Hoe een Check Engine-lampje te resetten

Je rijdt naar huis van je werk en denkt na over welke film je gaat kijken als de kinderen naar bed gaan, maar op het dashboard zie je ineens een fel oranje geldlampje gaan branden.
Je hart slaat een slag over terwijl je je schrap zet voor de zelfvernietigingsreeks. Wacht … de auto rijdt nog zoals het hoort? Misschien kom je toch thuis!
Als u dit artikel aan het lezen bent, is de kans groot dat het controlelampje net gaat branden en u niet zeker weet wat u nu moet doen. Maak je geen zorgen, controleer of de motorlampjes vrij normaal zijn. De meeste voertuigeigenaren hebben ze ooit meegemaakt, vooral als ze een ouder voertuig bezitten.

Wat is een Check Engine Light?

De motorregeleenheid (ECU) van het voertuig is ontworpen om de waarden van elk van de voertuigsensoren te meten en te controleren. Wanneer een van deze waarden gedurende een bepaalde tijd of een bepaald aantal keren buiten het verwachte bereik valt, wordt een controlelampje geactiveerd.
Het lampje ‘service engine binnenkort’ in het instrumentenpaneel gaat branden en de diagnostische foutcode wordt opgeslagen in het geheugen van de ECU.
Alle voertuigen die sinds het begin van de jaren tachtig zijn gemaakt, worden geleverd met een soort diagnostisch systeem aan boord, of OBD. OBD is een gemeenschappelijke interface voor het melden van fouten en storingen met voertuigsensoren die door de ECU kunnen worden gedetecteerd, met name voor emissieapparatuur.
Voertuigen die na 1996 zijn gemaakt, hebben een verbeterde versie van diagnostische gegevens aan boord, OBD2 genaamd. OBD2-systemen zijn meer consistent voor verschillende merken en modellen, hebben meer informatie beschikbaar en zijn gemakkelijker te scannen.
Wanneer een controlelampje gaat branden, noemen veel auto-mensen dit “een code gooien”. Controleer het motorlicht (CEL), de diagnostische storingscode (DTC) en het storingsindicatielampje (MIL) en “geldlampje” worden vaak door elkaar gebruikt.

Wat betekent een Check Engine-lampje?

Wanneer het controlelampje brandt, is uw voertuig op de hoogte van een probleem met een van zijn systemen en kan de code die wordt opgeslagen een enorme hulp zijn wanneer u of uw monteur begint met het diagnosticeren van het probleem.

Waarom brandt mijn Check Engine-lampje?

Het controlelampje kan om een ​​aantal redenen of zelfs een combinatie van fouten gaan branden. Mogelijk is er een defecte sensor, zoals een massale luchtstroom (MAF) -sensor of een zuurstof (O2) -sensor.
De ECU heeft mogelijk een ontstekingsfout gedetecteerd of het voertuig rijdt te rijk of mager.

Is het veilig om met een controlelampje te rijden?

Dit komt misschien als een verrassing, maar het is vaak veilig om te rijden terwijl het controlelampje brandt. Dit is sterk afhankelijk van wat het werkelijke probleem is, maar als uw voertuig verder goed rijdt, is het waarschijnlijk veilig om uw voertuig voorzichtig naar een monteur te rijden om de winkel het voertuig te laten inspecteren.
Het voertuig kan rijden met een aanzienlijk lager brandstofverbruik totdat het probleem is verholpen. Als uw voertuig behoorlijk ruw rijdt of onstabiel aanvoelt, stop dan zodra dit veilig is en laat het voertuig naar de dichtstbijzijnde monteur slepen voor evaluatie van het probleem.

Wat gebeurt er als ik het controlelampje laat branden?

Zelfs als het voertuig prima aanvoelt, is het een goed idee om het controlelampje niet langer aan te laten dan absoluut noodzakelijk is.
In ernstigere gevallen kunnen een of meer sensoren die zeer afwijkende waarden lezen de auto in de slappe modus brengen, wat een failsafe-modus is die de mogelijkheden van de auto aanzienlijk vermindert.
Uw motor heeft mogelijk verschillende defecte componenten. Als het controlelampje al brandt, merkt u niet wanneer een ander onderdeel een andere code veroorzaakt, omdat het lampje al op uw dashboard brandt.
Als u in een gebied woont waar emissietests worden uitgevoerd, zal uw voertuig de test waarschijnlijk niet doorstaan ​​als het controlelampje brandt.

Hoe reset ik het Check Engine-lampje?

OBD1

Op voertuigen ouder dan 1996 met OBD1-systemen, kunt u de code mogelijk lezen met een verbindingsdraad of paperclip. Verbind de draad tussen de aarde (GND) en testmotor (TEN) pinnen, gevonden in het diagnosevak onder de motorkap.
Nadat u de draad hebt aangesloten, moet het controlelampje knipperen in een patroon dat de code aangeeft die is gegooid. Verschillende voertuigen hebben verschillende namen voor de TEN-pin.
Omdat de OBD1-interface minder gestandaardiseerd is, moet u waarschijnlijk een reparatiehandleiding raadplegen voor het specifieke proces van uw voertuig voor het lezen en wissen van codes.
Als u geen toegang heeft tot een reparatiehandleiding, kunt u op Google zoeken met een zoekopdracht als “1994 mazda protege reset check engine light”, waarbij u uw specifieke jaar, merk en model vervangt.

OBD2

Als u het controlelampje van uw motor wilt resetten, heeft u een auto-scantool nodig. Deze gereedschappen kunnen vaak worden geleend bij een auto-onderdelenwinkel of zijn goedkoop online te vinden. De meeste scantools bieden u de mogelijkheid om een ​​diagnostische probleemcode te wissen.

Haak de accu-massa los

Ongeacht de OBD-interface kunt u het controlelampje meestal resetten door de accu-massa los te maken. Houd er rekening mee dat hierdoor ook andere voertuiginstellingen kunnen worden gereset, zoals uw favoriete radiostations.

Voertuiggereedheidscontroles

Uw auto voert bepaalde “gereedheidscontroles” uit om vast te stellen dat alle systemen nominaal zijn. Deze gereedheidscontroles vereisen vaak dat u gedurende een bepaalde tijd een bepaalde weg rijdt, terwijl de ECU door een interne checklist loopt.
Deze tests zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat alle sensoren correct werken en waarden binnen hun verwachte bereik rapporteren, zelfs onder verschillende rijomstandigheden.
Als u het controlelampje opnieuw instelt en direct naar uw smogtest gaat, zult u de inspectie waarschijnlijk niet doorstaan ​​omdat deze gereedheidscontroles nog niet zijn voltooid. Met andere woorden, u kunt nog steeds niet slagen voor een emissietest, zelfs als het controlelampje uit is.
Het kan tot een week duren voordat alle gereedheidscontroles zijn voltooid, afhankelijk van het voertuig en uw specifieke rijomstandigheden.

Conclusie

Hoewel het in het begin misschien eng lijkt, is het controlelampje meestal niets om bang voor te zijn. Er zijn diagnostische foutcodes om u en uw technicus te helpen bij het diagnosticeren van kleine problemen met uw voertuig voordat ze grote problemen worden.
Het is altijd een goed idee om uw controlelampje te laten scannen, zodat u weet wat de aard van het probleem is dat is gemeld. Veel auto-onderdelenwinkels kunnen deze service gratis uitvoeren. Als u uw eigen scantool wilt hebben, bekijk dan onze lijst met beste scantools die momenteel op de markt zijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *