Hoe SEO-geoptimaliseerde hosting te vinden terwijl u het domein van uw e-commerceproject wijzigt. Welke invloed heeft dit op uw zoekpositie en marketingstrategie

Voordat een webpagina zelfs maar lid wordt, valt het op door zijn domeinnaam. Misschien bent u niet tevreden met uw huidige domein en wilt u het wijzigen. Er zijn een paar dingen die u moet weten voordat u dit doet.

De redenen voor een domeinwijziging kunnen verschillend zijn: misschien heeft uw bedrijf zijn naam veranderd of heeft u gewoon een betere gevonden die meer bezoeken kan opleveren. Voor een e-commerceproject kan een goed domein een echt verschil maken.

Om succesvol te zijn, moet u niet alleen de juiste domeinnaam kiezen, maar ook de rol van hosting in de indexering van Google begrijpen. Alleen met het kiezen van de juiste provider heb je succes op internet.

Hoe kies je de juiste hosting

Om ervoor te zorgen dat uw website door gebruikers van over de hele wereld kan worden bezocht, moet deze op een server worden gehost. De functie van providers is juist om servers ter beschikking te stellen om uw pagina te hosten, zodat deze gemakkelijk toegankelijk is. U kunt hier enkele interessante opmerkingen over deze tools lezen. Niet alle hosting is hetzelfde: net als alle diensten van welke aard dan ook, zijn er enkele die beter zijn dan andere, of die beter aansluiten bij uw behoeften. Zie hoe u de kwaliteit kunt onderscheiden

Voldoende uptime

Website uptime is de periode waarin de website continu online is. 100% uptime is natuurlijk onmogelijk, maar hoe hoger hoe beter.

Een pagina die meestal offline is, kan potentiële gebruikers wegjagen. Het is duidelijk dat als een pagina vaak crasht, deze geen groot publiek zal hebben. Bovendien wordt een pagina met een lage uptime niet alleen bestraft door bezoekers, maar ook door Google. De zichtbaarheid van een website in zoekmachines hangt af van SEO: Google kent een veel lagere SEO-score toe aan pagina’s met een lage uptime dan pagina’s die het grootste deel van de tijd online zijn. Dit is ook te wijten aan het feit dat crawlers, wanneer ze uw site offline vinden, deze negeren, waardoor deze tijdelijk niet beschikbaar is in zoekmachines.

goede laadsnelheid

Veel van de problemen die gepaard gaan met een lage uptime, worden herhaald in het geval van lage laadsnelheden van de pagina. Volgens de meeste gebruikers mag de laadtijd nooit meer dan drie seconden bedragen. Google zegt dit ook en geeft een lagere prioriteit aan de trage pagina’s van de zoekmachine; daarom moet een goede hostingprovider goed letten op de snelheid van de pagina’s die hij host.

Aanwezigheid van een contentdistributienetwerk

Een Content Delivery Network (of CDN) is een zeer belangrijke dienst die sommige providers aanbieden. Het is een sterk gedistribueerd netwerk van servers, waarmee gebruikers van over de hele wereld snel en gemakkelijk verbinding kunnen maken met uw pagina, ongeacht uw en uw geografische locatie.

De voordelen van het gebruik van een CDN zijn talrijk, vooral als u een online bedrijf wilt starten. Dankzij het Content Delivery Network kan uw pagina hoge prestaties bieden aan gebruikers over de hele wereld, waardoor een groot publiek en vooral ook een hoog SEO-percentage wordt gegarandeerd. Gezien de hoge concurrentie is het erg belangrijk om bovenaan de Google-ranglijst te staan, dus het gebruik van een CDN is aan te raden.

Type accommodatie

Zoals reeds uitgelegd, is de belangrijkste functie van hosting het hosten van een website zodat iedereen er toegang toe heeft. Hoe meer beschikbare ruimte, hoe meer inhoud de pagina kan zijn: aan de andere kant kan dit de prijs opdrijven.

Sommige providers bieden de aanschaf van shared hosting tegen een gereduceerde prijs aan. Dit betekent dat meerdere webpagina’s op dezelfde server worden gehost en ruimte delen. Hier is alle informatie over hoe shared hosting werkt.

Het lijkt misschien handig, maar in werkelijkheid kan het in sommige omstandigheden nadelig zijn. In feite, hoe meer het aantal pagina’s dat op een enkele server wordt gehost toeneemt, hoe meer middelen het kan besteden aan elke afname, waardoor ze langzamer, minder efficiënt en meer onderhevig aan crashes en crashes. Allemaal zaken die door Google worden bestraft.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid dat uw website, zonder uw medeweten, uw “home” deelt met een pagina die misleidende of spamachtige artikelen publiceert. Aangezien dit soort sites worden bestraft door zoekmachines, bestaat de mogelijkheid dat zelfs sites die dezelfde ruimte delen door Google als onbetrouwbaar worden gerapporteerd. Kies de optie die het beste bij u past, afhankelijk van het type website dat u wilt maken.

Wanneer en hoe migreren?

Als je eenmaal hebt gekozen welke hosting je wilt gebruiken, kun je beginnen met het migreren van je site. Het is van cruciaal belang dat u migreert in tijden van weinig verkeer om te voorkomen dat het aantal bezoeken afneemt. U kunt hiervoor gebruik maken van Google Search Console, een tool waarmee u alle gegevens over bezoeken aan uw website, inclusief piekuren, kunt bijhouden.

Tijdens grote wijzigingen aan uw pagina kunt u het beste niet migreren: in geval van problemen zou het moeilijk zijn om ze te identificeren. Op dit punt, nadat er een back-up van de site is gemaakt, kunt u doorgaan met de migratie.

Handmatige migratie en automatische migratie

De eerste methode is om een ​​handmatige overdracht uit te voeren, de bestanden en structuur van de database van de website naar uw computer te kopiëren en ze opnieuw in het nieuwe domein te laden.

Het is de modus die meer controle door de gebruiker mogelijk maakt, omdat hij de volledige leiding heeft over de operatie. Aan de andere kant is dit ook de moeilijkste manier, omdat je verschillende configuratiebestanden op je site moet wijzigen en de kans op fouten groot kan zijn als je niet precies weet wat je doet.

De tweede methode is die waarbij plug-ins worden gebruikt: het zijn programma’s die rechtstreeks vanuit WordPress kunnen worden gedownload en die een automatische migratie naar het nieuwe domein mogelijk maken. De meest aanbevolen plug-in voor de overdracht is All-in-One WP Migration, die een WordPress-site kan exporteren, inclusief database en mediamap, zonder dat er speciale technische kennis nodig is.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *