Hoe een EPS-bestand te converteren

Als je hier bent aangekomen, komt dat waarschijnlijk omdat je voor een bestand stond met een extensie die je heel vreemd leek en je gewoon niet kunt achterhalen hoe je het kunt openen of converteren naar een formaat dat je kent.

Maak je geen zorgen, vandaag zullen we bekijken hoe je een EPS-bestand samen kunt converteren naar een veel gebruikelijker formaat, zoals PDF of JPG.

Inhoudsopgave
Wat is een EPS-bestand
Hoe open ik een EPS-bestand
Een EPS-bestand converteren naar een JPG
Een EPS-bestand converteren naar een PDF
Conclusies
Wat is een EPS-bestand
Voordat ik begin, wil ik kort iets uitleggen over dit type bestand je hebt. Als u zich afvraagt ​​wat een EPS-bestand is, vindt u hier het antwoord op uw vragen.

EPS-indeling is een indeling voor het opslaan van vectorafbeeldingen die worden gebruikt in het Adobe Illustrator-programma en andere verwerkingssoftware voor vectorafbeeldingen.

EPS-bestanden kunnen een binaire of een ASCII-structuur hebben. Ze kunnen rasterafbeeldingen, 2D-vectorafbeeldingen en tekst bevatten.

Ten slotte wordt het EPS-formaat vaak gebruikt als een formaat voor het verzenden van afbeeldingen tussen verschillende programma’s of besturingssystemen.

Een EPS-bestand openen
Als u het bestand met de EPS-extensie wilt gebruiken zonder het naar een ander formaat te hoeven converteren, heeft u een programma nodig dat EPS-bestanden kan openen.

In dat geval kun je rekenen op een van de programma’s uit de Adobe-familie. In het bijzonder, zoals ik al heb aangekondigd, is Illustrator zonder twijfel het beste programma om dit type bestand te openen.

Als Adobe Illustrator op uw pc is geïnstalleerd, kunt u dit bestandstype eenvoudig openen. Hier zijn de details van de bewerkingen die u moet uitvoeren:

Start Adobe Illustrator op uw pc
Klik op het menu Bestand
Selecteer Openen
Blader naar het bestand op uw pc
Selecteer het bestand
Klik op Open
Perfect, uw bestand is geopend en klaar om eventuele wijzigingen van uw kant te ondergaan.

Zodra de taak is voltooid, hoeft u het bestand alleen nog maar op te slaan.

Adobe Illustrator is niet het enige programma waarmee u dit type bestand kunt openen, hier is een lijst met andere toepassingen waarmee u bestanden kunt openen met de extensie EPS:

Adobe Photoshop
Adobe Reader
CorelDraw
PSP
QuarkXpress
Page Stream
Een EPS-bestand converteren naar een JPG
Als u niet beschikt over een van de programma’s die ik hierboven heb opgesomd, kunt u overwegen het bestand te converteren naar een indeling die het beste bij u past.

Laten we samen kijken hoe we een bestand van EPS-formaat naar JPG-formaat kunnen converteren via een website genaamd convertio.co:

Open uw browser en ga naar converti.co website op dit adres
Klik Kies bestand
Selecteer het bestand op uw pc
Klik op Converteren
Download het gegenereerde bestand door te klikken op Download
Convertio.co EPS naar JPG conversie
Convertio.co EPS naar JPG conversie
Uw bestand is geconverteerd naar JPG-formaat. U kunt het dan openen met een afbeeldings- en fotoviewer van uw keuze die al op uw pc is geïnstalleerd.

Een EPS-bestand naar PDF
converteren Als u uw .eps-bestand liever naar PDF-indeling wilt converteren, moet u een andere website gebruiken, ZamZar genaamd.

Zelfs deze online tool zoals Convertio is uiterst eenvoudig te gebruiken, selecteer gewoon het bestand van je pc en de conversietool doet de rest.

Binnen enkele seconden kunt u het geconverteerde PDF-bestand downloaden. Laten we eens kijken naar de stappen die u samen moet nemen:

Open uw browser en ga naar de ZamZar-website op dit adres
Klik op Bestand toevoegen
Selecteer het bestand van uw pc
Klik op Nu converteren
Download het gegenereerde bestand door op de knop Downloaden te klikken
Perfect, uw bestand is omgezet in PDF-formaat. Om het te openen, gebruikt u gewoon Adobe Acrobat Reader of, als u dat wilt, uw browser (zoals Google Chrome).

Het omzetten Zamzar EPS naar PDF converteren
Zamzar EPS naar PDF
Conclusies
Zoals u wellicht heeft gezien voor jezelf, het omzetten of openen van een bestand in EPS-formaat is uiterst eenvoudig. Wees dus niet bang om dit soort formaten tegen te komen.

Een formaat dat echt heel handig is, omdat het ons in staat stelt om vectoren en rasters op te slaan zonder het minste grafische detail te verliezen. Daarnaast een Windows PC- en MAC-compatibel formaat waarmee we bestanden tussen verschillende besturingssystemen kunnen doorgeven zonder nuttige informatie te verliezen.

Als u andere effectieve methoden kent om een ​​EPS-bestand te converteren, laat het me dan weten.

Ik zal ze graag toevoegen aan deze korte lijst van mij.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *