar ze moeten toch met mate worden gebruikt.

Een betere keuze voor zoet voedsel is om stevia te gebruiken, dat heeft minder effect op de glucosespiegel.

 

Granen, vooral gluten

Wanneer je veel koolhydraten binnenkrijgt, zoals die in granen en tarwe (gluten), zal je lichaam deze calorieën snel afbreken tot suiker.

Hierdoor kan de bloedsuikerspiegel stijgen.

Bovendien kan gluten bij sommige mensen een ontsteking van het spijsverteringskanaal veroorzaken.

Ontsteking beïnvloedt uw hormonale balans, waardoor de bloedsuikerspiegel ook kan stijgen.

Overschakelen van eenvoudige en verfijnde granen naar gekiemde oergranen kan ontstekingen helpen verminderen en een stabielere bloedsuikerspiegel handhaven.

 

Gehydrogeneerde olie

Gehydrogeneerde oliën, zoals plantaardige oliën, koolzaadolie, katoenzaad en sojabonen, worden meestal bij zeer hoge temperaturen verwerkt en bevatten ongezonde toevoegingen.

Een dieet dat rijk is aan ongezonde oliën kan leiden tot gewichtstoename en cardiovasculaire problemen, waardoor diabetes type 2 verergert.

 

alcohol

Alcohol kan de bloedsuikerspiegel snel verhogen en mensen die veel alcohol drinken, hebben meer dan 40% kans om diabetes type 2 te ontwikkelen.

Zwaar drinken betekent meer dan twee glazen per dag drinken (9).

Alcohol gemaakt van granen of dranken die gezoete brouwsels bevatten, is bijzonder vatbaar om het lichaam in glucose om te zetten, dus als u ervoor kiest om met mate te drinken, moet u deze vermijden.

 

A1 zuivelproducten

Melk en zuivelproducten bevatten natuurlijke suikers, die de bloedsuikerspiegel kunnen verhogen, vooral wanneer deze producten in hoge mate worden verwerkt of afkomstig zijn van niet-biologische koeien.

Melkkoeien die met conventionele methoden worden grootgebracht, bevatten een hoog gehalte aan caseïne A1, dat bij veel mensen een ontsteking kan veroorzaken.

Deze immuunrespons is vergelijkbaar met die van gluten en kan een verhoging van de bloedsuikerspiegel veroorzaken bij patiënten met diabetes type 2.

Als je zuivelproducten wilt eten of drinken, zoek dan naar geiten, schapen of A2-koeien.

Koop alleen biologische en originele zuivelproducten om ervoor te zorgen dat u het meeste voordeel haalt uit het consumeren van zuivelproducten.

 

Voedingsmiddelen die uw dieet kunnen verhogen

Nu u lastige voedingsmiddelen uit uw dieet heeft verwijderd, is de volgende stap om gezondere voeding te kiezen.

Door deze voedingsmiddelen in uw dieet op te nemen, kunt u de bloedsuikerspiegel onder controle houden, afvallen en enkele medische problemen verhelpen die diabetes veroorzaken.

 

Eet meer vezels

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsvezels kunnen de symptomen van diabetes type 2 verbeteren, u helpen uw gewicht onder controle te houden en de gezondheid van uw spijsverteringskanaal verbeteren.

Oplosbare vezels zijn oplosbaar in water en voedingsmiddelen die deze vezels bevatten, worden langzamer in het bloed afgegeven.

Dit leidt tot een geleidelijke stijging van de bloedsuikerspiegel (10).

Meer plantaardig voedsel eten is een uitstekende manier om uw dagelijkse vezelinname te verhogen.

Groenten zoals spruitjes, broccoli en artisjokken, maar ook bessen, zaden, noten, lijnzaad en avocado’s, zijn uitstekende bronnen van voedingsvezels.

 

Leptin

Eiwitten worden langzaam in uw bloed afgegeven en vertragen de opname van glucose.

Het eten van magere eiwitten uit de hele voeding kan u helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en het lichaam van de nodige voedingsstoffen te voorzien.

Linzen, bonen, eieren, biologisch vlees en grasgevoerd vlees zijn allemaal goede voorbeelden van magere eiwitten.

Wilde vis is ook een uitstekende bron van gezonde omega-3-vetzuren en magere eiwitten.

 

Gezond vet

Vetzuren, vooral omega-3 en omega-6, zijn essentieel voor uw algehele gezondheid en kunnen ook helpen de bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden.

Net als suiker worden deze vetten snel verteerd en zijn ze een uitstekende bron van brandstof in uw lichaam.

Deze gezonde vetten kunnen cholesterol verhogen en triglyceriden verlagen, die allemaal bijdragen aan de gezondheid van hart en lichaam.

 

Hypoglycemische belasting

Het eten van laag-glycemisch voedsel zal u helpen uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

De glycemische index van een voedingsmiddel kan u vertellen hoe snel een bepaald type voedingsmiddel wordt omgezet in bloedsuiker, maar het begrijpen van de glycemische belasting is gunstiger voor de algehele diabetesbehandeling.

Glycemische lading verwijst naar een deel van de energie in voedsel, dus na verloop van tijd hoeveel suiker er in je bloed wordt gepompt.

Kies voor een langzamere en meer consistente glucosetoediening voedingsmiddelen met een lage tot matige glycemische lading.

Deze zorgen er niet voor dat uw bloedsuikerspiegel significant stijgt, maar zorgen wel voor stabiele energie.

Voedingsmiddelen met een lage glycemische lading zijn onder meer eieren, noten, zaden, bessen, steenvruchten, avocado’s, kokosnoten en zetmeelvrije groenten.

 

Eet meer chroom en magnesium

Chroom draagt ​​bij aan het metabolisme van koolhydraten en lipiden.

U kunt de insulineresistentie verbeteren door voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan chroom, zoals broccoli, bierbrouwjaren, mungbonen en rauwe kaas.

Chroom speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van de insulineabsorptie.Als u dit mineraal mist, kunnen de symptomen van diabetes type 2 erger zijn dan nodig.

Magnesium speelt ook een belangrijke rol bij het metabolisme van de bloedsuikerspiegel, daarom is het belangrijk om te zorgen voor voldoende opname van magnesium.

Diabetici hebben vaak een tekort aan magnesium, dus het kiezen van voedingsmiddelen met een hoger magnesiumgehalte kan helpen (11).

Donkere bladgroenten, amandelen, zwarte bonen en yoghurt zijn allemaal uitstekende bronnen van magnesium.

 

Eet kleine porties

Het handhaven van een gezond gewicht en een gezonde body mass index (BMI) is ook essentieel voor uw algehele gezondheid en voor het omkeren van diabetes type 2.

Minder eten kan helpen om af te vallen, en minder eten heeft ook een positief effect op de glucosespiegel.

Als u een grote maaltijd eet, zal uw bloedsuikerspiegel sterk stijgen.

Zelfs als u een paar maaltijden per dag eet, eet dan iets minder om u een stabiel suikergehalte te geven.

Het eten van meer gezonde voeding is niet alleen goed voor diabetes, maar ook voor uw algehele gewicht.

 

Kruiden en supplementen

Curcumine

De curcumine in kurkuma is een natuurlijk ontstekingsremmend medicijn.

Curcumine kan de insulineresistentie verminderen en de progressie van diabetes vertragen of voorkomen (12).

Curcumine kan de insulinegevoeligheid verhogen en de pancreasfunctie verbeteren.

 

Berberine

Berberine is een ander ontstekingsremmend medicijn dat de bloedsuikerspiegel verlaagt en diabetes type 2 kan behandelen.

Klein in alkali wordt gevonden in druiven in Oregon, Chinese gouden draad, berberis en geelwortel Net als traditionele diabetesmedicijnen is berberine even effectief in het verlagen van het suikergehalte (13).

 

Chroompicolinaat

Het toevoegen van 200 microgram chroompicolinaatsupplementen per maaltijd kan een aanzienlijke invloed hebben op de insulinegevoeligheid.

In 13 onderzoeken ontdekten onderzoekers dat chroomsuppletie de bloedsuikerspiegel kan verbeteren.

Het gebruik van chroompicolinaatsupplementen (inclusief het verlagen van cholesterol en triglyceriden) kan de symptomen en ziektecomplicaties bij patiënten met diabetes type 2 verminderen (14).

 

visolie

Visolie bevat essentiële vetzuren die het menselijk lichaam nodig heeft om een ​​goede insulinefunctie en -regulatie te bereiken.

Het kan ook het niveau van goede cholesterol (HDL) verhogen en triglyceriden verlagen.

Deze omega-3 vetzuren kunnen insulineresistentie voorkomen en ontstekingen onder controle houden, waardoor type 2-diabetes wordt voorkomen en omgekeerd.

Het aanvullen van het dieet met 1000 mg omega-3 vetzuren in visolie kan diabetes helpen behandelen.

 

Bittere meloenextract

Een andere plant die kan helpen bij het reguleren van het insulinegebruik door de cellen en het verlagen van het glucosegehalte, is de bittere pompoen.

Het extract van deze plant kan worden gebruikt om de symptomen van diabetes type 2 te verminderen en de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Het kan ook worden gebruikt om nierschade, hormonale onbalans en schade aan bloedvaten veroorzaakt door diabetes en hart- en vaatziekten onder controle te houden (15).

 

Liponzuur

Liponzuur (ALA) kan de symptomen van diabetes verminderen, waaronder neuralgie, en de insulinegevoeligheid verhogen.

Je lichaam maakt ALA van nature aan. Je kunt het krijgen van voedselbronnen zoals tomaten en broccoli, maar probeer de symptomen van diabetes type 2 om te keren (wanneer het toevoegen van ALA-supplementen kan helpen 16).

 

kaneel

Het eten van kaneel kan de bloedsuikerspiegel aanzienlijk verlagen, evenals het slechte cholesterol (LDL) en triglycerideniveaus verlagen.

Kaneel kan de insulinegevoeligheid verhogen en het HDL-gehalte verhogen.

Het kan nuttig zijn om slechts een theelepel van dit kruid aan eten en drinken toe te voegen, net als bij het gebruik van etherische olie van kaneel (17).

 

Voorgesteld dieetplan voor diabetes

Dit dieetplan zal u helpen uw reis te beginnen om de symptomen van diabetes type 2 om te keren.

Elke maaltijd moet zich richten op het dagelijks eten van veel fruit en groenten, magere eiwitten, een kleine hoeveelheid gezond vet en veel vezels.

Nadat ik het driedaagse plan had uitgeprobeerd, begon ik het voorgestelde voedsel om te draaien in verschillende maaltijden en configuraties.

Raadpleeg de bovenstaande voedingsmiddelen en aanbevelingen om meer gezonde voeding aan uw dieet toe te voegen.Deze voedingsmiddelen kunnen helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en de symptomen van diabetes type 2 onder controle te houden.

 

eerste dag

ontbijt

Snijd 1 kopje gekookte, in staal gesneden havermout en 2 eetlepels walnoten in dunne plakjes en maal het kaneelpoeder en het stevia-poeder naar smaak.

lunch

De met gras gevoerde runderburger voegt geen broodjes en gestoomde broccoli toe.

tussendoortje

Een appel plus 2 eetlepels notenboter

avondeten

Snijd 2 c gemengde groenten met 1/2 c in blokjes gesneden tomaten, 1/2 c in blokjes gesneden komkommer en 1/4 c in blokjes gesneden wortelen in dunne plakjes en leg er 2 ons op Gegrilde Kipfilet.

Besprenkel met guacamole.

 

de volgende dag

ontbijt

Vegetarische ei-omelet met een eiwit, 1/2 kop spinazieblaadjes, 1/2 kop champignons, uien, knoflook en kruiden, gegarneerd met 1/4 kop geitenkaas. Serveer met ½c verse bessen.

lunch

Salade met 2 gram groenten, 1/2 gram sinaasappelschijfjes, balsamico azijn gemaakt met olijfolie, 2 eetlepels gehakte amandelen; 5 graham crackers en 2 eetlepels notenboter.

tussendoortje

Rauwe groenten met guacamole

avondeten

Gegrilde vistortilla’s met 2 ons gegrilde vis, 1 gram gesneden kool, op smaak gebracht met rijstazijn en op twee tortilla’s geplaatst.

Top met 2 eetlepels salsasaus; 2 c gestoomde groenten.

 

Derde dag

ontbijt

4 ons smoothie. Kokosmelk, 2 eetlepels chiazaad, vanille-eiwitpoeder, ½c vers fruit, 1/2 theelepel kaneel

lunch

Tonijnsalade met 2 ons tonijn gevuld met water, twee theelepels olijfolie, een theelepel citroensap en vier grote gehakte zwarte olijven; je kunt sla en plakjes tomaat toevoegen aan twee sneetjes volkorenbrood.

tussendoortje

Hummus en baby worteltjes

avondeten

Gril 3 ons biologische kipfilet, besprenkel met kruiden en 1 c groenten en giet er 2 theelepels olijfolie bij.

Serveer met 2/3 c gekookte wilde rijst.

 

Hoe u uw activiteit kunt veranderen

Regelmatige lichaamsbeweging is essentieel om een ​​gezond gewicht te behouden.

Lichaamsbeweging maakt uw lichaamscellen gevoeliger voor insuline, wat betekent dat u minder insuline nodig heeft om een ​​gezonde bloedsuikerspiegel te behouden.

Om een ​​blijvend en zinvol effect te hebben op de glucosespiegel en insulinegevoeligheid, moet u regelmatig sporten.

Regelmatige lichaamsbeweging heeft andere positieve gevolgen voor de gezondheid, zoals het bevorderen van de gezondheid van het hart, het helpen bij gewichtsbeheersing en het verbeteren van de kwaliteit van leven (18).

Van veel soorten oefeningen is bekend dat ze de symptomen van diabetes type 2 verminderen.

U kunt deelnemen aan krachttraining, intervaltraining of aerobics.

U kunt wandelen, fietsen, zwemmen, deelnemen aan fitnesslessen of gewichtdragende oefeningen doen.

Regelmatige lichaamsbeweging gedurende minstens 30 minuten per dag en minstens 5 dagen per week is een praktische en natuurlijke strategie om diabetes onder controle te houden.

 

ten slotte

Vanwege de prevalentie van diabetes type 2 en prediabetes, is het van vitaal belang dat iedereen hun risico op het ontwikkelen van deze ziekte begrijpt en begrijpt.

Omdat het een te voorkomen ziekte is, kan het begrijpen van de natuurlijke manier om diabetes thuis te behandelen u en uw gezin helpen gezond te blijven en langer te leven.

Om uw symptomen van diabetes om te keren, moet u ongezond voedsel uit uw dieet schrappen, zoals geraffineerde suiker, gewone zuivelproducten, geraffineerde granen en alcohol.

Door gezondere opties aan uw dieet toe te voegen, zoals vezels, onbewerkte voedingsmiddelen, gezonde vetten, magere eiwitten en voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, kunt u uw bloedsuikerspiegel onder controle houden en diabetes elimineren.

Regelmatige lichaamsbeweging en voedingssupplementen zullen ook uw algehele gezondheid ten goede komen en helpen bij het handhaven van een gezond suikerniveau.

U kunt diabetes type 2 omkeren door aandacht te besteden aan uw dieet, lichaamsbeweging en levensstijl.

Deze natuurlijke remedies kunnen voorkomen dat u een van de meer dan 30 miljoen type 2-diabetespatiënten in de Verenigde Staten wordt, en kunnen u helpen een lang en gezond leven te leiden.

Controleer de bloedsuikerspiegel onmiddellijk om diabetes type 2 te voorkomen of om te keren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *