Hoe probiotica uw emotionele reactie kunnen veranderen

Wat is emotie

 

Emoties kunnen worden onderverdeeld in vijf categorieën, waaronder concept, gevoel, reflectie, onvrijwillige expressie en vrijwillige expressie.

Alomtegenwoordige concepten, gevoelens, reflecties en onvrijwillige uitdrukkingen worden beschouwd als biologische aanpassingen, die van de ene generatie op de andere worden doorgegeven via reproductie.

Aan de andere kant wordt vrijwillige expressie beschouwd als culturele aanpassing, die wordt gecommuniceerd door interactie en daarom varieert van cultuur tot cultuur.

  • Conceptie

Dit zijn de negatieve of positieve psychologische effecten die worden veroorzaakt door conclusies of denkbeeldige conclusies en directe acties.

Een voorbeeld is moederliefde.

Hoewel concepten geen fysieke effecten veroorzaken, zijn er toch enkele die onvrijwillige expressie veroorzaken.

  • Zintuigen

Deze bepalen voornamelijk het gedrag omdat het negatieve of positieve mentale effecten zijn die worden veroorzaakt door de afwezigheid of aanwezigheid van sensorische stimulatie.

Ze variëren van aangename smaken tot honger en walging.

Gevoelens worden veroorzaakt door verbeelding, herinnering, opname of echte stimuli.

Gevoelens veroorzaken niet noodzakelijkerwijs fysieke effecten, maar sommige gevoelens veroorzaken onvrijwillige uitingen.

  • reflectie

Deze helpen bedreigingen te voorkomen die worden veroorzaakt door sensorische stimulatie en conclusies.

Reflex produceert een psychologisch effect dat gevoelens en ideeën remt.

Door deze onderdrukking kunt u zich concentreren op het elimineren van interferentie en zo bedreigingen vermijden.

Reflexen veroorzaken meestal fysieke effecten.

  • Onvrijwillige expressie

Onvrijwillige expressie kan het gedrag van anderen beïnvloeden.

Ze worden veroorzaakt door sensatie, reflexen of conceptie.

Het doel van onvrijwillige expressie is anders dan het doel van het opwekken van emoties.

Angst helpt bijvoorbeeld bedreigingen te vermijden, dus de enge blik op je gezicht stelt anderen in staat om bedreigingen te vermijden.

  • Vrijwillige uitdrukking

Vrijwillige meningsuiting wordt veroorzaakt door gebruikelijke beslissingen en bepaalt het gedrag van anderen.

Deze uitdrukkingen zijn veel beter dan woorden.

 

 

 

Hoe kunnen probiotica emoties helpen?

 

Topwetenschappers geloven dat bacteriën bepalen hoe het lichaam functioneert.

Steeds meer onderzoekers gaan verder dan de impact van het microbioom op de gezondheid om te begrijpen hoe ze de hersenen beïnvloeden. Dat is hoe we voelen en denken.

Onderzoeksresultaten tonen aan dat bacteriën in de darmen de hersenen kunnen aantasten en daarom associëren deze emoties darmbacteriën met depressie, angst en andere ziekten.

Hoewel veel mensen denken dat de hersenen verantwoordelijk zijn voor hun geestelijke gezondheid, weet u niet dat de darmen daarin een belangrijke rol spelen.

Onderzoek heeft aangetoond dat problemen in de darmen een directe invloed kunnen hebben op uw geestelijke gezondheid en problemen kunnen veroorzaken zoals depressie en angst.

Hersenen-darm-verbinding is een bekend doel van de geneeskunde en fysiologie. Het is dus niet verwonderlijk dat het is genegeerd.

Er is ook bewijs dat het verband tussen stoelgang bij verschillende neurologische aandoeningen beschrijft.

Op basis van deze bevindingen is het belang van het voeden van de darmflora duidelijk, omdat je meestal één brein in je hersenen hebt en een ander in je schedel, die beide belangrijke voedingsstoffen nodig hebben. (2)

Probiotica veranderen de hersenfunctie en uit onderzoek is gebleken dat probiotica darmeffecten hebben op de darmen en de stemming.

Een proof-of-concept-studie uitgevoerd door UCLA-onderzoekers toonde aan dat probiotica de hersenfunctie daadwerkelijk kunnen veranderen.

Het onderzoek werd uitgevoerd bij 36 vrouwen die in drie groepen waren verdeeld.

Vrouwen die probiotische yoghurt consumeerden, registreerden een afname van het hersengebied dat de sensorische en emotionele verwerking regelt.

De behandelingsgroep vertoonde ook een grotere connectiviteit tussen de prefrontale cortex en het grijze gebied rond het aquaduct.

De controlegroep vertoonde ook contrast tussen het grijs rond het aquaduct en de connectiviteit van gevoel en emotie.

Gezien het feit dat commerciële yoghurt ongezond is, toonde de studie aan dat de hersenfunctie aanzienlijk is verbeterd.

Daarom kun je, zeker als je depressie en andere problemen wilt oplossen door middel van voedingsinterventie, je eigen yoghurt goed maken. (3)

 

 

 

Dieet en geestelijke gezondheid

 

De hoofdauteur, Dr. Kirsten Tillisch, suggereerde dat het niet ongebruikelijk is dat artsen patiënten tegenkomen die niet depressief of angstig zijn voordat ze met darmproblemen te maken krijgen.

Studies hebben aangetoond dat de verbinding tussen de hersenen en de darm op twee manieren is, wat van groot belang is in deze tijd van depressie en depressie.

Zelfs dan is voor medische behandeling niet beter een nieuwe methode vereist en is een dieet een van de plaatsen om te beginnen.

Andere onderzoeken hebben bevestigd dat het soort voedsel dat u eet, de samenstelling van de darmflora beïnvloedt.

In het bijzonder voedingsmiddelen die probiotica omarmen (bijvoorbeeld vezelrijke diëten) zijn diëten op basis van vezels die de neiging hebben om een ​​andere microbiota-samenstelling te produceren dan diëten die rijk zijn aan verwerkte vetten en koolhydraten.

Volgens onderzoek heeft de samenstelling van de darmflora niet alleen invloed op de lichamelijke gezondheid, maar ook op de hersenfunctie en je mentale toestand.

Verschillende andere onderzoeken hebben aangetoond dat bepaalde probiotica angst kunnen verlichten.

Het Journal of Neurogastroenterology and Dynamics registreerde een probioticum genaamd Bifidobacterium longum NCC3001, dat de angst bij muizen met infectieuze colitis verminderde door de zenuwbaan van de vagus in de darmen en de hersenen te reguleren.

Een andere studie toonde aan dat het probioticum Lactobacillus rhamnosus een significant effect heeft op het gehalte aan GABA. ongerustheid.

Het is vermeldenswaard dat er zowel in de darmen als in de hersenen neuronen zijn, waaronder neuronen die neurotransmitters produceren, zoals serotonine, dat een rol speelt bij emotionele controle en beheersing van agressie en depressie.

Daarom, als u probiotische voedingsmiddelen wilt toevoegen, kunt u volledig rekening houden met uw eetgewoonten. (3)

 

 

 

Darmbacteriën en hersenen

 

Is het mogelijk dat de microben in de darmen het concept van “visceraal gevoel” kunnen helpen verklaren?

Welnu, er is sterk bewijs dat darmbacteriën de werking van de hersenen beïnvloeden.

Dokter Emran Mayer, hoogleraar geneeskunde en psychiatrie, die beweert een scepticus te zijn, is het eens met het idee dat microben de hersenactiviteit beïnvloeden.

Daarom is het de moeite waard om probiotica te nemen om de hersenfunctie te verbeteren.

Volgens Mayer kunnen de bacteriën in het spijsverteringsstelsel de hersenstructuur helpen als we opgroeien, waardoor we gedrag, stemmingen en gevoelens kunnen beïnvloeden als we volwassen zijn.

Dit brengt een nieuwe manier naar voren om de hersenfunctie, gezondheid en ziekte te bekijken.

Mayer heeft door middel van MRI-scans naar de hersenen van talloze vrijwilligers gekeken en ontdekte dat de verbinding tussen hersengebieden verschilde op basis van de dominante bacteriën in de darmen van de persoon, wat suggereert dat een mix van microben kan helpen bij het bepalen van de soorten hersenen die we hebben en hoe hersencircuits ontwikkelen.

Andere onderzoekers hebben geprobeerd een mogelijk verband te achterhalen door de darmmicroben in muizen te onderzoeken, en ze vonden veranderingen in het gedrag en de chemie van de hersenen.

Door bijvoorbeeld de darmbacteriën van angstige muizen te vervangen door die van onverschrokken muizen, werden ze minder angstig en gezelliger.

Aan de andere kant werden de gewaagde muizen timide.

De chemie in de hersenen van de muizen werd gemeten om de oorzaak van de veranderingen vast te stellen, en er werd vastgesteld dat de veranderingen betrekking hadden op stemming en emoties die een rol spelen bij het geheugen en het leren.

Bij het zoeken naar het verband tussen de darmmicroben en de hersenen, ontdekten wetenschappers ook dat een grote zenuw die bekend staat als vagus die van de hersenen naar de buik loopt, verantwoordelijk is voor de verbinding tussen de hersenen en de darm.

Deze zenuw is het communicatiekanaal tussen de darmen en de hersenen.

Zelfs dan is het vermeldenswaard dat microben ook via andere manieren met de hersenen communiceren door modulatie van het immuunsysteem of productie van neurotransmitters die uniek voor hen zijn.

Experimenten om te bepalen of veranderende darmmicroben bij mensen een effect kunnen hebben op de hersenen, beginnen net vorm te krijgen.

Onderzoekers uit Baltimore testen of probiotica kunnen helpen bij het voorkomen van herhaling van manie bij patiënten met een bipolaire stoornis.

Het algemene idee is dat behandeling met probiotica het microbioom kan veranderen en mentale symptomen kan helpen verbeteren. (4)

 

 

 

Hoe probiotica uw leven kunnen verbeteren

 

Veel natuurgeneeskundigen hebben lange tijd onderzoek gedaan naar behandelmethoden en remedies die hun interactie met het raakvlak tussen lichaam en geest beïnvloeden, omdat de darm wordt beschouwd als een onafhankelijk orgaan met verschillende therapeutische effecten, vooral gerelateerd aan emotie / hersenen. resultaat.

Onderzoekers van het Oppenheimer Stress Neurobiology Family Center, Division of Digestive Diseases, Department of Medicine, en de David Geffen School van de University of California, Los Angeles, Los Angeles, onderzochten hoe microbiële veranderingen in de darmen het signaalmechanisme veranderen, vooral de hersenen Het signaleringsmechanisme dat emoties beïnvloedt. gedrag.

Uitgaande van de hypothese dat veranderingen in de darmmicroflora en microflora niet gerelateerd zijn aan de inname van probiotica of antibiotica, leverde het onderzoek gezonde vrouwen na vier weken fermenteerbare melk op, waarin probiotica meetbare veranderingen vertoonden.

Deze veranderingen omvatten functies zoals hersenactiviteit in rust, die verband houden met veranderingen in de connectiviteit van de middenhersenen.

Een studie gepubliceerd in de Journal of Gastroenterology met behulp van MRI en andere emotionele stimuli en analyse toonde aan dat probiotica de activiteit beïnvloeden van de hersenregio’s die verantwoordelijk zijn voor de centrale verwerking van emoties en sensaties.

Hoe probiotica de volgende emoties beïnvloeden.

 

 

 

depressie

 

Dr. Selby (Selby) Edward A stelde de hypothese dat bekende herkauwers zeer waarschijnlijk onoverkomelijke depressies en angstproblemen hebben.

Het herhalen van negatieve gebeurtenissen kan leiden tot een volledig depressieve stemming.

De reflector interpreteert ongelukkige gebeurtenissen vaak als intern bewijs van onwaardigheid.

Studies hebben aangetoond dat cognitieve respons een belangrijke vatbaarheidsmarker is voor depressie.

Wanneer je trieste emoties tegenkomt en de progressie van klinische depressie voorspelt, is dit het type en de inhoud van activering.

De studie toonde verder aan dat probiotische interventie de cognitieve reactie op verdriet verminderde.

Bovendien hadden de mensen die aan het onderzoek deelnamen een krachtig gunstig effect op de schaal van herkauwers en agressiviteit.

Hieruit blijkt dat deelnemers die probiotische supplementen slikten dachten dat ze minder aandacht schonken aan herkauwen en agressieve gedachten.

Samenvattend kan de tussenkomst van probiotica de cognitieve mechanismen beïnvloeden die de gevoeligheid voor emotionele stoornissen bepalen.

 

Seks leven

 

Seksueel verlangen wordt beïnvloed door een reeks factoren, waaronder leeftijd, stress, gezondheid, slaap, geestelijke gezondheid, hormonen en interpersoonlijke problemen.

Onderzoekers hebben ontdekt dat door het verhogen van testosteron, het mogelijk is om betere resultaten te verkrijgen bij het vergroten van het seksuele verlangen van mannen en vrouwen.

Om dit doel te bereiken, is er geen betere manier dan het verhogen van de bacteriën in de darm, die wordt beschouwd als een natuurlijke bron van testosteron.

Ph.D. Phillip Hylemon en Jason Ridlon van de Virginia Commonwealth University bevestigden dat de van nature voorkomende gastro-intestinale bacterie Clostridium verantwoordelijk is voor de productie van mannelijke geslachtshormonen, waaronder testosteron.

Door de productie van testosteron te verhogen, kunnen probiotica het libido helpen verbeteren, zelfs als kunstmatige behandeling mislukt. (6)

 

 

 

ongerustheid

 

Probiotica kunnen angst- en geheugenproblemen bestrijden.

Het bleek dat mensen die probiotische supplementen met Bifidobacterium longum 1714 slikten, minder gestrest waren en beter presteerden bij geheugentests.

Bifidobacteriën worden meestal in de darmen aangetroffen.

Een onderzoek onder gezonde mannen toonde aan dat het nemen van dit probiotische supplement kan helpen bij het omgaan met geheugenproblemen en milde angst.

Volgens onderzoek zijn mannen die probiotische supplementen gebruiken minder gestrest, minder angstig en hebben ze lagere niveaus van het stresshormoon cortisol.

Hoewel het bij meer mensen nodig is om deze voorlopige bevindingen te bevestigen, is het duidelijk dat de bacterie Bifidobacterium Longum 1714 een gunstig effect heeft op de hersenfunctie.

Bifidobacterium longum is een van de vele bacteriën die symbiotisch in de darmen voorkomen. (7)

 

 

 

Benadrukken

 

Wetenschappers hebben de afgelopen jaren ontdekt hoe de hersenen darmbacteriën veranderen en hoe deze bacteriën de hersenen beïnvloeden.

Hoewel stress en emoties ook de darmfunctie kunnen beïnvloeden, kunnen bacteriën in de dikke darm emoties en reactie op stress beïnvloeden.

Dierexperimenten tonen aan dat de toename van bifidobacteriën de hoeveelheid tryptofaan in het bloed verhoogt. Tryptofaan is de feel-good neurotransmitter, de voorloper van dopamine en serotonine.

 

Probiotica en geluk

 

Een studie uitgevoerd door het Leiden Institute for Brain and Cognition in Nederland en gepubliceerd in het tijdschrift “Brain, Behavior and Immunity” bestudeerde de relatie tussen probiotica en herkauwen, dat wil zeggen, het denkproces.

Volgens deze studie hadden deelnemers die probiotica kregen een verminderde cognitieve respons op verdriet, wat te wijten was aan een afname van positief denken en reflectie.

De resultaten van deze studie bewijzen dat het consumeren van probiotica gedachten kan helpen verminderen die verband houden met negatieve gedachten die verband houden met verdriet. (9)

 

 

 

ten slotte

 

Over het algemeen bepaalt uw darmgezondheid uw beste gezondheid, dus u hebt nog een lange weg te gaan voor uw welzijn.

Daarom is het nobel om uw darmen te voeden door de inname van probiotische supplementen en probiotisch voedsel te verhogen.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *