Hoe maak je een verhaal op Instagram

Als je Instagram gebruikt, ken je de stories zeker al. Verhalen zijn niets meer dan kleine momenten in het leven die je besluit te delen met je volgers. In deze gids bekijken we hoe je er samen een kunt maken, terwijl we plezier hebben met deze innovatieve methode om inhoud te delen.

Hoe vaak heb je de cirkelvormige pictogrammen die je bovenaan het bekende sociale netwerk vindt, aangeraakt en zo het gedeelte over verhalen binnengegaan. Instagram is ongetwijfeld een van de populairste sociale media van dit moment. Als je hier bent, vraag je je waarschijnlijk af hoe je een verhaal voor Instagram kunt maken.

Word lid van Instagram Stories
Het gedeelte Verhalen van Instagram
. Daarom zal ik proberen je vraag eenvoudig te beantwoorden, om deze functionaliteit te illustreren en je de basis te geven om het volledig te gebruiken. Nou laten we gaan!

Inhoudsindex
Wat zijn Instagram-verhalen
Hoe maak je een verhaal
Gebruik filters voor verhalen
Conclusies
Wat zijn Instagram-verhalen
Voordat ik begin, kan ik beter een paar woorden besteden om je te laten begrijpen wat Instagram-verhalen zijn. In feite is het niet per se de ideale methode om inhoud op uw profiel te delen.

Met de term Instagram Story definiëren we vluchtige inhoud, met een maximale duur van 24 uur, bruikbaar voor onze volgers. waarmee het mogelijk is om te communiceren met de gebruiker die de inhoud heeft geplaatst door directe berichten te verzenden.

Het zijn in feite directe foto’s, video’s of korte films die slechts 24 uur zichtbaar zijn. Na deze periode is er geen toegang meer tot, tenzij we besluiten de verhalen in ons profiel op te slaan, zodat ze altijd bruikbaar zijn voor gebruikers, zelfs aan het einde van deze periode.

Het eerste sociale netwerk dat verhalen gebruikte, was Snapchat. Deze functie werd vervolgens overgenomen door Instagram en later ook door Facebook en WhatsApp.

Tot nu toe vertegenwoordigen de verhalen de meest gebruikte inhoud, vooral door jongeren. Verhalen vervangen geleidelijk de klassieke inhoud die is gepubliceerd in de zogenaamde feed of het prikbord van ons profiel.

Een verhaal is daarom niets meer dan interactieve inhoud waarin je GIF’s, filters en meer kunt invoegen. Er een maken is heel eenvoudig en vooral leuk en stelt ons in staat om onze fantasie de vrije loop te laten.

We hebben mogelijk ook een lijst met mensen die ons verhaal hebben gezien en bijvoorbeeld begrijpen of de persoon die we leuk vinden geïnteresseerd is in wat we posten.

Hoe maak je een verhaal?
Na dit voorwoord heb je ongetwijfeld een duidelijker overzicht van de verhalen en hun gebruik. We kunnen zeggen dat je klaar bent om aan het werk te gaan en je eerste waargebeurde verhaal te creëren.

Ik begin met te zeggen dat de procedure heel eenvoudig is, dus ik ga je de stappen laten zien zonder de kleine verschillen tussen Android- en iOS-besturingssystemen te melden. Eerst moet je de Instagram-app op je apparaat downloaden en natuurlijk een account hebben.

Als je er nog geen hebt, raad ik je aan een kijkje te nemen in mijn handleiding, waar ik uitleg hoe je dat moet doen.

Nadat je de app hebt geopend, moet je op je profielpictogram tikken dat je in de linkerbovenhoek ziet, in overeenstemming met het + -pictogram. Op dat moment bevindt u zich in de verhaaleditor.

Maak een verhaal
op Instagram Tik op je profielfoto
In het menu aan de linkerkant heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende soorten verhalen, die ik hieronder rapporteer:

Maken: dit is de klassieke Instagram-modus waarmee je tekst aan je verhaal kunt toevoegen, maar ook berichten kunt maken (bijvoorbeeld om iemand verjaardagswensen te sturen), een GIF in te voegen, een zoekopdracht te starten, een oude te delen, te onthouden, een inzamelingsactie te starten of voer een countdown in
Boomerang: Een modus waarin het mogelijk is om zeer korte video’s te maken die zeer snel vooruit / achteruit worden herhaald.
Superzoom: een modus waarmee je een video kunt opnemen en tegelijkertijd op de camera kunt inzoomen
Lay-out: een modus waarmee je het Instagram-scherm in verschillende gebieden kunt splitsen en het kunt vullen met verschillende inhoud
Zonder vasthouden: een modus waarmee je video’s kunt opnemen zonder constant op te drukken de knop opname op je smartphone
Via deze vijf modi kun je het je veroorloven om een ​​leuk verhaal te maken. Ook kunt u in uw verhalen nummers, songteksten (teksten) van uw favoriete nummers en nog veel meer invoegen.

Instagram Stories Editor
Instagram Stories Editor Zodra
het bewerkingsproces is voltooid, tik je op Volgende en vervolgens op de knop Jouw verhaal in de linkerbenedenhoek.

Als je daarentegen je verhaal maar aan een paar vrienden wilt laten zien, moet je op de knop ‘Beste vrienden’ tikken, op deze manier geeft Instagram je de mogelijkheid om te kiezen voor wie je verhaal zichtbaar is.

Samengevat zijn dit de stappen die je moet nemen om een ​​Instagram-verhaal te maken:

Open de Instagram-app op je smartphone
Tik op de linkerbovenhoek van je profielfoto en het pictogram +
Maak het verhaal zoals hierboven geïllustreerd
Tik op Volgende
Tik op Mijn verhaal in de linkerbenedenhoek
Perfect, je hebt je eerste verhaal op Instagram geplaatst! Zoals ik je al vertelde, is je verhaal vanaf dit moment 24 uur zichtbaar. Om je verhaal te bekijken, tik je opnieuw op je profielfoto in de linkerbovenhoek.

Nadat je je verhaal hebt ingevoerd, kun je de lijst met gebruikers krijgen die het hebben bekeken door linksonder op Weergaven te tikken.

Filters gebruiken op verhalen
Sinds enige tijd biedt Instagram gebruikers de mogelijkheid om filters te gebruiken op hun verhalen.

Deze filters kunnen worden toegepast op foto’s en video’s die in de verhalen zijn ingevoegd, en sommige worden door de platformgebruikers zelf gemaakt. Ze zijn erg handig omdat je er grappige en virale inhoud mee kunt maken.

Het is niet verrassend dat we in het verleden samen hebben gezien hoe we sommige ervan het beste kunnen gebruiken. Om maar een paar voorbeelden te geven, we hebben gezien hoe je je neus kunt verlengen zodat hij op Pinokkio lijkt, hoe je van je Instagram-verhaal een Quentin Tarantino-set kunt maken, of zelfs hoe je virtuele piercings kunt plaatsen of ons haar roze kunt verven. .

Kortom, dit is een beslist uitgestrekt gebied van Instagram dat het verdient om ontdekt te worden. Ik wed dat je, nu je het weet, uren zult besteden aan het zoeken naar nieuwe filters om in je verhalen te plaatsen.

De enige beperking is je fantasie!

Conclusies
Zoals je misschien hebt gezien, vertegenwoordigen verhalen de toekomst. Makkelijk te maken, zeer creatieve inhoud die de eentonigheid van de gebruikelijke feedfoto doorbreekt.

Verhalen helpen ook om momenten uit het echte leven te delen, waardoor het gat wordt opgevuld dat is ontstaan ​​​​door inhoud via de feed te delen. De mogelijkheid om op een volledig privé manier rechtstreeks met de gebruiker te communiceren, maakt het bovendien mogelijk om contacten tussen mensen tot stand te brengen.

Tot slot worden verhalen ook veel gebruikt door bekende mensen. Als je ernaar kijkt, heb je het gevoel materieel het leven van deze sterren binnen te gaan, waardoor een echte medeplichtigheid ontstaat.

Als het je doel is om naar de top van Instagram te stijgen en een influencer te worden, moet je dit soort inhoud zeker overwegen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *