Hoe haaruitval te stoppen – de ultieme gids

Laten we eerlijk zijn. Ons haar is erg bevooroordeeld.

Voor mannen en vrouwen geeft haar ons een gevoel van veiligheid, charme en zelfs dominantie.

Hoewel het misschien zinloos lijkt, is het waar.

Zowel mannen als vrouwen zijn erg bang voor haaruitval.

Vooral voor mannen kan haaruitval betekenen dat ze te maken krijgen met veroudering!

Met dit in gedachten is het geen verrassing dat we overal waar we zien, lijken te staren naar producten voor haaruitval, die beweren de beste producten op de markt te zijn om haaruitval te bevorderen en zelfs haaruitval te voorkomen.

Maar is dit echt zo?

Moeten we echt toevlucht nemen tot chemische middelen om ons haar te beschermen, of zijn er betere en gezondere opties?

In dit artikel gaan we dieper in op de wereld van haaruitval en kijken welke oplossingen haaruitval volledig kunnen elimineren!

 

Haar 101

Om haarverlies echt te begrijpen, moeten we het hele proces fundamenteel begrijpen.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat haaruitval een volledig natuurlijk onderdeel is van de gehele haargroeicyclus.

Haaruitval is in feite een normaal verschijnsel in het leven, en naarmate we ouder worden, beginnen we allemaal haar te verliezen.

Hoewel haaruitval natuurlijk is, doen sommige mensen het sneller dan anderen, en als het eenmaal gebeurt, is het tijd om actie te ondernemen.

Voordat we beginnen met het onderzoeken van opties voor haaruitvaloplossingen, laten we eerst kijken naar de wetenschap van haarverlies en haaruitval, evenals naar enkele van de meest voorkomende soorten haarverlies waar veel mensen last van hebben.

Kortom, om nieuw haar te laten groeien, moeten we wat oud haar verwijderen.

Naarmate we ouder worden, begint het natuurlijke vermogen van het lichaam om haar te produceren en te laten groeien echter te verzwakken, vergelijkbaar met hoe botten hun groeiproces stoppen.

Haar maakt deel uit van een complexe menselijke functie en wordt het huidsysteem genoemd.

Interessant is dat haar ook een gemodificeerde huid is omdat het is samengesteld uit keratine (een soort eiwit), dus het creëert structuren die haarzakjes in de huid worden genoemd.

In elk haarzakje zit een gloeilamp, die bestaat uit verschillende cellen die melanine en keratine in het haar afzetten om het zijn kleur te geven.

Wanneer haar door de huid uit de follikel wordt geworpen, wordt het de haarschacht genoemd, die eigenlijk is samengesteld uit dode cellen die zijn gemaakt van keratinevezels.

Daarom bestaat het haar op ons hoofd in feite uit een heleboel dode cellen, en daarom wordt het niet beschadigd als we ons haar knippen.

Laten we de haargroeicyclus dieper bestuderen, zodat we een beter begrip krijgen van het werkingsprincipe en de functie ervan. Om precies te zijn, de haargroeicyclus is de reden waarom we in de eerste plaats haar verliezen.

Als we een deel van de wetenschap achter haarverlies begrijpen, kunnen we eindelijk beter uitgerust zijn om de schade die al is aangericht ongedaan te maken, of om te voorkomen dat het in de eerste plaats gebeurt!

 

Hoe je haar groeit

Er zijn vier verschillende stadia in de haargroeicyclus en op elk willekeurig moment zullen alle haarlokken een van de volgende doorlopen:

 

In  life fase lange segment

De groeiperiode bevindt zich in de groeifase.

Dit duurt gewoonlijk ongeveer 3 tot 5 jaar, u zult merken dat de gemiddelde haargroeisnelheid ongeveer ½ inch per maand is In dit stadium kan de gemiddelde haargroeisnelheid tussen de 45 en 60 cm zijn.

Onderzoek toont echter aan dat deze fase kan worden beïnvloed door veel verschillende factoren, zoals genetica en zelfs het weer.

 

Kankerverwekkende orde segment

De katalysefase wordt de regressiefase genoemd, de overgangsperiode naar haaruitval.

In dit stadium zullen je haarzakjes geleidelijk loskomen van de tepel, deze structuur bevat zeer kleine bloedvaatjes die de haarcellen voeden.

Door het verlies van de broodnodige voedingsstoffen groeit het haar niet meer. Deze fase duurt meestal ongeveer 10 dagen.

De laatste twee fasen worden rustperiode en exogene periode genoemd.

In de haargroeifase bevindt uw haar zich in een statische toestand voordat het loskomt van de follikels, waardoor de exogene fase begint.

De exogene fase is wanneer je haar eraf valt, totdat het haar uiteindelijk loskomt van de follikel en het exogene of afstotende stadium binnengaat.

Nadat het haar uit het haarzakje is verwijderd, blijft het haarzakje ongeveer drie maanden inactief, waarna een nieuwe cyclus begint.

Op verschillende momenten in de haargroeicyclus bevinden al onze haarzakjes zich in deze stadia.

Met andere woorden, wanneer sommige van uw haarzakjes zich in de groei- of groeifase bevinden, kunnen andere haarzakjes zich nog in de groei- of exogene fase bevinden.

Je haar heeft een groeicyclus doorgemaakt.

Juist door deze cyclus valt ons haar niet in klonten. In plaats daarvan verliezen we ongeveer 50 tot 100 aandelen per dag, wat de normale snelheid van haarverlies is.

Gemiddeld treedt haaruitval op tijdens de groei, voornamelijk haaruitval en dunner wordend haar.

Dit komt voornamelijk doordat naarmate we ouder worden de totale duur van de haargroei begint af te nemen en onze haarzakjes minder voeding van het lichaam krijgen.

Dit zorgt er op zijn beurt voor dat ons haar in elke cyclus dunner en kwetsbaarder wordt.

In sommige gevallen komt je haar ook voortijdig in de haargroeifase, meestal als de haargroeiperiode niet lang genoeg is. Dit kan meer uitscheiding veroorzaken dan normaal.

Als we meer weten over hoe de haargroeicyclus werkt, kunnen we beter begrijpen bij wat voor soort haarverlies deze processen en / of al deze processen spelen, en dit kan onvermijdelijk onze algehele impact hebben.

In de volgende sectie zullen we verschillende soorten haarverlies onderzoeken, hoe haarverlies optreedt en, nog belangrijker, of er maatregelen kunnen worden genomen om de soorten haarverlies die mensen treffen te voorkomen, zelfs te behandelen en om te keren.

 

Soorten haaruitval

Wanneer mensen het hebben over “haaruitval”, verwijzen ze meestal naar de meest voorkomende soorten, zoals dunner wordend haar, teruglopende haarlijn, kaalheid, overmatig of totaal haarverlies.

Hoewel ze allemaal verband lijken te houden, zijn de hoofdoorzaken van verschillende soorten haarverlies eigenlijk heel verschillend.

Hier zullen we een aantal belangrijke haaruitval en hun verschillen bestuderen.

 

Androgenetische alopecia

Deze aandoening wordt gebruikt om haarverlies te beschrijven, dat begint aan de bovenkant van het hoofd (midden en bovenkant) en een veel voorkomende hoefijzervorm vormt.

Vanwege het feit dat dunner wordend haar de neiging heeft een bepaald pad te volgen, wordt androgenetische alopecia meestal “haaruitval” genoemd.

Bovendien is gebleken dat androgenetische alopecia vaker voorkomt bij mannen dan bij vrouwen.Veel onderzoekers geloven dat genetische en natuurlijke verouderingsprocessen inderdaad de boosdoeners zijn van dit soort haarverlies. Ongeveer 40% van de mannen zal aanzienlijk haarverlies beginnen te ervaren als ze in de dertig zijn, en tegen de leeftijd van 60 zullen ze meer dan 65% van hun haar verliezen.

Vooral omdat de meeste gevallen van androgene alopecia worden veroorzaakt door mannelijke hormonen, is het belangrijk om de oorzaken te begrijpen.

Eerst wordt het testosteron in de hoofdhuid eerst omgezet in dihydrotestosteron (DHT), waardoor je haarzakjes beginnen te krimpen. Dit remt op zijn beurt de haargroei en leidt uiteindelijk tot haaruitval.

Interessant is dat het DHT-gehalte in de haarzakjes aan de achterkant en zijkanten van het hoofd niet zo hoog is als in de haarzakjes aan de bovenkant van het hoofd, dus haaruitval is vooral geconcentreerd op de bovenkant van het hoofd.

DHT speelt ook een rol bij het ondersteunen van de groei van baard- en borsthaar, wat meestal de reden is waarom de meeste mannen met androgene alopecia snel een baard kunnen laten groeien en de neiging hebben om harige borstkas te hebben.

Hoewel haarverlies vooral voorkomt bij mannen van middelbare leeftijd, kunnen er soms tekenen van haarverlies optreden bij mannen van in de twintig.

Wanneer haaruitval begint, duurt het gemiddeld 15 tot 25 jaar voor de meeste mannen met androgenetische alopecia.

In sommige gevallen gaat het haarverlies echter zo snel dat sommige mannen merken dat ze in slechts vijf jaar tijd volledig kaal zijn.

 

Alopecia areata

Alopecia areata is een ziekte die gewoonlijk “alopecia areata” wordt genoemd, wat het tegenovergestelde is van androgenetische alopecia.

In gebieden met androgenetische alopecia is het haar strategisch uitgedund en kan alopecia areata overal op de hoofdhuid voorkomen, meestal gekenmerkt door kaalheid, gladde plekken, die vaak rond zijn en in grootte variëren.

Alopecia areata begint meestal maar met een of twee vlekken en begint zich dan te vermenigvuldigen naar verschillende delen van je hoofd.

Dit type haarverlies is het gevolg van een auto-immuunziekte, die optreedt wanneer de antilichamen van het lichaam het haar als een bedreiging zien en het haar aanvallen, waardoor het eruit valt.

 

Totaal haarverlies / algemeen

Alopecia Totalis / Universalis is een serieuzere vorm van alopecia areata.

Deze aandoening wordt ook veroorzaakt door auto-immuunziekten, maar het individu zal al het haar op het hoofd (totale kaalheid) of het haar over het hele lichaam (generieke alopecia) verliezen in plaats van verschillende kleine stukjes haar te verliezen.

 

Alopecia met littekens

Cicatriciale alopecia wordt gedefinieerd als haarverlies veroorzaakt door verschillende huidproblemen en aandoeningen. Deze tasten meestal de hoofdhuid aan en beginnen uw haarzakjes permanent te beschadigen.

Een voorbeeld is wanneer u een hoofdhuidinfectie krijgt.

Er kunnen enkele littekens zijn, waardoor er bijna geen nieuwe haarzakjes kunnen groeien, zodat mensen met deze aandoening kale rode plekken op hun hoofd hebben in plaats van haar.

 

Tractie alopecia

In tegenstelling tot de bovengenoemde aandoeningen die optreden als gevolg van natuurlijke of genetische problemen, is alopecia bij tractie spontaan en komt het meestal vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Bij alopecia tractie wordt haaruitval veroorzaakt door continu aan het haar trekken, waardoor er druk op de haarzakjes komt te staan.

Wanneer er druk wordt uitgeoefend op de haarzakjes, kan dit worden veroorzaakt door weven, weven, bleken of zelfs strakke haarbanden, waardoor de haarzakjes los kunnen raken bij de haarschacht en uiteindelijk kunnen vallen, wat resulteert in dun haar. En / of kaalheid.

 

Progressief haarverlies

Degeneratief haarverlies is niet helemaal een medische ziekte, omdat het niet wordt veroorzaakt door erfelijkheid of ziekte, maar door de groeicyclus van het haar.

Degeneratieve alopecia wordt vaak telogene alopecia genoemd en is het resultaat van een langere telogene en kortere groeiperiode.

Dit type haarverlies komt het meest voor, maar het is moeilijk om de oorzaak vast te stellen en het is ook onvoorspelbaar.

Een groot aantal onderzoeken heeft aangetoond dat de rustperiode in de haargroeicyclus verband kan houden met een verscheidenheid aan onderliggende factoren, zoals zwangerschap, voeding, stress en hormonale onbalans.

Nu u een beter begrip heeft van verschillende soorten haarverlies en hun relatie met uw eigen type haarverlies, is het belangrijk om enkele van de hoofdoorzaken van hoe haarverlies begint te begrijpen.

Zodra we deze mogelijke oorzaken en hun rol bij het veroorzaken van haaruitval begrijpen, kunnen we maatregelen nemen om deze problemen op te lossen om de kans op haaruitval te verkleinen, en met hen vechten om de kans op haarverlies te vergroten, gezond en natuurlijk.

 

Wat veroorzaakt haaruitval?

Zoals we hebben gezien, zijn er veel medisch gerelateerde aandoeningen die haaruitval kunnen veroorzaken.

Er zijn echter veel natuurlijke en menselijke factoren die haaruitval kunnen veroorzaken.

De volgende zijn enkele van de belangrijkste redenen waarvan bekend is dat ze helpen bij het activeren en / of versnellen van haaruitval.

 

eetpatroon

Hoe je haar groeit, hangt grotendeels af van de voedingsstoffen (of het gebrek aan voedingsstoffen) in het voedsel dat we eten.

Een dieet met te weinig of te veel voedingsstoffen kan de haargroeicyclus ernstig beïnvloeden.

Om een ​​gezonde cyclus te behouden, moeten we ervoor zorgen dat we essentiële voedingsstoffen zoals vitamine B, proteïne en vooral ijzer consumeren, om ervoor te zorgen dat onze keratineproductie stabiel blijft.

Dit komt doordat een voldoende voorraad keratine u kan helpen om een ​​langere haargroeiperiode en een aanzienlijk kortere groeiperiode voor haargroei te realiseren.

U moet ook oppassen dat u niet te veel vitamine A binnenkrijgt, vooral als u al supplementen gebruikt die vitamine A bevatten, aangezien dit giftig kan zijn voor uw lichaam en veel gezondheidsproblemen kan veroorzaken, zoals vermoeidheid, verlies van eetlust en natuurlijk Haaruitval.

En er zijn veel voedingsmiddelen die verband houden met meer haarverlies.

Suiker kan bijvoorbeeld een overproductie van androgenen (een mannelijk hormoon) veroorzaken, waardoor de haarzakjes kunnen krimpen; haar stopt meestal gewoon met groeien en valt dan af.

Het is algemeen bekend dat visproducten met een hoog kwikgehalte, zoals zwaardvis, tonijn en makreel, het haar kunnen verzwakken en ervoor kunnen zorgen dat het uitvalt.

Gefrituurd voedsel zit vol chemicaliën, wat kan leiden tot een sterke toename van de DHT-productie.

 

Fysieke activiteit

De stress van het veroorzaken van schade aan uw lichaam door emotioneel of fysiek trauma houdt ook verband met haaruitval.

Zelfs nieuwe voedingsregimes die snel gewichtsverlies veroorzaken, kunnen dunner wordend haar en haarverlies veroorzaken.

Interessant is dat de overgrote meerderheid van stressgerelateerd haarverlies vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen, en meer van voorbijgaande aard is dan permanent.

In dit geval wordt uw lichaam alleen maar te gespannen.Na stress of trauma begint uw haar ongeveer drie weken tot zes maanden uit te vallen, daarna keert het terug naar zijn normale groeicyclus.

 

Medicijnen en medische aandoeningen

Een van de meest voorkomende medische aandoeningen die ook met haarverlies worden geassocieerd, is hypothyreoïdie.

Dit kan gebeuren bij zowel mannen als vrouwen en wordt veroorzaakt door onvoldoende schildklieractiviteit.

De schildklier is alleen verantwoordelijk voor de productie van thyroxine, dat een vitale rol speelt bij veel basisfuncties van het lichaam (zoals temperatuurregulatie, gezonde eiwitproductie en rationeel gebruik van vet en koolhydraten).

Omdat proteïne een belangrijke voedingsstof is voor de aanmaak van keratine, zal hyperthyreoïdie leiden tot onvoldoende proteïne-toevoer in het lichaam, wat resulteert in een langzamere groei van haarzakjes.

Vooral voor mannen kan haaruitval een duidelijk symptoom zijn van onvoldoende schildklierfunctie.

Er zijn ook verschillende medicijnen die verband houden met haarverlies, de meest opvallende zijn medicijnen die worden gebruikt voor de behandeling van depressie, hoge bloeddruk, bloedverdunners en medicijnen die worden gebruikt bij chemotherapie en bestralingstherapie.

 

Haargezondheid en -gewoonten

Hoewel ons haar meestal sterk is, zullen een slechte haarverzorging, styling en bedieningsgewoonten onvermijdelijk leiden tot onnodige belasting van onze haarzakjes en schade aan de hoofdhuid, die beide kunnen leiden tot haaruitval en beschadiging.

Alle haar kan trauma oplopen door kammen, kammen, stylen, schrapen, masseren en zelfs verven of bleken.

Zelfs mannen die zich scheren, kunnen witte vlekken veroorzaken op schone geschoren gebieden. Deze kunnen leiden tot infectie en littekenvorming, waardoor er weer geen haargroei in het gebied kan groeien.

Als je echt de volgende behandelingen op je haar wilt doen, inclusief haarstylingproducten, shampoos en conditionering, haarkleurmiddelen, bleken of permanenten, of zelfs curling- of straighteningproducten, wees dan extra voorzichtig bij het kiezen van producten met een kleine hoeveelheid agressieve chemicaliën Indien mogelijk, omdat ze haaruitval kunnen veroorzaken door de hoofdhuid te beschadigen en de haarschacht te doen breken.

Het is zelfs bekend dat veel van deze chemicaliën de groeicyclus van natuurlijk menselijk haar kunnen regelen door de groeiperiode te verkorten.

En hoewel veel van de behandelingen die u op uw haar uitvoert (zoals permanenten of relaxen) niet noodzakelijk tot permanent haarverlies leiden, kunnen ze het haar aanzienlijk verzwakken, waardoor het gemakkelijker te breken wordt.

 

Behandeling van haaruitval

Als u aan haaruitval en haaruitval lijdt, is het goede nieuws dat u verschillende behandelingen kunt gebruiken en zelfs de tekenen van haaruitval en haaruitval kunt omkeren.

Hier hebben we enkele van de beste manieren om haaruitval te voorkomen opgesplitst.

 

Haaruitval medicatie

Laten we eerst eens kijken naar enkele van de meest gebruikte medicijnen tegen haaruitval, of producten die zonder recept verkrijgbaar zijn in een plaatselijke winkel.

 

Nordica Seoul ( naar Rogaine )

Dit is gemakkelijk een van de bekendste en meest gebruikte medicijnen om haaruitval te behandelen, vooral haaruitval en alopecia areata.

Minoxidil is een vrij verkrijgbaar geneesmiddel dat in schuim- of vloeibare vorm kan worden gekocht en rechtstreeks op de hoofdhuid (voornamelijk kaalheid) kan worden aangebracht om verder haarverlies te voorkomen en een betere haargroei te bevorderen.

Gewoonlijk is de dosis minoxidil 2% of 5%.

Als u de 2% -optie gebruikt, ziet u meestal geen haargroei vóór ongeveer 16 weken na gebruik van het product, maar als u de 5% -optie gebruikt, versnelt u de haargroei meestal.

Als u vijf jaar niet kaal bent geweest, als er kleine en fijne haartjes op het kale hoofd zitten, of als de diameter van het kale hoofd minder is dan 10 cm, zal minoxidil effectiever zijn.

Veel onderzoeken hebben aangetoond dat regelmatig gebruik van minoxidil het haar kan regenereren, hoewel minoxidil meestal zachter en zachter is en een zeer kleine tot gemiddelde dikte heeft.

Als je het echter regelmatig gebruikt, zal je haar dikker worden en beter mengen met de rest van je haar.

Opgemerkt moet worden dat het gebruik van minoxidil geen permanente oplossing is: als de behandeling wordt gestopt, zullen de haarzakjes gewoon terugkeren naar de toestand van voor gebruik.

En het is niet in elke situatie geschikt voor kaalheid.

Met andere woorden, als u merkt dat u het regelmatig gebruikt en geen haargroei binnen een jaar ziet, moet u ermee stoppen.

Hoewel minoxidil over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele bijwerkingen waargenomen, zoals droogheid, haargroei op verschillende delen van het lichaam (meestal handen en gezicht) en lichte huidirritatie van de hoofdhuid.

In sommige gevallen kan haaruitval zelfs met een paar dagen toenemen wanneer u het voor het eerst gebruikt.

Als het haar na twee weken nog steeds uitvalt, moet u de behandeling onmiddellijk stopzetten en een arts raadplegen.

 

Finasteride ( Propecia )

Finasteride wordt alleen aanbevolen voor mannen en is alleen verkrijgbaar in pilvorm.

Het is aangetoond dat finasteride haaruitval vertraagt ​​en tegelijkertijd de geleidelijke hergroei bevordert.

Zijn rol is om het type II 5-α-reductase dat DHT produceert te helpen voorkomen.

De gemiddelde dosis is slechts één pil per dag, en het blijkt dat de gemiddelde dosis zeer effectief is bij mannen boven de 80%.

Net als minoxidil is finasteride het meest gunstig als je nog steeds dun, dun haar op je kale hoofd hebt.

Typische resultaten zijn zichtbaar na ongeveer 6 weken tot 3 maanden, en bij regelmatig gebruik gedurende twee jaar of langer is aangetoond dat dik haar veel krullen zal hebben.

Sommige bijwerkingen zijn waargenomen, waaronder een verminderd libido en tijdelijke toename van impotentie (afname van langdurig gebruik).

 

Papier kwaliteit steroïde alcohol

Corticosteroïden zijn een ander medicijn dat het meest wordt gebruikt om mensen met alopecia areata te behandelen.

Omdat haarverlies gerelateerd aan haarverlies wordt veroorzaakt door auto-immuunziekten, kunnen corticosteroïden voorkomen dat het immuunsysteem de haarzakjes binnendringt, waardoor de kans op nieuw haar toeneemt.

Er zijn verschillende manieren om corticosteroïden te gebruiken.

De eerste is vloeibare corticosteroïden, die elke 4-6 weken rechtstreeks in de hoofdhuid worden geïnjecteerd.

Vloeibare corticosteroïden worden meestal gebruikt voor kleinere kale plekken.

Deze therapieën kunnen licht tot matig ongemak veroorzaken, en hoewel het bewezen is dat ze effectieve therapieën zijn, is er geen bewijs dat ze op de lange termijn voordelen kunnen bieden bij het helpen van mensen met vroegtijdige kaalheid.

Corticosteroïden zijn ook verkrijgbaar in zalf- en crèmevormen.

Beide corticosteroïdpreparaten kunnen rechtstreeks op elk gebied van alopecia areata op de hoofdhuid worden aangebracht.

Enkele voor de hand liggende bijwerkingen zijn onder meer droogheid op de plaats van gebruik van dit product, dunner worden van de huid en de ontwikkeling van acne.

Hoewel artsen ook tablet (orale) steroïden in hun recepten verstrekken, worden ze vaak niet vaak voorgeschreven vanwege het hoge risico op maagzweren en diabetes.

 

Neem contact op met immunotherapie

Contactimmunotherapie wordt meestal gebruikt in de meest ernstige gevallen van alopecia areata.

Hier wordt DPCP (difenylcyclopropenon) eenmaal per week rechtstreeks op de hoofdhuid aangebracht.

De dosis van het medicijn zal geleidelijk toenemen in de loop van de tijd totdat u een milde allergische reactie opmerkt. Dit is een teken dat het medicijn werkt.

Haargroei treedt meestal op binnen ongeveer drie maanden na het begin van de behandeling en geeft aan dat het medicijn werkt.

Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen zijn gezwollen lymfeklieren in de nek en uitslag op het behandelde gebied.

 

Schildklier medicijnen

Zoals hierboven vermeld, zijn schildklierproblemen een van de meest voorkomende oorzaken van haarverlies.

Dit is de reden waarom geneesmiddelen die worden gebruikt om schildkliergerelateerde problemen te behandelen, aanzienlijk kunnen helpen bij het herstellen van de natuurlijke hormonale balans van het lichaam (inclusief de haargroeicyclus).

Aangezien dit medicijn wordt gebruikt om schildkliergerelateerde problemen te behandelen zonder haarverlies te behandelen, moet u, zelfs als u heeft gemerkt dat uw haar groeit, de medicatie toch blijven gebruiken.

Daarnaast moet u ook op enkele rode vlaggen letten om ervoor te zorgen dat u niet te veel schildklierhormoon krijgt.

Enkele van de meest voorkomende symptomen zijn hart, overmatig zweten, trillingen en rusteloosheid.

Overmatig schildklierhormoon kan een hartaanval veroorzaken en / of leiden tot de ontwikkeling van osteoporose.

 

Chirurgische en cosmetische behandeling

Hoewel chirurgische ingrepen en cosmetische behandelingen erg duur kunnen zijn en in sommige gevallen zelfs geen permanente oplossingen zijn, zijn ze zeker een optie die kan worden overwogen om u te helpen bij het omgaan met haaruitval.

Hier zijn enkele van de beste opties:

 

Haaroperatie / transplantatie

Haarchirurgie en -transplantatie zijn de duurste methoden, maar het zijn de snelste behandelingen voor permanent haarverlies en haarverlies.

Bij het uitvoeren van een haartransplantatie zal uw chirurg een deel van uw bestaande haar in een kaal deel van het hoofd implanteren.

Uw chirurg hoeft alleen een follikelmonster of transplantaat te nemen van verschillende delen van het hoofd die nog haar hebben, en deze vervolgens te plaatsen in het gebied waar u het meest kaal bent of haaruitval.

Hier zijn verschillende soorten haartransplantatieprocedures:

 

Folliculaire eenheidstransplantatie ( FUT )

Bij folliculaire eenheidstransplantatie wordt de huid van de hoofdhuid verwijderd en vervolgens opgesplitst in individuele en kleinere transplantaten.

Een zeer dunne naald en plaatselijke verdoving worden gebruikt om transplantaatplaatsen op het kale gebied te vormen, en vervolgens worden transplantaten indien nodig op deze plaatsen geïmplanteerd.

Als uw kale gebied veel groter is, wordt het meestal aanbevolen om een ​​folliculaire eenheidstransplantatie uit te voeren, omdat uw chirurg verschillende afzonderlijke transplantaten moet maken om het grotere kale gebied beter te bedekken.

De kwaliteit van uw chirurg heeft ook invloed op uw herstelsnelheid.

 

Folliculaire eenheidsextractie ( FUE )

Bij folliculaire eenheidsextractie wordt in plaats van de hele monsterstrip te verwijderen, een enkele kleinere folliculaire graft in plakjes gesneden en vervolgens in de hoofdhuid getransplanteerd.

Hoewel dit proces tijdrovend en vervelend is, is het eindresultaat een sneller herstel en aanzienlijk minder littekens, omdat uw huid geen hechtingen of snijwonden heeft.

Deze methode wordt het meest gebruikt voor mensen met kleinere kale hoofden en kortere kapsels, evenals voor vrouwen, omdat deze methode veel minder ingrijpend is.

Als u een haartransplantatie overweegt, moet u met een aantal zaken rekening houden.

Omdat dit bijvoorbeeld als cosmetische ingrepen worden beschouwd, zijn ze meestal niet inbegrepen in de standaard ziektekostenverzekering.

De gemiddelde prijs voor een persoon varieert van $ 4.000 tot $ 15.000.

Geef meestal alleen haartransplantatie als de uiteindelijke keuze voor een oplossing voor permanent haarverlies.

In veel gevallen komt u misschien niet eens in aanmerking om ze te ontvangen.

Bijvoorbeeld als uw haar blijft uitvallen en er is een probleem, als u jonger bent dan 25 jaar, of als u veel gezondheidsproblemen heeft, zoals hoge bloeddruk, diabetes of ernstige hartproblemen.

Als u niet genoeg natuurlijk haar op uw hoofd heeft om overtollige haarzakjes te verwijderen, komt u bovendien niet in aanmerking.

U moet altijd veel onderzoek doen naar wie het haartransplantatieproces mag uitvoeren.

Het moet altijd worden gedaan door een gecertificeerde chirurg of dermatoloog, niet door een technicus, en uw chirurg moet tijdens het hele proces altijd in vorm blijven (ook bij het plannen van het algehele ontwerp van het nieuwe haar).

Een paar dagen na de operatie verwacht u waarschijnlijk een lichte zwelling van uw hoofdhuid en gezicht.

Mogelijk moet u ook finasteride of minoxidil gebruiken om het groeiproces te versnellen.

En u moet een tijdje zoutoplossing in het transplantaat gebruiken en een voorgeschreven shampoo gebruiken die aanzienlijk minder irriterend voor de hoofdhuid is.

Binnen ongeveer 3 tot 6 maanden na de operatie begint u haargroei op te merken in het haartransplantatiegebied.

 

Lasertherapie

Lasertherapie op laag niveau (kortweg LLLT) wordt vaak gebruikt om haaruitval te helpen voorkomen of zelfs om te keren.

Dit type behandeling omvat een verwarmings- / verlichtingsprocedure en wordt het meest gebruikt voor alopecia areata en alopecia areata.

LLLT heeft een ingebouwd apparaat dat direct licht op de hoofdhuid kan uitzenden.

Het is bewezen dat LLLT de bloedtoevoer naar de hoofdhuid helpt verhogen, waardoor de haarzakjes in de rust- of rustfase worden gestimuleerd en ze in de groeifase kunnen komen, terwijl ook de productie van DHT wordt voorkomen.

LLLT kan in de meeste kapsalons worden gedaan en wordt uitgevoerd door goed opgeleide kappersexperts.

De behandeling wordt gewoonlijk 2-3 keer per week uitgevoerd en bij elke behandelingskuur wordt uw hoofdhuid ongeveer 8-15 minuten aan de laser blootgesteld.

Meestal is er geen vaste tijd om de behandeling te voltooien, maar de feiten tonen aan dat hoe langer de behandeltijd, hoe consistenter, hoe beter het effect is.

Na ongeveer 12-26 weken behandeling zullen de meeste mensen tekenen van haargroei opmerken.

LLLT wordt meestal aangeduid als een behandeling na een haaroperatie.

 

Bloedplaatjesrijke plasmatherapie

Een andere aanvullende therapie die wordt aanbevolen na haartransplantatie is bloedplaatjesrijke plasmatherapie.

Feiten hebben bewezen dat deze procedure kan helpen bij het kweken van eiwitten en andere ingrediënten, waardoor de genezing na een haartransplantatie wordt bevorderd en bevorderd.

Bovendien kan het ook helpen bij het stimuleren van de haargroei, omdat het de krimp van haarzakjes, die meestal optreedt bij alopecia met bloemen, kan omkeren.

 

Verminder de hoofdhuid

Als u de hoofdhuid verkleint, worden alle delen van uw kale hoofdhuid afgesneden.

Het wordt meestal aanbevolen voor mensen met kale hoofden om de totale omvang te verkleinen.

Een behandeling voor het verminderen van de hoofdhuid is veel pijnlijker dan een haartransplantatie, en veel mensen ervaren een strakke hoofdhuid en hoofdpijn gedurende een periode na de operatie.

 

Uitbreiding van de organisatie

Voor weefselexpansiechirurgie wordt de weefselexpander direct onder de harige delen van de hoofdhuid geplaatst.

De zoutoplossing wordt vervolgens gedurende ongeveer 6-8 weken in het gebied geïnjecteerd om het huidgebied met haar erop uit te rekken en uit te breiden.

Vervolgens wordt het materiaal verwijderd, wordt de huid met geëxpandeerd haar afgesneden en wordt de geëxpandeerde huid naar het kale gebied verplaatst.

Deze methode wordt vaak gebruikt om haarverlies te behandelen dat wordt veroorzaakt door verwondingen of brandwonden op de hoofdhuid.

 

Haar reproductie

Haarreproductie omvat het verwijderen van donorcellen uit de haarzakjes en vervolgens reproduceren en vermenigvuldigen in een laboratoriumomgeving.

Na succesvolle voortplanting worden ze in het kale gebied geïnjecteerd om de haargroei in dat gebied te stimuleren.

 

Haarvezel en concealer

Haarvezels en concealer zijn producten die rechtstreeks op de hoofdhuid en / of het haar worden aangebracht, met als doel haaruitval te verdoezelen en u de algehele uitstraling van voller, dikker haar te geven.

Dit is natuurlijk slechts een kortdurende behandeling die u kunt gebruiken als u wacht tot uw haar groeit of als u alleen lijdt aan licht tot matig haarverlies.

En, in tegenstelling tot dure procedures, zijn concealer en vezels effectieve manieren om die kaalheid te verbergen.

In vergelijking met het dragen van pruiken tijdens het uitgaan, trekken ze veel minder aandacht bij het uitgaan.

Er zijn veel verschillende soorten haarconcealers om uit te kiezen.

De meest voorkomende zijn poedervormige stoffen, haarverspreiding en haarlak.

Sprays zijn vaak het gemakkelijkst te gebruiken en bevatten ook kleurstoffen en chemicaliën die kunnen passen bij de werkelijke kleur van het haar, zodat het haar er natuurlijker uitziet.

U moet echter altijd voorzichtig zijn bij het gebruik van haarlak, want als u te veel gebruikt, ziet het eindresultaat er onwerkelijk uit.

Hoewel haarlak gemakkelijker te gebruiken is, zijn losse poeder en haarspreiding de meest gebruikelijke methoden, omdat ze erop bogen dat vezels zich zullen ophopen en hechten aan je bestaande natuurlijke haar, wat resulteert in meer volume en een natuurlijker uiterlijk.

Als u deze materialen meerdere keren op het kale gebied aanbrengt, kunt u het gebied zelfs volledig bedekken en het er volledig natuurlijk laten uitzien.

Zorg er bij het kiezen van een kleur altijd voor dat u de kleur kiest die het beste bij uw natuurlijke haar past.

U kunt er zelfs voor kiezen om de twee kleuren door elkaar te mengen. Zorg ervoor dat u eerst donkere kleuren aanbrengt en vervolgens lichtere kleuren.

Let op vezels en concealers die natuurlijke keratinevezels en mensenhaar bevatten, en zorg ervoor dat ze regen en wind weerstaan.

Zorg er bij het gebruik van dit product voor dat uw handen en haar volledig droog zijn en breng een geschikte hoeveelheid aan om alles er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien.

Zorg ervoor dat je het in fasen aanbrengt, in plaats van snel te klonteren.

 

Pruiken en pruiken

Pruiken zijn een snelle en goedkope manier om haaruitval te verdoezelen.

U moet er echter altijd voor zorgen dat u uw pruik verstandig kiest, aangezien veel pruiken mensen er ongemakkelijk en onnatuurlijk uit kunnen laten zien.

Er zijn veel opties bij het kiezen van een pruik of pruik.

Kunstpruiken zijn bijvoorbeeld heel gemakkelijk te onderhouden, stijlvol en kosteneffectief, terwijl pruiken van mensenhaar er veel natuurlijker uitzien, en ze zijn de meest voorkomende keuze als haaruitval permanent is.

Als je van plan bent om voor een lange tijd een pruik te dragen, moet je zeker investeren in een pruik van mensenhaar.

Je pruik of pruik moet ook nauw aansluiten bij de natuurlijke kleur van je haar om het er geschikt uit te laten zien.

Je moet ook rekening houden met de textuur van de pruik, want wat je wilt is een zachte en gladde pruik, vergelijkbaar met echt haar.

Als je je haarlijn er natuurlijker uit wilt laten zien, zorg dan dat je een pruik met kant kiest om deze geschikter te maken voor de hoofdhuid.

Was je haar altijd regelmatig en verzorg je haar en hoofdhuid om je pruiken te beschermen, en vermijd het dragen van pruiken met nylon of katoenen doppen die vocht absorberen om verdere schade aan je haar te voorkomen.

Kies een hoed met een mesh die niet te strak zit en maak deze vast met dubbelzijdig hypoallergeen tape.

Zet nooit een pruik of nephaar op vochtig haar, dit leidt tot de vorming van bacteriën en schimmels.

 

Natuurlijke genezing

Hoewel veel mensen de neiging hebben om chemicaliën, dure invasieve behandelingen en zelfs pruiken en pruiken te gebruiken om haaruitval te voorkomen, kunt u in feite veel natuurlijke opties verkennen en gebruiken om haaruitval en haaruitval in uw dagelijkse werk te voorkomen. In sommige gevallen kan het de schade zelfs ongedaan maken en uw natuurlijke haar herstellen!

Hier zullen we enkele van de beste natuurlijke remedies onderzoeken die u misschien zou willen proberen.

 

Haar spa-behandelingen

Het plannen van een bezoek aan een haarspa voor behandeling is gemakkelijk een van de meest comfortabele, niet-invasieve en gemakkelijke manieren om haaruitval te revitaliseren en te behandelen, terwijl het ook helpt om een ​​gezondere haargroeicyclus te bevorderen.

Hoewel naar een kapsalon gaan erg gunstig is voor de behandeling van haaruitval, wordt algemeen aangenomen dat het helpt bij het oplossen van andere haargerelateerde problemen, zoals droogheid, beschadigd haar, gespleten haarpunten en zelfs roos.

De salon biedt een verscheidenheid aan spabehandelingen voor het haar en omvat meestal functies zoals hoofdhuidoliemassage, shampoo en diepe behandeling, evenals andere behandelingen die de bloedcirculatie effectief kunnen bevorderen om gezondheid te helpen brengen. De broodnodige voedingsstoffen keren terug naar de haarzakjes om je klieren te activeren, hun olieproductie te verhogen en de haargroei te bevorderen.

 

Hoofdhuidmassage met natuurlijke ingrediënten

Hoofdhuidmassage kan u enorm helpen de bloedtoevoer naar de haarzakjes te verhogen en alle noodzakelijke voedingsstoffen te absorberen, waardoor de haargroei wordt gestimuleerd.

Door eenvoudige essentiële oliën en ingrediënten op te nemen die al in de keuken te vinden zijn, kun je unieke behandelingen creëren die kunnen helpen bij het herstellen en herstellen van beschadigde haarzakjes, terwijl je de haargroei stimuleert en mogelijke hoofdhuidaandoeningen en infecties behandelt.

 

Fenegriekzaden

Fenegriekzaden staan ​​al tientallen jaren bekend om haaruitval en haaruitval te behandelen.

Fenegriekzaden bevatten eiwitten en hormonen, waarvan wordt gedacht dat ze de haarzakjes weer opbouwen en de haargroei stimuleren.

Om van deze voordelen te profiteren, laat je een kopje fenegriekzaadjes een nacht in water weken, vermaal je ze tot een pasta en breng je het rechtstreeks op je haar aan; dek af met een douchemuts en laat je haar rusten voordat je het uitspoelt 40 -45 minuten.

Oefen elke dag gedurende minimaal een maand.

 

Indiase kruisbes

Indiase kruisbes (ook bekend als Amla) is een populair, volledig natuurlijk ingrediënt waarvan algemeen wordt aangenomen dat het de haargroei bevordert.

Het wordt ook beschouwd als een antibacteriële therapie om de hoofdhuid gezond te houden.

Om Indiase kruisbes te gebruiken, meng je een eetlepel vruchtvlees met wat citroensap, masseer je het direct op je hoofdhuid, zet je een douchemuts op, laat je het een nacht staan ​​en was je je haar de volgende ochtend met shampoo en was je haar. .

 

Aloë

Aloë vera heeft een verscheidenheid aan enzymen die de natuurlijke haargroei en een gezonde hoofdhuid kunnen helpen bevorderen door de natuurlijke pH van het hoofd aan te passen.

Aloë vera wordt ook gebruikt om vele andere hoofdhuid- en haaraandoeningen te behandelen, zoals roodheid, ontsteking en jeuk van de hoofdhuid. Het helpt ook om roos te verminderen en het haar sterker en glanzend te maken.

Wrijf de gelatineuze substantie van aloë verabladeren rechtstreeks op de hoofdhuid, laat het een paar uur staan ​​en spoel het daarna af met warm water.

Herhaal dit proces 3-4 keer per week voor het beste resultaat.

 

Drop

Zoethout is een kruid dat niet alleen de hoofdhuid kalmeert, maar ook droge schilfers verwijdert die worden geassocieerd met roos en andere irritatie van de hoofdhuid.

Om zoethoutwortel te gebruiken om haaruitval te voorkomen en de haargroei te stimuleren, mengt u gewoon een eetlepel gemalen zoethoutwortel met een kopje volle melk en 1/4 theelepel saffraan.

‘S Nachts op kale plekken aanbrengen en’ s ochtends afspoelen.

Herhaal 2-3 keer per week voor een maximaal effect.

 

wonderolie

Ricinusolie staat bekend om zijn vele antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen en helpt uitstekend bij het genezen van hoofdhuidinfecties.

Het bevat ook vitamine E, krachtige omega-6-vetzuren, eiwitten en vele andere belangrijke voedingsstoffen, die je hoofdhuid kunnen helpen vocht vast te houden in de haarzakjes en de haargroei te stimuleren.

Als je ricinusolie wilt proberen, masseer het dan rechtstreeks op de hoofdhuid en masseer het vervolgens door de haarlokken.

Als je lang haar hebt, stapel het dan op tot een bovenste knoop, bedek het met een douchemuts, föhn het ongeveer 15 minuten droog en was je haar na de behandeling met shampoo en conditioner.

 

Kokosmelk / olie

Kokosmelk en / of olie worden al heel lang gebruikt om de haargroei te bevorderen en het haar gezonder en stralender te maken.

Dit komt vooral door het feit dat kokosnoot rijk is aan natuurlijke mineralen, ijzer en proteïne, wat het haar gezonder en breukvrij maakt.

Gewoon ‘s nachts kokosmelk of olie direct op de kale plek of het hele haar aanbrengen, en de volgende ochtend met warm water afspoelen.

Herhaal elke keer dat je je haar wast om de voordelen te maximaliseren.

 

Ei masker

Het is geen geheim dat eieren boordevol eiwitten zitten (het belangrijkste ingrediënt bij de productie van keratine).

Eieren bevatten ook veel andere mineralen, zoals ijzer, zink, jodium, fosfor en selenium.

Om een ​​eiermasker te maken, mengt u een eiwit met een eetlepel honing en olijfolie om een ​​pasta te maken.

Breng de pasta aan op het haar, laat het ongeveer 20 minuten intrekken en spoel het daarna uit met shampoo in warm water.

U kunt dit proces minstens één keer per week herhalen.

 

Essentiële olie

Essentiële oliën staan ​​erom bekend dat ze een verscheidenheid aan natuurlijke ingrediënten bevatten, die het metabolisme van menselijke cellen kunnen stimuleren, waardoor de haargroeicyclus wordt bevorderd en versneld, waardoor het een hoge reputatie geniet.

Meng drie of vier druppels pepermuntolie, salie en rozemarijnolie met basisoliën zoals olijfolie of kokosolie, en masseer dit ten minste één keer per dag direct in het kale gebied om de vlekken te verdunnen.

 

appelcider azijn

Appelazijn heeft gezondheidsvoordelen, waaronder het ondersteunen van gezond haar.

Om ervan te genieten, meng je ongeveer 75 milliliter appelciderazijn met een liter water (maak je geen zorgen dat je er niet te veel van maakt, want het mengsel is gemakkelijk op te slaan voor toekomstig gebruik).

Gebruik het na het wassen met shampoo als laatste spoeling.

Dit helpt je pH-balans te behouden, waardoor de haargroei toeneemt en versnelt.

 

Aardappelsap

Aardappelen zijn een goede natuurlijke bron van vitamine A, B en C; deze zijn allemaal essentieel voor het stimuleren van de haargroei.

Om aardappelsap te maken, snijd je de aardappelen in plakjes en meng je ze om het sap te extraheren.

Direct op de hoofdhuid aanbrengen en ongeveer 15 minuten laten inwerken, daarna wassen en uitspoelen.

Bij het wassen van je hoofdhuid kun je dit mengsel vaak aanbrengen.

 

knoflook

Knoflook is erg behulpzaam bij het bevorderen van de bloedcirculatie in de hoofdhuid en bij het regenereren van het haar.

Om knoflook als genezend middel te gebruiken, kook je een paar teentjes knoflook in kokosolie en breng je ze rechtstreeks aan op de hoofdhuid, waarbij je je hoofd masseert van de hoofdhuid tot aan de wortels.

Was je haar en was je haar, herhaal dit drie keer per week.

 

Alma en Henna Balsem

Van henna is aangetoond dat het aanzienlijk helpt om voller en dikker haar te krijgen, en Amla is een volledig natuurlijk belangrijk ingrediënt om haaruitval te voorkomen.

Meng ter voorbereiding gewoon henna en Almaty met wat kokosolie en yoghurt om een ​​pasta te maken en breng deze aan op het kale hoofd.

Wacht zo lang als nodig is en herhaal het aantal keren wassen met shampoo.

 

Balan Yoga

Balayam Yoga is een soort acupressuuroefening die verband houdt met haarstimulatie en -groei.

Dit proces vereist dat u uw nagels met uw handen wrijft om de activiteit van de hoofdhuid te stimuleren.

Interessant is dat bij Shiatsu-therapie het gebruikelijke concept is dat de haarzakjes op de hoofdhuid rechtstreeks zijn verbonden met de nagels, dus door deze oefening te voltooien, kunt u uw lichaam helpen de bloedcirculatie te stimuleren en voedingsstoffen terug te leiden. Uw haarzakjes, waardoor de haargroei wordt bevorderd.

Als het gedurende een lange tijd correct en correct wordt uitgevoerd, is het bekend dat het alopecia bij mannen en vrouwen helpt genezen.

Het enige wat u hoeft te doen is proberen de nagels van uw handen te wrijven (behalve de duim).

Zorg ervoor dat u de oppervlakken van de nagels niet tegen elkaar wrijft, maar dat u de uiteinden van de nagels tegen elkaar wrijft.

Doe deze oefening twee keer per dag gedurende 10 minuten – ‘s ochtends voor het ontbijt en’ s avonds voor het avondeten.

Als je gezonde voeding aanvult die ijzer en proteïne bevat, zul je duidelijke resultaten zien in ongeveer 3 tot 6 maanden.

Opgemerkt moet worden dat balletyoga alleen geschikt is voor kaalheid en andere vormen die nauw verband houden met haaruitval.Als u een hoge bloeddruk heeft, moet u dit niet doen omdat dit uw toestand verslechtert.

 

Eet juist

Dieet is goed voor de gezondheid van het haar, en een van de belangrijkste factoren is voeding.

De haargroei hangt grotendeels af van de voedingsstoffen in het bloed, dus u moet het beste voedsel eten dat alle essentiële voedingsstoffen bevat. Deze voedingsstoffen kunnen u in staat stellen om:

 • Omega-3-vetzuren (zoals zalm);
 • Eiwit (zoals bonen en rundvlees);
 • IJzer (groene bladgroenten zoals spinazie, linzen en boerenkool);
 • Vitamine C (zoals kiwi, papaja, sinaasappel en broccoli);
 • Vitamine B (zoals kip, bonen, havermout en banaan);
 • Vitamine E (zoals tofu en granen);
 • Zink (zoals kikkererwten en pompoenpitten);
 • Biotine (zoals gist en eieren).

Zorg ervoor dat u geen voedsel eet, zoals:

 • Trans vet. Consumptie van deze stoffen kan leiden tot een toename van de totale productie van DHT, die verband houdt met de vernietiging van haarzakjes. Transvetzuren komen voor in maïsolie, plantaardige olie en sojaolie.
 • suiker. Suiker staat erom bekend veel hormonale onevenwichtigheden te veroorzaken, en het verhoogt ook de algehele productie van DHT in het lichaam.
 • vervaardigd voedsel. Het wordt ook algemeen beschouwd als de oorzaak van hormonale onbalans.
 • alcohol. Het kan ontstekingen en levertoxiciteit veroorzaken, die beide haaruitval kunnen veroorzaken.
 • Cafeïne . Kan een verhoogde DHT-productie en hormonale onbalans veroorzaken.

 

Voedingssupplementen

Als u niet alle voedingsstoffen die u nodig heeft uit het voedsel haalt, moet u wellicht beginnen met het opnemen van voedingssupplementen voor uw gezondheid.

Multivitaminen zijn een geweldige manier om ervoor te zorgen dat u alle essentiële vitamines binnenkrijgt die uw lichaam nodig heeft, en u hoeft ze maar één keer per dag in te nemen.

Het wordt sterk aanbevolen om visolie te gebruiken die rijk is aan omega-3-vetzuren.

 

Haarverzorging

Hoewel er veel behandelingen zijn die u kunnen helpen haaruitval en kaalheid te voorkomen, moet worden opgemerkt dat u in de eerste plaats goede haarverzorging moet toepassen om haaruitval te voorkomen.

Als je haar onder grote druk staat, zal het verzwakken, breken en vallen.

Zorg ervoor dat je je haar altijd wast met milde of zelfs volledig natuurlijke shampoos en conditioners die biotine bevatten om ervoor te zorgen dat je haar zo schoon en sterk mogelijk blijft.

Heet water kan je haar ook uitdrogen, waardoor het dunner, droog en gemakkelijk afbreekt, dus als je kunt, kies dan voor een koele douche en beperk het gebruik van een haardroger altijd.

Een mythe is dat als je je haar 100 keer per dag borstelt, je zult merken dat het haar sneller groeit en een langere glans behoudt.

Dit is niet correct, want het is een feit dat te veel poetsen eigenlijk te veel druk op je haarzakjes kan uitoefenen, waardoor ze losser worden en ook je haarschacht zal eruit vallen.

Hoewel je zeker door moet gaan met het kammen van je haar omdat het de doorbloeding van de hoofdhuid naar de haarzakjes stimuleert, moet je ‘s ochtends pas het eerste doen als je begint met stylen.

Gebruik ook alleen kammen met brede tanden, vooral als je te maken hebt met knopen en klitten, omdat je het probleem kunt oplossen en niet alleen eruit kunt trekken.

Als er te veel klitten zijn om te behandelen, moet u mogelijk een vochtinbrengende shampoo of een verward klittenmiddel kopen.

 

Omgaan met haaruitval

Omgaan met haaruitval is net zo belangrijk als haaruitval.

Hoewel we verschillende behandelingen hebben onderzocht die haaruitval kunnen helpen, de haargroei kunnen verbeteren en verhogen, zullen we nu onderzoeken hoe we met haaruitval kunnen omgaan en tegelijkertijd het voortdurende optreden van haarverlies kunnen voorkomen.

 

Haaruitval veroorzaakt door medicijnen en chemotherapie

Worstelen om te gaan met haarverlies veroorzaakt door medicijnen en chemotherapie kan erg moeilijk zijn omdat het simpelweg onvoorspelbaar is.

Dit kan een erg moeilijke tijd zijn en tot frustratie leiden.

Als u uw haar verliest als gevolg van medicatie, bestralingstherapie of chemotherapie, volgen hier enkele goede tips die u kunnen helpen terwijl u wacht tot uw natuurlijke haar groeit:

 • Als je niet van pruiken, hoeden of hoofddoeken houdt, kun je zachte hoeden kiezen, omdat ze comfortabel zijn en ook tijdens het slapen kunnen worden gedragen, wat je helpt om haren op te vangen die op je haar vallen. laat.
 • Zorg ervoor dat u altijd zonnebrandcrème op de hoofdhuid aanbrengt. Voor mensen die nieuw zijn in de wereld van haarverlies, wordt dit meestal genegeerd, maar het is erg belangrijk om dit te doen omdat het het ongemak veroorzaakt door de zon kan voorkomen.
 • Een proces dat u misschien wilt proberen om haaruitval te voorkomen, wordt “hoofdhuidkoeling” genoemd. Dit vereist dat je een strakke hoed draagt ​​en de koude gel direct op je hoofd legt. De koeltemperatuur kan de grootte van de bloedvaten in de hoofdhuid helpen verkleinen, waardoor de penetratie van chemicaliën in de haarzakjes wordt verminderd. Dit kan op zijn beurt haaruitval verminderen.

Het belangrijkste dat u echter voor uzelf kunt doen, is proberen uw haaruitval niet te belasten.

Obsessiviteit kan leiden tot depressie, wat kan leiden tot een afname van de stemming en slechte gewoonten kan verergeren.

Het is belangrijk om een ​​grote steungroep te hebben om u te helpen met deze emoties om te gaan en uzelf beter te laten voelen.

Het feit dat uw haar uitvalt vanwege gezondheidsproblemen, betekent niet dat u niet in uw beste conditie kunt blijven.

Make-up, of koop een goede outfit! Je haar is niet wat jou anders maakt, maar jij.

 

Hieronder volgen enkele indicatoren van haarverlies die geen verband houden met medicatie of chemotherapie :

 • Vind jouw stijl. Er zijn veel kale mannen in de wereld. De truc is om je eigen uiterlijk te hebben. Schaam u niet voor uw haar, en schaam u niet voor het ontbreken ervan, maar zoek een manier om het voor u te laten werken. Hoewel een korter kapsel zeker het uiterlijk van zichtbaar dunner haar zal verminderen, kan het lijken alsof je iets probeert te bedekken als je het de verkeerde stijl noemt of het in de verkeerde stijl knipt, maar dit ziet er meer uit. Slecht. Ga naar de kapperszaak en vraag om advies over de beste look en hoe je een geweldig nieuw kapsel kunt schudden, zelfs als je haar verliest.
 • Wen er aan. Dit hangt nauw samen met het eerste punt. Als je haaruitval kunt opvangen, kun je je haar er beter uit laten zien. Leer uzelf hoe u uw nieuwe look voor u kunt laten werken, want hoe zelfverzekerder u bent, hoe meer respect u zult winnen. Als je af en toe een hoed wilt dragen, moet dat! Doe het gewoon niet in die mate dat mensen zich afvragen wat u wilt verbergen.
 • Geduld is een schone zaak. Het lijdt geen twijfel dat het enige tijd duurt voordat het haar teruggroeit, en misschien wilt u tevreden zijn met het feit dat het anders kan zijn dan voorheen. Wees geduldig en laat de stroom gaan. Blijf alle gezonde nieuwe haargroeitechnieken oefenen, eet goed en doe je best, maar het belangrijkste is om geduldig te zijn. Nieuw haar groeit niet van de ene op de andere dag terug!
 • Voorkom haaruitval in de toekomst Als het veel geld en tijd kost om het probleem van haaruitval op te lossen, is het laatste dat u hoeft te doen, uw bestaande toestand verergeren. Hetzelfde geldt voor het uiteindelijk laten groeien van nieuw haar. Allereerst wil je niet teruggaan naar de oorzaak van haaruitval! Daarom is preventie de beste manier om verder haarverlies in de toekomst tegen te gaan. Hier zullen we enkele van de beste manieren onderzoeken om haaruitval in de toekomst te voorkomen.
 • Was haarlotions en condities. Hoewel het belangrijk is om je haar schoon te houden, wil je er zeker van zijn dat je je haar niet te veel gebruikt. Zelfs de mildste shampoo kan het haar beschadigen. Zorg ervoor dat je je haar niet vaker dan drie keer per week wast met shampoo, en zorg ervoor dat je je haar na het wassen goed verzorgt om te voorkomen dat het broos en droog wordt, aangezien dit haarbreuk kan veroorzaken. Bovendien mag u nooit hard zijn bij het wassen van uw haar. Schuim gewoon de hoofdhuid, geef deze een goede massage en laat het water het schuim op natuurlijke wijze van het haar spoelen.
 • Blazende ventilator. Door je haar met een handdoek te drogen, zal het gemakkelijker breken. Probeer geen ruwe handdoeken te gebruiken, maar kies een zachte doek of handdoek om je haar droog te deppen, en wrijf er niet hard over. Vermijd indien mogelijk ook haardrogers.
 • Blijf gehydrateerd. Water is essentieel voor onze algehele gezondheid en welzijn, maar het is ook essentieel om een ​​droge hoofdhuid te voorkomen en de bloedcirculatie te ondersteunen die de noodzakelijke voedingsstoffen aan de haarzakjes levert.
 • Minder roken. Zoals we allemaal weten, beperkt roken de bloedtoevoer naar de hoofdhuid en de haarzakjes, wat de groeisnelheid en cyclus van het haar beschadigt.
 • Voorkom stress. Stress kan haaruitval veroorzaken omdat uw lichaam reageert op emotionele en fysieke schokken, stress en trauma. Zorg ervoor dat u te allen tijde stress zoveel mogelijk vermijdt, oefen regelmatig en zorg voor voldoende slaap om uw lichaam gezond te houden en de endorfine aan te maken die nodig is om pijn te verminderen en de bloedcirculatie te bevorderen.
 • Bedankt om je dokter te bezoeken. Als u ernstig haarverlies heeft, moet u naar uw arts of zorgverlener gaan. Hoewel u misschien denkt dat het probleem verband houdt met leeftijd of stress, zijn er veel andere onderliggende medische aandoeningen die de aandacht van een arts vereisen. Een medische diagnose kan de exacte oorzaak van uw haarverlies bepalen en kan er ook voor zorgen dat het geen eenvoudig haaruitval is, maar een dieper probleem. Bovendien, als u op tijd naar de dokter gaat, heeft u mogelijk meer opties om u te helpen een behandeling te vinden om te voorkomen dat haaruitval erger wordt. Als het om haaruitval gaat, is veiligheid beter dan spijt.

 

ten slotte

Hoewel haaruitval een gezondheidsprobleem is dat niemand wil, is er nog steeds hoop op behandeling.

Haarverlies kan niet alleen worden behandeld, maar ook onder controle worden gehouden, ongedaan worden gemaakt en zelfs voorkomen. Er zijn veel redenen.

De waarheid is dat als u uw haar verliest, u zich geen zorgen hoeft te maken, want er zijn veel opties om u te helpen.

Behandel uw situatie altijd met een open geest en een positieve instelling.

Laat u er niet door ontmoedigen, ook al is uw haarverlies permanent.

In de huidige samenleving wordt kaalheid een hot trend, als je je uiterlijk op een zelfverzekerde manier kunt laten zwaaien, dan win je het respect en de bewondering van alle aanwezigen.

Hoe positiever u onder druk staat en hoe meer u van haarverlies afkomt, hoe beter u kunt omgaan met zelfgenezing.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *