Hoe een foto naar een PDF te converteren

Als u naar deze pagina bent gekomen, komt dat waarschijnlijk omdat u een afbeelding van een eenvoudig JPG-formaat moet omzetten in een meer complexe van het PDF-type. In deze handleiding leg ik je uit hoe je dat snel en eenvoudig doet, of je nu een pc, een Mac of een smartphone met een Android-besturingssysteem of een iOS-iPhone tot je beschikking hebt.

Als u op zoek bent naar een duidelijke handleiding waarin wordt uitgelegd hoe u een foto naar een PDF converteert, hoeft u niet verder te zoeken. Volg me gewoon door de volgende hoofdstukken en binnen de kortste keren weet je hoe je je foto kunt transformeren en het formaat kunt wijzigen.

We zullen bekijken hoe u dit kunt doen via de apps in de Apple Store en Google Play en door gebruik te maken van handige online services waarmee we dit absoluut snel en gratis kunnen doen. Blijf gewoon lezen en ontdek hoe u het kunt doen zoals u dat wilt. U zult zien, het wordt kinderspel.

Inhoudsindex
Waarom een ​​foto naar PDF converteren?
Converteer een foto naar PDF van PC / Mac
Kleine PDF
JPG2PDF
Converteer een foto naar PDF op Android Smartphone
JPG naar PDF –
Gratis Converteer JPG naar PDF Converter
Converteer een foto naar PDF op iPhone / iPad iOS
JPG naar PDF Converter
PDF Foto’s: Scanner Converter
Conclusies
Waarom een ​​foto naar PDF converteren?
Maar wat zijn de redenen die ertoe kunnen leiden dat u een foto naar PDF-formaat converteert? Ten eerste is het goed om een ​​duidelijk overzicht te hebben van wat dat specifieke bestandsformaat is.

PDF, uitgevonden door Adobe, is een formaat dat handig is voor het betrouwbaar presenteren en uitwisselen van documenten, ongeacht software, hardware of besturingssysteem.

Het PDF-formaat is een open standaard geworden die is opgenomen in de categorie ISO (International Organization for Standardization). PDF-documenten kunnen koppelingen en knoppen, formuliervelden, audio en video bevatten. Ze kunnen elektronisch worden ondertekend en kunnen gemakkelijk worden bekeken op Windows of Mac OS met behulp van gratis Acrobat Reader DC-software.

Daarnaast kunnen PDF’s ook worden geopend via de meest gangbare browsers, zoals Google Chrome of Mozilla Firefox, die een native reader hebben voor dit type bestand.

Dus waarom zou je een foto naar PDF willen converteren? De redenen zijn ongetwijfeld talrijk en waarschijnlijk, als je dit onderzoek al hebt gedaan, heb je al vrij duidelijke ideeën. In ieder geval wil ik u een gedetailleerde lijst geven van enkele van de meest voorkomende gevallen:

Je moet een foto afdrukken en de drukker heeft expliciet om het PDF-formaat gevraagd
Je hebt een document ondertekend, je wilt het verzenden, maar je hebt geen scanner tot je beschikking, dus je hebt overwogen om het document te fotograferen en te converteren
Je hebt nodig om een ​​foto te verzenden en u maakt zich zorgen over het verlies van resolutie met het JPG-formaat.
Een foto naar PDF converteren vanaf pc / Mac
Laten we nu eens kijken hoe we een foto naar PDF kunnen converteren met een eenvoudige pc of Mac. De eenvoudigste methode is zeker om een ​​van de vele online diensten te gebruiken die beschikbaar zijn op het net waarmee we dit volledig gratis kunnen doen.

Laten we samen de meest bekende analyseren en begrijpen hoe we het beste verder kunnen gaan.

PDF
klein pdf klein

De eerste online tool die ik je wil voorstellen, heet een kleine PDF. Met Small PDF kunt u eenvoudig elk type bestand converteren, waarbij de extensie wordt omgezet van JPG naar PDF.

Het gebruik ervan is ongetwijfeld heel eenvoudig en intuïtief en kan zonder onderscheid worden gebruikt vanaf pc of Mac.In feite is het een 100% online tool en je hebt een eenvoudige browser nodig om het te laten werken. Hier zijn de stappen om de conversie uit te voeren:

Maak verbinding met de officiële Small PDF-website
Klik op Bestand kiezen U kunt
het bestand ook rechtstreeks naar het bureaublad slepen
Kies het formaat, de richting en de marges (de keuze van de marges is beschikbaar in de PRO-versie) van uw PDF
Klik op de knop Converteren in de rechterbovenhoek
Klik nu op de knop Downloaden aan de rechterkant van het scherm.
De download start binnen enkele ogenblikken automatisch een
kleine PDF-conversietool

JPG2PDF
JPG2PDF
JPG2PDF
De tweede online tool die ik voor je heb geselecteerd heet JPG2PDF en is, zoals de naam al aangeeft, in staat om JPG-bestanden, en dus ook je foto’s, om te zetten naar PDF-formaat. Bovendien is deze tool, net als Small PDF, 100% online en om hem te gebruiken hoef je alleen maar een browser te installeren.

Laten we samen de stappen bekijken om de conversie uit te voeren met JPG2PDF.

Maak verbinding met de officiële JPG2PDF-website
Klik op Bestand uploaden U kunt
het bestand ook rechtstreeks naar het bureaublad slepen.
Nadat u de bestandsupload en de conversie hebt voltooid , klikt u op de knop Downloaden om te
downloaden
Conversie via jpg2pdf
Converteer een foto naar PDF op de Android-smartphone
Laten we samen kijken hoe u dezelfde bewerking kunt uitvoeren met een Android-smartphone. Ik begin met te zeggen dat de tools die we tot nu toe in de gids hebben gezien, volledig online beschikbaar zijn. Daarom weerhoudt niets u ervan ze te gebruiken, zelfs niet via uw smartphone, of het nu Android of iOS is.

Ik begrijp echter dat toegang tot een online dienst onhandig en complex kan zijn en dat het gemakkelijker zou zijn om een ​​app te gebruiken. Gelukkig zijn er verschillende apps waarmee je dit kunt doen. Laten we er een paar samen bekijken.

JPG naar PDF – Converteer
JPD naar PDF en converteer de Android-app

De eerste app die ik aan je wil voorstellen, heet “Van JPG naar PDF – Converter” en is ontwikkeld door Fun Lol Apps. Het is een vlaggenschip-app op Google Play en heeft meer dan 1.000.000 actieve installaties met een huidige reputatie van 4,3 uit 5. Met deze 100% gratis app kun je van je smartphone een echte scanner maken.

Op deze manier wordt het heel eenvoudig om documenten te ondertekenen, te scannen en vervolgens te verzenden zonder dat er een printer nodig is. De resolutie is erg goed en, in tegenstelling tot een normale converter, kun je met deze applicatie meteen het PDF-formaat krijgen met je camera.

De app werkt als PDF Image Scanner en Photo Editor zodat je allerlei soorten documenten kunt bewerken en scannen, die eenvoudig kunnen worden verzonden via: e-mail, Gmail, Whatsapp, MMS, Dropbox, Google Drive, Evernote, WiFi direct, Bluetooth of Facebook , Twitter, Skype. Ten slotte kunt u met de app ook pdf’s lezen en bekijken.

Dit zijn de stappen die u moet nemen om een ​​foto naar PDF te converteren met uw Android-smartphone:

Download the app directly from the Play Store by clicking here or by searching for it directly
API the app on your device
If you already have the photo available , tap the icon at the bottom of the gallery and select the photo from your device
If you don’t have the photo available , tap the camera icon at the bottom
Photograph the document you intend to turn into PDF
Tap the eye icon to preview
Now tap on the check icon at the bottom right
Save the file to your device or share it
Free JPG to PDF converter
Free JPG to PDF Converter

If the first app is not to your liking, do not worry, because I am immediately ready to recommend a second one that you can use completely free of charge on your Android smartphone.

O segundo aplicativo que vou apresentar a vocês se chama “Conversor JPG para PDF grátis” e você pode encontrá-lo disponível na Play Store. Este aplicativo também é muito popular e confiável. Na verdade, ele pode contar com mais de um milhão de downloads e uma reputação de 4,3 em 5.

Este conversor gratuito de JPG para PDF é extremamente útil, pois permite combinar várias imagens em um documento PDF. Além de JPG / JPEG, esta ferramenta também suporta a conversão de arquivos PNG e BMP.

Vamos ver imediatamente como usar o aplicativo:

Baixe o aplicativo diretamente da Play Store clicando aqui ou procurando por ele diretamente
API do aplicativo em seu dispositivo
Toque no ícone + no canto inferior direito
No próximo menu escolha entre Galeria, Câmera ou Gerenciador de arquivos, dependendo se você já tem o foto disponível ou não
Escolha a foto da sua galeria ou tire uma
Edite a imagem através das ferramentas do aplicativo ou continue salvando o arquivo
Digite o nome para dar ao PDF e toque em OK
Converter uma foto em PDF no iPhone / iPad iOS
Nog een ronde, nog een race, laten we overstappen op iOS en apparaten zoals iPhone en iPad. Ik begin met te zeggen dat de tools die we tot nu toe in de gids hebben gezien, volledig online beschikbaar zijn. Daarom weerhoudt niets u ervan ze te gebruiken, zelfs niet via uw smartphone, of het nu Android of iOS is.

U kunt dan weer Small PDF en JPG2PDF gebruiken. Als je daarentegen een app rechtstreeks uit de Apple Store wilt gebruiken, maak je geen zorgen, ik ben klaar om er een paar aan te bevelen!

JPG naar PDF Converter Converteer
JPG naar PDF

De eerste iOS-app die ik je ga voorstellen, heet JPG naar PDF Converter en stelt je in staat afbeeldingen van je iPhone of iPad om te zetten in hoogwaardige PDF-documenten. Een perfecte app dus om documenten en facturen direct vanaf je smartphone te scannen.

Met de app kunt u ook direct met uw smartphone oogsten. De app is gratis en heeft geen limiet op het aantal bestanden en hun grootte. De conversiekwaliteit is uitstekend en u kunt documenten rechtstreeks vanuit de app delen.

Ten slotte is de applicatie heel eenvoudig te gebruiken en is de interface schoon en aangenaam, evenals zeer licht in gewicht. Bekijk hoe je het het beste kunt gebruiken:

Download de app rechtstreeks vanuit de Apple Store door hier te klikken of door er rechtstreeks naar te zoeken
App API op uw apparaat
Tik op het +-pictogram in de rechterbenedenhoek
Upload foto of neem er een
Ga je gang en download het gegenereerde document
PDF-foto’s: scanner PDF-foto’s converteren
: Scanner-converter

Als je de eerste iOS-app waarmee ik je heb voorgesteld niet leuk vond, maak je geen zorgen, ik heb een tweede beschikbaar.

De tweede app die ik je ga voorstellen heet Photos PDF: Scanner Converter en is gratis verkrijgbaar in de Apple Store en je kunt hem op bijna dezelfde manieren op iPhone en iPad gebruiken.

Hier zijn de stappen die u moet volgen om een ​​afbeelding naar PDF te converteren met deze applicatie:

Download de app rechtstreeks vanuit de Apple Store door hier te klikken of door er direct naar te zoeken
App API op uw apparaat
Kies Camera Roll, Take Photo en Scan Document opties afhankelijk van of u de foto al op uw apparaat heeft of niet
Upload de foto of doe a
Tik op PDF maken
Tik op de knop Opslaan in de rechterbovenhoek
Conclusies
Zoals we hebben gezien, is het converteren van een foto naar PDF een zeer eenvoudige handeling en kan eenvoudig worden gedaan via handige apps en speciale websites. De verschillende diensten zijn in wezen gratis en goed gestructureerd.

Mijn advies is om de verschillende diensten te testen en degene te kiezen die het beste bij onze doeleinden past. Velen gebruiken deze methode om het scannen en afdrukken van documenten te vermijden, maar zoals we hebben gezien, kunnen de gevallen talrijk zijn en dit hangt af van het gebruik dat u van de gegenereerde documenten zult moeten maken.

Als je andere eenvoudige manieren kent om JPG of PNG naar PDF te converteren, schrijf me dan gerust en ik voeg ze graag toe aan mijn lijst.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *