Hoe kom je erachter of iemand je heeft geblokkeerd op WhatsApp

Kun je opeens geen contact meer krijgen met je vriend via de populaire berichten-app? Je hebt hem ge-sms’t en na een lange tijd heeft hij nog steeds niet geantwoord? Maak je klaar, ik sta op het punt je slecht nieuws te geven: je vriend heeft je waarschijnlijk geblokkeerd.

Het zal je minstens zijn overkomen zodra je contact hebt opgenomen met je vriend en geen antwoordbericht hebt ontvangen of zelfs geen contact met hem hebt kunnen opnemen.

Wat is er met dit contact gebeurd? Als geduld niet een van zijn sterke punten is en je vermoedt dat hij je van zijn contacten heeft verdreven, zal ik een paar eenvoudige stappen onthullen om alle twijfels weg te nemen.

Voel je vrij om mijn kleine stapsgewijze handleiding te volgen die je laat zien hoe je kunt achterhalen of iemand je heeft geblokkeerd voor WhatsApp. Als u daarentegen toegang wilt tot de lijst met contacten die u op WhatsApp hebt geblokkeerd, raad ik u aan dit artikel te lezen.

Inhoudsopgave
Wat het betekent om geblokkeerd te zijn op WhatsApp
Controleer de laatste login
Controleer de profielfoto van de gebruiker
Controleer de blauwe markeringen
Vraag een wederzijdse vriend om hulp
Conclusies
Wat het betekent om geblokkeerd te zijn op WhatsApp
Voordat ik vertrek, wil ik je kort uitleggen dat de vergrendelingsfunctie kan worden toegepast op de beroemde instant messaging-app die we allemaal gebruiken op onze iOS- en Android-apparaten.

Wanneer een contact wordt geblokkeerd op WhatsApp, worden onmiddellijk hun berichten en statusupdates niet meer weergegeven.

Degenen die zijn geblokkeerd, kunnen niet via WhatsApp communiceren met degenen die de blokkering hebben geactiveerd. De functie die de app opmerkt met het groene icoontje en het oortje is echter omkeerbaar.

Degene die de blokkering heeft geactiveerd, kan in feite op elk moment beslissen om op zijn stappen terug te keren en de “ongelukkige” te deblokkeren door simpelweg naar WhatsApp-instellingen te gaan en de blokkering in te trekken.

Let op: als je bent geblokkeerd, ontvang je geen melding van WhatsApp. Om privacyredenen kan de app geblokkeerde gebruikers niet daadwerkelijk op de hoogte stellen. Hoe weet je dan dat je geblokkeerd bent?

Hier zijn enkele handige en eenvoudige stappen om erachter te komen of je bent geblokkeerd op WhatsApp. Voel je vrij, geef me een paar minuten en bereid je voor om erachter te komen of je bent geblokkeerd door je vriend van wie al weken niets is vernomen.

Controleer de laatste login
Het eerste wat u moet doen, zonder overhaaste conclusies te trekken en vriendschappen te verbreken, is om de laatste toegang tot WhatsApp te controleren door het contact dat u van plan bent te “ontmaskeren”.

A pessoa em questão pode simplesmente ser muito descuidada e se esquecer de responder sua mensagem ou estar ocupada com o trabalho, não pense imediatamente no pior!

Se você realmente não consegue resistir, a primeira dica que você precisa para entender se foi bloqueado ou não é verificar o último acesso da pessoa em questão.

Aqui estão as etapas a serem seguidas para verificar o último acesso de um usuário no WhatsApp:

Start de WhatsApp-app op je telefoon
Kies de chat met de persoon waarvan je vermoedt dat hij je heeft geblokkeerd
Let op je status: (niet de datum en tijd verschijnen, bovenaan, net onder de naam) Controleer of je laatste login zichtbaar is
Laatste toegang indicatie verschijnt niet? Gebruiker heeft je waarschijnlijk geblokkeerd
Als de persoon in kwestie WhatsApp gebruikt, verschijnt het woord Online.
Als dit niet verschijnt, zijn er drie gevallen: ze gebruikt de app momenteel niet, ze heeft haar laatste toegang uitgeschakeld of ze heeft je geblokkeerd
Waarschuwing: WhatsApp heeft onlangs een functie geïntroduceerd waarmee gebruikers hun laatste toegang tot contacten.

Om deze reden is de afwezigheid van de laatste login of de afwezigheid van de Online-status niet helemaal betrouwbaar om zonder angst te zeggen dat een persoon je op WhatsApp heeft geblokkeerd.

Controleer de profielfoto van de gebruiker
Een andere interessante tip die niet mag worden onderschat als je probeert te begrijpen of een persoon je op WhatsApp heeft geblokkeerd, is om de profielfoto te controleren.

Als je bent geblokkeerd, kun je niet alle mogelijke WhatsApp-profielwijzigingen zien die zijn aangebracht door de contactpersoon die de blokkering heeft geactiveerd.

Dit zijn de stappen die je moet nemen om de profielfoto van een gebruiker op Whastapp te verifiëren:

Open de WhatsApp-app op je smartphone
Selecteer de chat met de persoon waarvan je denkt dat hij je geblokkeerd heeft
Controleer hun profielfoto (je vindt deze bovenaan, naast de naam)
Zie je de standaard WhatsApp-afbeelding in plaats van je foto? Het is mogelijk dat de betreffende gebruiker deze heeft geblokkeerd.
Als je een klein mannetjessymbool ziet in plaats van de foto van je vriend, is deze waarschijnlijk geblokkeerd.

Nogmaals, u kunt echter geen overhaaste conclusies trekken omdat uw vriend misschien vrijwillig heeft willen voorkomen dat uw profielfoto wordt weergegeven.

Controleren op blauwe tags
Een andere eenvoudige en directe manier om erachter te komen of iemand je op WhatsApp heeft geblokkeerd, is door te controleren op blauwe tags.

Er zijn mensen die ze haten en mensen die van ze houden, de blauwe vinkjes van de bekende berichten-app waren verantwoordelijk voor eindeloze worstelingen en leugens die in een oogwenk werden ontmaskerd.

In dit geval rennen de beroemde twee teken ons te hulp. Leuk vinden? Simpel, als je een bericht stuurt naar een persoon die het niet heeft geblokkeerd, zouden er twee kleine vinkjes naast de verzendtijd moeten verschijnen.

Het eerste teken geeft aan dat het bericht succesvol is verzonden, terwijl het tweede bevestigt dat het bericht is afgeleverd bij de ontvanger.

Als er maar één grijze markering verschijnt, sorry, maar dat is geen goed nieuws. Het draait allemaal om markeringen en kleuren. U kunt als volgt controleren of u bent geblokkeerd met de tagging-methode:

Open de WhatsApp-app op je smartphone
Selecteer de chat met de persoon waarvan je denkt dat hij deze heeft geblokkeerd
Controleer het laatste bericht dat naar de persoon in kwestie is verzonden
Als er alleen een grijs vinkje verschijnt (het teken geeft aan dat het bericht is verzonden, maar niet is ontvangen) geblokkeerd
De twee grijze tekens, in tegenstelling tot de twee blauwe tekens die het lezen van berichten bevestigen en die op elk moment kunnen worden gedeactiveerd, worden altijd weergegeven en geven de succesvolle aflevering van het bericht aan.

Is het een aantal dagen geleden en verschijnt er alleen een grijze markering in het bericht dat u hebt verzonden? Sorry, maar je twijfels kunnen echt zijn, je vriend heeft je geblokkeerd op WhatsApp!

Vraag een wederzijdse vriend om hulp
Je hebt al weken niets gehoord van een vriend van je op WhatsApp? In je laatste bericht verschijnt een enkel grijs vinkje, en in plaats van je profielfoto, zie je een mannetje?

Alle aanwijzingen wijzen op één ding: je bent geblokkeerd! Als je het niet kunt geloven en weigert te denken dat je vriend je uit hun contacten heeft verwijderd, is er nog een laatste optie die je kunt proberen, de “lakmoesproef”.

Vraag een wederzijdse vriend om hulp, praat met degenen die weten dat de persoon van wie je vermoedt dat hij je heeft geblokkeerd, en confronteer hen.

Als de persoon in kwestie dagen of zelfs weken niet op zijn vriend reageert, hebben ze misschien gewoon problemen met het internetnetwerk of een verbindingsprobleem met WhatsApp of hebben ze hun mobiele telefoon uitgeschakeld.

In dat geval raad ik je aan te wachten of op andere manieren contact met hem te zoeken, bijvoorbeeld door hem te bellen, de traditionele sms te sturen of andere apps zoals Facebook Messenger, Instagram en Telegram te gebruiken.

Als, aan de andere kant, voor uw wederzijdse vriend, de persoon waarvan u denkt dat hij u heeft geblokkeerd, zacht reageert op WhatsApp, dan moet ik u helaas informeren, maar u werd voor 100% geblokkeerd.

Conclusies
Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er veel kleine ‘trucjes’ om te begrijpen of iemand je heeft geblokkeerd voor WhatsApp.

Als je bezorgd bent of dringend contact moet opnemen met de persoon die volgens jou de blokkade heeft geactiveerd, zoals ik al eerder zei, zijn er verschillende alternatieve en traditionele manieren om met hem te praten.

Als je hem kunt bereiken, probeer dan te begrijpen waarom hij ervoor heeft gekozen om niets meer van je te horen. Als het een gevecht is, probeer dan uit te zoeken wat je verkeerd hebt gedaan en los het op.

Vaak, om triviale redenen, zoals het blokkeren van WhatsApp, kunnen solide en lange vriendschapsbanden worden verbroken. Probeer deze handige berichten-app gewetensvol en respectvol naar anderen te gebruiken.

Tot slot raad ik je altijd aan om rustig te blijven en geduld te hebben als je niet direct een reactie krijgt van je contactpersoon.

Zoals ik je heb uitgelegd, kunnen de redenen zo talrijk zijn en het trekken van conclusies kan je relatie in gevaar brengen. Als je nog niet gevochten hebt, denk dan niet meteen dat je vriend je geblokkeerd heeft, geef hem rust en vooral vertrouwen, hij zal snel reageren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *