Hoe de kans op de ziekte van Alzheimer te verkleinen

De ziekte van Alzheimer is genoemd naar Dr. Aloysius “Alois” Alzheimer, een Duitse psychiater en neuropatholoog, en heette oorspronkelijk de “ziekte van Alzheimer” in 1906.

Door de jaren heen hebben de vooruitgang in onderzoekstechnologie en financiering doorbraken teweeggebracht, en mensen hebben doorbraken gemaakt in het nauwkeurig begrijpen van de oorzaken van ziekten en mogelijke behandelingen.

Veel mensen vragen zich echter af: “Wat kan ik doen om het risico op de ziekte van Alzheimer te verminderen?”

Het onderzoek zegt ja.

 

Wat is de ziekte van Alzheimer?

Veel mensen horen de term “de ziekte van Alzheimer” en denken dat “geheugenverlies” inderdaad een substantieel effect is van de ziekte van Alzheimer. Maar vanuit een meer fundamenteel perspectief is de ziekte van Alzheimer het resultaat van snelle hersencelbeschadiging en dood.

Laten we, om precies te begrijpen wat dit betekent, een stap terug doen en neuronen op microniveau gaan bestuderen.

Neuronen zijn vitale cellen die informatie verzenden, verwerken en ontvangen via chemische en elektrische signalen in het lichaam.

Essentieel voor de normale werking van het menselijk lichaam, neuronen communiceren met elkaar door deze signalen door “synapsen” (speciale zenuwbanen) te sturen.

De aggregatie van neuronen en synapsen wordt een neuraal netwerk genoemd en ze spelen een belangrijke rol in het ruggenmerg, de hersenen en het zenuwstelsel.

Bij de ziekte van Alzheimer verdwijnen hersencellen (neuronen), waardoor hun communicatiepaden voor het verzenden en ontvangen van berichten ook verdwijnen.

Omdat steeds meer overlevende cellen geen verbinding kunnen maken, berichten kunnen verzenden en niet goed werken, beginnen de hersenen feitelijk te krimpen.

Deze hersencellen worden beïnvloed door de manier waarop, is continu onderzoek en studie, maar wetenschappers hebben een aantal gevonden off boosdoener sleutel :

 • Amyloïde plaque

Bij het bestuderen van de hersenen van patiënten met de ziekte van Alzheimer, ontdekten artsen en wetenschappers zogenaamde ‘plaques’, die verspreid zijn over de grijze stof van de hersenen, sleutelcellen uithongeren en zenuwbanen verstoren.

De meeste neuronale cellichamen van de hersenen bevinden zich in grijze materie. Het grijze deel van de hersenen regelt spierbewegingen, geheugen, emoties, zintuiglijke waarneming, spraak, zelfbeheersing en besluitvorming.

Deze plaques bestaan ​​uit klonten β-amyloïde peptiden, die over het algemeen als neurotoxisch worden beschouwd.

Een studie uit 2013 door Stanford University in de Verenigde Staten wees uit dat β-amyloïde niet eens formeel in plaques hoeft te worden gedeponeerd.

Alleen al door te binden aan bestaande bèta-amyloïde receptoren, zullen deze peptiden de structurele integriteit van synapsen verzwakken en volledig elimineren.

Met synapsvernietiging, geheugen, zelfbeheersing en zelfs het vermogen om de eigen spieren te bewegen.

 • God door neurofibrillaire klitten

Naast plaque-accumulatie en β-amyloïde binding hebben Alzheimer-onderzoekers ook een andere hersenafwijking ontdekt, waarbij een van de klitten in de hersencellen van Alzheimerpatiënten betrokken is. Een proteïne genaamd “tau”.

Tau-eiwit wordt voornamelijk aangetroffen in neuronen, die verantwoordelijk zijn voor het transport van voedingsstoffen en stoffen, en helpen bij het stabiliseren van de celstructuur.

Wanneer tau instort in gedraaide strengen, neurofibrillaire klitten genoemd, kunnen cellen niet langer belangrijke voedingsstoffen en voorraden ontvangen, dus breken ze af en sterven ze af.

Neurofibrillaire klitten komen voor bij andere ziekten, zoals Parkinson, maar zijn het belangrijkste kenmerk van de ziekte van Alzheimer.

Een studie uitgevoerd door het National Institute of Aging in de Verenigde Staten in 2011 wees uit dat tau-pathologie zich tussen neuronen kan verspreiden, zoals domino-botziekte, wat betekent dat eiwitklitten in een deel van de hersenen ook andere hersenschade kunnen veroorzaken. Een deel van de eiwitklitten. .

 

Wie heeft de ziekte van Alzheimer ?

U kent waarschijnlijk iemand met de ziekte van Alzheimer.

De prevalentie ervan, vooral onder de oudere bevolking, betekent dat veel mensen mensen met de ziekte van Alzheimer of mensen die de ziekte kennen, helpen.

Statistieken van Quick Alzheimer of Alzheimer’s Association zijn onder meer:

 • Er zijn momenteel meer dan 5 miljoen Amerikanen die met de ziekte van Alzheimer leven, en dit aantal zal naar verwachting groeien tot 16 miljoen in de komende 25 jaar. De meeste patiënten zijn ouder dan 65 jaar.
 • Ongeveer 200.000 Amerikanen onder de 65 jaar leven met de vroege ziekte van Alzheimer.
 • Van de Amerikanen ouder dan 85 jaar lijdt naar schatting een derde aan de ziekte van Alzheimer.
 • Vrouwen hebben meer kans op de ziekte van Alzheimer dan mannen. Bijna een derde van de mensen met de ziekte van Alzheimer in de Verenigde Staten zijn vrouwen.
 • Van de Amerikanen ouder dan 65 lijdt een op de tien aan de ziekte van Alzheimer, en het risico op leven zal daarna elke vijf jaar verdubbelen.
 • De ziekte van Alzheimer is de zesde belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten.
 • Sinds 2000 is het aantal sterfgevallen als gevolg van de ziekte van Alzheimer met 89% gestegen.
 • In vergelijking met blanken hebben Afro-Amerikanen en Iberiërs meer kans op Alzheimer of andere vormen van dementie.
 • Als iemand in uw familie de ziekte heeft en u het risicogen APOE-e4 van beide ouders heeft geërfd, neemt de kans op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer toe.

Het is belangrijk op te merken dat dementie niet specifiek bedoeld is voor de ziekte van Alzheimer.

De ziekte van Alzheimer is ook bekend als een ernstige neurocognitieve aandoening en omvat een breder scala aan psychische aandoeningen die worden veroorzaakt door chronische aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer.

 

Welke symptomen van de ziekte van Alzheimer zijn er ?

De ziekte van Alzheimer is een degeneratieve ziekte die in de loop van de tijd erger wordt, dus waarschuwingssignalen en aanwijzingen variëren van mild (beginstadium) tot ernstig (laat).

Terwijl de hersenen neuronen beginnen te verliezen en synapsen beginnen te vernietigen, worden vermogens die ooit alledaags leken nu steeds moeilijker uit te voeren, en beginnen de leer- en geheugencentra van de hersenen af ​​te nemen.

Vroege tekenen

 • Het op korte termijn vergeten van onlangs vergeten woorden, talen en dingen
 • Moeilijk te organiseren en beslissingen te nemen
 • Herhaal jezelf of stel dezelfde vraag keer op keer
 • Begon sociaal geïsoleerd te raken van anderen

Matig stadium gemarkeerd Chi

 • Moeilijkheden om familie en vrienden te identificeren
 • Verhoog geheugenverlies
 • Verwarring en desoriëntatie
 • Verminderde redenering en besluitvormingsvaardigheden
 • Misplaatsing en verlies
 • Verlies van procesregistratie maakt planning moeilijk
 • Hulp nodig bij het omkleden en bij het uitvoeren van dagelijkse basistaken
 • U hoeft zich geen zorgen te maken over netheid of uiterlijk

Late mark Chi

 • Bijna alle herinnering is verloren – de naam vergeten, de kost verdienen van anderen, enz.
 • Minder en minder bewegen, meer slapen
 • Snelle stemmingswisselingen, vol angst en paranoia
 • Fantasie van de plaats en tijd van bestaan
 • Zonsondergang en opwinding; frustratie
 • Basisvaardigheden nemen af ​​en je hebt hulp nodig met eten, drinken en toiletbezoek.

 

Hoe het risico te verkleinen Een risico op de ziekte van Alzheimer

Er zijn geen levensstijlkeuzes, diëten, medicijnen, supplementen of fitnessprogramma’s die de ziekte van Alzheimer 100% kunnen voorkomen.

Er zijn echter belangrijke en positieve stappen die u kunt nemen om de gezondheid van uw lichaam en hersenen te verbeteren, die mogelijk anders zijn.

 

Drink eten

Zoals met veel andere ziekten, waaronder diabetes, hartaandoeningen en kanker, is het altijd een goed idee om bewerkte, vetrijke en suikerhoudende voedingsmiddelen als gezond voedsel in uw dieet op te nemen.

Volle granen, fruit, groenten, mager vlees en gezonde vetten kunnen niet alleen een gezond gewicht en bot- en spierkracht bevorderen, maar leveren ook belangrijke voedingsstoffen aan de hersenen, waardoor de hersenfunctie en informatieoverdracht worden verbeterd.

Zelfs als je brein de technologische ontwikkeling halverwege de jaren twintig voltooit, zal het doorgaan met leren en nieuwe informatie opslaan, en reorganiseren en reorganiseren om nieuwere en krachtigere communicatiepaden tussen cellen te vormen.

Diep in menselijke cellen bevinden zich krachtige structuren, mitochondriën genaamd, die cellen helpen om wat je eet in energie om te zetten, neurotransmitters te reguleren en oxidatieve stress te weerstaan.

Voedingsmiddelen die de gezondheid van de hersenen ondersteunen en de ziekte van Alzheimer helpen voorkomen, versterken de synapsen en stimuleren de mitochondriale productie.

 • Antioxiderende middelen

Donkergroene bladgroenten zoals bosbessen, boerenkool en spinazie, een paar voedingsmiddelen zoals avocado’s, rode druiven en pure chocolade bevatten grote hoeveelheden antioxidanten, zoals flavonoïden, die kunnen helpen bij het bestrijden van oxidatieve stress die hersencellen vernietigt.

Een onderzoek uit 2012 in Brigham and Women’s Hospital wees uit dat oudere vrouwen die bessen consumeren in flavonoïde antioxidanten, zoals bosbessen en aardbeien, dat wel kunnen. 5 jaar uitgesteld potentieel geheugenverlies.

 • Omega-3 vetzuren

Van omega-3-vetzuren, waaronder alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA), wordt ook aangenomen dat ze de gezondheid van de hersenen bevorderen.

Ze kunnen als supplement worden gebruikt en zijn ook te vinden in voedingsmiddelen zoals zalm, chiazaad, lijnzaadolie, walnoten, makreel, hennepzaad en haring.

Een studie uit 2017 onthulde hoe DHA eruit ziet, vooral met positieve tekenen van herstellende effecten op neurodegeneratieve ziekten die verband houden met de ziekte van Alzheimer.

 

oefening

De genade die in het verleden leek te redden, was toen de dokter je adviseerde om ‘te ontspannen’ in plaats van ‘jezelf te laten zien’.

In de afgelopen decennia is deze eens algemeen aanvaarde volgorde veranderd, maar naast de ziekte van Alzheimer en andere cognitieve achteruitgang is aangetoond dat lichaamsbeweging en fysieke fitheid hartaandoeningen weerstaan. Voor alle ziekten van artritis.

Hoe verbetert lichaamsbeweging echt uw algehele gezondheid en weerstand tegen ziekten?

Als een groot deel van de effectiviteit ervan voortkomt uit het feit dat lichaamsbeweging, zelfs kleine fysieke activiteiten, zoals wandelen of grasmaaien, het hart kunnen versterken, meer bloed door het lichaam kunnen laten stromen en belangrijke voedingsstoffen en zuurstof kunnen verwijderen. Circuleren naar belangrijke organen, hersenen, spieren, enz.

Aërobe oefening uit 2015, gedeeld door het Chinese Journal of Neurology, kan de hersenen beschermen, celschade helpen bestrijden, de cognitieve functie verbeteren en de groei van nieuwe neuronen en synapsen in de hersenen stimuleren.

Artsen raden volwassenen aan om tot 150 minuten lichaamsbeweging per week te doen (of zelfs meer kinderen), vooral oefeningen die de hartslag kunnen doen kloppen, zoals:

 • fiets
 • varen
 • zwemmen
 • Wandelen
 • Snel gaan
 • dansen
 • tennis

Andere nuttige methoden die de botmassa kunnen vergroten en spieren kunnen versterken, zoals gewichtheffen en yoga, kunnen ook de coördinatie en het evenwicht verbeteren, wat vooral belangrijk is voor ouderen.

De flexibiliteit, coördinatie en balans om vallen te voorkomen, kunnen oudere mensen helpen af ​​te komen van mogelijk hersentrauma of ander letsel waarvan bekend is dat ze de cognitieve achteruitgang versnellen.

 

Afdeling Sociale Unie

Heb je ooit gehoord van de woorden: “Als je het niet gebruikt, raak je het kwijt”?

Dit lijkt vooral van toepassing te zijn op taal bij het omgaan met cognitieve achteruitgang .

Door met anderen te communiceren via één-op-één-gesprekken, kunnen oudere mensen hun woordenschat en taalvaardigheid behouden, neuronen en synapsen in specifieke delen van de hersenen versterken en degeneratie die verband houdt met de ziekte van Alzheimer voorkomen.

Tv kijken of luisteren naar audioboeken of podcasts is bijvoorbeeld niet hetzelfde als praten.

Een gesprek met een andere persoon vereist luisteren, verwerken, kritisch nadenken, een reactie plannen en de eigen verbale interactie suggereren.

Sociale participatie helpt ook om gevoelens van stress, isolatie, angst en depressie weg te nemen, die allemaal kunnen leiden tot ongezond gedrag, zoals beperkte activiteiten en slechte voeding.

Als volwassenen samen zijn, neemt de vitaliteit van de hersenen toe, mede door chemische reacties, waaronder het vrijkomen van feel-good hormonen (zoals dopamine en endorfine).

Aangenomen wordt dat de versterking van cognitieve stimulatie door sociale participatie ook kan helpen om de cognitieve reserve aan te vullen en het vermogen van de hersenen om zich aan te passen en voor bepaalde schade of schade te compenseren, verbetert.

Sociale interactie is intellectueel bemoedigend. Zoals een rapport uit 2009 aantoonde, “wordt een grotere sociale betrokkenheid bij ouderen geassocieerd met een betere cognitieve functie”.

Oudere mensen vinden het misschien moeilijker om uit te gaan en met anderen om te gaan dan voorheen, maar deze interessante en creatieve ideeën om de interactie met anderen te behouden, kunnen nuttig zijn:

 • Doe vrijwilligerswerk in uw gemeenschap of geloofsgroep
 • Bijles geven, lesgeven of tutor worden
 • Word lid van clubs of sociale groepen, zoals tuinclubs, bridgeclubs, enz.
 • Reis en ontmoet nieuwe vrienden en nieuwe plaatsen
 • Word lid van een sportschool of woon een fitnessles bij in een plaatselijk seniorencentrum of YMCA
 • Blijf actief op de werkvloer

 

Omgaan met chronische ziekten

Ga door met het bestuderen van het verband tussen het verhoogde risico op de ziekte van Alzheimer en bestaande chronische ziekten zoals vaatziekten, hypertensie, hartaandoeningen en diabetes type 2.

Chronische ziekten kunnen niet alleen uw activiteits- en trainingsniveau beperken, maar in sommige gevallen kan het de bloedstroom in de hersenen beperken, extra druk en druk uitoefenen op interne organen en slagaders en cognitieve stoornissen en desoriëntatie veroorzaken.

Een rapport uit 2006 van het Chinese Journal of Internal Medicine ontdekte dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat het lichaam een ​​sterk oorzakelijk verband ondersteunt tussen hart- en vaatziekten (en de risicofactoren ervan, zoals een hoog cholesterolgehalte) en de ziekte van Alzheimer.

Het nemen van maatregelen om de bloeddruk te begrijpen, zelfcontrole en het aanpassen van levensstijl en eetgewoonten kan niet alleen patiënten met hoge bloeddruk helpen hun bloeddruk te verlagen, het risico op hartaandoeningen, beroertes en hartaanvallen te verkleinen, maar ook voorkomen dat ze de ziekte van Alzheimer krijgen. .

Volgens gegevens van de National Council on Aging lijdt ongeveer 92% van de ouderen aan minstens één chronische ziekte, terwijl 77% van de ouderen aan minstens twee chronische ziekten lijdt, waaronder hartaandoeningen, kanker, beroertes en diabetes.

Schokkende statistieken zijn de reden waarom zoveel wetenschappers en medische experts op zoek zijn naar een duidelijker verband tussen chronische ziekten en de ziekte van Alzheimer om remedies te vinden die dit type ziekte kunnen verminderen.

 

Wat nog meer ?

Naast voeding, lichaamsbeweging en beheersing van chronische ziekten, kan preventie van de ziekte van Alzheimer alleen maar hersenproblemen verhelpen door middel van slaap.

Aangenomen wordt dat een regelmatige slaap van goede kwaliteit een periode van continue rust biedt, waarin de hersenen de gifstoffen van de dag kunnen opruimen en beschadigde cellen kunnen herstellen.

Een onderzoek uit 2009 toonde aan dat, je raadt het al, de amyloïde plaques die verband houden met de ziekte van Alzheimer, gemakkelijker in de hersenen van muizen kunnen worden ingebouwd en niet slapen.

Tips om elke avond op tijd naar bed te gaan zijn:

 • Vermijd blauw licht (van technologische apparaten en compacte fluorescerende lampen) binnen twee uur voordat u naar bed gaat.
 • Slaap op een comfortabele matras om een ​​goede uitlijning van de wervelkolom te garanderen.
 • Vermijd ‘s nachts cafeïne en suikerrijk voedsel en dranken.
 • Volg een schema om elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan.
 • Train elke dag om energie te verbruiken en u te helpen vermoeider te worden.
 • Gebruik de slaap-app om uw circadiane ritme en slaapcyclus bij te houden.
 • Vermijd navigatie in de middag en avond.
 • Zoek naar nachtrituelen, zoals yoga beoefenen, over je voeten wrijven of een boek lezen, die je hersenen kunnen helpen in slaap te vallen.

De ziekte van Alzheimer is een recessieve ziekte die de toekomst van mensen en hun dierbaren berooft.

Hoewel onderzoek ter waarde van miljoenen dollars de wereld een beter inzicht heeft gegeven in de oorzaken en manieren van de ziekte van Alzheimer, is er momenteel helaas geen remedie.

Door positieve maatregelen te nemen, zoals eten, voor jezelf zorgen en bewegingsmethoden kiezen, kan het risico op de ziekte van Alzheimer inderdaad worden verkleind.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *